Отиди на
Форум "Наука"

Явлението телегония


ds.789

Recommended Posts

 • Потребител

Представа за телегонията има още при Аристотел. Дори може да се твърди, че в миналото хората са имали по-сериозни познания в тази област. Той предполага, че признаците на индивида или животното се наследяват не само от неговите родители, но и от другите мъжки екземпляри, от които неговата майка е имала предишни бременности.

Целта на брака е създаване на здраво потомство и почти всички хора встъпили в брак искат да имат деца. Обаче не всички знаят, как влияе на здравето на потомство имдевствената чистота, че именно от нея зависи, какви ще бъдат децата ни. Нашите предци са знаели това. Те забелязали, че от„лесна” жена не може да излезе добро потомство. Затова нравствено падналата девойка e била смятана за развратна, недостойна за омъжване. Опазване на девствеността до брака все още се спазва в множество мюсюлмански държави и цигански племена. Само до преди няколко десетилетия и у нас се е държало на запазване на девствеността до брака.

Сега връзката между девствеността и качеството на потомството е обяснена, защото генетиците открили през миналия век явлението телегония. То се заключава в това, че решаващото влияние върху потомството на жената оказва първият мъж в живота й. Именно той, а не бъдещият баща на детето, залага генофонда на потомството на всяка жена, независимо кога и от кого тя ще роди децата си. Този, който е отнел девствеността й, става нещо като генен баща на бъдещите деца на жената. В действителност не само първият мъж, но и всички други преди бащата на детето оставят свои следи в бъдещата майка, но първият мъж заема най-значимо пространство в свободната девствена област на жената. Биологичният баща също оставя следа, но тя не винаги е доминираща. Може да се предположи, че всеки полов акт оставя генетична следа в астралното тяло на жената и тази информация се запазва и натрупва до момента на бременност и раждане на детето.

Доминирането на първия самец, наследствените качества на който се проявяват в потомците, известно в науката под името телегония, за първи път е описано от Чарлз Дарвин с кобилата на лорд Мортън. Кобилата от чистокръвна върховна английска порода, с експериментална цел за първи път била тествана да бъде заплодена от разновидност на африканска зебра. Преди около 150 години коневъдите, които развъждали новите породи коне, искали да кръстосат кон и зебра с цел повишаване на издръжливостта. Но експериментите се оказали несполучливи – не се получило нито едно зачеване. Опитите били прекратени. Обаче след няколко години кобилите, използвани в експериментите, започнали да раждат жребчета с ивици, въпреки че били заплодени от породисти жребци. Зашеметеният научен свят нарекъл явлението телегония.

Природолюбители, които развъждат папагалчета отдавна са установили, че за да се получи здраво и жизнено потомство са нужни двадесетина оплождания на самката от различни мъжки папагалчета. Хора които се занимават с отглеждане на кучета знаят, че ако една чистопородна женска кучка се сноши дори само веднъж с помияр, тя никога после няма да може да роди чистопородно потомство.

Тогава, преди 150 години, съвременниците започнали да задават следния въпрос на физиолозите: „Разпространява ли се ефектът на телегонията сред хората?”. На учените не им трябвал нов стимул, за да се заемат с тази работа. Започнали се интензивни физиологични, антропологични, социологически изследвания и даже експерименти, разбира се, когато имало възможност за това. И след многобройни дългогодишни и разнообразни експерименти безпристрастната наука твърдо заявила: „Да, ефектът на телегонията се разпространява и сред хората, при това в много по-силно изразена форма, отколкото в света на животните”. Това е така, защото човешката мисъл е много по-силна от мисълта на животните.

Думата телегония произлиза от теле - далеко и гони – раждане и представлява наука, която утвърждава, че на потомството на женския индивид влияят всичките и`предишни полови партньори. Девойките обезателно трябва да знаят всичко това, за да избегнат в бъдеще непоправими грешки. В училищното образование трябва да се изучава телегония и нейните последици за обществото.

