Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

  • Потребител
Публикувано
Преди 38 минути, makebulgar said:

 

Намалява употребата, защото както пишат в статията, това е само първа фаза на опитите да се създаде такова сирене. Следващите фази се предполага, че ще дадат по-усъвършенствани и евтини продукти. 

И никой не се опитва тихомълком да ти замени сиренето от редица продукти, а се опитват да предложат на веганите аналогични продукти на тези, които ядат останалите. Тоест, сега веганите не ядат пица и чииз бургер, а в бъдеще ще ядат, тъй като ще има растителни сирена с аналогичен вкус и текстура.  

Напротив - изрично си пише, че продажбите са намалели с 25% на веган сирена. А това, което правят е че са създали отгледано в лаборатория сирене, като се опитват да го направят по-близко до истинско ксто вкус, текстура, цена и прочее. И да не е като гума, със странен вкус или улттапреработено, като много от веганските продукти и заместители. Пак не си прочел цялата статия, а само извадките в коментара ми. Или пак не си разбрал. 

  • Мнения 210
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител
Публикувано
Преди 2 минути, Димитър Йорданов said:

Напротив - изрично си пише, че продажбите са намалели с 25% на веган сирена. А това, което правят е че са създали отгледано в лаборатория сирене, като се опитват да го направят по-близко до истинско ксто вкус, текстура, цена и прочее. И да не е като гума, със странен вкус или улттапреработено, като много от веганските продукти и заместители. Пак не си прочел цялата статия, а само извадките в коментара ми. Или пак не си разбрал. 

Е да, и по-надолу пише, че това е първа фаза на създаването на такива сирена.  

  • Потребител
Публикувано

Това което аз не разбирам е защо някои хора, които са решили да ядат вегетарианска/веганска храна, искат тя да наподобява месни продукти или сирена! Ако си вегетарианец защо искаш бургери! Има достатъчно много вегетариански ястия, и много от тях са вкусни.

  • Потребител
Публикувано

Проблемът на всяко залитане е, че Залитналият настоява че това е вселенска истина, а не "неговата истина", която му носи съвсем частни ползи. 

Непрекъснатото облъчване "ама какво щяло да стане след 10 години" и дали не било отровно... се повтаря едно и също от автора на темата, вкл и в няколкото теми. За него е важно, заради нещо си негово. Никой не изнасилва някого да ги приема сериозно и да ги "доказва".

Личните залитания определят пристрастието. А за да се справи с дисонансите уклонът на всеки един много му е важно да го представи като "обективна истина, за всеки един, за всеки друг, за света, за вселената... 

Това са елементарни неща и са в сила за всеки един. Най-трудно е за някого да долови и разпознае пристрастията си... това е по силата само на "силните духом", а те са твърде редки. Инерцията от пристрастието "си тече" по дефоулт и това е най-лесния начин за доставка на психична полза.  

  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, makebulgar said:

Е да, и по-надолу пише, че това е първа фаза на създаването на такива сирена.  

Пак не си прочел. Тези създадените в лаборатория ОЩЕ НЕ СА пуснати на пазара. Това тепърва предстои. Данните са за сегашните веган "сирена". Пише си го изрично, ама трябва да се прочете. 

Отделно пробването на лабораторните  веган "сирена" е показало, че пресните са малко гумени, а тези отлежалите с прекалено много сол спрямо истинските. Отделно, че за да се направи такова "сирене" има нужда от страшно много преработка или така неприятните на теб ултрапреработени храни. 

Още по-неприятното е, че стратегиите на някои от тези компании е тихомълком да подменят истинските сирена с имитиращи продукти - веган "сирена" и така да разширяват своя пазарен дял. 

А за 25% спад на продажбите на веган сирена от началото на годината и това, че 40% от закупилите ги не са повторили -  моля коментирай конкретно това. 

  • Потребител
Публикувано (edited)

И тази тенденция в намаляването е въпреки, че всеки януари хората са стимулирани да изкарат цял месец изцяло на вегански режим. 

И въпреки това 3 поредна година намаляват продажбите на веган продукти с изключение на веган "месо" точно в първия месец на годината. След това огромната част от хората спират да ползват вегански заместители на истинската храна (вегански "сирена, млека, месо, риба, яйца" и всякакви други имитиращи продукти). Освен това в други публикации на асоциацията се посочва, че често хората са объркани дали купуват истински продукти или веган заместители, поради липсата на достатъчно ясно обозначение, че това е имитиращи продукт. Тоест случва се подвеждане на клиентите, че купуват истински млека, масло или други продукти, а не вегански. Което пак повишава покупката на веган продукти. 

И въпреки многомилионите бизнес интереси стоящи зад веган индустрията процента на веганите във Великобритания е едва около 1%. Което е показателно. 

https://ahdb.org.uk/news/consumer-insight-meat-and-dairy-outperform-alternatives-this-veganuary

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, ramus said:

Проблемът на всяко залитане е, че Залитналият настоява че това е вселенска истина, а не "неговата истина", която му носи съвсем частни ползи. 

