Отиди на
Форум "Наука"

Какви животни обичате и защо?


Recommended Posts

  • Потребител

Всеки един от нас си има любимо животно,било то домашно или диво. И тук възниква въпроса"Кой животни са ви любими и защо предпочитате тях пред останалите"

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 102
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Изключително много обичам кучета, ама не ония изтривалки наречени пудели и тем подобни. Кучето е много добър приятел на човек - обича го, играе си с него, помага му и дори може да му спаси живота. Много обичам кучета - колкото повече внимание им обръщаш, толкова повече те обичат.

Пълен абсурд и да накараш котка да си играе с теб - те са едни коварни, мързеливи, лукави същества, които само мързелуват и се крият. Мразя котки, но да не се бърка с мацки ;)

От дивите животни можеби най-много харесвам сърни. Сърните са много елегантни животни - пъстри, пъргави и красиви. Елените също ми харесват, но те клонят повече към магаретата, а и са много тежки и тромави. Поне тези, които се срещат в България ме кефят по-малко от сърните. Муфлоните също ме кефят. Всеки път като си отида в България не пропускам възможност да се разходя в гората и особено в близкия резерват. По принцип няма такова диво животно, което да не ми харесва, но можеби не искам да срещам глиган или поне не от близо, поради съображения за сигурност.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Както Spirit, така и аз харесвам най много кучето от домашните животни. Много добре се дрисирват и изпълняват команди. Джек Лондон има хубав роман по този повод "Майкъл братът на Джери". Главният герой е куче и то доста умно. Любимата ми порода са доберманите ;), може би защото преди време имахме, но умря :(

Колкото и да не каресвам за домашен любимец котка предпочитам лъв, тигър, леопард и черна пантера. Ако имам възможност (трябва наистина да съм много богат) ще си взема едно такова в къщи :)):

Като цяло всякакви животни ми харесват, освен ако се плъзгът или имат над 6 крака :doh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Аз пък обичам котките повече от кучетата. Но и някой породи кучета ми харесват. Тези породи, които на мен ми се нравят не са по моя джоб, защото са все едри и големи породи. Колкото е по-голямо едно куче, толкова по-големи са и техните разходи.

Харесвам птиците. Винаги съм мечтала за говорящ папагал. Имах възмжност да се грижа две лета за един 9 годишен кралски жако на име Таку. :))::clap3:;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Обожавам кучетата , това ми е любимото животно , той винаги ще ти е приятел , ще си играе ще е до теб ,

Любимите ми кучета са Дакела

dog_5.jpg

и Ротвайлера

small1_ku4e1.jpg

small2_ku4e2.jpg

dog_17.jpg

П.П. Снимките не са мои

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

А пък аз най-много обичам котките - и от дивите и от питомните животни. Въобще не е вярно, че са лукави и коварни същества. Напротив, много са гальовни и мили.

Предполагам сте чували, че притежават някои много специфични таланти. Като този, да облекчават болки, например. Ако човек го боли нещо или има слябо място по тялото, котката се свива и лежи върху това място и постепенно болката или напрежението отслабва. Въобще, котката успява да улавя всякакви отрицателни енергии и така разтоварва хората от тях.

А друг от талантите им е свързан с това, че някак успяват да се ориентират съобразно магнитните линии на земята. Например, когато влезете в една къща или апартамент и пуснете първо котката, там където реши тя да спи, е хубаво да сложите собственото си легло, за да имате спокоен и здрав сън.

Това са само някои от нещата, които се сещам, че съм чела за котките. Интересното е, че после съм се убеждавала във верността им, защото имам котарак от 7 години.

Ако ви е интересно ще се постарая да намеря материали за нетрадиционните и любопитни таланти на котките.

В тази връзка - едно предложение от мен - ако искате да разширим темата и всеки да намери и публикува нещо нетрадиционно и любопитно за качествата и талантите на своето любимо животно. Предполагам, че ще научим много интересни факти за животните, с които сме заобиколени. А и биолозите от форума ще могат да се изкажат доколко всичко това е вярно и е базирано на някакви научни основи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз не харесвам котките ,

за котките най-важното е да има храна , мляко и къде да спят .

А за кучето най-важно е господаря му да е до него и както се чуства господаря му така се чуства и кучето .

А котката се чуства така както и се чуства кревата ,храната и питието .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Аз не харесвам котките ,

за котките най-важното е да има храна , мляко и къде да спят .

А за кучето най-важно е господаря му да е до него и както се чуства господаря му така се чуства и кучето .

А котката се чуства така както и се чуства кревата ,храната и питието .

