Отиди на
Форум "Наука"

Мюзик Айдъл...?


rockbul

Recommended Posts

  • Потребител

Мюзик Айдъл...?

Въпреки, че съм професионален музикант не обръщах до скоро внимание на това отвъд океанско забавление „Мюзик Айдъл”стъпило здраво и в България. Скоро прочетох, че за третото му издание са се явили около 60 000 кандидати. Брех...мамка му? Много ми се видя и се позамислих какво и защо кара тийнейджърите да се явяват пред това съмнително жури и да се подлагат на тяхната подигравка ставайки за резил пред цяла България? И какво освен солидните печалби кара организатори, телевизия, екип да се впуснат в това голямо безхаберие?

1. Една утвърдена телевизия си залага репутацията и заснема и излъчва начинанието!

2. До миналата година някак си от кумова срама бяха поканени професионални музиканти за членове на журито. Данчето Христова за пари ще направи всичко, това е ясно, но защо Вили( лека му пръст) се съгласи да участва в този пасквил няма как да разберем вече?

3. Тази година журито е съставено от „колоси” на БГ музиката?! Соня Васи...Ха, Ха , Ха. Може да се съблича, но не може да пее и не знае след тона „до” кой следва, същото е положението и с красавицата от близкото минало Мара „ отварачката”. Тя беше толкова красиво момиче, кой ли я подлъга да си напълни устните със силикон и да заприлича на хипопотам, не знам? Тя също е на „вие” с музиката. Остават другите двама. Един хеви метъл басист, който познава нотите и Дони, който въпреки, че ми беше симпатичен е тръгнал по пътя на Данчето Христова. Най- важното е далаверата.

4. Митко „Фънки”, достатъчно брутален и с речник на хамалите от „Банишора” съветва и размахва пръст, като вездесъщ корифей. Пак ...Брех мааа му?

5. Марчето, ако се цупи ще събуди симпатиите на зрителя, ама в момента в , който се опита да върже едно изречение нещатата стават страшни. Не му връзва на момичето да реди думички, какво да се прави? То ако беше така и Радой Ралин ( лека му пръст) щеше да пропее. Веднага можете да ме апострофирате, че Слави Трифонов и Камен Воденичаров не пропяха ли.? Ай, ай, ай, на какви пачи яйца се насадих? Ами той Слави направи повече албуми от Лили Иванова и Емил Димитров взети заедно? Какъв творец, какъв певец, а...? И Орфей би му завидил. Лошото е, че никой освен в България не познава неговото „велико” творчество. Извинявайте, че отделих толкова думи за него, но това е културата в нашата родина, какво да се прави?

6. Единственото положително май са водещите?! Е и големият интерес от все по- зомбираният телевизионен зрител. Какви времена , какви нрави?

7. Давам безплатна идея! Следващото жури да бъде в следния състав: Братя Галеви от Дупница, Маргините, Маджо, Златко Баретата и всички там зеленчуци, плодове и животни, които се сетите. Поне те са се наслушали на пошлост и чалга и предполагам, че са специалисти в областа! Когато някои изпълнител не им хареса, просто ще го затрелят. Поне няма да го резилят както прави „Фънки” пред целия народ!

8. Големият ми въпрос , на който нямам отговор, е защо тези хора ( участниците) се подлагат на такива подигравки и унижения от страна на „журито”? В името на каква глупава идея отиват на преднамерено заколение? Толкова ли са плиткоумни и безхаберни? Или ще кажете, че то нивото си е такова бе братчет в България! Абе разбирам да излъжат някои „Папуаси” от Нова Гвинея, ама Европейци...? Хем не ми се вярва, хем цифрата 60 000 кандидати убива всяка разумна мисъл в мен? Просто нямам отговор!?!?

9. Това било третото издание на „Мюзик Айдъл”( колко смешно звучи спелувано на Български?) Ами какво търсеше журито в суверенна и призната от нас държава Македония ? Там може и 50% от хората да са Българи, но това не е територията на България. Отговора е прост...печалба! Някои от „македонските” интелигенти се възпротивиха на тази подигравка от страна на братята Българи, ама само пушек без огън. Нали се сещате, че на финала ще има трима Българи и двама Македонеца( Българи) и ще почне едно писане на SNS – и.... Едните ще се надпреварват да победят другите и обратно. Колко просто...съшито с бели конци, но осигуряващо добра печалба от БТК! Пари и само пари се въртят в тази продукция. За жалост вие няма да спечелите нито пари, нито изкуство, нито кеф. Ще хапнат екипа и телевизията, а вие ще си останете със споровете и загубените левчета от SMS-и.

