Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано

Иранските атаки спихнаха - снощи са изстреляли само 10 ракети по Израел, всичките прихванати, а днес - 20, само една от които е паднала, но на празен паркинг.

• Потребител
Публикувано

Дойде време да се елиминират дълбоките бункерчета. Като на путлерчо на по 20-60 метра.

Евреите нямат такива но американците навярно на самолетовосачите имат. И подходящите литаки също...

Ще бомбят персийците да разбере путлер....

Няма къде да се скрие.

• Глобален Модератор
Публикувано

Четох, че персийците са дълбали до 800 метра. Не знам дали нещо друго освен водородна бомба може да изрине толкова на дълбоко.

• Потребител
Публикувано

Извинете ме за невежеството, но... Каква всъщност е моралната, принципната разлика между агресията на Русия срещу Украйна и агресията на Израел срещу Иран. Все пак нали засега дори не е доказано, че иранците вече били почти готови със създаването на атомни бомби?

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикувано

Да кажем че ударите по ядрени центрове, ракетни установки, военни летища и ПВО са приемливи. Намалява се бойната мощ на един опасен и агресивен противник.

Нападенията срещу медии, журналисти и разни цивилни не ми се вижда оправдано никак. Така не става ясно кои са добрите, кои са лошите. Всеки говори за някаква уж справедливост? пълен нонсенс май. 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 2 часа, Шпага said:

Извинете ме за невежеството, но... Каква всъщност е моралната, принципната разлика между агресията на Русия срещу Украйна и агресията на Израел срещу Иран. Все пак нали засега дори не е доказано, че иранците вече били почти готови със създаването на атомни бомби?

Израел има ядрено оръжие, но не желае да го използва. Иран няма ядрено оръжие, но много иска да има и да го използва. Това колко близко са до създаване на бомбата в случая няма значение.

Мястото на Русия в тая схема можеш да проектираш сама... 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, kirasirrav said:

Да кажем че ударите по ядрени центрове, ракетни установки, военни летища и ПВО са приемливи. Намалява се бойната мощ на един опасен и агресивен противник.

Нападенията срещу медии, журналисти и разни цивилни не ми се вижда оправдано никак. Така не става ясно кои са добрите, кои са лошите. Всеки говори за някаква уж справедливост? пълен нонсенс май. 

Погледни си пръстите на ръцете. Два пълно еднакви има ли? Спаведливо ли е?

Но без майтап. Това може да е било и случайно, иначе нямаше да остане и пух и прах от тях. Но агитпропа е едно от основните оръжия с което могат да активизират подготвените терористични групировки, само с това, че "над Техеран е облъчно, но се очаква слънце" например.

Спомняш ли си когато в Бялград крилатта ракета мина по край Дунав и се заби точно в Телевизия Србска? 

• Потребител
Публикувано

Ами ето един друг пример - Кашоги беше неудобен и го ликвидираха в чужбина макар и на територията на посолството. Световната общност се възмути за кратко и изтъкна как убиват журналисти произволно, също споменаваха нещо за свобода на словото. Щатите размахаха пръст на саудитците още по за кратко и дотам. Няма да си седнат развалят рахатлъка и съюза с техни хора в БИ, заради някакъв журналист. 

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Израел има ядрено оръжие, но не желае да го използва. Иран няма ядрено оръжие, но много иска да има и да го използва. Това колко близко са до създаване на бомбата в случая няма значение. 

Северна Корея има ядрено оръжие и редовно сипе заплахи, че ще го използва, но там никой не смее да предприеме "превантивна военна операция". Гадна работа🫥

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
Преди 22 минути, Шпага said:

Северна Корея има ядрено оръжие и редовно сипе заплахи, че ще го използва, но там никой не смее да предприеме "превантивна военна операция". Гадна работа🫥

Да, Северна Корея има ядрено оръжие, и ако някой се опита нещо да и направи, тя като нищо може да го използва, с оправданието за защита. Там има комплекс за малоценност, който се компенсира с това оръжие. Това е и проблемът с Русия, ако нямаше ядрено оръжие отдавна щеше да е смачкана в тая война.

