Отиди на
Форум "Наука"

Внимание – опасни шарлатани!


Last roman

Recommended Posts

 • Глобален Модератор

Историята

Всичко започва през 2006 г., когато лицето Jim Humble (който май бил нещо като архиепископ в креационистка църква, наречена Genesis II Church of Health & Healing) отпечатва сам, без помощта на издателство, книгата The Miracle Mineral Solution of the 21st Century, в която натоварва хлорния диоксид и още няколко съединения на хлора с магически лечебни свойства – лекували, твърди, всичко от малария до СПИН, от грип до рак. Успоредно с това развива система за мрежов маркетинг с цел продажбата на разтвор на NaClO2, благозвучно наречен MMS - Miracle Mineral Solution. Инструкциите към продукта съветват той да се приема смесен с лимонова киселина – реакция, при която се отделят ClO2 (мощен окислител, използван за избелване) и HClO (хипохлориста киселина, също използвана за избелване или като дезинфектант).

NaClO2 + (HOOC-CH2)2C(OH)COOН -> (HOOC-CH2)2C(OH)COONa + HClO2

4HClO2 -> H2O + 2ClO2 + 2HClO + O

Първи смъртен случай

През 2009 г. американката Sylvia Fink, посъветвана от приятели, взела за първи път MMS с лимонов сок, с цел да се предпази от малария – във връзка с предстоящо пътуване. Само 15 минути по-късно е била с коремни болки, повръщане и диария, а 12 часа по-късно умира. Зачестяват публикации за този и други случаи на отравяния с продукта, блогъри започват да говорят за Bleachgate (bleach, англ. – белина), а американската държавна агенция за контрол на храните и лекарстватаFDA излиза с официално становище, където пише буквално следното:

“FDA предупреждава да не се приема Чудодеен Минерален Разтвор (MMS) – течност за перорална употреба, популярна като “MMS”. Продуктът, когато се приеме според указанията, отделя промишлена белина, която може да причини сериозни увреждания.

Лица, които притежават MMS, следва да спрат да го приемат и да го изхвърлят.

MMS се разпространява през интернет сайтове и електронни магазини от голям брой независими дистрибутори. Според указанията към продукта, той следва да се смеси с киселина, например сок от цитрусов плод. Сместа отделя хлорен диоксид, който е силен окислител (белина), която се използва за избелване на текстил или за пречистване на промишлени води. Приемането на големи дози от тази белина, каквито са препоръчваните в описанието на продукта, може да причини гадене, повръщане, диария и симпоми на силно обезводняване.”

С подобна декларация излизат и властите в Канада.

MMS в България

До тук сигурно съм ви отегчил – свят голям, шарлатани и шарани много, поредната безумна история. Но чудото MMS е и в България и се разпространява активно. Имат си сайт и фейсбук страница. И това щях да преглътна, ако на сайта им открито не се съветват бременни жени и бебета да приемат този продукт. Ето какво пише там:

“Бременни жени и бебета се лекуват с ММС от 2000-ната година насам, когато бе произведен ММС-ът, макар че броят им се е увеличил многократно след 2004-та. Някои от жените в болниците са били с малария, но е имало и голям брой други болести и неразположения, повечето от които – преодолени с помощта на ММС, според различните проби и тестови процедури.

Някои интернет страници пишат, че не бива да се рискува с ММС при бременни или бебета. В единия пише: „Приемете го много сериозно” – почти все едно ще се навреди на децата. В такъв случай този сайт няма да постигне нещо повече от смъртта на много деца и бременни.

ММС-ът досега е спасил животите на една голяма бройка. Ако хората прочетат подобни сайтове и се уплашат да лекуват болно бебе, което може да се спаси само с ММС, това бебе няма да бъде спасено. Тези хора внезапно решават, че те знаят най-добре и не си правят труда да попитат нас или да разгледат доказателствен материал. Просто открито и надълго и нашироко изразяват своето негодувание. Това не би било проблем, ако наистина имаха представа за какво говорят.

Бременни жени, трябва да вземат поне поддържаща доза от 6 капки дневно. Ще поддържа имунната им система във върховата форма, необходима при тяхното състояние.

