Отиди на
Форум "Наука"

Защо ни е зодиакът?


Recommended Posts

  • Администратор

Зодиакът, като 12 видими съзвездия на небето, е навлязъл в европейската култура от Древна Гърция, която, от своя страна, заимства това знание от друг народ, живял някога във Вавилон.

2-zodiak.jpg

В зодиакалния кръг, оформен като такъв ок. 8 век пр. Хр., хората вярвали много по-силно, отколкото в някакви математически изчисления, именно той определял цикъла на живота и самосъзнанието на човека от раждането до смъртта, а също така „ръководел“ миналото, настоящето и бъдещето на самата Вселена.

рез включване на изображения на животни в зодиакалните знаци, човекът се опитвал да обясни себе си и да се само утвърди чрез обкръжаващата го природа.

В митологията на различните народи именно на животните принадлежи ролята на творци на света.

Повече: http://nauka.bg/a/защо-ни-е-зодиакът

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител
Quote

Въз основа на знаците на зодиака са изградени множество схеми, отговарящи на почти всичко, което се случва в живота на човек. И без значение колко скептично отношение имат днес много хора към зодиакалната система, натрупаните познания в тази област в продължение на векове, подтикват към продължаване търсенето на информация в сферата на астрологията.

Астрологията води своето начало от Месопотамия. А множеството "схеми" всъщност са личностните психологически профили на знаците. За 'всичко, което се случва в живота на човек', отговор дава юдициарната астрология. Планетните конфигурации са своеобразни 'рождени карти'. Нямаме силата да променим нещо, което ще се случи, но имаме възможността да изменим начина, по който да стане това. И... ако той е правилен, лошото облъчване може да бъде заобиколено.


P.S. Адмирации за новата визия на сайта и форума :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
On 10/25/2015, 3:32:07, makebulgar said:

Не ни е нужен вече. Имаме си вече атомни часовници и можем да следим времето по-точно от зодиака.

В съседната тема разправяше, че развитието на технологиите ни правело по-умни. В контекста на горния пост обаче няма как да не отбележа реалната ситуация - доскоро хората си четяха зодиаците във вестника, сега си го четат на смартфона. Това се е променило само :) 

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

хубаво де, но цъкайки по смартфона простолюдието може да натисне случайно някой линк към уикипедия и да прочете там какво е зодиака, че е измислен от хората, че реално не съществува, и т.н., и това може да направи за 5 минути, без да е нужно да се допитва за звездите и съзвездията до шамани, свещеници, астролози, и други измамници, както е било в миналото. и така след няколко клика в уикипедия може да научи повече от всеки астролог/ном живеещ през 19-ти или през 1-ви век. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Ето едно приятно и същевременно грамотно четиво на астрологична тематика - повествованието тръгва хронологично от Месопотамия, минава през Античността, арабите и стига до по-нови времена.

Страницата се зарежда малко бавничко.

https://vk.com/doc3125830_323229582?hash=35d0fb34157ca1860f&dl=e980d514e782183a70

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...