За разлика от Иран, който няма, но много иска да има ядрено оръжие. Тук все още има някакви възможности които Израел в момента използва, защото ако аятоласите го получат, те не само ще сипят заплахи. Те ги сипят още преди да го имат, а направо ще почнат да ги изпълняват.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикувано (edited)
Преди 51 минути, Шпага said:

Има, има...Има зад гърбът си китай и затова никой не ги бъзика. 100%, че има таен договор между США, Китай, роССия, че никой да не мъти във връзка на статусквото на корейският полуосров. Па оня дебеланчо как си турмози народа никой не го интересува....

Лъвът и мишката - Приказки с Джиджи

-Абе защо когато сме двама, всеки се насихира от страх като ни види?

Но и в Сеул ще става нещо, защото южните решиха да строят нова столица. До колкото съм чел....

Редактирано от Skubi
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)

През 1981 г. Израел по подобен начин с въздушни удари унищожи ядрената програма на Ирак (операция Вавилон), още преди реакторът им да бъде зареден с гориво. Първоначално от ООН осъждат атаката, тъй като Садам претендира, че ядрената им програма е изцяло с мирни цели, Но по-късно, особено след Първата и Втората война в Залива, се преосмисля значението на този удар. Много анализатори смятат, че Израел е предотвратил появата на първото ядреното оръжие в ръцете на диктатор в Близкия изток, като по този начин е променил хода на историята. Силно се надявам и сега така да се случи.

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикувано
Преди 6 часа, Шпага said:

Каква всъщност е моралната, принципната разлика между агресията на Русия срещу Украйна и агресията на Израел срещу Иран. 

Има нюанси, но агресията си е агресия.

Държавната доктрина на Иран е да унищожи "ционистката единица" (те не признават Израел за държава).
Съответно Иран спонсорира Хамас, Хисбула и тем подобни да се бият с Израел.

Така че там тлее постоянна война от години. Сега тази война отново минава в по-гореща фаза. 
При такова положение която и от страните да нанесе удар, това е просто част от вече тлеещата война.
Все пак първият, който за пореден път разпалва огъня, няма как да не е агресор. 

По руските стандарти това въобще не е агресия, а акт на самозащита - и за разлика от тяхната агресия,
тук случаят наистина е такъв.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано

Сутринта слушах един експерт по атома и аз станах специалисть.....🤪

Но без майтап, той каза, че с уран до 20-30% концентрация работят атомните цантрали.

За военна цел са нужни от 85-90% на горе обогатен уран.

Иран в момента разролагал с около 60% обогатен уран който за много кратко време може да стигне нужното 90% и бил достатъчно за около 10 бойни глави...

Затова евреите не само специалистите ами и цевнтрифугите искат 100% да унищожат. 

Спомняте ли си, че преди нападението Израел предупреди освен САЩ само Германия....Беше учуднащо, но си го примълчаха.

Но.

Преди 100 години имаше един скандал, че германците построиха едно супер оръдие с което Хусеинчо изкаше да стреля до Израел. Разбомбиха го. После почна своята атомна програма, която също беше разбомбена....

Тогава някак стана известно, че Иран купува центрифуги за обогатяване на уран ог Германия. Официално спряха това. Имам съмнението, че сегашните центрифуги са "лиценс" на тогаващните, с тази разлика, че са много по-ефикасни и модерни. И може би не само ирански граждани са работили в монтирането и пускането им в експлоатация...

Но всичко това, няма да има значение ако путлерчо реши да предаде на иранците готов за бойни глави 90% уран....

Дето само ще ми изгорят /заедно с нас/ парите платени за апартамента в Поморие на улица Крайбрежна.  😪

• Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.