Отиди на
Форум "Наука"

Европейците искат Русия, а не Турция в ЕС


Recommended Posts

  • Потребител

Европейцы хотят видеть в ЕС Россию, а не Турцию - Интересна статия с интересен анализ се появи днес в в."Правда".

Интересно ще е да се проследи кои са основните аргументи.

За момента по-характерни са страховете, на християнска Европа за приемането на мюсулманска страна, както и опасенията, че азиатската част на Турция ще повлече огромни средства от фондовете на ЕС в батака.

Дали смяната на президента в Русия ще спомогне за премахване на негативния имидж, който й създаде Путин в лицето на запада, със завръщането си към комунистическо-тоталитарния стил на управление от позиция на силата ?

Link to comment
Share on other sites

Турция никога няма да влезе в Европейския съюз! Поне половината страни членки на ЕС в момента са против! При смяна на правителството на България и нова конфигурация в парламента и България ще се присъедини към това лоби (Франция, Германия, Австрия, Финландия, Гърция, Италия и др.)! България е пряко застрашена от влизането на Турция в ЕС и трябва да се борим със всички сили против това; трябва да се използват всички възможни лостове за обществен натиск - признаването на Арменския геноцид, признаване на геноцида изъвършен срещу България (от Априлското възстание и в Тракия 1913 г. до наши дни) и плащане на задълженията към България по Ангорския договор (над 10 милиарда евро!); признаване на независимост за братския кюрдски народ - независима Кюрдска държава и др.! ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНЕ В АЗИЯ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО! :!!!:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересното е, че съпротивата е основно по два фронта.

Единия е културно-географския.

Християнска Европа срещу ислямския изток.

В географско отношение 90% от територията на Турция е в Азия, за какъв Европейски съюз може да иде реч тогава ?

По тази логика, към ЕС може да се присъедини целия Магреб (северна Африка ).

Докато Русия, винаги е била част от европа и като културни традиции и като верозиповедание и като манталитет.

От едно членство на Русия, ЕС повече би спечелил отколкото загубил, най-малкото заради енергийните ресурси, чрез които в момента Русия извива ръцете на запада.

Единствения проблем е пълната липса на демокрация в Русия и факта, че Русия е президентска република, като правомощията на президента почти по нищо не се различават от царските отпреди 1917 г., даже по-лошо, отчитайки репресивния апарат.

Втория фронт на съпротива е изостаналостта в образователно и културно ниво на една огромна част на турското население в дивия Анадол и опасенията на европейските бюргери от нахлуването на ислямския фундаментализъм в консервативна Европа.

Не е случаен факта, че най-голяма съпротива има именно в страните с компактни групи турски гастарбайтери - сами си ги пуснаха в къщата, а сега реват на умряло, че им подбиват пазара на труда.

Холандия която бе сред най-либералните по отношение на емиграцията е сред най-пропищелите.

Не се и съмнявам , че турското правителство , чрез поддържаната от него турска партия у нас, ще направи всичко по силите си да привлече България на негова страна, но ми е чудно тоя път нашите продажни фарисеи, как ще лавират между Брюксел и Анкара в стремежа си да угодят и на двете.

А инак переспективите пред ЕС, с член Русия в него са наистина интересни, отчитайки сериозното руско влияние в Азия и тесните им връзки с Китай и Индия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
... но ми е чудно тоя път нашите продажни фарисеи, как ще лавират между Брюксел и Анкара в стремежа си да угодят и на двете.

Ще вземат пари откъдето могат, пък да става каквото ще:) Ако до решаването на този въпрос вече не са отпаднали от играта ..... ;)

А инак переспективите пред ЕС, с член Русия в него са наистина интересни, отчитайки сериозното руско влияние в Азия и тесните им връзки с Китай и Индия.

Дали в Европа има такива умове и такива сили, че да усетят значението на такъв евентуален процес.... ?? Пък и начинът това да стане е или Русия да приеме европейските правила за поведение, или европейците да приемат руските... Кое от кое по-абсурдно. Освен ако не се яви такава фигура, която да успее да съвмести двата типа политика и култура... Това би било едно от най-великите действия в историята, но по всичко личи че е също толкова невъзможно.

Така че, едва ли Русия ще влезе в ЕС, ами ще продължи да си се развива, а Европа ще остане арена на съперничеството й със САЩ. И понеже ЕС ще се нуждае от голям съюзник, а това няма да може да е Русия, остава му САЩ, както е от 1945 г. Но пък ЕС не ще САЩ, така че накрая така ще го...направи като вятъра, че направо не ми се мисли...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако ставаше това, което "европейците" искат, ние с румънците сега нямаше да сме членове на ЕС!!!

Че Русия никога няма да стане член на ЕС - това е очевидно; по-скоро, ние "европейците" трябва да се замислим за Украйна и Молдова.

Доколкото за Турция - аз съм "за" - не за друго - а това е, първо, най-свестния ни съсед (и като държава, и като хора), и, второ - образец за всички мюсюлмани, които искат светска държава.

Не помня дали е цитирано в този форум едно много сладко изказване (някъде към средата на декември беше) не на кой да е, а на секретаря на Съюзната държава Русия/Беларус Павел Бородин:

Мы стремимся в Евросоюз, но я уверяю вас, что через 5-7 лет Евросоюз будет стремиться в Союзное государство", - заявил он журналистам.

"А что у них там есть, кроме пива и сосисок?" - спросил П.Бородин, сам же ответив: "Ничего нет". В то же время "у нас", по его мнению, "все есть: огромная территория, национальные проекты, рабочие места и востребованность".

:whistling:
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...