Отиди на
Форум "Наука"

БНТ Kанал 1 - излъчи заплашителни антибългарски призиви.


Recommended Posts

  • Потребител

... крадем разбиваме къщи български и направо става мазало!

Това е репортаж по БНТ Канал 1 излъчен в 16.20 ч. в изборния ден на частичните кметски избори.

Ясно се вижда как лице от цигански произход размахва пръст пред камерата и се заканва, ако бъдещия кмет не подсигури работа за всички цигани, ще крадат, разбиват къщи български, и направо ще стане мазало ...

Във всяка европейска държава такъв призив към нападение и погроми срещу домовете на граждани принадлежащи към друг етнос се наказва с многогодишни присъди, а лиценза на медията, излъчила въпросните кадри се отнема.

Това не е обикновено мародерство, а призив към нападения

и погроми срещу домовете на граждани принадлежащи към друг етнос.

Действия на систематично разграбване, и събаряне домове на български семейства заличава завинаги тяхното присъствие, лишава потомците им от жилишни сгради и с това влошават житейски условия в съответното селище като в терените се настаняват цигански семейства и започват да ги ползват като свои със мълчаливото съгласие на общините.

Със целенасоченото разрушаване и ограбваме на къщи на етнически българи се цели цялостно или частично отнемане на етническа територия чрез един тих, бавен подмолен геноцид - косовски тип, изпробван вече успешно в бивша Югославия.

gypsyes.jpg

... разбиваме къщи български

и направо става мазало!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Глава трета

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ

ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ

Раздел I

Престъпления против

националното и расовото равенство

Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата народност, раса, религия или поради неговите политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяния по ал. 1 и 2 или системно допуска извършването на такива деяния, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(4) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.

(5) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., отм., бр. 103 от 2004 г.).

Чл. 163. (1) (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1. подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години;

2. всички други - с лишаване от свобода до една година или с пробация.

(2) Ако тълпата или някои от участниците са въоръжени, наказанието е:

1. за подбудителите и предводителите - лишаване от свобода от една до шест години;

2. за всички други - лишаване от свобода до три години.

(3) Ако е извършено нападение и от него е последвала тежка телесна повреда или смърт, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от три до петнадесет години, а всички останали - с лишаване от свобода до пет години, когато не подлежат на по-тежко наказание.

Закони има. Прокуратура?

Защото на това му се казва етническо прочистване. Т.е. цялата тая пасмина да бъде прибрана за унищожаване на собственост и расизъм, без уговорки и условни присъди. Отделно трябва да платят обезщетение за разрушените сгради по пазарни цени.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Ами да питат окръжния и главния прокурор.

Те само по сигнал ли работят? Или просто не смеят да се самосезират?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Истината е, че никой в България няма да посмее да приложи закона спрямо циганите, поради страхове от размирици. Пример - какво пречи на електроразпределителните дружества да им спрат тока? Те дори са и частни дружества. Но не смеят. Разследва ли някой сериозно бунтовете в София, в Захарна фабрика? Има ли наказани? Няма и да има. Както и за убийството на проф. Калоянов...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Момчета, има ли навити хора? Какво ви трябва? Всичко има! Зная, че никой от вас не желае да го прави по този начин, но има ли алтернатива?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Накрая нищо чудно на премного толерантният и търпелив българин да му писне да бъде такъв и да започне етническо пречистване от елементи, които не желаят да се интегрират нито в българската нация, нито - в българската държава.

Не може едно номадско племе да се опитва от години да обърне цяла държава на цигански катун и това да остава безнаказано.

Като не се чувстват тук "у дома си", да си ходят в Индия или в Египет, откъдето са дошли, следвайки войските на някои от завоевателите си - селджукските турци, монголите и османските турци.

Не може един човек, който цял живот не е плащал на държавата електричество, вода, такса сгради, такса смет и така нататък, който не е произвел продукция за една стотинка, да иска "помощи" от нея. Когато не си дал нищо на тази държава, не можеш да искаш нищо от нея. Този елемент построил ли е една къща, та иска да събаря чуждите? Защо не дойде един български булдозер - да му изрине кочината, да видим, какще бута българските къщи?

Този трябва да го издирят и да го осъдят за насаждане на етническа нетолерантност (най-малкото).

