Отиди на
Форум "Наука"

Вампири бродят из варненско


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Животни с дупки по врата ужасили няколко варненски села, пише в. "България днес". Те изсмуквали цялата кръв на добичетата.

Местните направили собствено разследване и влезли в дирите на вампирите. В няколко села хората разказали как намерили части от животните си.

Един от тях, бай Иван, съобщава, че рано една сутрин станал, за да изведе козите си на паша и намерил две от тях умрели. Те имали червени точки на врата, а кръвта им била изпита.

Друг селянин разказва, че оставил кравата си на пасбището и като се върнал, я намерил умряла. Тя била по същия начин обезкръвена и с червена точка на шията.

Оттогава случаите зачестили. Едни смятат, че това е дело на вампири, а други - че се е появила нов вид змия.

Разказите обаче клонят към версията за вампир. Една вечер човек от варненско село чул шум в двора и излязъл да провери какво става. Намерил една от козите си просната и забелязал тичащ мъж, около когото кръжали прилепи.

Вярват или не, повечето хора са обхванати от ужас и никой не смее да излезе по мръкнало. Някои си скътвали по скилидка чесън в пазвата или поръсвали със светена вода прага на къщата.

Е сега вече я втасахме, само вампири не бяха нападнали родината ни. Предлагам да се мобилизираме, да сформираме мобилна група убийци на вампири. Та да идем до Варна, до слънчев бряг и други курорти и да убием вампира.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Може и да са прилепи или змии... Или диви животни.

Вампирите предпочитат да нападат хора.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не е прихванал много от таланта му обаче ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Фружине, брат, големи кодоши си правиш нас biggrin.gif Пощади ни, че ей сега ще дойдат АдХок, Сириус и останалите любители на мистерии да цъкат с език. То не беха бакшиши със слънчеви батерии, не беха вампири-таласъми... Спуках се от хилеж, ама пощади ни.

Има няколко въпроса у мене.

Дали проснатата козичка е щяла да преживее кръвопускане или изнасилване? И дали около мъжа са летяли прилепи или мухи?

И дали варненските вампири на са румънски гастарбайтери?

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Глишев, много си жесток. Със световното еврейство не мога да се занимавам, с чалгаджий също, и с политика тоже. Едни извънземни и фотосинтезиращи бакшиши ми останаха. А ти искаш да ми вземеш и тях. На въпроса ти, имаше статия, за ром който изнасилил магарица, и тя умряла. Лошото било, че го видяли докато извършвал гнусното си деяние към горкото добиче и разказали на собственика (комшия на насилника). Той се ядосал и с ловна пушка гонил насилника из ромската махала, та се наложило да викат полиция да го спасява от разстрел.

Наскоро полицията залови неназован по име ром от Рудозем, който многократно е изнасилвал кравата на комшията си. Обаче след консултация с КГ125 се взе решение да спестя на форума тази сърцераздирателна междувидова любовна история.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Фружин, ................... тц, недей............ има го и в старите книги под названието содомия или зоофилия.

Чупакабра е название от Латинска Америка на същество аналогично на вампир. Доколко, как и дали е наблюдавано, не е важно, но предполагам всички сте чували за т.нар. прецизни осакатявания на животни (bovine excision), предимно домашни в много от случаите. Не че има връзка с Чупакабра (буквално, козесмук или козеубиец) и вампирите, но все пак е било някакъв загадъчен феномен от не толкова далечното минало. Тези последните биват свързани с извънземни, заради прецизността на разрезите и вземането на тъканни проби (предимно гениталии и меки тъкани около устата, очите, кръв и нищо друго като месото за ядене например!) от съответните злощастни животни. официални обвиняеми - насекоми! :whistling:

http://www.youtube.com/watch?v=TEXkCcNzxbk&feature=related

Те сами по себе си са изключително интересни случаи, макар за мен да са ясни. :)

Чупакабри, вампири, караконжули, таласъми и торбалановци са много, много изкирвени представи за причината за подобни и други странни случки.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Работата отива на зле, в Родопите се е появил и Йети. http://www.blitz.bg/news/article/116918

Историята за тайнствения български Йети владее жителите на Родопите от години. През 80-те години разказите за непознатото създание изобилстват. А мнозина твърдят, че са зървали с очите си страховитото чудовище.

Хората описват високо на ръст същество, покрито почти изцяло с косми. То ходело изправено, но краката му не били човешки. Имало огромни стъпала. Години наред обаче разказите остават просто легенди и никой сериозен изследовател не им обръща внимание, пише "Всеки ден".

Докато в един февруарски ден на 1985 г. в редакцията на тогавашното списание “Космос” влиза млад мъж и се представя за зам. главния редактор д-р Светослав Славчев като инженер лесовъд от горско стопанство в Родопите. Направил снимки и ги предлага за публикуване. Ето какво разказва за мистерията с тези фотографии 87-годишният днес д-р Славчев.

Бях виждал подобно снимки по няколко чужди издания. Това бяха следи от биг фут – снежния човек от Саскечуан от Канада. “Когато обхождахме с лесничея 15-километровата гранична зона, на един навей видяхме тези следи. Отначало помислих, че са на мечка. Но мечките оставят други следи, аз ги познавам добре”, обяснил родопчанинът.

На една от снимките лесничеят е заснел инженера в снега до следите. Той обаче помоли да не пишем името му, за да няма проблеми покрай тези мистични сензации. В редакцията настана смут.

