Отиди на
Форум "Наука"

България трета в света!


mitaca

Recommended Posts

  • Потребител

Завърши Хофман Къп или неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори. Не съвсем де, щото финала е днес и на него ще играят двойките на Чехия и Франция. Но нашето участие завърши с престижното 3-то място! Ще припомня, че Цвети Пиронкова (на 24г.) е на 46-то (или там някъде), а Григор (Гришо) Димитров (20г.) е 76-ти. За справка, чешката двойка Квитова - Бержих са съответно 2-ра, 7-ми, Бартоли - Гаске са 9-та и 19-ти (това са франсетата), испанците (другите 3-ти) са Анабел Медина-Гаридес 27-ма и Фернандо Фердаско 24-ти. В датската двойка участваше и номер 1 при жените Каролина Вожниачки (е ся, колко е датчанка тя си знае ;)). Освен това участваха Австралия с Нейтън Хюит, Китай с Ла Ни (според мен е Ни Ла де) и разбира се Щатите с Марди Фиш (8-ми) и 'индианката' Бетани Матек-Сандс.

Първия ни мач беше с/у Чехия. Аз изпуснах Пиронкова-Квитова ама беше ясно какъв ще е резултата (а ся и 4 часа сутринта е много....късно ;)). Но гледах Гришо който игра страхотен тенис. Загуби но взе сет, а на двойки ги бихме след катастрофално начало (пробиха подаването на Гришо). 3-6, 6-3 и 11-9 в шампионски тай-брек (там се играе до 10 с разлика 2 точки вместо до 7 както е нормалния). Дания би Щатите с 2-1 и се заредих в 5 часа да гледам Пиронкова-Вожниачки, щото според мен можеше да я бие. Цвети почна страхотно пробив и 4-2, но още при 3-2 видях как и трепери дясното краче, на почивката само нея даваха. Каролин изравни и после би с 7-5, но втория сет Цвети я изненада. За съжаление, тези дето следят тенис знаят, че Цвети рядко взима мачове в 3 сета, въпреки, че е висока (1. 80)и добре сложена е доста крехка. Гришо не го гледах, щото Нилсен е избран само щото е двойков играч иначе е 236-ти (а бна двойки 99-ти). Двойките също не гледах, ма бихме ;). През това време в другата група Франция и Испания мажеха и в директен двубой щяха да излъчат финалиста. След тази победа оставаше да се надяваме Чехите да паднат от Щатите (играеха след нас) или от Дания в последния кръг. Не паднаха нито от Щатите, а Квитова отнесе Вожнячки. И накрая бе ясно, че финала е Чехия Франция. Вчера малко след 11 сутрин Цвети излезе с/у Бетани. Тя е 1.65, на 26 години 55-та, но 17-та на двойки. Напрежението бе голямо и след 4-3 се стигна до 8-мия гейм. В тениса има правило, че при равна игра 7-мия или 8-мия гейм е решаващ. До тогава Цвети я превъзхождаше по почти всички показатели. След 6 дюс-а (равенства), т.е. когато Цвети имаше поне 5 гейм бола за пробив, Бетани си взе подаването и както често става особено при жените Цвети загуби своето както и сета. Американката беше много разнообразна и агресивна, не съм виждал скоро жена да играе сервис-мрежа, а освен това постоянно подобряваше своите показатели, а форхенда на Цвети съвсем се загуби (тя този удар го няма освен да вкарва топката). И втория го загуби пак на 4. Много, ама много се ядосах. Но на корта излезе наш Гришо в мисия невъзможна, да бие 8-мия в света. Направи го не само виртуозно, а и категорично! 6-2, 6-1. Почна с два пробива, като попътно си взе и своите подавания или 4-0. Сравниха го с ранния Федерер или Нове, ама по-добър ;). Ама това беше от нашите коментатори ;). Мача по двойки също беше фамозен, набързо ги сгънахме, като въпреки, че нашите едва сега играеха заедно, а не са двойкови играчи очевадно се разбираха по-добре. При 7-5 (т.е. наш първи сет) заради програмата на Гришо се смениха правилата. Т.е. който вземеше следващия гейм печелеше мача, а и срещата (Гришо трябваше да лети та за това стана така). Нашите не оставиха никаква надежда и спечелиха с 8-5, а с това и 3-тото място. Коментатора възкликна Цвети - ти си божественна, Гришо ти си бог! И така си беше! Да биеш Дания с номер 1 в с-ва и Щатите на тенис си е ....абе нямам думи ;). Алва, забранявам ти да забраняваш тениса!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Пълна забрана на спорта и на тениса като такъв. Ние нация прогресивна и техническа ли сме, или ще затъпяваме с топки и хилки. Некакви размахват разбираш ли като гламави некви си хилки и топчици и голямата работа. Аман от тоя спорт бре! :lightbulb:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чехия спечели, като взе двата сингъла за втори път де.

Алва, ама да си развяваш хилката (абе за този термин банвам и домашните, правилно е ракетата и на тенис на маса и на бадминтон) и топките никак не е лошо бре ;). Е стига да ги имаш де. С гола култорология не ста'а братче ;). Колкото и 'прогресивни' и 'технични' да сме. Абе, ако нямаш натопор...хмм наплетена ракета и поне две топки (с топчици не става) нема смисъл да излизаш...на корта ;).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...