10. Та за какво започнах да пиша тази статия...? И аз се чудя защо? Май- нямаше смисъл да разубеждавам своите сънародници да не си дават парите, времето и нервите залудо.

11. На сила може да се вземе, но на сила не може да се даде! Тъй, че ваша си работа, кое копче от дистанционното ще натиснете!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Въобще не гледам 'риалити' шоута. Те са развъдник на интриги и пошли страсти.

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1097464292

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако става въпрос, аз въобще не гледам и телевизия. Ама най-фрапиращите от айдъла са ми ги пращали на линкове към ви-бокса, вярно е че понякога пада голем смех на тия излагации, но иначе са си голема трагедия.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Ако става въпрос, аз въобще не гледам и телевизия.

Абе то и аз рядко се заседявам. :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

В сряда (първият ден от "кастинга" в Пловдив) даваха и моя ученичка, тренираща кьокушинкай карате.

Не бе одобрена от "журито", но я показаха как тренира.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

"Мюзик Айдъл" ме дразни дори само с името си! Това си е чиста музикална гавра и порнография; аз също не гледам телевизия или много рядко! :post-70473-1124971712:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами аз с удоволствие гледах сръбската версия през миналата година - "Звезде гранда". Тъй че предпочитам да кажа първо няколко думи за него:

1. Макар и версия на западно предаване певците трябваше да пеят сръбски песни;

2. Певеца сам подбира какви песни да пее (докато трае гласуването и се чака резултата обаче журналистите може да го карат да пее и други песни по техен избор);

3. Коментаторите не щадяха критики и похвали както при кастинга, така и спрямо финалистите;

4. Явно протичаше без шашми, защото сърбите наистина бяха полудели - фен сайтове, SMS - си повече отколкото за Евровизия (нищо че кандидата им излезе победител)

5. На човек определено му е драго да гледа

6. Накрая финалистите правят хубав клип

А какво да кажа за побългарената версия:

1. Песните са предимно на развален английски (авно за да не се види, че на певците и българския не бива) - като световен хит не случайно стана единствено и само "Кен лий";

2. Избират песни за певеца ... навярно за да се създаде впечатление, че зарани непривичния стил пее лошо, а не че по принцип не може да пее

3. Коментаторите смляха от гавра отпадналите на кастингите и хвалеха финалистите тай, както ни една циганка не би успяла без да се засрами;

4. Такова "състезание" у нас без далавера и нагласен победител не минава;

5. Човек започва да гледа и на драго сърце сменя програмата;

6. Финалистите също направиха клип като свиха сръбския клип, т.е. песента "Всичко се връща" на Вероника, Магда, Елена и Димана е сръбската "Тамо далеко", с които сръбските "Звезде гранда" (Таня, Славица, Неман, Дарко, Бане и Стефан) се явиха да кандидатстват за Евровизия. Разбира се хубавият сръбски текст беше заменен със злостното нашенско: всичко се връща.

За нашите коментатори пък просто ми се гади като се сетя за визията и изпълнението на нашенските, тъй че няма да правя съпоставка.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Въпрос:

8. Големият ми въпрос , на който нямам отговор, е защо тези хора ( участниците) се подлагат на такива подигравки и унижения от страна на „журито”? В името на каква глупава идея отиват на преднамерено заколение? Толкова ли са плиткоумни и безхаберни? Или ще кажете, че то нивото си е такова бе братчет в България! Абе разбирам да излъжат някои „Папуаси” от Нова Гвинея, ама Европейци...? Хем не ми се вярва, хем цифрата 60 000 кандидати убива всяка разумна мисъл в мен? Просто нямам отговор!?!?

Отговор:

Мен супер много ме кефи шоуто, независимо журито! Екстра си е! Всеки път чакам с нетърпение излъчването :)

Вкусът, включително и музикалният вкус на една публика, е въпрос на многогодишно възпитание.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...