Навремето в Съветския съюз, четири-пет години след Олимпиадата в Москва през 1980 г. много русокоси омъжени след Олимпиадата жени, родили цветнокожи бебета, от иначе също така светлокожи мъже. Оказало се, всички те са имали сексуална връзка по време на Олимпиадата със цветнокожи спортисти. Още по-странно е, че една от въпросните девици родила бяло момиченце, което след време от бял мъж, дало живот на мулатче.

Подобни събития се случват в дните на VІ Световен фестивал на младежта и студентите в Москва през 1985 г. Не е много ясно как делегациите от Воронежка област и от една африканска страна са се срещнали и какво е станало.

Ясно е обаче, че млади девици от Воронежко са правили секс с африкански младежи. Минало време и момичетата от Воронежка област се омъжили за местни момчета. И всичко щяло да е както трябва, ако не се родили след време от бели бащи няколко мулатчета. Известно е, че дори няколко години след извънбрачните връзки с пътуващи гастрольори на международни фестивали и спортни олимпиади, руски девойки започнали да раждат от белите си, генетично здрави съпрузи, деца, които не приличали нито на майката, нито на бащата, а на предходния си, понякога цветнокож „генетичен баща”.

Причините за появата на такъв тип „юнаци” била генетическата мутация на хромозомната верига от извършената преди много години извънбрачна връзка, която впоследствие станала причина за семейните трагедии. Защо да крием, че неомъжените девойки и проститутките, (обслужващи предимно чужденци), днес често даряват на законните си съпрузи скритите плодове на предбрачните си полови връзки – наркомани, токсикомани, хомосексуалисти или психически непълноценни и душевноболни деца.

Телегонията може да се нарече още наука за девственоста. Оказва се, че не е толкова важно кога едно момиче губи девственоста си, а от кого.
Случайно ли е, че природата е създала химена? Нищо в природата не е случайно в този смисъл.

Според специалистите, които почнали изучаването и изследването на явлението телегония през миналия век, за жената има огромно значение кога, как и с кого започва своя полов живот и дали това ще бъде единствения й сексуален партньор. Оказва се, че родният баща на детето всъщност не е действителния генетичен баща. Детето носи генетичната информация на всички мъже, с които жената е имала полови контакти, като най-силно влияние оказва винаги първият мъж в живота и. Човекът отнел девствеността на жената е в най-голяма степен генетичен баща, независимо от това кога и от кого ражда после жената децата си.

Телегонията е част от науката Енерго-информационна генетика, с която се занимават и правят изследвания в тази област учени и генетици от редица страни. А причината да не се разгласяват резултатите от тези изследвания е съвсем ясна. Представете си целия шум и шок сред сексуално разкрепостеното западно общество в резултат от опитите за въвеждане на Новия световен ред. Не случайно на запад се проведе сексуална революция, с цел разлагане и деградация на обществото, което с всеки изминал ден непоправимо се изражда. За съжаление, прави се много малко в науката, а повече средства се хвърлят не в научни лаборатории и научни центрове, а в ... Холивуд. Възпрепятстването на финансиране за изследвания в телегонията се съпровожда с продуциране на гигантски бълвоч от филми и видео, проповядващи безогледен промискуитет (безразборни сексуални контакти).

Некои германки, задушени от нуждите и лишенията на световната криза от 1929 г., не издържали тежките страдания, ставали наложници на богатите евреи преди началото на Втора световна война. И това не са били единични случаи, което дало в ръцете на германските учени богат материал за генетико-психологически изследвания. Доста внушителни сведения за последствията от връзките на германски жени с евреи събрал и обобщил известният редактор и издател на популярния германски вестник «Дер Щюрмер» Юлиус Щайнер. В събраните от него заключения неоспоримо се доказва, че даже еднократно сношение с евреин, води до загуба у германката на психологическите особености на германския характер. Децата на такава германка губят расовата си чистота, а с нея и арийския си Дух. И самата тази жена се превръща в изгубена за своя народ, практически безвъзвратно. Особено пагубно се отразява това на арийската жена, ако евреинът е бил първият и мъж. Да се обвини Юлиус Щайнер в "зоологически антисемитизъм", както обикновено се прави, няма шанс да се получи, защото на бесилката на която той бил обесен 1947 г. висела табелка с истинското му еврейско име "Адам Голдберг".

