Отиди на
Форум "Наука"

Доколко зависими сме от машините?


siyana_power

Recommended Posts

  • Потребител

Задавали ли сте си въпроса доколко нашият живот и ежедневие зависят от електрониката и машините?

Сравнено с изминалите векове, тази зависимост като положително или отрицателно развитие я възприемате?

Според вас, какво ни готви бъдещето? Дали машините ще станат още по-важна и неизменна част от живота ни? Дали ще изместят човешкият ръчен труд изцяло? Доколко електрониката и изкуственият интелект ще ръководят развитието на човечеството?

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

Привършвам книгата "Произведено в Япония Акио Морита и Сони" на Акио Морита, книгата е писана 86 година, а автора говори за неща, които ние не знаехме до преди 10 години, така че в момента технологиите са заели голяма част от нашия живот - по-голяма от колкото си мислим. 

Според мен все повече работни места ще се заемат от машините, но все по-голяма ще е нуждата от хора, които да програмират. Имаше една статия, в която се прогнозираше до 2050 година милиони безработни заради новите технологии, но още толкова милиони ще се търсят да се занимават със софтуер и хардуер и как ще има огромна нужда от IT специалисти.

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...