Отиди на
Форум "Наука"

Грамофон и компютър


Recommended Posts

  • Потребител

Някой да има представа по какъв начин мога да прехвърля музиката от старите си грамофонни плочи на компютъра? :post-20645-1121105496:

Никой ли не знае? :help: :help: :help::hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

За съжаление нямам никаква представа...

Аз едно време исках от видео касети да прехвърля някакви неща в компютъра, но разбрах, че е доста скъпо...

Това, което искаш според мен може да се направи от аудио студио или човек с подобна техника...и пак няма да е много евтино...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Грамофоните и вообщи всякакви стари техники, ама не прекалено стари притежават отзад аудиоизход. Звуковите карти, пък от своя страна притежават аудиовход (всъщност те имат 3 дупки - за аудиоизход за говорителите, вход за микрофона и аудиовход - за целите които предполагам). Разбира се, трябва някаква почти елементарна техническа грамотност, за да го осъществиш (например, защото няма да имаш подходящ кабел), а и има малка опасност аудиокартата ти да се скапе. Затова е препоръчително да се монтира на компютъра стара аудиокарта, и през нея да се направи опит за изтегляне - отново ще се наложи пък компютърни познания, за да я активираш (вместо тази, интегрирана на дънната платка).

Относно видеокасетите - там вече не знам как се борави с видеото. Може да е подобно, ама не съм сигурен...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

Р. Теодосиев най-позна - ще ти трябват пари! Има едни модерни звукови карти "Саунд бластър", които тук са комплектовани със звуков панел. Той се свързва с картата, чрез широк кабел и се монтира в някой от отворите в лицевата страна на компютъра. На панела има звукови входове и изходи за най-различни източници. Ще ти трябва и една звукоулавяща програмка специално за LP копиране. С нея ще премахнеш и пукането на плочите и другия паразитен шум, а върши и други манипулации! Програмката е на разположение, но не знам как да ти я пратя. Не е голяма по размер.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За копиране на видеоматериали ти трябва само image capturing programme. Аз имам една, но няма да върши работа никому, понеже е специално за АТИ Радеон Х-серия видеокарти, пък и е голяма по размер.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Един продукт тук е по-евтин, отколкото в България. Трябва да взема ценоразписа от магазина - тука има един скапан сканер и ще го постна. Изчакай до утре вечер.

Не знам обаче, дали панела е към нея. Тук, като купиш подобно нещо в опаковката му има куп неща за разни случаи. Приятели в България ми казаха, че там всичко идвало така, но търговците го продавали отделно. Шарлатанска държава!

Не иска да качи файла! Мъчи се цели 20 мин. с файл 57 кв! Накрая го изключих.

Цената на звукова карта Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro с панел тук е 149 кан. долара + 13% ДДС.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Исках да постна целия ценоразпис, но нямам програма, с която да го намаля. Кропих онази част, която е за звукови карти и райтъри и поствам нея. Пак е 814 КВ! Пропуснах да обясня, че оем. означава, че съответния хардуеър може да бъде поставен и инсталиран само в магазина и не се продава по друг начин. Ако е програма, я инсталират в магазина, но вие не получавате диск.

post-4826-1234736411_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребители
Има едни модерни звукови карти "Саунд бластър"

Защо ми се струва, че тези "модерни" звукови карти са от началото на 90-те години на миналия век? Това всъщност са едни от първите такива карти. Би трябвало да можеш да си намериш на старо. И у нас имаше такава, ама къде е сега - някъде забутана заедно с "модерния" компютър 486.

Междо другото самите компютри си имат вградени звукови карти, ама по-добре не ги ползвай за такива опасни дейности, освен ако компютъра който ползваш си го "отписал". То най-често само звуковата карта на дъното би изгоряла, не повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами бях чувал за някаква програма, при която плочата се сканира на скенера, а тя обработвала резултата иго правела за компютър. Но не се заинтересувах много, тъй че не я знам нито като име, нито дали върши наистина такава работа, нито дали съществува.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Те са найстина от много време на пазара, но има Саунд бластър има и Саунд бластър. Иначе всички от ценоразписа са такива, с изключение на първата. Вградените не стават. Те са добри за търговците - вземат ти пари за карта, а ти дават евтин чип!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...