Механизмът на телегонията за сега е неизвестен за науката. Има няколко хипотези. Докторът на медицинските науки С. Казаринов счита, че генетичният материал от първия мъж, се абсорбира в родовите пътища на жената, променя наследствения и апарат, а тази промяна се запазва за цял живот и неизбежно се предава на потомците. Според друга хипотеза сперматозоидите се запазват жизнеспособни няколко месеца в тялото на жената. Според трета хипотеза, ДНК на спермата има свойства да формира в репродуктивните органи на жената неизвестни до сега видове памет – солитонна, холографска и поляризационна. Теоретичните закони на генетиката, както и генетически контролируеми експерименти напълно отхвърлят телегонията. На първо място пренасянето на генната информация се приема като механично действие на органично ниво. На второ място определени сили на мрака от много години хвърлят големи средства, за да убедят обществото в „ненаучността” на телегонията.

При обяснението на телегонията има окултни аргументи. При полов контакт се получава взаимно проникване на аурите на партньорите. Заедно с това се осъществява информационен обмен между аурите и чакрите на сексуалните партньори. Астралните тела на партньорите влизат във взаимодействие и всеки полов акт, всяка мисъл по това време оставя отпечатък от гените на мъжа върху астралното тяло на жената. Всеки жена в бъдеще носи в себе си наследствена информация от всички сексуални партньори, с които е била. При това се поема не само генна информация лично от мъжа, но и характерни особености от характерите от няколко поколения от неговите предци.

По тази причина, когато е трябвало да дойде Христос на Земята в човешко тяло, не е било възможно идването Му да стане чрез вселяване на Неговия Дух в чуждо тяло. Наложило се да се извърши оплождане със силата на Светия Дух от непорочен мъж от друго измерение върху избраната и подготвяна от няколко поколения девица. Целта е била да се елиминират негативни качества от поколенията в миналото, които неизбежно би оставил всеки индивид от нашия свят.

Обратно, за идването на Антихриста се изискват наличие на всички възможни човешки пороци и негативни качества като агресивност, жестокост, лукавство, безскупулност, безмилостност и др. от редица поколения, които да бъдат отпечатани в астралното тяло на майката. Нострадамус пише, че той ще бъде роден от пропаднала жена в испанския град Фигуерас.

9.X.

В крепостта на Фигуерас в един мъглив ден

пропаднала жена ражда един абсолютен владетел.

След смъртта му ще му дадат името “земен смерч”.

Никога един владетел не е вилнял по-страшно в провинцията си.

За друг пример, да разгледаме биографията на известната певица Едит Пиаф. Тя е родена от улична певица, проститутка. Заедно с певческия талант на майка си, тя наследва всички пороци от нейните любовници. Превръща се в алкохоличка и наркоманка. Твърди се, че е имала над 2000 любовника. Единствената и` дъщеря умира на три годишна възраст, а Пиаф умира от цироза на черния дроб на 48 години.

Именно в тази особеност се състои огромната отговорност на жената като майка. Отговорността пред децата и обществото е на майката, защото ако съпругът, макар че е биологичен баща на децата им, не е първия сексуален партньор, то тогава липсва достатъчна сплотеност в семейството, обич и духовна връзка между бащата и децата. Много проблеми в съвременните западни семейства между родители и деца (нормално семейство с двама биологични родители), и особено на ненавистта между бащи и деца се дължат именно на това,че ако жената е имала предишни сексуални контакти с други мъже преди да се ожени за родителя на децата си, децата инстинктивно не чувстват биологичния си баща като истински родител. Не ги свързва духовната връзка между истински родител и дете.

В някои редки случаи предбрачният опит в половия живот може да окаже положително влияние на потомството на жената, но при условие първият партньор да е бил от по-качествено потекло от втория биологичен баща. Девойките трябва да избират много внимателно мъжа, който ще им отнеме девствеността. И ще е най-добре за бъдещите им деца, да обичат мъжа с когото започват половия си живот.

