Отиди на
Форум "Наука"

Законовите заплахи за Тръмп


Recommended Posts

  • Потребител

В момента Тръмп е защитен от обвинения по всички федерални закони, защото е президент. Но  вече могат да му бъдат повдигнати обвинения за престъпленията които е извършил докато беше президент.

Робърт Мюлер каза, че никога не е имал възможност да обвини Тръмп, защото това би било противоконституционно.Сега обаче, щом бъде изскубнат от овалния кабинет може да му бъдат предявени обвинения за данъчна измама.    

"неотдавнашното разследване на Ню Йорк Таймс за данъците на Тръмп разкри, че той изглежда е създал подобни гамбити, за да предава пари на децата си без данъци. Неговата компания приспада 747 622 долара „консултантски такси“ за хотелски проекти във Ванкувър и Хавай."

  Не е плащал дануци за имението си, има някакъв заем за 50 мил. отчетен като бизнес разходи и т.н.

 "Всичко това е причината, поради която Майкъл Коен, бившият  представител на Тръмп, който сам се призна за виновен по множество обвинения за укриване на данъци, наскоро заяви, че Тръмп „може скоро да бъде първият   президента, който ще отиде от Белия дом направо в затвора“.

Могат да му бъдат предявени обвинения и за "Банкови измами".Тече разследване ,че  Тръмп е предоставил на застрахователите и банките фалшиви изявления за финансовото си състояние.Има нарушения за финансиране на предизборните си кампании.Изплатил е 130 000 долара на двете си любовници за да мълчат.Това се смята за принос към кампанията на Тръмп.Освен това е получил няколко десетки милиона дол. за кампанията си неизвестно от къде.Разследването е спряно.За спрените разследвания ще стане дума по нататък.

Има данни, че е плащал подкупи на чуждестранни служители.

Мюлер казва, че  " президенти не могат да бъдат обвинени, докато са на поста, последният му доклад подчертава, че „президентът няма имунитет, след като напусне поста“. Поради тази причина, пише той, „проведохме задълбочено фактическо разследване, за да запазим доказателствата, когато спомените бяха свежи и бяха налични документални материали“.

 След доклада на Мюлер президентът Тръмп не беше обвинен и съден.Това остави фалшивото усещане ,че той не е извършил престъпленията описани в него.Това не е вярно, тръмп просто имаше имунитет.

  "След публикуването на доклада на Мюлер над 1000 бивши федерални прокурори заявиха, че ако Тръмп не е президент, поведението му, както е описано от Мюлер, ще доведе до множество обвинения за престъпление за възпрепятстване на правосъдието."

  С властта която има ,Тръмп успя да спре много дела.Той извърши уволнения и назначения, които му помогнаха да попречи на правосъдието. Но сега както изглежда идват тежки времена за експрезидента.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Някъде четох, че докато е президент Тръмп е изрекъл 2 500 лъжи. Постът му предполага някакво уважение и респект и според мен е недопустимо президентът да лъже.Но това е нищо пред престъпленията които е извършил.

Скоро на Тръмп му предстоят плащания по заеми които е теглил. Те са към немската Дойче банк.

След последният му от 4-те фалита никоя американска банка не му даде кредит. Единствено европейската Дойче банк му даде пари, общо около 2,5 млрд.$. Като незнайно защо, руската ВТБ гарантира кредита.

Най интересното е, че Тръмп неправомерно поиска от Русия да му помогне да спечели през 2016 г.  "На 27 юли 2016 г. Тръмп призова Русия да намери изчезналите имейли на кандидата за президент на Хилари Клинтън. „Русия, ако слушаш, надявам се, че ще успееш да намериш 30 000 имейла , които липсват“, обяви Тръмп. " Федералният закон за финансиране на предизборни кампании забранява на всяко лице  да изисква вноски за предизборни кампании, определени като нещо ценно, за да се повлияе на избори, от чужденец, включително чуждестранно правителство ."

 Знаем как завърши това.Руснаците хакнаха имейлите на Клинтън и му ги предоставиха

 Публичното искане на Тръмп за руска помощ при намирането на имейлите на Хилари Клинтън представлява нарушение на американския закон.

Много дълго ще стане ако напиша как досега външната и вътрешна политика която води Тръмп облагодетелства Русия.

Само последните му действия разрушават вярата в американските институции, разцепват обществото и целят разпалване на гражданска война. 

 Смятам, че той ще направи всичко възможно за да се отблагодари за последно докато е на власт на руските си приятели.  Доколко ще успее е друг въпрос, но съм сигурен, че ще използва оставащото му време за да направи още гадости. 

Редактирано от vvarbanov
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Не знам дали ще влезе в затвора, но според мен не е чак толкова черен колкото го описват. 

Не веднъж Туитър и Фейсбук му триха статуси, за невярна информация. Сега под някой от изнесените постове се изписвва "несигурна информация" и публично се обявяват собствениците на социалните мрежи, че си спазват правилата и според правилата не може да се публикуват подвеждаща информация. Те и телевизиите му прекъснаха словата около изборите ;)

С една дума - предстоят интересни времена :)

 

Link to comment
Share on other sites

Преди 4 минути, Р. Теодосиев said:

 

С една дума - предстоят интересни времена :)

 

Малко остава 2022, началото на края.

И тея в САЩ нямат гражданско общество, до сега да са се Започнали...........

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 часа, vvarbanov said:

Някъде четох, че докато е президент Тръмп е изрекъл 2 500 лъжи.

Средно изчислено всеки човек на десет минути изрича по три лъжи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, deaf said:

Средно изчислено всеки човек на десет минути изрича по три лъжи.

Може да е средно! Брей,.... той значи лъже като за 1 000 човека. Значи ако  главата ти е във фризера, а краката в микровълновата, средната ти температура е нормална.

  Направи сметка Тръмп с колко лъжи прехвърля установения лимит! :lol:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Струва ми се, че демократите нямат полза да подгонят законово Тръмп след изборите.

По какъвто и въпрос да го подхванат, това след изборите ще изглежда като отмъщение, и ще раздели страната още повече, което е много опасно.

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, scaner said:

Струва ми се, че демократите нямат полза да подгонят законово Тръмп след изборите.

По какъвто и въпрос да го подхванат, това след изборите ще изглежда като отмъщение, и ще раздели страната още повече, което е много опасно.

Идеята е точно уж да се раздели страната, не го ли разбра........

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, laplandetza said:

Идеята е точно уж да се раздели страната, не го ли разбра........

Чия е тази идея и кой я реализира ?

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...