Изобщо не е вярно ! :mad: Моето коте винаги усеща в какво настроение съм и ми помага да се успокоя, ако съм ядосана, или пък ме развеселява като съм тъжна. За кучетата не мога да дам мнение, защото не съм общувала с тези животни, но за котките всичките ми впечатления са базирани на личен опит.

А това важи ли за теб, d@40 ?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Изобщо не е вярно !  :mad: Моето коте винаги усеща в какво настроение съм и ми помага да се успокоя, ако съм ядосана, или пък ме развеселява като съм тъжна. За кучетата не мога да дам мнение, защото не съм общувала с тези животни, но за котките всичките ми впечатления са базирани на личен опит.

А това важи ли за теб, d@40 ?

Важи :) Имам си дакел вече 6 години , а преди това имах Ротвайлер :) За котките и аз имах котка и както казах на нея и беше точно такова отношението Персийска беше имаше отношението което съм написал.

Но заразлика Ротвайлера и Дакела ми сега ме обичат и винаги се касаят как съм и искат да си играят и всякакви неща

докато при котката само ми мяукаше за какви ли не луксове не искаше да отиде до кухнята за да пие вода а ни караше да и я носим във хола иначе почваше да дере по стената или по-краката ни .

До сега съм си извеждал кучето и ни беше много приятно играхме си , той гонише котки играха си с друго куче и всякакви неща които Котката ми , както предполагам и повечето котки , никога не правеше :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Както казах в предишния си пост, нямам впечатления от кучетата, защото не съм имала куче, но що се отнася до котките мога да споделя много. Твоята котка, наистина, е имала доста лошо поведение. Чувала съм, че е така с породистите котки - персийски, сиамски и други. Че са много своенравни, капризни, отмъстителни и т. н. За разлика от тях, моят котарак не е породист, но за сметка на това е много красив :) и изобщо не притежава техните лоши черти. Трябва да ти кажа, че това животинче всяка сутрин ме изпраща, а вечер ме посреща от работа. Усеща, че се прибирам още преди да съм отключила вратата на апартамента. Аз по принцип имам проблеми със стомаха и той при всеки удобен случай гледа да се свие в скута ми и да стои там. Освен това, въобще не е капризен към храната, нито пък прави бели. А и изобщо не е отмъстителен. И е много игрив :) , такива акробатични номера прави, че е в състояние да те разсмее по всяко време.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Както казах в предишния си пост, нямам впечатления от кучетата, защото не съм имала куче, но що се отнася до котките мога да споделя много. Твоята котка, наистина, е имала доста лошо поведение. Чувала съм, че е така с породистите котки - персийски, сиамски и други. Че са много своенравни, капризни, отмъстителни и т. н. За разлика от тях, моят котарак не е породист, но за сметка на това е много красив  :) и изобщо не притежава техните лоши черти. Трябва да ти кажа, че това животинче всяка сутрин ме изпраща, а вечер ме посреща от работа. Усеща, че се прибирам още преди да съм отключила вратата на апартамента. Аз по принцип имам проблеми със стомаха и той при всеки удобен случай гледа да се свие в скута ми и да стои там. Освен това, въобще не е капризен към храната, нито пък прави бели. А и изобщо не е отмъстителен. И е много игрив  :) , такива акробатични номера прави, че е в състояние да те разсмее по всяко време.

Е твоята котка наистина е мила и добра :):larrythepothead:

Но повечето не са като твойта :)

Аз пак си обичам най-много кучетата :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Един път брат ми донесе в нас една котка и аз се качих на терасата на третия етаж и от там я метнах на някъде. Не съм садист, обаче тия животни са толкова гадни и мързеливи...

Bridget това с отрицателните енергии изкърти :) Дали когато ентропията в котката се увеличи достатъчно няма да се получи "черна дупка от отрицателни енергии"?

Иначе ето последното ми куче, обаче снимката е доста стара:

naskoimechode1.th.jpg mechojc7.th.jpg mecho2ln7.th.jpg

Редактирано от Spirit
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Един комшия има над 4 котки и той ми каза, че когато го боляло корема една от котките се свивала отгоре му и след малко болката минавала. Това съм го чувал и друг път, но вече съм 100% сигурен, че е вярно. Не се съмнявам, че котката е хубаво и мило животно, но предпочитам големите котки :P . В момента нямаме никакво животно, защото нямаме време да се грижим за него. Може би е по удобно в апартамент да се гледа котка от колкото куче, но при все че имаме двор предпочитам куче ;)