Ако, както мнозинството хора, нямате никаква представа какво означава телегония, това е нормално. През последните два века някой внимателно и вещо е заличавал от всички библиотеки и научни издания по света всичко отнасящо се до това знание. Прочистени са всички, всички източници, по целия свят - научни трудове, позовавания, препратки, библиотечни регистри, анотации, реферативни справки и прочие. Някаква невидима ръка почти е успяла да превърне телегонията в езотерично знание.


Ще се радвам да коментираме това.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Ами глупости на търкалета. Какво значи 'безспорно доказано'? Как точно е безспорно? От милиарди случаи се вадят няколко? Или хайде няколко десетки. И ми е интересно не да прочета, а да видя тези мулатчета родени от бели родители.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Има такова нещо, обаче при пчелите. Пчелата майка в брачния си полет събира сперма от няколко търтея и после я използва цял живот - 2-4 години. При това може да контролира дали яйцето, което снася е да се оплоди или не. Ако е оплодено, от него се излюпва пчела-работничка, ако е неоплдено - търтей.

А при хората сперматозоидът издържа мисля само няколко дни?

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Да не говорим за аналният секс който е в голяма популярност в американските колежи и филмичетата за възрастни....

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

При кучетата също има подобно нещо (не точно телегония де ;)). Една самка може да бъде заплодена от няколко мъжки, но това в течение на няколко часа.

По скоро няколко часа.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Ама кучетата са обикновено с многоплодна бременност. За всеки зародиш е нужна яйцеклетка и сперматозоид. Сперматозоидите може да са от различни бащи. И при хора може разнояйчни близнаци да са от различни бащи.

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Биология

Понятието "телегония" си е чиста проба псевдонаука!

Поради тази причина темата е в правилмия раздел "Паранаука".

В предложения линк, предлагам на кратко малко съществена информация за "явлението"!

Всичко описано в материала не почива на каквато и да е научна основа.

За всеки един от приведените примери си има съвсем нормални обяснения, които нямат нищо общо с т. нар. наука телегония.

Телегония - не видяти се и абсурдната история!

Като чета постовете надолу, положението става плачевно. Не може да се съпоставят не съпоставими неща.

Оплпждането на един женски организъм от няколко мъжки си е съвсем нормално явление, но няма и грам прилика с въпросната телегоноя (колкото повече се замислям за тази откровена глупост, толкова по - глуповата изглежда! - фантасмагория).

Тази телегония е псевдонаучна простотия, създадена чрез т. нар. "подбор на черешките" и е имала за цел пропагандата на превъзходството на бялата раса. В последно време е доста харесвана и от разни религиозни секти, за по - достоверно "научно" обяснение на религията си.

Намесването на опложданията при пчелите и кучетата са напълно подеждащи.

При последните (пчелите и кучетата) си има биологични особености, които ги обуславят. Тези явления не са рядкост в природата.

Абсурдите при телегонията, започват от първото изречение. Няма как, никаква биологична особеност, която породи каквато и да е "полова" памет за първия партньор (освен чисто емоционалния отпечатък в мозъка ни!), камо ли той да оказва каквото и да е влияние в последващи оплождания.

Не може лица които нямат, дори бегла, представа за някои по - специфични биологични явления, да правят каквито и да е изводи. Намесата на имената на именити естествоизпитатели не помага, защото те никога не са се занимавали с подобни тези.

Предлагам на всички, които се зачетат в темата да се отнасят нисходително и като шега!

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Ама ти само се караш , а не отговори на съществения въпрос - колко време живее човешкият сперматозоид, след като е отделен. Защото, ако живее дълго като при пчелите, може и да има основания въпросната теория. :dry:

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Биология

Ама ти само се караш , а не отговори на съществения въпрос - колко време живее човешкият сперматозоид, след като е отделен. Защото, ако живее дълго като при пчелите, може и да има основания въпросната теория. :dry:

Не съм отговорил на въпрос който не са ме питали, пък и отговора трябва да го знае всеки.ю

Обикновено човешките сперматозоиди живеят около 3 - 5 дни.