Непрекъснатото облъчване "ама какво щяло да стане след 10 години" и дали не било отровно... се повтаря едно и също от автора на темата, вкл и в няколкото теми. За него е важно, заради нещо си негово. Никой не изнасилва някого да ги приема сериозно и да ги "доказва".

Личните залитания определят пристрастието. А за да се справи с дисонансите уклонът на всеки един много му е важно да го представи като "обективна истина, за всеки един, за всеки друг, за света, за вселената... 

Това са елементарни неща и са в сила за всеки един. Най-трудно е за някого да долови и разпознае пристрастията си... това е по силата само на "силните духом", а те са твърде редки. Инерцията от пристрастието "си тече" по дефоулт и това е най-лесния начин за доставка на психична полза.  

Е как да са лични залитания при положение, че темата е за цял филм с десетки професионални спортисти, които са станали вегани! Никъде не съм написал, че аз съм веган! Това, че някои си тук си фантазира разни неща относно мен си е негов психологичен или психиатричен проблем. 

Тъй че, рамусе, желателно е да престанеш да спамиш с мненията си и опитите си да философстваш. Явно не ти се удава и в желанието си да се правиш на оригинален, си започнал да спамиш по темите. 

  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

А за 25% спад на продажбите на веган сирена от началото на годината и това, че 40% от закупилите ги не са повторили -  моля коментирай конкретно това.

Еми вероятно спада е заради това, че са се пренасочили към друг продукт, който се представя по-добре на пазара.

Не е ясно точно какво имат предвид когато говорят за веганските сирена, които са на пазара. Дали са нещо подобно като описаните, които се разработват с казеин от бактерии, или са растителни продукти с растителни белтъци, като тофу.  

 

Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Отделно пробването на лабораторните  веган "сирена" е показало, че пресните са малко гумени, а тези отлежалите с прекалено много сол спрямо истинските. Отделно, че за да се направи такова "сирене" има нужда от страшно много преработка или така неприятните на теб ултрапреработени храни. 

Ако по отношение на тези "сирена" се визира тофуто, то то наистина е малко гумено.  Но пък никой не очаква да е същото като истинското сирене. Идеята му е да доставя нужните белтъчини, а не толкова да е същия вкус и консистенция. 

Производството на тофу не е някакъв супер сложен и скъп процес с ултра преработка. Всъщност е много сходно с производството на сирене от мляко.   

  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

И тази тенденция в намаляването е въпреки, че всеки януари хората са стимулирани да изкарат цял месец изцяло на вегански режим. 

И въпреки това 3 поредна година намаляват продажбите на веган продукти с изключение на веган "месо" точно в първия месец на годината. След това огромната част от хората спират да ползват вегански заместители на истинската храна (вегански "сирена, млека, месо, риба, яйца" и всякакви други имитиращи продукти). Освен това в други публикации на асоциацията се посочва, че често хората са объркани дали купуват истински продукти или веган заместители, поради липсата на достатъчно ясно обозначение, че това е имитиращи продукт. Тоест случва се подвеждане на клиентите, че купуват истински млека, масло или други продукти, а не вегански. Което пак повишава покупката на веган продукти. 

И въпреки многомилионите бизнес интереси стоящи зад веган индустрията процента на веганите във Великобритания е едва около 1%. Което е показателно. 

https://ahdb.org.uk/news/consumer-insight-meat-and-dairy-outperform-alternatives-this-veganuary

Това явно са тенденции надолу само във Великобритания. В световен мащаб отчитат ръст на участващите във веганския януари. Може би компанията не рекламира вече достатъчно във Великобритания, а се е насочила към повече международна реклама. Пишат за 25,8 милиона участници по света през 2025 г., сравнено с 1,8 милиона през 2024 г.

  • Потребител
Публикувано
Преди 16 минути, makebulgar said:

Еми вероятно спада е заради това, че са се пренасочили към друг продукт, който се представя по-добре на пазара.

Не е ясно точно какво имат предвид когато говорят за веганските сирена, които са на пазара. Дали са нещо подобно като описаните, които се разработват с казеин от бактерии, или са растителни продукти с растителни белтъци, като тофу.  

 

Ако по отношение на тези "сирена" се визира тофуто, то то наистина е малко гумено.  Но пък никой не очаква да е същото като истинското сирене. Идеята му е да доставя нужните белтъчини, а не толкова да е същия вкус и консистенция. 

Производството на тофу не е някакъв супер сложен и скъп процес с ултра преработка. Всъщност е много сходно с производството на сирене от мляко.   

Ти четеш ли изобщо, когато някой ти прати статия, изследване или някаква публикация? 

Тествали са произведените в лаборатория. За тях става дума там. 

А намаляването не е само за веган "сирената", а за всички вегански заместители на истинската храна без веганския заместител на месото. В същото време има увеличение на потреблението на месо в страната. А намаляването на потреблението на веган имитиращи продукти дори през веган месеца - януари е вече 3 последователни години. А спада на покупките на вегански алтернативи на истинската храна в месеците след януари а много по-голям веднага щом свърши този "веган месец". Чети бе, Маке. 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */
×

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.