Отиди на
Форум "Наука"

Македонците - отцепили се българи


Recommended Posts

  • Потребител

 

Мицкоски: Българите не заслужават и няма да влязат в Конституцията на РСМ

Цитирай

Няма да има никаква промяна на Конституцията. Българите не заслужават и нямат място в Конституцията на Македония. Това заяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски на първата среща на ветераните на партията, съобщава БГНЕС.

Той бе категоричен, че страната му няма да се откаже от македонците в Пиринска Македония.

На референдума народът трябва да реши дали подкрепя или не Договора с България, дали подкрепя или не националната асимилация, подчерта Мицкоски.

По негови думи Договорът за приятелство и сътрудничество с България е източникът, основата на грубата българска политика спрямо Македония, която отрича правото на съществуване на РСМ.

"Когато атакуваме една несправедливост, най-добре е да ударим по нейните корени. През последните 5 години виждаме как едно отровно дърво ражда отровни плодове и поради тази причина е най-добре да ударим по корените на това отровно дърво, а не по неговите отровни плодове, какъвто е Договорът с България", изтъкна Мицкоски.

Според него над 60% от македонците и над 50% от неговите съграждани подкрепяли референдума и ще гласуват в негова подкрепа.

"Няма да има промяна на Конституцията. Без значение какъв ще бъде резултатът от референдума, но аз вярвам в моя народ и моите съграждани, че те ще излязат масово и ще гласуват срещу този асимилаторски договор. Най-отговорно и най-искрено ви казвам: Няма да има промяна на Конституцията, защото те (българите - б.р.) не заслужават това. Защото те не са изпълнили нито една присъда от Съда за правата на човека в Страсбург за нашите братя от Пиринска Македония, защото отричат съществуването им. Те отиват и крачка напред - със сила искат да ни накарат да се откажем от правата за нашите братя в Пиринска Македония. Е, това няма да стане! Докато ни има нас, ВМРО-ДПМНЕ, няма да се откажем от братята ни там. На тях им пречи нашата мобилизация. Това ги боли. На тях им пречи мощното ВМРО-ДПМНЕ", обобщи той.

Мицкоски обеща да мобилизира македонският народ и мнозинството в парламента. Той е на мнение, че по време на референдума трябва да бъдат организирани предсрочни парламентарни и предсрочни президентски избори в страната.

Припомняме, на 7 септември Мицкоски внесе инициатива в Държавната избирателна комисия за провеждане на задължителен референдум с въпроса: "Подкрепяте ли оттегляне на Закона за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Македония и Република България?".

Според президента на РСМ Стево Пендаровски въпросът на опозицията за референдума е за прекъсване на европейския път, докато премиерът Димитър Ковачевски счита, че става въпрос за непоследователност и преследване на лични, партийни интереси за запазване на позицията в партията на самия Мицкоски.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Въпроса е как да се отнасяме с тези българи-отцепници?

След като те са били насилствено разделени и отцепени от голямата България, виждаме как там общественото съзнание деградира и се изражда във все по остри форми на анти-българизъм. Македонизма не може да бъде изразен в нещо друго освен в противопоставяне с българите. По проста причина че македонизма при тях е тотално измислена кауза, няма исторически корени, няма особено външно признание. Всичките им напъни за писане на история са кражба на същинската българска история.

Опитите им да откраднат от гръцката история срещнаха много мощен отпор от страна на гръцката държава и общество.  Донякъде македонистите се отказаха да крадат антична гръцка история. Но опитите да се пренаписва средновековната история никога не са спирали.

Гърците винаги са наричали съвременните македонци като 'българи'.  И тази позиция на гърците едва ли се е променила особено. Евентуално гърците може да припознаят някакво гръцко малцинство там. 

Но така или отцепничеството там вече е дало своите плодове и отровни резултати. Промитите мозъци ще се мъчат да обърнат хода на историята и да преиначат събитията. След като историците на Македония тотално се провалиха във всичките им опити да докажат античност при македонската държава, то западащи политици подобно на нашата Атака ще се напъват да доказват тези чужди на Европа, ще мобилизират масите с нови анти-български лозунги, ще горят наново знамена и кой ли знае какво още ново ще измислят.  Защото за омразата няма граници.  Отцепниците мразят това, от където са тръгнали, откъдето са се появили.   И ще се мъчат да заличат и последните следи вместо да търсят истината. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не е правилно да ги наричаме отцепили се българи, а отцепени българи. Все пак този процес е станал насилствено. Иначе ако Мицкоски си осъществи намеренията с този референдум, то еврочленството на РСМ отива в задънена улица и България вече изцяло ще може да разчита на подкрепата на ЕС, тъй като последният няма да има избор, освен тотално да заклейми уродливия македонизъм.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...