Имал бил права... Да му намерят работа... Ама не казва какво може... Да каже - "Имам няколко висши образования, мога и искам да бъда лекар/адвокат/учител... Не...

Каква работа да му дадат? Някаква, дето няма да краде материали, няма да изнасилва колежки, няма да се напие и да се сбие с колеги... Аз, като го гледам, съм сигурен, че даже метлата не знае от коя страна се хваща. Дали може да си напише името? На която и да е писменост?

Ако беше в Турция или в Саудитска Арабия, в Иран, Афганистан или Пакистан, дали нямаше да го осъдят или дори - да му резнат крадливите ръчички по законите на Шериата?

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

5-1.gif

Росен Русанов, кмет на с. Буковлък:

Етнически мир се постига сдобра дума и чатал на врата

Ралица ПЕТРОВА

От дълги години между роми и българи в с. Буковлък цари абсолютно разбирателство. Етническо напрежение в селото няма, въпреки че от 5-те хиляди негови жители 3 500 са цигани (2 000 от тях криминален контингент), а едва 1 500 са българите. В намиращото се на 2 км от Плевен селище липсват конфронтации, а кражбите са събитие. Така жадуваният социален мир от кметовете на населени места с преобладаващо ромско население, в Буковлък се крепи на абсолютния баланс, който твърди, че успява да поддържа кметът Росен Росанов. Той заема поста от две години, шест преди това е бил полицай в селото.

- Г-н Росанов, каква е формулата за липсата на етническо напрежение в село като Буковлък?

- За да се постигне социален мир в село, в което преобладава ромското население, трябва да се започне от най-дребното нещо. Давам ви конкретен пример. Педи дни един мъж отишъл за кастреж без разрешение от мен и от Горското. Значи, колкото и да са тънки дървата, колкото и да е безобидно деянието, не трябва да се пренебрегва. Редът беше, че позволението за кастреж от общинското сечище изтече. Бях организирал всеки ден от 8,00 ч. около 20 каруци - българи, цигани - всички идваха, записваха се, отиваха на сечището под мой контрол, събираха си кастреж, на връщане пак се проконтролираха и така две седмици. А този господин кой знае къде е бил през това време и се е сетил, че сега трябва да отиде. Актът, който ще му напише Горското, е много сериозен - минимум 200 лв., отделно може да му се вземе каруцата, а вече има и разпоредба да се конфискуват и животните.

- Как ви стигат силите да поддържате социалния мир?

- Усилията са непрекъснати - минимум 18 часа в денонощието. Особено важен е контролът над питейните заведения. Нашите хора са по-импулсивни и по-темпераментни, специално говоря за циганите, и тези пиянски истории водят до скандали. Тъй като познавам всички хора в селото и съм в постоянен обход на района, знам, че са се събрали някъде. А след като са започнали да пият от обяд, такъв им е манталитетът, че няма начин по-късно вечерта да не стане някакъв скандал. Затова като стане 21,00 - 22,00 ч. във връзка с наредбите на общинския съвет и правомощията, които имам по Закона за местно самоуправление, контролирам ситуацията и музиката се спира.

- Налагате драконовски мерки?

- Не бих казал чак драконовски. Но имам тези правомощия и ги използвам. Не правя абсолютно никакви компромиси.

- Говори се, че в Буковлък има ред, но ромите излизат и започват да вилнеят в съседните села?

- Една българска поговорка гласи, че кучето скача според тоягата и където дигата е най-слаба, водата там избива. Ако в другите села редът е същият като тук, няма да вилнеят и там. Има и друго. Народът казва, че с добра дума и сопа можеш да постигнеш много повече, отколкото само с добра дума.

- А защо в села като Мечка и местности като "Табакова чешма" ромските набези не могат да се овладеят?

- Не е невъзможно. Но трябва хора, които да осъществяват този постоянен и непрекъснат контрол, за да се стигне и до респекта в лицето на полицията и на местната власт. Тогава нещата си идват на мястото. Чаталът на врата ли е, няма начин да не стане.

Трябва обаче да се знае, че в с. Мечка циганите са други. Те са т. нар. гръцки цигани и много се различават от нашите тук. Тези, които са в Буковлък, Търнене, Дисевица и Славяново, са едни. Във Върбица, Бохот, Пелишат и Мечка, са други. Гръцките цигани са абсолютно патриархално общество. Те образуват един затворен кръг - женят се помежду си, кръвосмешението при тях е пълно. От там идват и психическите им проблеми. Но ги няма тези пиянски истории, скандалите. Единственият поминък на тези хора обаче са кражбите.