@Spirit друг комшия хвърли във въздуха котка и я ритна още докато пада (като футболна топка) и литна на висучина стълб одари се в един покрив и падна на земята. Гърчеше се и предположихме, че си е счупила гръбнака. И всичко това защото го беше одрала по лицето. В случея котката не беше виновна, защото друг човек я хвърли от горе му ;) Всякакви хора има :post-20645-1121105496::doh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ние пък имаме една луда съседка която развъжда котки и ги пуска пред блока като ги храни и всичко и смърди на изпражнения , те оринират на всякъде . Ужасна история , викнахме ХЕИ ама те идват със скороста на пхлюв от една година все нямат време да дойдат а блока смърди , по едно време започна и по-апртаментите , но тогава няколко съседа сритаха котките и на нашия етаж те вече не идват . На всичкото отгоре те дерат по вратите ни и ну миалчат вечерта , влизат в мазетата и ги бълнят с бълхи :mad::mad::mad: Гадна работа , добре че поне в апартамента не смърди :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Един комшия има над 4 котки и той ми каза, че когато го боляло корема една от котките се свивала отгоре му и след малко болката минавала. Това съм го чувал и друг път, но вече съм 100% сигурен, че е вярно.

Мене като ме заболи корема и като постоя малко дори и без котка пак ми минава. :) Сигурно ако те боли, защото имаш рак, пак ще ти мине?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Мене като ме заболи корема и като постоя малко дори и без котка пак ми минава.  :)  Сигурно ако те боли, защото имаш рак, пак ще ти мине?

А пък при мене ако има котка в радиос от 1 М ме заболява главата :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здравейте хора искам да ви кажа, че и аз съм на вашето мнение спрямо котките – за мен са супер хитри, непредсказуеми и големи пакостници. Говоря така за тях, защото са ми правили големи бели и ме е боляло главата и корема дни наред, тъй като самия аз отглеждам гълъбчета и не рядко са били нападани от тяхна страна. Разбира се, че това си е в тяхната природа да бъдат ловджи, но въпреки това аз си ги МРАЗЯ. Обичам и почитам на първо място гълъбите и негово величество Кучето (родвайлери,добермани,догоаржентино и много др.). Харесвам ги просто, защото кучето е на моя страна и мислим еднакво “Как да прецакаме котката”. И не само заради това. Кучето има къде къде повече плюсове от котката. Имам си куче от 7 години и бих казал, че е върховно да си имаш такъв приятел като него - винаги е до тебе и никога не би те предал или изоставил. Не мисля че една котка би дала толкова“любов”колкото моето куче. И въпреки всичко казано до тук не искам по никакъв начин да обидя любителите на тези “мили същества-КОТКИТЕ”, все пак и те са красиви животни.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Все пак комшиите ти отглеждат 15 котки...

както и да е...Аз Обичам котките само да ги гледам у комшията ама не и да ми влизат в двора...така съм посягал на не една котка...(добре, че Миро не чете това) и пак ще го направя без да ми мигне окото. Както каза Спирит малко да постоя и ми минава и без котка корема...Кучето е най-добрия приятел на човека и винаги така ще си остане...както кучето така и коня е едино от животните превързано към човека. Имахме два коня и едно конче, но малко преди да порастне и да закрепне продадохме къщата и с нея конете...за мен коня е равен с кучето.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

! Четивото по-надолу не се препоръчва на вегетарианци и ултра -природозащитници ! :head_hurts_kr:

"Кой животни са ви любими и защо предпочитате тях пред останалите"
Печените. :snack:

______________________

Офтопик, ама не се стърпях. :frusty2:

Гледате ли "Комисаря Рекс"?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Обичам всички животни - диви, питомни, включително и мъжът си :good:

Имах Немска овчарка, но я откраднаха. Сега съм само с домашно коте и рибки. Ето и пик на котето :punk:

13mr2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

абе аз съм твърдо за кучета пред котки....до сега съм имал три последователно/две от тях починаха ама от старост/ много интелигентно животно са :good:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Предпочитам кучета.Котките могат да бъгат много гальовни,но не се привързват към стопанина така,както кучето.Случвало се е като се разгонят да бягат от вкъщи и се връщат след седмица измършавяли и пълни с бълхи :mad: С куче нямам такива проблеми

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребител

Моето любимо животно е соленоводния крокодил. Аз обичам всякакви видове влечуги. Аз харесвам това животно, защото е най-големия вид крокодил. Пък и заради това, че го има и в солена и в сладка вода. Бих го поискала за домашен любимец, ама няма как да го гледам. Просто да дам малко инфо за него - достига дължина 6,5 метра и може да тежи 1 тон. Също така този крокодил е много силен. Лесно поваля едри бозайници. :weights::umnik:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мравки и паяци.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...