Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Ракетата Фламинго на Украйна

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Ето новината за тези които не знаят.

https://fakti.bg/world/1013473-kluchovo-predimstvo-za-kiev-raketata-flamingo-e-po-moshtna-i-leti-po-dalech-ot-tomahouk

Защо Зеленски ще иска Томахоци от САЩ, след като е придобил технологията за тези ракети. Мисля си че новината е някакъв Украински фейк.

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 5 часа, Джереми said:

Ето новината за тези които не знаят.

https://fakti.bg/world/1013473-kluchovo-predimstvo-za-kiev-raketata-flamingo-e-po-moshtna-i-leti-po-dalech-ot-tomahouk

Защо Зеленски ще иска Томахоци от САЩ, след като е придобил технологията за тези ракети. Мисля си че новината е някакъв Украински фейк.

И да е така, не ми се вярва, фламинготата да са толкова по-точни. Американските затова са нужни защото с тях Тръмп ще трябва да сложи окончателно жетона си до украйна в играта си с путлер. Това ще каже на путлер, че до ракетите ще получи украйна пълната логистика и помощ за координатите и 24 часова обяна на разузнавателна информация....Няма да позволи на путлер да напада тези ракети, когато при тях има американски персионал... СМСМ

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Джереми said:

Технология има, но колко ракети прави на месец? Колко двигатели има по сметищата, има ли части за тях?

Преди 5 часа, Skubi said:

....Няма да позволи на путлер да напада тези ракети, когато при тях има американски персионал...

Нещо не е наред тука !

• Потребител
Публикувано
Преди 6 часа, vvarbanov said:

Технология има, но колко ракети прави на месец? Колко двигатели има по сметищата, има ли части за тях?

Нещо не е наред тука !

Какво не ти пасва?

• Потребител
Публикувано
Преди 10 часа, Skubi said:

Какво не ти пасва?

Това значи намеса на САЩ във войната. Тоест Русия и САЩ да са във война. 

Сега много държави подаряват/продават оръжия на Украйна, но не са в състояние на война с Русия.

• Потребител
Публикувано

Според мен, САЩ просто се страхуват от РФ. Нали блатният путлер щеше да превземе украйна за 3 дни. Ако украйна има достатъчен ресурс , логистика , и безопастност за производството на тия ракети , не и трябва помоща на краварите , и тук европата трябва силно да подкрепя украйна защото до момента не е достатъчна подкрепата за украйна.

• Потребител
Публикувано
Преди 12 часа, Джереми said:

Според мен, САЩ просто се страхуват от РФ. Нали блатният путлер щеше да превземе украйна за 3 дни.

Това не мога да го разбера ! За какво се страхуват САЩ нали РФ не може да превземе Украйна?  Много накъсани хаотични мисли.

Преди 12 часа, Джереми said:

Ако украйна има достатъчен ресурс , логистика , и безопастност за производството на тия ракети , не и трябва помоща на краварите , и тук европата трябва силно да подкрепя украйна защото до момента не е достатъчна подкрепата за украйна.

И тук има противоречие. Хем на Украйна не и трябва помощта на САЩ, но Европа трябва да я подкрепя. Това някакъв шифър ли е?

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Главният геополитически опонент на САЩ е Китай, натам са насочени и усилията им. РФ-то като зависима от Китай регионална сила е заплаха най-вече за бившите соц страни. Затова Тръмп е решил Европа да се оправя сама с амбициите на Путин за нов СССР. На западноевропейците, обаче, им липсва достатъчна решителност.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикувано
Преди 16 минути, Last roman said:

Главният геополитически опонент на САЩ е Китай, натам са насочени и усилията им. РФ-то като зависима от Китай регионална сила е заплаха най-вече за бившите соц страни. Затова Тръмп е решил Европа да се оправя сама с амбициите на Путин за нов СССР. На западноевропейците, обаче, им липсва достатъчна решителност.

Ама май почнаха. Англичаните, французите все повече говорят за една бъдеща война на ЕС с РФ в рамките на 5 години....Ако има още РФ...😜

• Потребител
Публикувано
Преди 12 часа, vvarbanov said:
On 12.11.2025 г. at 13:04, Джереми said:

Според мен, САЩ просто се страхуват от РФ. Нали блатният путлер щеше да превземе украйна за 3 дни.

Това не мога да го разбера ! За какво се страхуват САЩ нали РФ не може да превземе Украйна?  Много накъсани хаотични мисли.