Извънредно безотговорно е, човек просто да напише мнението си без да провери фактите. До настоящия момент, от всичките стотици и хиляди хора, следвали моите препоръки, не е било съобщено за нещастни случаи или смърт. Но много състояния се лекуват успешно само с ММС. Затова ако бебето ви има някоя от тези болести, заемете се с лечението му. (Вж. списъка с
„методи”
. Едно бебе обикновено може да приема 1 капка ММС, активирана с 1 капка лимонена киселина 50%, добавени към бебешко шишенце сок).

Дозата за деца, е 1 капка активиран ММС1 на 11кг. тегло.

При
ЦДС
, дозата е 1/6мл., на 11кг. Той е препоръчетелен за деца, тъй като няма странични ефекти, а е и значително по-приятен на вкус и мирис.
Новият разтвор
ЦДС
, отваря врати към съвсем ново ниво на лечение, без страничните ефекти (гадене и разатройство), наблюдавани при ММС1. “

Официални цени на сайта няма обявени, но могат да се получат след запитване по мейл, а именно:

“Здравейте,

Цените са следните:

Комплект ММС (Натриев хлорит – 150мл., Активатор (лимонена киселина) – 150мл.) е на цена от 25лв. Количеството е достатъчно за около 3м. прием по протокол 1000.

Комплект ММС + ДМСО – 150мл. е на цена от 35лв. Във всички комплекти влизат и 50мл. помпички за външно приложение.

Опаковка от 250бр. празни капсули, за по-лесен прием на ММС, е на цена от 5лв. Горещо препоръчвам този метод, тъй като така избягваме неприятният мирис и вкус на дозата.

ЦДС, е на цена от 45лв. за 500мл. Това количество е достатъчно за около 3 месеца прием по протокол 1000.

Изпращам ММС в цялата страна по куриер – Еконт, с наложен платеж.

По-здрави!

Светослав Стаматов

MMS BULGARIA”

Иронията в случая е, че MMS наистина съществува като понятие – това е името наметил-метан-сулфонат, токсично съединение, предизвикващо рак. Това е от мен. Мислете критично и се пазете!

https://dimitardachev.wordpress.com/2012/10/28/mms-bulgaria-scam/

Link to comment
Share on other sites

 • Мнения 132
 • Създадено
 • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

 • Потребител

Там е работата, че тези, които си купват ММС едва ли ще погледнат тук или който и да е свестен сайт.

________________

Принципа е: Който има чук, всичко му прилича на пирон.

Когато някой си навие, че му трябва ММС ще си намери и аргументи за това. Ще погледне "случаите на излекуване" и ще си каже "верно бе, вземам го". Елементарна реакция на елементарно "мислене".

Редактирано от sirius
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

това си е техен проблем. Естественият отбор ще ги елиминира, но лошото е, че и децата на глупаците ще пострадат.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Има и други вариации на подобни дивотии. За съжаление не мога да си спомня в момента адреса, но някакъв руски "професор" препоръчваше да се приема кислородна вода, за да се изчистили раковите клетки от червата...

AQUA OXIGÉN PLUSZ oxygenated water

http://www.medaqua.hu/en/drinking-water/aqua-oxigen-plusz

Има. И в суперите ги продават....

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

това си е техен проблем. Естественият отбор ще ги елиминира, но лошото е, че и децата на глупаците ще пострадат.

нали съм писал за едно семейство тук което решило да де хранят със светлина....

Умира жената(бременна била) и едно от децата им. Мъжът и по-голямото оцелели...

ПРлоблемът е когато евентуално болните ги разканкърдисват от консервативните лечения....

Иначе дали ще се възползваш от единият или другият метод, начин на лекуване е твое решение.

:-)

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Биология

Романе, браво за народоугодното дело, което си свършил!

Проблема е, че много отчаяни хора се хващат за подобни шарлатании, като за сламки.

