Отиди на
Форум "Наука"

Уганда официално стартира програма за сондиране на нефт


Recommended Posts

  • Администратор

Уганда официално стартира програма за сондиране на нефт, стремейки да се присъедини към клуба на нациите производителки на суров петрол с мегапроект, който разгневи екологичните групи. 

Находището Кингфишър е част от схема на стойност 10 милиарда долара за разработване на петролните запаси на Уганда под езеро в западната част на страната и изграждане на огромен тръбопровод за транспортиране на суровия петрол до международните пазари през пристанище в Индийския океан в Танзания. 

Първият петрол на Уганда е се очаква да потече през 2025 г., почти две десетилетия след като бяха открити резерви в един от регионите с най-голямо биоразнообразие в света. 

Находището Кингфишър, управлявано от държавната китайска компания China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), се очаква да произвежда 40 000 барела петрол на ден в своя пик.

https://t.me/drmjournal

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 часа, Р. Теодосиев said:

Първият петрол на Уганда е се очаква да потече през 2025 г., почти две десетилетия след като бяха открити

Не са имали пазар на когото да продават нефта си и затова са чакали двадесет години... Докато дойде Китай...

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Миналата година лятото бях в Кения и там видях какво правят Китай - брутални инфрастуктурни проекти, като се финансират изцяло от китайското правителство. Но в замяна искат ресурси. Открили някакво находище на невт в Кения и веднага го дали на китайците. Но в заняма им строят държавата. Толкова много китайци има там, че си имат вестници, които се издават там на китайси.

Африка в момента е много интересна за всички. Ще гледаме и следим с интерес какво се случва там ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И за Уганда, и за Кения ми е странно, че въпросните находища не са открити още по времето когато са били британски колонии, какъвто е случаят с Нигерия да речем. Колкото до китайската борба за влияние в Африка, целта е ясна - да не могат САЩ и ЕС да си изнасят производствата там заради по-евтината работна ръка от китайската.

Редактирано от skorpion1980
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

До колкото разбирам находищата или са трудно достъпни - разбирай прекалено скъпи, за да си заслужава или не са открити заради по-старата технолигия на търсене.

Последните години не се инвестира въобще в нови находища въобще по целия свят както на нефт така и на въглища и други изкопаеми горива, защото голямата икономика не спираше да говори за зелена енергия и прекратяване на стария начин на правене на ток. Но сега нещата се обърнаха и в момента всички истерично се обръщат на ново към този стар начин на енергия. Малко се рестартират вижданията и реалистичния поглед на света се връхща. 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...