Отиди на
Форум "Наука"

Отново за влизането в Шенген


Recommended Posts

  • Администратор

На 18 октомври Европейският парламент ще гласува резолюции за включване на България и Румъния в Шенгенското пространство. Те ще имат препоръчителен характер при взимане на решението от лидерите на страните през декември. Междувременно, служебното правителство реши, че ДАНС вече ще дава допуска на лицата, които осъществяват контрола на вноса на плодове и зеленчуци от Турция. Това автоматично означава проверките да се правят от служители на БАБХ. За подобряване на контрола обаче трябват още доста мерки, затова действието не гарантира влизането в Шенген.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/10/13/4402617_krachka_kum_poveche_durjaven_kontrol_na_kapitan/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор

Става интересно - Германия и Люксембург са се застъпили решително за приемането на България и Румъния в Шенген и са "заплашили" Австрия и Нидерландия, че ако не си вдигнат ветото, на свой ред ще наложат вето за приемането на Хърватия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

В крайна сметка ни отрязаха току що. Но ще се водят преговори и през 2023 г.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Понякога, или по скоро често в DW авторите пищат лозунгово.
Според мен нещата стоят така:
-България може би най-добре (от гледна точка на ЕС) пази границата от всички гранични държави - просто ние не приемаме бежанците, а ги бием и ги гоним обратно.
"Морскограничните" държави се опитват да го правят, но не толкова упешно (поради спецификата на морската граница и територия, най-вече дължина), - затова в Гърция, Италия и Испания броя на нелегалните и на нелегално влизащите и преминаващи към по-богатите средноеврпейски и североевропейски страни е много по-голям, отколкто този на влизащите и преминаващи през България.

- При всички останали и възможни проблеми и "параметри", за които можем да се сетим и да ги посочим (за които аз се сещам и мога да посоча), ние, според мен сме най-токсичната страна от ЕС

Дори посоченото горе - полицаите бият и гонят мигрантите, вместо да ги задържат в управленията или центровете и да се разглеждат казусите им (от съд или друг орган), както е по закон!, илюстрира, че върховенството на закона не е на почит не само при службите (за които трябва да е "знаме"), а при ръковоството на държавата.

(Да, можем да се самозаблуждаваме че ръководството не знае за тази практика и не я толерира, и видите ли полицаите са решили на своя глава да действат така, но едва ли ще можем да убедим в това министър - председателите на страните от ЕС)

Дали е редно заради това да ни ограничават в Шенген?

Ами погледнете всичко това от страна на Холандия.

Даниела Горчева беше написала една много силна публикация за това какви проблеми е създавала мафията ни и организираната ни престъпност в Холандия, и защо холандските политици (в Холандия решенията се взимат след обсъждане и коненсус консенс , Рюте не е някакъв мачо или пък холандски злодей) са против приемането ни в Шенген.
Горчева също така имаше един страхотен агрумент против (на политиците децата не им ги крадат, тях ги опази ревниво полицията) - представете си, ако мафията ви замъкне децата, и ги закара на майната си (някъде си в 450 милионата бабилонова кула)

Еврофил съм, но както съм писал и преди, не съм от "видиотените" българи, които смятат че "Шенген ще ни реши проблемите" (това е цитат от една известна публична личност, професионалист, на който се дава трибуна в уважавани от мен независими медии) .
"Видиотен" не значи "идиот", а просто човек с някакъв объркан чип (софтуер на ума) аи парадигми.

Всъщност те не са "объркани" а са типично български - ние сме култура с т.н. "външна причинност", т,е преобладаващо смятаме и очакваме друг, извън нас, да ни реши проблемите (например ЕС, Путин, или САЩ, в скоро време някои може да се обърнат и към Китай и т.н.)
Но имаме и поговорка за неволята.
 
 
Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 час, deaf said:

nik1,такива глупости си написал,че нямам желание да ги коментирам...🙂

Винаги неразбралия или кривеоразбралия Дефчо. Ами не коментирай тогава, гледай си живота извън форума :)

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 8.12.2022 г. at 16:54, Warlord said:

В крайна сметка ни отрязаха току що. Но ще се водят преговори и през 2023 г.

Това очудва ли те? Ама сте изпълнили критериите, които ЕС са поставили? Вие и критериите за кривината на краставиците изпълнихте ...  И? И да, вЕрвайте ... 23-та, там нещо ще видим ... Ако до тогава има ЕС, де ...

Аз що казвам, че ЕС е религия. Трябва само да си достатъчно тъп, за да вярваш

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ау да, как щях да забравя - "ЕС ще умре". Е сега. Не, утре. Абе догодина. Слушам го откакто се помня, навярно и винаги ще го слушам. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Гласуваха. Австрия не ще Румънците.... и тнт....

Ако аз бях да решавам, бих дал на аренда пазенето на границите на 11. Царски Хусари. Тази групировка де юре са я забравили да я разтурят във Версайският договор, когато раздробяват Австрийско-Унгарската монархия. Затова, защото тези хусари са били лична, частна "собственост" на цар Симеон. Така, че сега имаме извън териториите на България въоражена сила която по наследство е наша. Бих я подновил, вербувал ветерани от цял сват с афганистански и друг опит да обучи наемници от афганистанските и пакистанските военни сили. Да се справят Те със своите сънародници....Който е лекар, инжинер или има професия получава статут на бежанец....Мършата назад, от където са тръгнали....  http://11eshuszar.hu/wp-content/uploads/2021/08/egyeulet_00.png

http://11eshuszar.hu/wp-content/uploads/2021/08/1418869.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 9.12.2022 г. at 9:02, nik1 said:

България може би най-добре (от гледна точка на ЕС) пази границата от всички гранични държави - просто ние не приемаме бежанците, а ги бием и ги гоним обратно.

Кой ти е казал,че целта е да се спират мигрантите? Ей затова не искам да те коментирам,щото си сляп или се правиш на такъв...🙂

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 1 час, deaf said:

Кой ти е казал,че целта е да се спират мигрантите? Ей затова не искам да те коментирам,щото си сляп или се правиш на такъв...🙂

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/12/07/4424298_nad_11_000_zadurjani_v_stranata_ili_kolko_bejanci/Декларация за поверителност/

 

 

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32162649.html

 

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...