И проблема ще си остане - докато има отчаяни хорица, ще има и мерзавци, които ще предлагат панацея за всяка болест, естествено на подобаваща цена.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Мисля, че подобни глупости не само трябва да бъдат забранявани, но и преследвани от закона. Това е опасно за здравето! Няма значение, че човек, който си закупи подобни разтвори наистина може да се нарече пълен глупак, отговорност все пак трябва да се търси от тези, които са го излъгали.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

при нас трябва да се подаде сигнал в КЗП или ХЕИ, иначе институциите няма да се задействат никога.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 месеца по късно...
 • Потребител

Намерих публикация, отнасяща се за токсикологията на хлорния диоксид, хлорит и хлорат. Като видях, че ClO2 води до хемолиза на еритроцитите, се замислих дали пък наситина не бихме очаквали положителен ефект при болни от малария? Разбира се остава да вземем предвид дози, токсичонст върху други органи, оксидативен стрес и т.н. Но си мисля, че по-скоро употребата не е оправдана. Какво е мнението ви?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569035/

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Не съм чел публикацията, но всички хлорни оксиди са токсични и то много токсични. Интересно фармацевтите тук да се намесят и да кажат може ли хлорните оксиди да се направят на таблетки и да се 'дозират' ;)? Или може би на капки?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 месец по късно...
 • Потребител

Здравейте!

Как говорите за "отчаяните хорица" като че ли са някакви боклуци, .......или пълни глупаци както ги наричате.

Силни сте в думите, защото за сега живота не ви е сблъсквал със сравнително сериозни здравословни проблеми. Ако ви беше сблъскал щяхте да разберете на какво ниво е медицината, .....и колко може да се разчита на лекарствата по аптеките.

Аз съм една от тия отчаяните глупаци, на които докторите не могат да помогнат нито лекарствата, и опитва разни такива едни опасни алтернативни неща за които говорите. И съм 100% сигурна че ако вие или ваш близък изпадне в такава ситуация, и вие ще ги заопитате.

Никой не е застрахован, както сте горделиви и самоуверени сега, утре може да се окажете в ситуацията на болен на който лекарите не могат да помогнат, и друго мислене ще имате.

За съжаление не може да се разчита само на докторите, повечето от които са ограничени и не се интересуват от новите неща.

Редактирано от Raya_R
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

това излияние какво общо има с темата?

Излияние?!

А въпроса е много странен. Вие плюете алтернативните препарати за лечение в случая ММС, и излиянието ми е съвсем в крак с темата но малко по реалистично и с поглед от действителността.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Raya_R

това са двете страни на проблема. От едната страна медицината неспособна да помогне, от друга хора, на които им е минало по някакъв извън медицински начин. Но може да се окаже и точно обратното.

Вече 20г чета неща свързани с духа и материята и мога да ви кажа, че те имат известна независимост едно от друго. Т.е. и материята може да наделее над тялото, и духа. Медицината се занимава с влиянието на материята и не се занимава с друго.

А е писано много за кармата напр. Какво е, може ли да се преодолее, как. Но тук се осветлява едната страна на медала(материалната), защото се смята, че другата я няма. Мое виждане - лечителят трябва да познава и двете страни на човек за да може да определи къде му е проблема и как да го оправи.

Темата тук се отнася за едни специални хорица, които се възползват от безизходицата на други за да им продават ... надежда.

Говоря специално за "недоразбиращите" лечители.

Доколкото съм чувал, П.Димков, Ванга и пр. подобни лечители не са продавали комерсиално "лекарства". А за всеки човек са подготвяли неговото лекарство. Според мен, такива хора разбират какво правят. Но да се продават ММС на общия пазар .... това веднага ми включва алармата.

И да се оправяш по-скоро!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

какъв алтернативен препарат за лечение? Вие изобщо химия учили ли сте? Отчаянието е лош съветник, особено когато човек почва да пробва върху себе си безразборно всякакви отрови, с което може само да влоши състоянието си. Не се поддавайте на приказките на шарлатани, които щяха отдавна вече да са на топло, ако живеехме в правова държава.Raya_R

това са двете страни на проблема. От едната страна медицината неспособна да помогне, от друга хора, на които им е минало по някакъв извън медицински начин. Но може да се окаже и точно обратното.

Вече 20г чета неща свързани с духа и материята и мога да ви кажа, че те имат известна независимост едно от друго. Т.е. и материята може да наделее над тялото, и духа. Медицината се занимава с влиянието на материята и не се занимава с друго.

