Отиди на
Форум "Наука"

Ще ни прецакат отново, ако не се намесим...


Recommended Posts

  • Потребител

Ще бъдат разкрити 252 (или 273, според други източници) секции в 62 държави.

* 123 от секциите в чужбина ще са в Турция (Анкара, Истанбул, Одрин, Бурса...). В Турция 40 000 души са заявили участието си в изборите на 5 юли. През 2006 г., само на първия тур на президентските избори, са гласували 28 000 души, при предварително заявили желанието си да гласуват едва 9 000 души.

* В САЩ има над 300 000 българи - колкото и в Турция, но там секциите са едва 12 или 15. А през 2005 г. са били 50.

* В Испания ще има 15 секции. През 2005 г. секциите са били 23.

* Изборното законодателство бе променено с голямо желание в последния възможен момент. А с голямо нежелание бе прието искането да присъстват 17 межународни наблюдатели от ОССЕ.

* На евроизборите ДПС преля гласове на БСП. На сегашните буквално не излъчиха мажоритарни кандидати в повечето областни градове, като пак "не е ясно" кого ще подкрепят на тези избори...

* Някои партии имат В ПЪТИ повече реклами от други. Освен това, някои са и с обидни и агресивни кампании. Странно...

* Над 16% (над 400 000 гласа от общо 2,5 млн.) - евроизбори, контролиран/купен вот (Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор). 500 000 ще са на националните (60 купени депутата при ниска активност)!!!

* Над 40 000 заявки за гласуване в друго населено място.

* Във видеозапис Доган (ДПС) се определя като инструментът, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Заявява: "Не сме обичани, но по-важно е да се съобразяват с нас."

* Тези, които най-много повтарят - като мантра - "Купуването и продаването на гласове е престъпление.", купуват най-много гласове.

Да, всеки мислещ човек ще се съобрази и ще гласува, за да обезцени всички тези покупко-продажби на вот!

Не е жалкото, че има 500 000 гласа под натиск. Жалкото е, че ги оставяме да имат голямо процентно изражение.

Най-доброто, което ние - като гласоподаватели - можем да направим, е да се съобразим с актуалната избирателна система, каквато и да е тя, и да направим най-рационалното - да гласуваме и да прецакаме купения вот! Иначе гласът ни НЕ Е празен, а се "изяжда" за ~30 лв. Според актуалната система, ако гласуваме с невалидна бюлетина или за малка партия, която не влиза в парламента, колкото и неефективно да звучи... вотът ни на практика пак е празен!

Веднъж на 4 години ще отделим 30 мин. от разходката ни за гъби, за да гласуваме, и то РАЦИОНАЛНО спрямо наличния закон. Противното е... да отидем за гъби. Но утре или след година... няма (най-вероятно) да има избори.

Само високата активност ще развали сметките на някои хора! :)

* Всички са единодушни, че избирателната активност на нашенците в Турция този път ще достигне невиждани нива, още повече, че българското изборно законодателство не им забранява, а напротив - разрешава им гласуването!

* По информация от различни източници стана ясно, че програмата-максимум е до урните в турските градове да отидат 100 000 души.

* Поне 30 000 изселници пък стягаха куфарите за „екскурзия" до родните си места в България. От тях между 12 000 и 15 000 души трябвало да пристигнат в Кърджалийско.

Тези хора искат да определят нашето бъдеще. А ние не можем да определим тяхното, защото нямаме право да гласуваме в Турция.

post-471-1246695164_thumb.png

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

За да имаме една добре работеща държавна "машина", трябва да се освободим от онези политици, които на всяка крачка продават интересите на българите. За съжаление, такива хора попадат във всеки един Парламент - бил той местен, национален или европейския. Тази група хора никак не е малка. Оттук идват най-големите ни беди - като народ, като държава.

От огромно значение е в националния парламнт да изпратим не толкова политически фигури, колкото - хора, които притежават човешко и морално достойнство.

Слабото гласуване вкарва в държавното управление хора без никакви положителни качества. "Ходенето за гъби" позволява реализирането на предварително задкулисно подготвени корупционни и други незаконни схеми. Трябва да спрем домогванията до властта на олигарси, местни "феодали", мутри и криминално проявени лица.

Само чрез гласуване можем да участваме в процесите, които засягат нашия живот във времето между два парламентарни избора.

Самият Ахмед Доган, "главата" на ДПС, признава, че толерира и защитава радикални ислямистки тенденции и тяхното навлизане и налагане в една европейска държава. Но - не - коя да е, а - нашата! Той използва етническия "лост" за политически и икономически рекет. Той се е обградил с "обръчи от фирми и ... партии"! Ако този човек толкова много държи да бъде във властта, нека да се кандидатира на изборите в Турция или в друга ислямска държава.