Ако стане ядрена война между РФ и останалият западен свят, мисля че на руснаците няма да им пука, щото са фанатици / за сталину за родину вперьод / Докато останалият изнежен западен свят не е фанатичен и иска да живее в мир и благоденствие / поне така аз виждам нещата / За войната в украйна е ясно че РФ не може да спечели по този начин , може но трябва да действа чрез пълен геноцид над Украйнският народ, а ги чувстват все още за братски народ. / все едно ние да затрием северна македония щото не се признават за българи /. Путлер го кефи да си играе на котка и мишка , но до кога , това не може да продължи до безкрай , или украйна трябва да развее бяло знаме , или за да спечели , трябват много пари от запада , на краварите не им се дават пари , остава само ЕС , и виждаме че тя това и прави в момента. Но както казват всяко зло за добро , военната индустрия е доста печеливш занаят.

• Потребител
Публикувано
Преди 5 часа, Skubi said:

Ама май почнаха. Англичаните, французите все повече говорят за една бъдеща война на ЕС с РФ в рамките на 5 години....Ако има още РФ...😜

Как си я представяш тази война , само с ракети или и с пехота ? Нарушат ли член 5 отива се към 3 световна и то ядрена. А това значи Апокалипсис, няма победени и победители. Най много да е някаква хибридна война, диверсии, политически шантажи, и т.н.

• Потребител
Публикувано
Преди 13 часа, vvarbanov said:
On 12.11.2025 г. at 13:04, Джереми said:

Ако украйна има достатъчен ресурс , логистика , и безопастност за производството на тия ракети , не и трябва помоща на краварите , и тук европата трябва силно да подкрепя украйна защото до момента не е достатъчна подкрепата за украйна.

И тук има противоречие. Хем на Украйна не и трябва помощта на САЩ, но Европа трябва да я подкрепя. Това някакъв шифър ли е?

Имам предвид готово оръжие , Украйна щом е в състояние да произвежда оръжие на своя територия, ще и трябва само финансова подкрепа за това.

• Потребител
Публикувано
Преди 34 минути, Джереми said:

Как си я представяш тази война , само с ракети или и с пехота ? Нарушат ли член 5 отива се към 3 световна и то ядрена. А това значи Апокалипсис, няма победени и победители. Най много да е някаква хибридна война, диверсии, политически шантажи, и т.н.

Aми ако знаеш от историята и в най-дивите времена нито Хрушчов, нито Брежнев, нито следващите лидери не си позволяваха открито да се заканват с атомното оръжие. Имаше перчене, пътуваха с него по/под море, въздух,  но на нивото на световната политика не се заканваха. Почнаха да строят в Турция, ние почнахме в Куба. Така измислиха САЛТ договорите. Сега този идиот бункер дядя и приятелят му водкапрезидент започнаха да се заканват, защото виждат, че губят. За да можеш 100% да ги спреш тези идиоти трябва да се готвиш 1000% за война. Руснака само от сила разбира. Друго не го спира. Напротив. Така, че майтап няма. Трябва да се готвим сериозно за война.  СМСМ 

• Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, Skubi said:

Aми ако знаеш от историята и в най-дивите времена нито Хрушчов, нито Брежнев, нито следващите лидери не си позволяваха открито да се заканват с атомното оръжие. Имаше перчене, пътуваха с него по/под море, въздух,  но на нивото на световната политика не се заканваха. Почнаха да строят в Турция, ние почнахме в Куба. Така измислиха САЛТ договорите. Сега този идиот бункер дядя и приятелят му водкапрезидент започнаха да се заканват, защото виждат, че губят. За да можеш 100% да ги спреш тези идиоти трябва да се готвиш 1000% за война. Руснака само от сила разбира. Друго не го спира. Напротив. Така, че майтап няма. Трябва да се готвим сериозно за война.  СМСМ 

Ако мислиш че война сериозно ще има , само да не е ядрена . Карибската криза какво е, не е ли мълчаливо заканване на ушанките , но защото САЩ  първи разположиха своите ядрени ракети край Турция. Сега нещата горе долу са същите , Натовски бази близо до РФ , не знам дали има ядрени бойни глави но сигурно има вече в базите близо до РФ. Абе нещата са напечени , затова Европа трябва да продължава да се въоръжава друг изход няма , да се измислят някакви възпиращи технологии за контраудар и т.н. Европа е изостанала и не знам как ще наваксва , а виждаме че САЩ се дистанцират и са си прави , защо ще обират калая и без друго ЕС и Китай им са конкуренти. Аз мисля обаче че точно Китай ще изиграе ролята на световен арбитър при една евентуална война. Втакава война няма да има печеливши а само губещи.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.