Отиди на
Форум "Наука"

Трябва ми помощ по Химия за определена задача!!


Recommended Posts

 • Потребител

От варовик и неорганични реактиви получете фениламониев хлорид,наименовайте веществата участащи в процесите и продуктите. 

 

 

Надявам се някой да помогне!

Link to post
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...
 • Дарение

 • Подобни теми

  • От kiaratsenova1
   1. Ако е открито шише с течност и по външния вид се предполага-Fe сол. Нека желязото да бъде с 3+ заряд . Как ще докажете наличието на тази желязна сол, ако разполагате с реактиви от : сребърен нитрат, натриева основа, солна киселина и бариев хлорид. Изразете със съответните уравнения химичния процес, използвайте и таблицата за разтворимост.
   2. В-вото А се дислоцира на 2вида йони. Единият вид йони оцветява. Единият вид йони оцветява лакмуса в червено, а другият вид с разтвор на сребърен нитрат образува бяла утайка от в-вото Б. Кои са в-вата А и Б? Изразете реакциите с уравнения.
   3. С кои от електролитите ще взаимодейства алуминиев трихлорид? разтворите са: калиева основа, солна киселина, калциев нитрат, сребърен нитрат, сярна киселина. Изразете възможните ЙОР с трите вида уравнения.
   4. Възможно ли да съществуват едновременно в разтвор електролитите: Двойките електролити са : А)Калциев хлорид + натриев карбонат Б)Калиев хлорид + оловен ацетат В)Калциев хлорид + калиев йодид Г)Железен трихлорид + натриева основа. Напишете и изравнете р-циите и се обосновете. Много ще съм Ви благодарна ако ми помогнете!!!
  • От Silviq22
   Спешно ми трябва помощ, ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. 

  • От Пепи Рака
   Здравейте имам една задача па химия, с която не мога да се справя и ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне. Благодаря предварително! 
   Ето задачата:
   Изразете реакция от тип Синтез на Вюрц между 1-хлорпропан и хлорметан. Опишете всички възможни продукти, напишете наименованията им; представете с модели молекулите на продуктите. Изчислете молекулните маси (тегла) на всички продукти. 
  • От Александър 03
   Към 80ml разтвор на NH4CL с молна концентрация 3.5 mol/l и с плътност 1.05g/ml се налива 40ml H20.Определете масовата част на солта в получения разтвор и неговата молна концентрация
    
   Зад.2 Какъв обем от разтвор с плътност 1.4g/ml и с масова част на NHO3-50% трябва да се вземе за приготвяне на 500ml разтвор на HNO3 с плътност 1.1g/ml и с масова част 5%
    
    
   Благодаря предварително!!!!
  • От Александър 03
   Необходимо е да се приготви 100ml разтвор на H2SO4 с плътност 1.04g/ml и с масова част на киселината 6%.Какъв обем от разтвор с плътност 1.5g/ml и с масова част на H2SO4 трябва да се вземе за това.
    
    
   Зад.2 Изчислете какъв обем от разтвор с плътност 1.16g/ml и с масова част на Na2CO3 0.15 трябва да се вземе за да се приготви разтвор с моларна концентрация 0.23mol/l и обем 90 ml
   Ако някой знае решенията,моля да помогне
 • Теми

 • Последно разглеждащи   0 Потребители

  No registered users viewing this page.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...