При 80% избирателна активност ДПС изобщо не влиза в НС.

A при 20% избирателна активност ДПС влиза в НС със 100 депутати.

Който не гласува, иска да го управляват 100-те депутати на ДПС.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност.Циганският черкезин със своята нагла арогантност постигна това че хора не гласували на последните няколо избори,да се събудят най после за което да му благодарим.Последно изявление на Парванов,,много жалко че кампанията се превръща в анти ДПС .Жалко е че ти си президент .Проблем все пак е че наща омраза към един парцал и престъпната му таифа боклуци ,рефлектира пряко върху едно малцинство или на изборите за ЕП твърдият му електорат маи се указа не толкова твърд.Номерат беше да му забият ножа там дето наи ще го боли именно електоратът му .Това е забелешка към БГ.политиците .Иначе всичко е вече изписано и написано всеки знае какво да прави :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Негласуването НЕ е наказание за политиците и партиите:

В избирателната методика броят на „негласувалите” е само статистическа стойност. В крайна сметка се взимат предвид само реално подадените гласове, независимо колко са и на тази база се определят народните представители в парламента. Негласувайки, единствените наказани са българските граждани и България, защото политическото мнозинство е избрано от гражданското малцинство.

Ето и един пример :

- През 1991 г. са гласували близо 5,7 милиона българи, ДПС са получили около 420 000 хиляди гласа и тяхната тежест в парламента е била 7,55%.

- На Европейските избори през 2007г. ДПС са получили около 392 000 гласа, но тези гласове дават на ДПС тежест от над 20 %, защото тогава общо гласувалите са под 2 милиона.

- На Европейските избори през 2009 г. гласувалите за ДПС са около 364 000 и влиянието при почти сходни гласове спрямо 2007 г. спада от 20 % на 14,00 %, защото през 2009 г. са гласували над 600 000 повече спрямо 2007 г.

Това е само пример, в който се цитират данни, как малцинство, определя съдбата на мнозинство. Защото мнозинството е апатично и обеззверено и не гласува.

Приканвам, хората, които все още не са решили дали да гласуват - ГЛАСУВАЙТЕ !

За коя партия, за коя личност... – това си е личен избор…

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И аз поткрепям напълно кампанията във форума за ГЛАСУВАНЕ.

Защото смятам че е много по важна от всички други теми.

Затова ви призовавам и аз моля гласуваите . :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Конкретно на тези избори е по-важно да се гласува, отколкото на предишните парламентарни преди 4 г., защото купеният вот е повече! Всичко друго вече е въпрос на мнения, но това не е - това е факт, който се елиминира само с висока избирателна активност.

Колкото и да е несправедливо, вот за партия, която няма да влезе в парламента, също е безсмислен (такъв е настоящият закон).

Рационално е да се съобразим със ситуацията и да гласуваме, не е ли така?! :)

Другото е вот под натиск над някои малцинства и бедни прослойки да определя нашето ежедневие...

Да оставим лидерите настрана, би било добре да е и за партии, които наистина имат експертен ресурс за управление. От там насетне е вече въпрос на предпочитания дали тези хора да са стари пушки (комунисти), етнически партии, по-млади и съвременни експерти и т.н.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Жена от Добрич не може да упражни правото си на глас в изборния ден

05 юли 2009 | 14:21 | Агенция "Фокус"

Добрич. Минка Иванова Куртева от Добрич не може да упражни правото си на глас в изборния ден, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Варна. Когато жената отишла да пусне своя вот в избирателна секция номер 125, станало ясно, че нейното име не фигурира в списъка на избиратели. То обаче е в забранителния списък на Министерство на външните работи, тъй като от нейно име е подадено заявление за гласуване в Турция. Жената твърди, че никога не е подавало такова заявление, нейното гражданство е българско и в близките години Минка Куртева не е напускала Добрич. Мая Димитрова, председател на РИК в Добрич, заяви, че от Комисията “нищо не могат да направят, защото избирателните списъци не са от тяхната компетенция”. Димитрова допълни: “вероятно има престъпление”. От РИК - Добрич ще потърсят съдействие от РД ГРАО, за да се намери решение жената да упражни своето прави на глас.