А е писано много за кармата напр. Какво е, може ли да се преодолее, как. Но тук се осветлява едната страна на медала(материалната), защото се смята, че другата я няма. Мое виждане - лечителят трябва да познава и двете страни на човек за да може да определи къде му е проблема и как да го оправи.

Темата тук се отнася за едни специални хорица, които се възползват от безизходицата на други за да им продават ... надежда.

Говоря специално за "недоразбиращите" лечители.

Доколкото съм чувал, П.Димков, Ванга и пр. подобни лечители не са продавали комерсиално "лекарства". А за всеки човек са подготвяли неговото лекарство. Според мен, такива хора разбират какво правят. Но да се продават ММС на общия пазар .... това веднага ми включва алармата.

И да се оправяш по-скоро!

Kaкто добре го е казал чичо Азимов:

392952_576273149058429_378333214_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Съжалявам за вашето състояние! Не може да знаете обаче какво ни е минало през главата на нас. Преди доста години мой близък беше тежко болен и в отчаянието си изпробва какво ли не...След всеки пореден опит отчаянието беше все по- голямо.

Истината е, че системата ни е такава и позволява да се случва всичко това.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Last roman,

Далеко съм от мисълта че знаете какво е ММС(ЦДС), но въпроса не е в ММС-са. Вие наричате отрова всичко което е различно от това което предлага официалната медицина. Ученето на химия в училище не е достатъчно да се прави оценка на дадено вещество. Аз пък открих двама лекари които правят различна оценка на ММС от вас, според които всичко може да е вредно в хипер дози. Проблема е в дозата ........ в едно количество дадено вещество може да е лекарство, в друго по голямо да е отрова, правило важащо за почти всичко.

Като че ли антибиотици, нестероидни и стероидни противовъзпалителни и обезболяващи и други са безвреден елексир на спасението.?!

Първо че в голяма част от здравословните проблеми НЕ действат както е и при мен, второ идва момент в който вече не могат да бъдат употребявани имат си лимит ......при по редовна употреба вместо да лекуват организма го съсипват!!!.

И не на последно място става въпрос в голяма част от случаите на лечение с тях за симптомоуспокояване само, а не за лечение.

Хората със здравословни проблеми употребяващи продукти различни от предлаганите в рецептите на лекарите не са водени от отчаянието наивници, а са търсещи хора!

Какво трябва да направят да вият от болка без да търсят изход или да се самоубият?!

д-р Черников, това най вече се разбира когато на човек му се случи лично.

При вашия близък се е случило така не е намерил облекчение, но при други хора се е случило друго.

Аз знам случаи на ревматоиден артрит излекувани с алтернативни методи, а и дори да не е излекуване ами много дълга ремисия пак е постижение.

От няколко години в България много хора се спасяват от болката и отчаянието при дискова херния с инжекции хомеопатични на билкова основа които не се продават в нашата държава и лекарите не ги знаят.

Много хора се спасяват от оперативна намеса за премахване на образования чрез пречистване на организма от токсини, тежки тетали, вируси, бактерии, гъбички, паразити и всякакви боклуци внесени чрез въздуха и храната......чрез алтернативни методи за пречистване. Разбира се когато операцията не е по спешност, винаги е добре да се избегне ако може. Риск носят дори и рутинните операции. Имам 2 елементарни уж рутинни операции и двете с проблеми.

Има хора излекувани от рак с продукти за които изобщо не подозирате че съществуват.

Но само реалната ситуация на болка и болест в случая са критерий/сеизмограф за истинност!!!

Редактирано от Raya_R
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

ако толкова държите да се 'лекувате' с 'алтернативни' препарати - поне ползвайте хомеопатия. Тя доказано не действа, но пък не може и да влоши състоянието. Иначе не виждам особен смисъл да дискутирам вредата от приемането на белина с немедицински лица. Тази тема е сложена за предупреждение към наивниците да внимават от какви сайтчета четат и на какво да вярват. Определено печалбарите, които имат 'мнооого доказателства' за чудодейното действие на NaClO2 трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона за измама и общественоопасна дейност.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Този който ще чете темата сам ще прецени в какво да вярва!.