- Сигурно кметовете на т. нар. проблемни села са наясно, че трябва да се сложи чаталът на врата и все пак не успяват?

- Всичко опира вече и до професионализма и уменията. Например аз не ставам за счетоводител, защото не съм наясно с тази работа. Но пък съм наясно с професионалната подготовка на полицията, с нормативната база на държавата и това много ми помага.

- По професия сте полицай. Това вашата детска мечта ли беше?

- Не толкова детска мечта. Просто от всяко дърво свирка не става. От мен никакъв барман не става, нито доктор или нещо друго. Затова в нашата страна, ако всеки върши това, което му се отдава и това, което усеща, че може, нещата ще дойдат на мястото си. А какво се наблюдава сега? Щом не става нищо от него, хайде да го направим полицай, защото взима заплата. Аз съм имал такива случаи. Хора, които са се опитали да се реализират на различни места като таксиметрови шофьори, бармани, сервитьори и какви ли още не, в един момент стават кадрови войници или полицаи. Оттам тръгват нещата.

http://www.bgsever.info/br-48_2005/stranici/str-5.htm

Интервю с Росен Русанов, кмет на Буковлък

Sunday, 11 November 2007

Буковлък да стане квартал на Плевен, е сред идеите на кмета за бъдещото развитие на селото

ImageОфициално жителите на плевенското село Буковлък са около 3700 човека, но фактически те са над 5000. Много пришълци са без адресна регистрация и дори лични карти, твърди кметът, избран за втори мандат - Росен Русанов. Въпреки че в селото преобладаващият брой жители са от ромски произход, няма проблеми.

-Г-н Русанов, какво ви мотивира да се кандидатирате за втори кметски мандат на село Буковлък?

-За миналите четири години като кмет и предишните шест като полицай тук съм направил пътеки. По тези направени пътеки хората от селото вървят спокойно, а за да вървят още по-добре нещата за тях, пътеките трябва да станат магистрали. А за да станат магистрали, трябва постоянство и работа. По-добра мотивация от това - здраве му кажи. Аз не правя нищо друго, освен да си върша работата.

-Как си обяснявате факта, че още на първия тур на местните избори спечелихте с над 95%, въпреки че имахте опонент за стола на кмет?

ImageВ село Буковлък живеят около 5000 души, повечето от тях - роми Фото ПОСОКИ

-Резултатът според мен е явен заради борбата, която водя постоянно, за да са добре хората в селото, както и вие сами видяхте допреди малко, се борих и успях да осигуря три допълнителни работни места за хора от селото.

От жителите не може само да се изисква, но трябва и да се дава. Сами виждате за какво става въпрос, само и само да се назначат три допълнителни бройки. За да мотивираш човек за нещо, ти трябва и да му предоставиш някакви условия.

Иначе се създава предпоставката за криминални прояви и нещата тръгват назад. Има хора в селото, които са изостанали във всеки един аспект, и се налага да ги дърпаш и влачиш направо като магарета.

Няма начин да се променят хората, защото те са си такива. Но както е казал народът, че с добра дума и със сопа може да се постигне повече, отколкото само с добрата дума, е така, но и добрата дума трябва да е на място.

С хората си имаме взаимно уважение, а то ми донесе успеха на изборите. Това бе ключът, а успехът ми е признанието на хората за добре свършената работа през годините.

Това ме мотивира и за работа, защото в края на мандата бях доста изморен, но след резултата от изборите получих като че ли нови сили и стимул за работа.

Въпреки че аз въобще не съм спирал и намалявал темпото през четирите години, дори и през месеца, когато трябваше да съм в отпуска. Разковничето е в това, че всеки възникнал проблем трябва да се решава мигновено, защото едно забавяне води до непредвидими последици.

А тъй като държавата изцяло е дебаркирала от ролята си и хората изцяло са оставени на произвола на съдбата, някой трябва да посреща проблемите им. Аз, ако не си върша работата, за която хората са ми гласували доверие, нямам място тук.

-Какво не успяхте да направите през изминалите четири години и какво предстои през новия ви мандат?

