Отиди на
Форум "Наука"

БАБХ иззе и умъртви незаконно над 100 екзотични птици


Recommended Posts

  • Администратор

Над 100 птици от различни видове, включително и защитени от изчезване са били конфискувани от Агенцията по безопасност на храните и умъртвени в животновъден обект в село до Радомир. Това съобщи в интервю за Burgas24.bg Явор Генчев от организацията за защита на животните "Четири лапи".

Той е категоричен, че от БАБХ са проявили престъпно превишаване на правомощията и обяви, че ще сезира за това прокуратурата.
Птиците са иззети от Зоологическа градина София - Sofia Zoo, където са били настанени от миналата седмица с протокол на РИОСВ-Монтана.
"Групата от БАБХ, ръководена от небезизвестния д-р Славев, се е държала изключително арогантно. По неофициална информация, акцията е отмъщение за съдействието от зоопарка, което ние от "Четири лапи" и Дивите Животни / Wild Animals получихме в грижите за Масуд и Терез преди заминаването им за Холандия", пишат на официалната си страница зоозащитниците.

Чуйте какво разказа за Burgas24.bg Явор Генчев от организацията за защита на животните "Четири лапи"! Опитахме се да се свържем и с директора на БАБХ д-р Дамян Илиев, но безуспешно!
 
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Истина е, още нещо по темата. Въпреки подетата кампатия в свинските медии и тиражирани новини по темата, в Софийски зоопарк няма карантина и птичи грип и е отворен за посетители, току що излезе официално съобщение на страницата им.

Явно на Прасето още му е кисело че лъвчетата от Разград не отидоха при приятелчето му Тодор Попов в Пазарджик и е решил да си го върне чрез умъртвяването на птиците.

БАБХ не за първи път действат дебилно и неадекватно, спомнете си случая с умъртвените коне и кучета където пак имаше спорен казус и престъпна некъдърност от тяхна страна.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Това е пряко следствие от малоумния Закон за защита на животните, който сме го дъвкали тук. Това правно недоразумение даде големи правомощия на БАБХ и почти никакъв контрол.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...