Случаят с добричлийка Минка Иванова Куртева, от чието име има подадено заявление за гласуване в Турция без нейното знание и воля, засега е единичен в града, каза началникът на ТЗ ГРАО – Добрич Лиляна Митева. Митева потвърди, че в Териториалното звено е постъпила информация от Министерство на външните работи, че въпросната жена е подала заявление за гласуване в чужбина и поради това не може да гласува в България. Куртева и членовете на семейството й обаче никога не са имали адрес на живеене в Турция, уточни Лиляна Митева. Тя каза още, ако в Добрич случаят засега е единичен, то в други градове на страната става дума за многобройни случаи. Решение по случая може да вземе ЦИК, по думите на Митева.

Жулиета НИКОЛОВА

http://www.focus-news.net/?id=n1216452

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Току що показаха кадри от гласуването в Германия. Хората са чакали по три часа и много не са успели да гласуват. Това е флагрантно престъпление срещу избирателното право на български граждани в сърцето на европейския съюз, типично комунистическа практика, позор и още една демонстрация на това, че старото време трябва да си отиде на всяка цена!

Ако тези хора си мислят, че прогнилите им престъпления могат да продължат...... Много неща са в ръцете на новия победител и дано се окаже на ниво. Засега не е ясно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Един от първите нормативни актове на новото Народно събрание трябва да е приемането на ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС. Вътре в него да е указано - "Секции зад граница" - на всеки 5 000 български граждани в даден район в чужбина задължително се прави 1 секция. Заявили-незаявили гласуване - 1 секция. Нито повече, нито по-малко. Това е избори за Народно събрание.

За местни избори - "Секции зад граница" не се откриват. Гласуване в Република България може да осъществяват лица живяли в страната през последната година /или четири години/ 6 мес. плюс 1 ден на година или през годините /т.е. постоянно пребиваващите в страната. Вкл. може да се помисли, че право на избор за местни органи на властта имат и лицата от ЕС или въобще чужденци постоянно пребиваващи на територията на Република България/.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Един от първите нормативни актове на новото Народно събрание трябва да е приемането на ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС. Вътре в него да е указано - "Секции зад граница" - на всеки 5 000 български граждани в даден район в чужбина задължително се прави 1 секция. Заявили-незаявили гласуване - 1 секция. Нито повече, нито по-малко. Това е избори за Народно събрание.

Леле, стрино Иванке, пак не сме в час. За какъв ........... трябва да гласуват българските граждани, постоянно пребиваващи в чужбина?!

Гласуването в чужбина е върховна простотия, по принцип!

Повечето страни от ЕС изобщо не го практикуват, или го практикуват в изключително ограничен мащаб - гласува се само в една секция в посолството и консулствата. Това е.

Той щел да ми открива по една секция на всеки 5 000 граждани в чужбина. Ми то и сега е така, бе Ванка! Не знайш ли?

Обаче, аз пак те питам - за какъв ........ за български парламент трябва да гласуват хора, които не живеят у нас?!

Още по идиотското е, че си турнал ограничение за гласуване на българските граждани в България. Ми че то по-добре да гласуват само тия в чужбина!

Гласуване в Република България може да осъществяват лица живяли в страната през последната година /или четири години/ 6 мес. плюс 1 ден на година или през годините /т.е. постоянно пребиваващите в страната.

Следното творение също ми направи впечатление и ме накара да се замисля на коя планета живеят некои форумни участници:

Вкл. може да се помисли, че право на избор за местни органи на властта имат и лицата от ЕС или въобще чужденци постоянно пребиваващи на територията на Република България/.

Бат Ванко, закъснял си с "мисленето", приятел. Хората преди теб отдавна са го "измислили". Гражданите на страните-членки на ЕС и сега имат това право.

Те имат право и да бъдат приемани на работа в българските държавни институции. Твоят син, Ванка, обаче нема да приемат, щот англичанинът (примерно) знае по-убаво английски от него!

Така си представи следната ситуация. Отива един ден стрина Иваница в общината или в МС и там я посреща некой англоговорящ ЕС-гражданин. Ама хъката-мъката, ама това-онова.

"Айде, стрино Иванице, не губи времето на човека! Бегай да научиш английски и пак да додеш", сопва се разсилния на вратата (той поне говори български - нали някой трябва да ги псува тия говеда!). "Тогава ша та опраим!" :Oo:

"Така шъ тъ опраим, че още дълго ще ти държи влага!"

"Пази боже сляпо да прогледа", дами и господа!

Спете спокойно!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Най-важното е да не се седи безучастно, а всеки който има мнение по въпроса да направи действително нещо, колкото и незначителни да са действията му. Проблемът ни е винаги дистанцирането от прибягване към действие. Надявам се че ще се съгласите с мен.

Лично аз, мога да кажа че също рядко прибягвам към действие, но поне съм анализирал проблема си и се мъча да го преодолея.

Редактирано от givan6
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...