А на вас явно вие навик да коментирате неща които не разбирате. Има различни нива и видове хомеопатия, и те не се слагат под общ знаменател плацебо! По горе съм споменала за едни инжекции хомеопатични за дискова херния, и не това не е плацебо ........но който има нужда ще разбере какво е. Който няма нужда няма мотивация да разбира, а само плюе наизуст.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

пълни глупости говорите. Ама в нета всеки от всичко разбира. Но за да прецени един непредубеден потребител каква гадост го карат да пие /уж с 'лечебен' ефект/, може да се запознае с клиничните изпитания от приема на NaClO2 (ClO2) в серия от изследвания върху мишки, зайци, кучета, маймуни и хора, публикувани в следния доклад на World Health Organisation:

http://bitly.com/W5MQCx

Тъжна и грозна картинка.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Никакви глупости не говоря хомеопатия не е синоним на плацебо, има различни видове и начини на разреждания.

От две годишното пребиваване на ММС в България и може би една година на ЦДС няма нито един умрял или натровен, който да му се е наложила медицинска помощ след това, и да е станал по зле от колкото е бил. Използвалите го хора са МНОГО.

То В клиничните изпитания и доклади на лекарствата по аптеките извода е че работят/действат, ама реално повечето не действат, други водят до зависимости, трети са токсични, четвърти наред с вредните убиват и полезните паразити.....

Ако разчита човек само на изпитания, доклади, авторитети, на мъртвата буква, на закони, алинеи, точки, установени рамки и коловози, ........без собствено мнение, опит и предприемчивост много работи ще пропусне да открие в живота си без значение от областта..

Ако беше такъв престъпник човека продаващ ММС до сега да са взели наказателни мерки, и по телевизията БНТ имаше предаване, но никой нищо не доказа против ......само общи приказки.

Редактирано от Raya_R
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Пак общи приказки /то не че очаквах друго/. Трябва ли да чакаме някой, натровил се с белина да умре, че да се вземат необходимите мерки за забрана на тази гадост? Отделен е въпросът, че в БГ поради законови неуредици се продават какви ли не съмнителни хранителни добавки, без никакъв контрол от институциите.

Иначе медицината е на доказателствата - т. е. ако претендирате, че тази шарлатания лекува, трябва да представите нужните НАУЧНИ доказателства за това - проучвания, клинични изпитвания, публикации в списания с импакт фактор и пр. Естествено доказателства за ефективността на това 'лечение' няма, а празни приказки, публикувани в платен сайт за това кой от какво бил болен, пък как го е пил това 'чудо' и как се е почувствал добре, нямат абсолютно никаква тежест. И аз мога да съчинявам предостатъчно подобни историйки в свободното си време. Балъците все ще се хванат. Обаче как не ги е срам тези идиоти да тровят деца аутисти? Ей това ме възмущава най-много - глупаците нека си пият белината за тяхна си сметка, но да намесват и деца - това вече е престъпление.Много точен коментар!

невероятно, нали :))) Още един новогенериран паразитен ник, между другото.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Римлянин,

ти що се назлъндисваш да пиеш белина бре? Верно, че не е вкусно като бирата, ама поне ще си избелиш карантията и ще я направиш като нова за оня свят. :grin:

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

да бе, карантиите ми направо ще станат готови за шкембе чорба - по бели и от мляко. :grin:

Между другото, юристе, вместо да се кодошиш, я дай по-добре правен съвет - подсъдимо ли е родителят да дава дезинфектант на чедото си /въпреки че е 'с най-благи намерения'/?

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

да бе, карантиите ми направо ще станат готови за шкембе чорба - по бели и от мляко. :grin:

Между другото, юристе, вместо да се кодошиш, я дай по-добре правен съвет - подсъдимо ли е родителят да дава дезинфектант на чедото си /въпреки че е 'с най-благи намерения'/?

Според мен "да" (не съм специалист в наказателното право). Определено съзирам престъпен състав, вярно поради невежество и интелектуална недостатъчност у дееца, но това по смисъла на закона ще мине като по-лека форма на вина, защото едва ли цели и допуска най-лошия резултат, а определено не е в интелектуално състояние на средноразумен индивид да осъзнание настъпването на вредоносните последици върху организма на собственото си дете.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...