Историите за снежен човек у нас не са нещо ново. Преди време като лекар в Родопите чух песен за “мечи човек”. Решихме все пак да проверим по-сериозно нещата. Пратихме негативите и снимките за експертиза в Института по криминалистика и криминология. Ето какво пишеше в нея:

“Приехме, че не са стъпки на човек поради еднаквия размер на пръстите и прекалено разширената предна част на ходилото. Стъпките показаха известно сходство с мечите, но за разлика от тях показват силно вдлъбване на медиалния ръб – характерно за човек, но не и за мечка. Следите показват сходство с намерените в СССР и САЩ следи от т.нар. реликтови хоминоиди - снежен човек”, пишат учените. И дори решават да изпратят снимките за експертиза в СССР.

Историята обаче потъва.

Но през март 2004 г. по телефона на д-р Славчев се обажда непознат. Представя се като ветеринарен лекар от Родопите, поискал среща. Разказал му, че в един спокоен есенен ден, когато тръгнал да види една болна крава, на едно хълмче, на 30-ина метра от него между стволовете на дърветата стояло едро космато същество. Приличало на изправена маймуна.

“Извърнах се и тръгнах бързо по рекичката, страхувах се. Съществото вървеше след мен на постоянно разстояние.. В един момент попаднах на по-осветено място и можех да го видя съвсем ясно. Беше жена, имаше едри гърди! Едва тогава осъзнах с какво съм се срещнал! Беше снежен човек, от тези, които многократно се описвани”, допълва лекарят.

Когато стигнал махалата и разказал за случката, по-възрастните никак не били учудени. Те били чували за мечи хора, а един дори бил виждал, но отдалеч.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ей, полудя тоя народ. Ни комунистите, ни образованието, ни научният напредък може да излекува човечеството от суеверия. В Бога не искат да вярват, на науката доверие нямат, обаче в ББ, в БСП, в Русията, в тракоманията, във врачки, прераждания, таласъми и извънземни вярват, та се кинат. Прост народ - слаба държава...

Редактирано от glishev
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Един коментар на неизвестен потребите добре илюстриращ казаното от Глишев.

Радвайте се на тази вест - те не са чудовища, а са на много по-високо еволюционно ниво от нас - никога не биха ни причинили зло.Нищо, че видът им е страшен за нас.Не е случайно и това, че е в Родопите - в близко време ще станат известни за всички неща предсказани от преподобна Стойна, Слава Севрюкова, Ванга.Настава нова епоха за ДУХОВНАТА ЕВОЛЮЦИЯ на нашата човешка цивилизация на Земя.Не е случайно и честото наобикаляне на НЛО - те ни подготвят!!!
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, вампирите ще завладеят света...

В клубовете на Дир.БГ между клуб България и клуб Варна има клуб Вампири.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

но все пак е било някакъв загадъчен феномен от не толкова далечното минало. Тези последните биват свързани с извънземни, заради прецизността ...

Те сами по себе си са изключително интересни случаи, макар за мен да са ясни. :)

Чупакабри, вампири, караконжули, таласъми и торбалановци са много, много изкирвени представи за причината за подобни и други странни случки.

От всички интервюирани единствено разумни бяха думите на един полицай от Мексико:

"Това е работа на човек, всичко друго са глупости. "

Лудостта има разни прояви, така, че не се чудете кой знае колко на тия "загадъчни" феномени. Единственото прецизно нещо на тая планета е човекът и при 6 милиарда налични срещу тотално липсващо извънземно няма голяма дилема кой вариант да изберем.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

^ съгласен съм, зависи обаче какво аз и ти разбираме под "човек" и какво този полицай, който най-вероятно е имал предвид психопат и с това се приключва.

За жалост обаче твърдението на полицая от Мексико е голо, няма доказателствена част.

По същата аналогия, аз мога да твърдя, че е дело на някой от многобройнте му роднини.

Редактирано от adXok
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Безспорно, само че аз не виждам причина земен човек да върши такива неща, с такава прецизност и целенасоченост, при това не само в един район или държава.

Разбира се всичко приключва с "Психопати - всякакви!" и толкоз. Има ли преки доказателства за коя да е от версиите - няма. Има ли косвени в подкрепа на едната - има.

За жалост под едикета психопат могат да попаднат и хирургически прецизни разрези, безкръвност на оперативната намеса (например изваждане на сърце или други вътрешни органи), пренасяне на тялото на мъртвото животно, заличаване на предполагаеми следи в околност около трупа?! Евала на такива "психопати".

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е не хвърляй фишек само, щото да не стане, че са били достатъчно удобно обяснени, както в случая с човек-психопат, без да отчитаме дълбоки познания по зоо-анатомия, местене на сравнително тежка телесна маса без следи и прочие неща. Или даваш препратки или не пишеш. Иначе Mythbusters ги обясняват също много добре тез работи. :whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Алвата трябва да го направим модератор на раздела за паранауките и като местим безмислените теми тук, да го оставим безкомпромисно да се разправя с авторите на щуротии :) Всъщност системата може да е безотказна в стила на "преброяване на дивите зайци": Фружин поска провокативно дивашки материал, балъците започват да умуват и Алвата им раздава банове на всичките wink.gif Video meliora proboque, deteriora sequor...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е чак и препратка да ти търся. Има си литература, търсиш и се информираш. Иначе обяснението е банално - животните ги изгризват малки микроорганизми.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Ех Глишев, Глишев, какъв блог си намерих))))))))) Сигурно ще стигне за години напред да пускам материали.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тръпна от ужас и нетърпение, Фружине v.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А на каква тематика е блогът?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...