-Като цяло каквото си бях поставил като цел, почти е постигнато. Наскоро стартира изграждането на канализация в селото, предстои да се направят и останалите улици, направиха се детски площадки и други неща, но те са в миналото.

Сега започна работата по изграждането на канализацията, но е добре, че за мандат от четири години въпреки бюрокрацията и политиканството нещата тръгнаха.

В срок от година канализацията трябва да е завършена, а след това ще се навържат и другите улици. Много други идеи имам занапред. Едно от нещата е да се прокара тролейбусна линия от Плевен до Буковлък. Другото в бъдеще е Буковлък да стане квартал на Плевен. Въпреки че от бюрократична гледна точка и нормативна база това ще е доста трудно.

Имам идея в селото да се изгради и параклис, има и още много текущи неща, които не се виждат така с просто око, но изискват ежедневна работа, както е например контролът над обществения ред.

Почистването на селото и закриването на нерегламентираните сметища, които постоянно никнат, също са от нещата, които занимават ежедневието ми. Дори и сега се заличават доста от сметищата, които са направени в близост до къщите на махалата.

-В момента какъв е най-големият проблем на селото?

-Засега това е липсата на канализация. Важно е, че началото е положено и се вижда светлината в тунела. Имам надеждата, че нещата тръгнаха и другите улици ще се вържат по-лесно, но тази цялата работа ще отнеме поне десет години, защото реално е така. Някои хора, които не са запознати със системата, говорят небивалици.

Бюрокрацията и политиканщината пречат на всичко в страната ни. Обикновените хора не могат да проумеят, че канализацията не може да се върже направо в селската бара, защото има куп изисквания от Европейския съюз. Нужно е да се изградят пречиствателни станции, колектор и всичко трябва да се спазва.

-Г-н Русанов, идва зима, а всяка година вие отпускате на хората в селото дърва за огрев, сега така ли е?

-Да, и тази година има осигурени дърва за огрев на хората, но бюрокрацията и разправиите, както и друг път съм казвал, са огромни.

Първо, решението за дървата трябва да се гласува на общинска сесия, след това се минава през поземлена комисия, Геопланпроект - за трасиране на земите, след това са разправии кои парцели да са, пък разправии с хората, защото и те не са наясно. Хората в Буковлък са около 5000, а дървата за огрев са около 3000 кубика, които трябва да се разпределят на около 1000 семейства.

Това е голяма организация и работа, защото има ли търсене, ще има и предлагане, а и се създава предпоставка за кражби. За да се спрат кражбите, както съм ги спрял от години, се дават дърва за всички. Ако толкова години няма кражби, то е благодарение на това, че сме осигурили дърва за огрев. Иначе днес нямаше да има една останала клечка от горите.

В Буковлък има около 260 каруци и те са предимно ромски, въпреки че са боядисани в жълто и са номерирани, основната дейност на ромите през зимата е сеченето на дърва за огрев.

Ако днес те откраднат една каруца с дърва и не ги хвана, утре каруците ще са шест, а други ден тридесет. Както върви по 40 лева каруца с дърва, тук няма да остане и клонка. На мен осигуряването на дърва за огрев ми коства шест месеца тичане по институциите, но пък сега сме спокойни.

-Г-н Русанов, казахте, че има проблем с посещенията на училището от децата?

-Това е всяка година, въпреки че ние постоянно говорим с родителите. Тези деца трябва да се измъкнат от гетото, а когато тръгнат на училище, веднага налице излиза и разликата. Мен ме интересува бъдещето на тези деца и те трябва да влязат в училище, а от там да излязат подготвени и научени, защото иначе няма къде да се реализират.

Щом държавата е абдикирала от функциите и задълженията си, ние трябва да ги поемем, защото иначе няма друг вариант. Навремето е казана сентенцията, че битието определя съзнанието, а колкото и да го отричаме това, наистина е така. Защото средата, в която живееш, определя съзнанието, а тук в това гето формиране на личност не става. Нещата са закостенели и затлачени по отношение на образованието, и то от години.

Ако тези хора се измъкнат оттук, няма да са такива. В училището всичко е направено и за децата се полагат всякакви грижи, но от страна на родителите няма никакво разбиране. Причината за това е, че в селото и в махалата има голям брой на хора с психични заболявания.

