Отиди на
Форум "Наука"

Сенчест бизнес, имащ протекцията у нас от служител на ДАНС


nik1

Recommended Posts

  • Потребители

902081.jpg

 

“Кепитъл консултинг" ЕООД е частната компания, която попадна в центъра на голямата акция на пловдивската полиция и прокуратура, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор Румен Попов пред журналисти днес.

"Екипът ни е съставен от млади и динамични хора, които имат образование и квалификации по право, счетоводство и финанси. Целта на компанията е да предостави на нашите клиенти комплексно обслужване и да им помогне да разширят бизнеса си в и извън границите на Европейския съюз", се казва в представянето на фирмата на интернет страницата й. 

Каква е цялата схема според прокуратурата?

След палежа на магазина за масла на бул. "Дунав“ на 19 септември, собственикът на обекта Костадин Танев сам разкрил пред разследващите за престъпната група в столицата, извършила палеж, отвличане и изнудване в Пловдив. Той разказал, че столичаните се занимавали с набиране на неграмотни роми за регистриране на фирми-бушони, към които били превеждани средства за опериране в офшорни зони. 

Това заяви на брифинга Румен Попов. Задържани са общо 9 души, включително и служител на ДАНС-София. Четирима са с мярка за неотклонение "задържане под стража“, един е пуснат под гаранция, а останалите четирима са разпитани като свидетели.

Първоначално в луксозната кантора на измамниците пристигали заявки от чужбина за намиране на роми, подходящи за подобна престъпна дейност. Те били издирвани от Танев, който имал връзки с етническата общност в Пловдив. Той избирал "достойни“ кандидати и изпращал личните им карти в София за одобрение. Те били извозвани с микробуси до кантората в столицата, където подписвали всички документи и ставали собственици на фирми. За услугата ромите получавали по 100 лева.

Един от агентите на Танев забелязал, че по сметката на новата му фирма са били постъпили 39 000 лева. Решил да ги изтегли, тъй като дружеството си било негово. Консултирал се с шефа на магазина за масла, получил "да“ и двамата дръпнали парите.

Столичаните обаче надушили липсата и се свързали с агента си в ДАНС. Той проверил къде живее ромът и малко по-късно майка му била отвлечена от дома ѝ в село Войводиново. Семейството веднага разказало, че Танев също е замесен в схемата с изтеглените хиляди левове. 

Собственикът на магазина веднага бил разнищен от служителя на ДАНС. По-късно пловдивчанинът получил заплахи по вайбър, че трябва да възстанови всички пари или ще стане страшно. В съобщенията били намесени и членовете на цялото му семейство. По-късно пламнал и магазинът му. Тогава Танев се оплакал пред ченгетата и започнали арестите. 

Разследването установило, че са създадени стотици подобни дружества. Било организирано претърсване на кантората в София, но измамниците били предупредени за акцията, тъй като предварително започнало да унищожават документи и доказателства - документи и флашки. Работещите там са млади и образовани хора. Кантората им се намира на булевард "Шипченски проход" в София. Работата по случая продължава пловдивската прокуратура.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tazi-e-firmata-na-bogatite-yuristi-udarena-ot-MVR-Plovdiv-902081

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако не броим палежа и отвличането...Не е криминално деяние фирмите и компанните да са управляват/ притежават от подставени лица, стига капиталите да имат законен произход, и да им са платени данъците..

Нали помните как преди време беше купен делът на ЧЕЗ в ТЕЦ-Варна от две подставени лица (дъщеря и син на министър), които прехвърлиха совствеността на истинския собственик, господин А. Доган,  за 3 500 (три хиляди и петстоти) лева https://www.mediapool.bg/sreshtu-3500-lv-dogan-pridobi-tets-varna-news283829.html

 

"Новината" за медиите,  в случая е, че подставените лица са роми...Те , по-скоро от тяхно име са били ререгистрирани фирми- пощенски кутии..

 

 

Цитирай

Какво общо има с научния форум?

Каквото имат останалите  теми..

 ("Общи - Всякакви теми, които не са свързани с останалите форуми")

Ти теми с какво точно свързани очакваш да има тук?

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...