Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано
Преди 17 часа, gmladenov said:

А дано, ама надали. Не се знае украинците откъде ще намерят сили да щурмуват Крим. 

Русия наскоро прие закон, който проправя пътя за мобилизация на резервистите. Очаква се 400-500хил души да бъдат тихомълком мобилизирани по силата на това, че са се цанили за резервисти и са получавали държавни пари за това. Значи руснаците също кроят някакви планове. 

В същото време сигналите от руската икономика са кой от кой по-лоши. Неизплатени заплати от месеци, много ниска реколта и като цяло намаляваща икономичска активност. Такава икономика няма как да върви дълго. Аз лично се надявам другата година по това време вече сериозно да се заговори за спиране на войната.

И аз по-скоро така го виждам, като под това, че ще се говори за спиране, не означава, че батька цар ще иска да го направи, това много силно ще му разклати трона, ще трябва да измисли как да представи примирието като победа, но като доста убедителна такава. Предстои им доста тежка зима, никак няма да им хареса.
Грозев говори и за това, че вече имало доста широко недоволство сред елитите, както сред икономическите, така и сред силовики-те, защото Путин вече няма какво повече да им предложи, оттук нататък дори и тази върхушка може само да губи. Но и тук съм песимист, че тия хора ще направят нещо решително по въпроса.

Положението с рафинериите към момента долу. До края на годината сигурно няма да остане незапален НПЗ, ще се наложи да почнат да внасят бензин, даже вече най-вероятно го правят през Казахстан и Китай. Официално излязоха данни, че вноса на бензин от Беларус бил нарастнал 4 пъти спрямо миналата година, за него от РФ им давали дизел. Сега на срещата със сирийския президент Путин го е подпитнал за евентуално сътрудничество за добив и преработка на нефт в Сирия. Засега се правят, че нищо сериозно не се случва, въпреки хилядите видеа от телефони на километрични опашки пред бензиностанциите, но да видим докога.

G3XrdJrXcAA-Ghg.jpg

• Харесва ми! 1
  • Мнения 4,5k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.