Проблемът е и че никой не предприема никакви мерки за лечението им. Много пъти съм карал хора в психото, защото има такива, които изпадат в кризи, но не могат да ги настанят там, защото трябва прокурорска заповед и отново бюрокрация...

В действителност никой не полага грижа за хората с психични заболявания.

-Как си обяснявате факта, че вашата визитна картичка се намира в централата на Спешна помощ и често ви търсят оттам?

-Ами там е, защото за каквото се наложи, все мен търсят. Няма институция, която да дойде в Буковлък и да не ме потърси, било то данъчните, различните видове полиция и др.

Преди две години с ВиК имахме проблем, защото ромите зимата не спираха чешмите си навън, за да не замръзнат, но и не плащаха вода. Сега съвместно с дружеството направихме погасителен план и хората лека-полека започнаха да си плащат на части водата и нещата си влизат в коловозите. Това е то, кучето скача според тоягата, а има ли контрол, нещата си вървят, но няма ли, започва да господства анархията и става страшно.

http://posoki.com/index.php?option=com_con...53&Itemid=1

Кмет управлява с пистолет на кръста

Когато кметът Росен Русанов мине по улицата, апашите бягат и се крият. Не от страх, а от срам. Бившият полицай управлява най-голямото плевенско село Буковлък. Тук се намира една от най-размирните ромски махали. Почти всяко домакинство точи вода, без да плаща сметки. Когато от ВиК опитали да си приберат вересиите, местните заплашили с бунтове. Тежката дума на кмета Русанов обаче успокоила страстите. За четири години борчът на махалата набъбнал на 80 хиляди лева. Водата се излива направо на улиците, които заприличали на тресавища.

Няма как да им врътнат крана от фирмата, защото има риск от санитарна катастрофа, признава кметът. Със споразумение се договорихме за разсрочване, но сметките ще се плащат, отсича той и насрочва общоселско събрание, за да убеждава хората да икономисват водата. Следваща вечер пък убеждава електората си да праща децата на училище. Родителите ги пускали за дни, докато вземат помощите. Чиновници от разни власти не смеят да припарят в колонията с над 3500 мургави обитатели, ако не са в компанията на Русанов. Към 1000 души от тази махала се числят към криминалния контингент. Росен е бившият полицай на селото. Думата му е закон. Във всеки час в денонощието се появява там, където може да пламне конфликт, хвалят го местните хора. От 76 новородени през миналата година само едно дете не е ромче, сочи пък демографската статистика на с. Буковлък.

Колекция от патрони от различен калибър в кметския кабинет издава ловните пристрастия на Русанов. Той се движи навсякъде в полувоенни дрехи с високопроходимата си бойна "Нива". Оказва се, че колата е негова лична. Бензина кметът плаща от джоба си, а двигателят на всъдехода рядко изстива. Дирите на нивата в снега често карат бракониери да се отказват от планирани набези към близката горичка. Тойоти и ровъри съм изтеглил от калта с нея, хвали Русанов своята руска машина.

Кандидатирал се като независим претендент за кметския стол, напускайки полицията в Плевен. Бил е и в групата за бързо реагиране, но го върнали обратно, когато престъпността се развихрила. Докато бил зает с кампанията си по изборите, за един месец станали 38 кражби и хората пропищели. После селото се усмирило.

Бившата ми жена не можа да понесе моя начин на живот. Свикнал съм да не започвам нищо, което не смятам да довърша, довери Русанов. Единствено през броени дни в годината, които прекарва заедно с 12-годишния си син, той оставя селото да се самоуправлява. Докато е бил полицай в с. Буковлък, пет години не ползвал отпуск. Сега имам още по-малко време за личен живот, споделя с тъга Росен Русанов.

Евгени Горанов

http://paper.standartnews.com/archive/2005...ces/s4354_7.htm

05.09.2009 / 11:58

Общинска полиция в селата

За противодействие на престъпността в малките населени места започва да се говори всяка есен, когато зачестяват кражбите от селските имоти. Обикновено се взимат временни мерки – с доброволци, които дежурят нощем. Но крадците знаят, че полските пазачи не са въоръжени и смело ги атакуват. Стига се до сблъсъци, а вече има и смъртни случаи.

Решението на проблема, според Сдружението на кметовете на малки населени места, е създаването на общинска полиция.