От отделянето на сперматозоидите до оплождането на яйцеклетката изминават, грубо, 3 (три) дни. Ако биде оплодена яйцеклетката (почти всяка, има няколко изключения - но те са за друга тема) става недосегаема за други състезатели ... и край!

Ако не бъде оплодена яйцеклетката се изхвърля извън тялото (месечен цикъл), а организма започва подготовката на следващата яйцеклетка и съвсем различна, нова история.

При пчелите имаме различна история - биологично обособена, но точва е различно от телегонията.

А идеята за кучетата е направо смешна. Питайте хората които ги развъждат.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

А идеята за кучетата е направо смешна.

И на мен ми се иска да се посмея, но не намирам причина за това. След като има такива случаи -- http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=13&cad=rja&ved=0CGoQFjAM&url=http%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D722129&ei=wZDkUubpN4WihgeA4oCwDw&usg=AFQjCNGheL0ib53JBUU82uPCtvmNqhlA5A -- при хората, защо да не са възможни и при кучетата?

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор антропология

Един от възможните механизми на телегонията е следния:

-жена зачева от партньор А

-следва *хоризонтален трансфер* на гени между майката и плода, при който майката получава, с посредничеството на плода, *гени от бащата* (доказано за пръв път през 1979, виж http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC383270/, оттогава има натрупан доста научен материал по въпроса, майката и плода обменят гени. Това е положението. Майката получава част от гените на *бащата*. Плодът пък получава част от гените на майката - имам предвид, *след оплождането на яйцеклетката, с хоризонтален трансфер*.

От тук нататък с бременността е случва едно от двете:

1. ранен спонтанен аборт, толкова ранен, че самата майка въобще не разбира, че всъщност е била бременна - оплодената яйцеклетка се изхвърля още със следващата менструация - примерно. От гледна точка на майката тя не е била никога бременна.

2. Ами, бременността протича нормално, и майката ражда плода и т.н.

-и в двата случая майката получавва с посредничеството на плода гени от бащата.

-години по късно, примерно, майката зачева от друг мъж. Меозис, оплодена яйцеклетка и т.н., всичко точно, по правилата, 50% гени на бащата и 50% гени на майката. *След зачеването* обаче, майка и плод започват да обменят отново гени и някои от гените от предишния фетус, които са 50% от трети човек, да го кажем така, с посредничеството на майката влизат в генома на новия фетус и хоп - изненада - дето викаше един класик на късния соц, "жено, ела да видиш чудо - лимончето има крака" :). Механизмът на трансфер на гени между фетусите от *различни* бременности, понякога отделени помежду си с много години и резултат от различни партньори с посредничеството на майчиния организъм е описан тука: http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/120/3/505.long .

-нооо, това дори не е всичко - има и други механизми за хоризонтален трансфер на гени на предишния партньор у плода, заченат от следващия - всичките с посредничеството на майчиния организъм, разбира се. Някои от тези механизми изискват да е имало предишно зачеване, други - не, и са описани например тука:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC383270/

С оглед на горното, колежки и колеги, преживейте го. В природата сигурна е само майката. Всички сме деца на много бащи. Няма лошо. Това са част от механизмите на еволюцията и част от сърцевината на вида ни, на това що е да си ХС.

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор антропология

Обаче това нищо не е, има, дет се вика, и други лоши новини :grin: Още Докинс през 70-те споменава за гени-немирници, които при целувка между партньори (хетеро, хомо, екшън с домашни любимци и т.н.)и респективно обмен на на слюнка, късат синджира (имам предвид двойния хеликс) и се вписват в генома на другия партньор. От там нататък, *чисто теоретично* - не мисля, че някой би правил изследване по въпроса, ако е с всичкия си, тези гени немирници се предават от уста на уста, т.е. напълно е възможно - но само на теория - при целувка, партньорите да обменят, покрай телесните течности, и гени от някои - или всички - предишни партньори, с които са били в контакт, и респективно новият любовник получава конска доза гени от предишния любовник, докато си целува избранницата/избранника. Подчертавам, това е чисто теоретично и нямам никаква идея дали е така на практика и дали се случва, но на теория - няма пречка. Т.е. то не е нужно да има дори любовни отношения, за да осъществят партньорите евентуален хоризонтален трансфер на гени и от там да лепнат "чуждите" гени на плода от любовна връзка по-късно. Което поставя африканската поговорка "it takes a village to rise a child" в една нова светлина, в която членовете на селището се кооперират активно не само по отглеждането на детето, но и по зачеването му.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Случайно попаднах на този термин и ми стана интересно. Лошото е че, да, наистина трудно може да се вярва на истинноста на подобни текстове и точно затова я постнах тук, за да я обсъдим. И съжалявам, че съм сбъркал раздела.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Един от възможните механизми на телегонията е следния:

