Отиди на
Форум "Наука"
SAlexandrov

Първо космическо престъпление?

Recommended Posts

Първото космическо престъпление? Астронавтката Ан МакКлейн бе обвинена от нейната съпруга, че е влязла в банковия и́ акаунт!

2019-mcclain-spacewalking.jpg

На снимката: астронавтката Ан МакКлейн по време на космическа разходка през март 2019-та година. Photo credit : NASA

25 август 2019 г. 09:15 ч.

Светослав Александров. Американската астронавтка Ан МакКлейн, която летя до Международната космическа станция в периода между декември 2018-та година и юни 2019-та година, е обект на разследване. 

МакКлейн е обвинена в това, че докато е била на МКС, е влизала в банковия акаунт на нейната съпруга Съмър Уордън. Двете са се оженили през 2014-та година, но сега са в процес на развод. 

Новината също така превръща МакКлейн в първата астронавтка на НАСА, за която открито се знае, че е лесбийка. Сали Райд, първата жена на САЩ, която летя в космоса и третата жена-космонавт след Валентина Терешкова и Светлана Савицкая, бе също лесбийка, но тя успя да скрие този факт до деня на своята смърт.

"Недвусмислено заявявам, че няма истина в тези твърдения", оповести МакКлейн в Туитър. "Ние преминаваме през болезнена и лична раздяла, която, за съжаление, е вече в медиите. Оценявам вашите изливи на подкрепа и ще запазя мълчание до края на разследването. Имам пълна увереност в следствения процес".

Разбира се, както във всеки случай, така - и в този, трябва да се следва максимата - невинен до доказване на противното. Ако все пак МакКлейн бъде призната за виновна, тя ще се превърне в първия астронавт, извършил престъпление, докато е летял в космоса.

https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2945-2019-mcclain-scandal

Редактирано от ISTORIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...