Повече от ясно е, че районните полицаи, наричани от хората квартални, не могат да осигурят денонощна защита в селата. Тяхното работно време свършва в 17 часа. А какво става след залез слънце... всички кражби, нападения и сбивания..

Росен Русанов, кмет на с. Буковлък: "Нуждата от общинска полиция е крещяща, защото националната полиция в сегашната си форма и структура просто не е в състояние да реши проблемите на малките населени места и на градовете."

А на хората им е омръзнало да живеят в страх за домашните животни, дървата, въглищата, лозята... Страхуват се и за живота си.

Росен Русанов, кмет на с. Буковлък: В което и село да отидете в 8 часа вечерта, пред всяка кръчма има пет-шест коли, има поне 10 човека, които ядат и пият и стават и си заминават. Защото няма контрол. А в някои случаи и кварталният е с тях."

А идеята е общинската полиция по места да работи близо до хората и денонощно да пази обществения ред.

Росен Русанов, кмет на с. Буковлък: "Но на този етап тази идея остана химера."

Сдружението на кметовете на малките населени места е внесло в парламента предложение за законодателни промени и сега чака обещанието за общинска полиция да стане реалност. Дано това очакване не се проточи до края на мандата и на новото правителство.

http://193.43.26.11/bg/news/view/13990/obs...licija_v_selata

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

То това добре, но всичко идва от "центъра..."

Такъв проблем преди 1989 или преди 1944 г. през ум не можеше да мине на хората!!! Смятайте докъде сме я докарали.....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Българската държава (имам предвид правителството) няма да направи нищо за защита интереса на българите, дори и мангалите да започнат да събарят къщите им. Не си правете илюзии, че от там ще дойде някаква помощ. Преди няколко месеца бат Бойко направи следното изявление по ВВС: "Главната цел е, с всички средства да възстановим доверието на Брюксел!" Това изказване означава зелен семафор за цапаните и тежко и горко за нас.

Вижте какво, циганите не са опасни. Нашите са опасни!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти!

Докато чака народът, политиците да им решат проблемите.....

Скитници ще станат в родината си. винаги ще има обяснения, защо неможе.

Обикновенно е, че няма пари....

Трябва да се организират комитети по-селата от местни жители, нещо като национална гвардия и при случай на конфликт планирано да постъпват срещу престъпниците. Така мобилизираните от съседни села, градове гвардейци винаги ще превъзхождат криминалните елементи.

Понеже ще са цивилни няма да стоят под ничия команда.

:bottom::bottom::bottom:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да, но тази гвардия трябва да бъде въоръжена и да има пълномощия да използува това оръжие, ако се наложи. Защото само по този начин може да се респектират. Всички знаем, че циганите са страхливи. Обаче проблема са мижитурките в нашето правителство (без значение сини или червени - те са от един дол дренки). Те не знаят, какво е демокрация. Щом чуят тази дума те се объркват, а пък толкова е примамливо, просто неудържимо, да можеш да цоцкаш (от Брюксел)! Ах!

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Проблема е не че не може, а че не иска да овладее цигънските престъпления. Достатъчно е 1-2 пъти да заиграе тоягата в ръцете на полицаите, 4-5 убити по време на размирици, 10-20 осъдени на дълъг затвор и цяла България ще кротне. Ама имало размирици, като тръгне тълпата от 200 мангали стига и 1 полицай да изпразни калашника в тълпата и на другия ден минисъра да го награди за проявена храброст че е убил 10 мангала и толкоз.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако полицаите обикалят циганските гета в БТР-и, МТЛБ-та, СУ, танкове... нещата ще са под контрол. Не 200, а 2 000 да излязат насреща им, само ще послужат за "смазка" на веригите на тежките машини. Нека държавата спре циганския произвол и да вкара циганския етнос в някакви обществено приемливи коловози, пък нека от ЕС да ни обвиняват в нарушаване на човешки права, расизъм и др. подобни глупости. Ако толкоз милеят за циганите, да си ги вземат в техните държави. Пък да видим колко време ще ги търпят?! Италия, Франция и Холандия вече пропищяха от тях... Даже ги връщаха безплатно.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Достатъчно е 1-2 пъти да заиграе тоягата в ръцете на полицаите, 4-5 убити по време на размирици, 10-20 осъдени на дълъг затвор и цяла България ще кротне. Ама имало размирици, като тръгне тълпата от 200 мангали стига и 1 полицай да изпразни калашника в тълпата и на другия ден минисъра да го награди за проявена храброст че е убил 10 мангала и толкоз.