-жена зачева от партньор А

-следва *хоризонтален трансфер* на гени между майката и плода, при който майката получава, с посредничеството на плода, *гени от бащата* (доказано за пръв път през 1979, виж http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC383270/, оттогава има натрупан доста научен материал по въпроса, майката и плода обменят гени. Това е положението. Майката получава част от гените на *бащата*. Плодът пък получава част от гените на майката - имам предвид, *след оплождането на яйцеклетката, с хоризонтален трансфер*.

От тук нататък с бременността е случва едно от двете:

1. ранен спонтанен аборт, толкова ранен, че самата майка въобще не разбира, че всъщност е била бременна - оплодената яйцеклетка се изхвърля още със следващата менструация - примерно. От гледна точка на майката тя не е била никога бременна.

2. Ами, бременността протича нормално, и майката ражда плода и т.н.

-и в двата случая майката получавва с посредничеството на плода гени от бащата.

-години по късно, примерно, майката зачева от друг мъж. Меозис, оплодена яйцеклетка и т.н., всичко точно, по правилата, 50% гени на бащата и 50% гени на майката. *След зачеването* обаче, майка и плод започват да обменят отново гени и някои от гените от предишния фетус, които са 50% от трети човек, да го кажем така, с посредничеството на майката влизат в генома на новия фетус и хоп - изненада - дето викаше един класик на късния соц, "жено, ела да видиш чудо - лимончето има крака" :). Механизмът на трансфер на гени между фетусите от *различни* бременности, понякога отделени помежду си с много години и резултат от различни партньори с посредничеството на майчиния организъм е описан тука: http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/120/3/505.long .

-нооо, това дори не е всичко - има и други механизми за хоризонтален трансфер на гени на предишния партньор у плода, заченат от следващия - всичките с посредничеството на майчиния организъм, разбира се. Някои от тези механизми изискват да е имало предишно зачеване, други - не, и са описани например тука:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC383270/

С оглед на горното, колежки и колеги, преживейте го. В природата сигурна е само майката. Всички сме деца на много бащи. Няма лошо. Това са част от механизмите на еволюцията и част от сърцевината на вида ни, на това що е да си ХС.

Затова евреите приемат наследството само чрез майката... :grin::grin::grin:

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Биология

И на мен ми се иска да се посмея, но не намирам причина за това. След като има такива случаи -- http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=13&cad=rja&ved=0CGoQFjAM&url=http%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D722129&ei=wZDkUubpN4WihgeA4oCwDw&usg=AFQjCNGheL0ib53JBUU82uPCtvmNqhlA5A -- при хората, защо да не са възможни и при кучетата?

Това си е нормално явление и няма допирни точки с настоящият въпрос.

Май, само Южняк, разбира за какво се говори.

Случайно попаднах на този термин и ми стана интересно. Лошото е че, да, наистина трудно може да се вярва на истинноста на подобни текстове и точно затова я постнах тук, за да я обсъдим. И съжалявам, че съм сбъркал раздела.

Темата е интересна.

Няма проблем, че си постнал темата на друго място. Сметнал си, че е в правилния раздел, аз сметнах, че мястото и в тук и я преместих. Няма проблем.

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор антропология

Дублиран хиперлинк в предишния ми постинг, последния хиперлинк всъщност е http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23618818

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Не съм отговорил на въпрос който не са ме питали, пък и отговора трябва да го знае всеки.ю

Обикновено човешките сперматозоиди живеят около 3 - 5 дни.

От отделянето на сперматозоидите до оплождането на яйцеклетката изминават, грубо, 3 (три) дни. Ако биде оплодена яйцеклетката (почти всяка, има няколко изключения - но те са за друга тема) става недосегаема за други състезатели ... и край!

Ако не бъде оплодена яйцеклетката се изхвърля извън тялото (месечен цикъл), а организма започва подготовката на следващата яйцеклетка и съвсем различна, нова история.

При пчелите имаме различна история - биологично обособена, но точва е различно от телегонията.

А идеята за кучетата е направо смешна. Питайте хората които ги развъждат.

Дам, телегонията е друго, хипотетично влияние на гени на предишни партньори върху поколението на сегашния, но едно възможно обяснение на описаните много редки случаи на раждане на генетично различни от предполагаемия баща деца е отложеното във времето оплождане.

Обикновено животът на сперматозоидите е 1-2 дни, 5 се счита за максимум:

http://www.babymed.com/info/sperm-life-how-long-do-sperm-live

Но ако това не е границата за някои единични екземпляри, бихме могли съвсем естествено да обясним наблюдаваните редки случаи.

Затова евреите приемат наследството само чрез майката... :grin::grin::grin:

Според мен, в посочените линкове всъщност се критикува телегонията ( където се споменава). Има разлика между соматична клетка и гамета, така че спокойно. :)

Редактирано от Doris
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Отдавна съм на мнение, че дори и най - фантастичната теория не трябва да се гледа с насмешка ( има и изключения :) ). Дори и тук във форума имаше хора с доста фантастични теории, но все нещо вярно имаше във всичко. Примерно за мъжкото кърмене или за това, че може да се получи индивид само с генетичен материал от бащата...наскоро беше открито при един вид мравки- по някакъв начин сперматозоида отстранява ядрото на яйцеклетката и започва своето развитие, получават се клонинги на бащата.

Това дето е писал Южняк е супер интересно! Благодаря за поста.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Струва ми се, че в статията, за да стане по-голяма са омешали няколко неща и са съкратили доста съществени подробности.

Предполагам знаете вица, за 90-годишния милионер дето се хвалел на доктора, че заплодил младата си булка, а доктора пък му разказал, как негов познат с чадър (не български, че това май е важно уточнение) е гръмнал мечка. Воронежките девойки може да са народили масово мургави дечица, но поне аз не съм чувал Воронеж да е изригнал огромен поток от млади олимпийски надежди. Пита се как всички са взели все цвета на любовника и няма поне няколко да са прихванали и спортните заложби?!? В статия примерно не е споменато, дали 9 месеца преди да родят смуглите дечица по някоя случайност съответната родилка дали не е посещавала някой град, в който да са учили студенти от братските африкански народи? Защото щом е преспала веднъж с такъв, явно има интерес и не би пропуснала подобна възможност и след няколко години.

Иначе човешкия организъм не е съвсем безразличен към малките нещица, дето попадат в него. При вирусите например, условно да го наречем организма натрупва опит за справяне с проблема. По тази причина ако отново попадне вирус в организма, докато той още не е забравил какво е правил миналия път, справянето с проблема протича много по-бързо. Примерно грипа без лекарства минава за седмица, а с лекарства само за 7 дни, но пък после има един около 6 месечен период, когато човек или изобщо не се разболява от същия щам на вируса или заболяването протича много по-бързо и леко. Та подобно на грозноватата девойка, дето дълго бягала от подгонилия я сексуален маниак в един момент се замислила дали не бяга прекалено бързо, така и "организма" при първи неуспешен опит за зачеване си вади поуки и гледа следващия път да успее. Втори е въпросът каква е ролята на този "опит", т.е. доколко при него не се прави опит да се извлекат някои вече познати от миналия път "качества" на бъдещия човек. Знаете, че всеки носи в своето ДНК не само "белези", които той притежава, но и други, които са принадлежали на някои от прародителите му, но при него са останали подтиснати. Иначе казано идеята ми е, че ако има нещо такова, то по-скоро се отразява на опита за избор, но се избира измежду материала на биологичните родители.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...