Това в България няма да стане, понеже се спазват секретни споразумения, които депутати и министри не смеят да огласят.

Така широко рекламираната декада на ромското включване е само отброяване на дните до стартирането на турско-циганското настъпление в социалната, икономическа и политическа сфери. Годината е ориентировъчно 2015-та.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Оствете конспирациите:) Законът трябва да се прилага без компромис и тогава всичко ще е наред. Нулева толерантност ли му викаха, политическа воля ли беше, и аз не помня :)))

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Оствете конспирациите:) Законът трябва да се прилага без компромис и тогава всичко ще е наред. Нулева толерантност ли му викаха, политическа воля ли беше, и аз не помня :)))

Викат му нулева политическа воля.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Оствете конспирациите:) Законът трябва да се прилага без компромис...

Именно за това говоря. Ако някой превеше просто така, компромис на циганския етнос защото го харесва заедно със махането му от Дондуков щеше да изчезне яко дим и проциганската (проромска) политика.

Но ето, смениха се дузина правителства и както е видно всяко от тях стриктно изпълнява проромска политика в ущърб на етническото българско население.

Етническите българи се явяват донори на ромското население -

- средно 10% от местните данъци се преливат в джобовете на ромите (циганите)

-150 милиона лв. годишно от здравноосигурителните вноски на етническите българи се изземват от бюджета на НЗОК и с тях се покриват здравни осигуровки на добиващите пълнолетие млади роми (цигани).

-притежавам писмено разпореждане на РЗОК до общопрактикуващ лекар в който се дава предписание да се пазят 20% от направленията до 20-то число на всеки месец само за пациенти от ромски произход

- българските власти осигуряват безвъзмездни ваксинации, транспорт и прехрана само на деца от ромски произход, като за това използват парите на съвестно плащащите данъците си етнически българи

и т.н и т.н. и т.н.

Всяко правителство без изключение продължава да затяга примката около врата на българите, и в същото време щедро раздава на членовете на ромския етнос права и привилегии за милионо левове, така че не се касае за фантастични измислици а за реални факти.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

БКП и въобще компартиите винаги много ловко се възползват етническата карта. И там дето номера минава остават дълго на власт, като тотално съсипват страната - България, Сърбия, Румъния... А за да се поддържа това напрежение в резерв когато няма конфликти се угажда на етноса набелязан за етн. враг.

Не очаквайте много от полицията. Не виждате ли по новините какво става. Ако полицай ошамари разбойничество цигане веднага го изправят пред съда. В замяна на това нищо не направиха на полицаите, които доста грубо се разправиха с една жена, детето й и няколко пенсионери, които кротко протестираха, че банката е продала на безценица апартамента на жената с детето, въпреки че тя предложила да си изплати целият дълг. Излишно е да казвам, че щастливия купувач е мутренска фирма.

Проблема не са циганите, а управниците и най-вече "бившите" структури на БКП и КДС.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Съгласен съм напълно. :) Целият проблем е в кризата на държавността и в липсата на разумни и ясни критерии, когато законите се прилагат.

И тук упрека е както към обикновения държавн служите, така, а и много повече, към централната власт и хората, които, както пише в конституцията, осъщесвяват "общото ръководство на вътрешната политика"...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Целият проблем е в кризата на държавността и в липсата на разумни и ясни критерии, когато законите се прилагат.

При прилагане на закон не трябва да се вземат предвид никакви критерии.

Иначе няма да бъде закон, а произвол.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

A тези "групи", дето се "насочват" към болницата, училището и насам и натам, дето им скимне в първосигналното и доста нагло самоуправство, трябва да бъдат третирани ей тъй:

"Чл. 163. (1) (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1. подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години;

2. всички други - с лишаване от свобода до една година или с пробация.

(2) Ако тълпата или някои от участниците са въоръжени, наказанието е:

1. за подбудителите и предводителите - лишаване от свобода от една до шест години;

2. за всички други - лишаване от свобода до три години.

(3) Ако е извършено нападение и от него е последвала тежка телесна повреда или смърт, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от три до петнадесет години, а всички останали - с лишаване от свобода до пет години, когато не подлежат на по-тежко наказание. "

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...