Отиди на
Форум "Наука"

Костадин Костадинов е ЛЪЖЕЦ (Видео)


Recommended Posts

  • Администратор

От профила на Явор Божанков във фб:

Двама от Възраждане дължат 400,000 на българската хазна. Народни представители с дълг към народа.

Не е лошо преди да дават съвети за еврозоната да си върнат борчовете към родината, за която уж трябва да работят.

Дами и Господа - ваксинираните антиваксъри от Възраждане, запазващите българския лев дължащи четиристотин хиляди левчета.

*Източник: Bivol

340447841_763907862037052_534766948523474994_n.jpg

  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Благодаря за изгонването

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/mediina_sergiia/2023/04/06/4469197_blagodaria_za_izgonvaneto/

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изгони журналистка на БНТ от публично събитие на партията си, телевизията го забеляза след 4 дни

Обобщение дотук: политически лидер се сърди на журналист заради лични публикации, затова го гони от събитие
 Обобщение дотук: политически лидер се сърди на журналист заради лични публикации, затова го гони от събитие   
© Велко Ангелов

Вролята си на репортер на БНТ в петъка преди изборите Флора (Цвета) Стратиева посещава закриванетo на кампания на партия "Възраждане", откъдето е изгонена с викове и агресия. Тя се обажда на лидера Костадин Костадинов и става ясно, че той е обиден от нейни статуси във Facebook. След което започва обидни думи срещу журналистката, която бива изгонена от събитието от привърженици на "Възраждане". Обобщение дотук: политически лидер се сърди на журналист заради лични публикации, затова го гони от събитие.

Цялата история стана публично достояние само защото Асоциацията на европейските журналисти осъди постъпката на партийния лидер в позиция. Стратиева и генералният директор Емил Кошлуков го коментираха в ефир чак във вторник сутрин. Той каза, че "пропагандата" в ден за размисъл и в деня на изборите е забранена и ги грози глоба, ако нарушат мълчанието си, и се обърна към колегите си: "Благодаря, че сдържахте нервите." Вероятността за глоба от СЕМ клони към 0, а отразяването на реално случило се събитие е далеч от дефиницията "пропаганда".

Кошлуков каза, че ще сезира партньорски организации и ще провери какви юридически възможности за защита на правата на репортери има (каквото и да значи това), както и ще проведе "лично разговор с тази партия". Тонът му беше много заплашителен, заяви, че журналистите трябва да са спокойни в работата си и имат "категорична подкрепа". Стратиева се извини на Костадинов за случая отпреди месеци, той пък й се извини в коментар, че я изгонил, и всичко приключи приятелски на терена на Facebook. След гостуването на журналистката в БНТ във вторник той изтри извинението си.

"Чисто емоционално всичко мина през мен в петък, събота и неделя. Оценявам положително реакцията си, че изчаках да минат изборите, преди да говоря, както смятам за коректно и редно. В същото време много хора попитаха защо не го оповестих веднага, защо БНТ не реагира веднага", разказва пред "24 часа" Флора Стратиева. "Смятам, че журналистите имаме право да реагираме като хора, когато отношението към нас е лично, но в крайна сметка трябва да се мисли по-трезво, защото емоциите са лош съветник. Представете си, че бях разказала за случилото се в петък. Това можеше да повлияе по някакъв начин на вота и резултатите на партията - и позитивно, и отрицателно. И така вместо да съм обективна, да изляза провокатор."

Но от ефира на БНТ не стана ясно, че това далеч не е първото посегателство върху свободата на работата на журналисти от страна на "Възраждане". През октомври 2022 г. Костадинов изгони репортер на "Дневник" от пресконференция в БТА, партийни активисти заплашваха журналист на "Дойче веле" в столичния център, атакувал е и Генка Шикерова от "Свободна Европа" заради присъствието й на събитие в Благоевград.

От цялата работа политикът изглежда печеливш - той е великодушен и милосърден. Той заяви, че ще продължи да гони всеки "субективен" журналист, което на практика значи всеки, който би могъл да му опонира. В същото време в изборната нощ лидерът на "Възраждане" дефилира по всички национални телевизии, които му отделиха сериозно време в праймтайма. В интерес на истината единствената телевизия, която му постави въпроса беше БНТ. Останалите замълчаха, може би за да не ги сметне за "субективни".

Според сайта lazheshli.com Костадин Костадинов е получил 150 минути ефирно време в предизборната кампания на трите национални телевизии, два пъти повече от всеки друг лидер.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/mediina_sergiia/2023/04/06/4469197_blagodaria_za_izgonvaneto/

  • Харесва ми! 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
On 9.04.2023 г. at 19:23, Р. Теодосиев said:

да си върнат борчовет

Жената на Копейкин е получила голяма сума пари от "Отворено общество" на Сорос и от правителствата на Норвегия,Исландия и Люксембург.

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Познавам лично Костадинов, канеше ме преди 8 години да стана член на Възраждане тъкмо като бяха основани, прецених че не ми е там мястото. Мога да кажа, че е доста ерудиран, далеч по-умен от предшествениците си на т.нар. патриотичен електорален фронт Сидеров, Симеонов и Каракачанов, като за разлика от тях на този етап доста умело превръща всичко изстреляно срещу него в бумуранг и постига съответния ефект. Очевидно е, че има неща за които лъже типично по политически наред с изричаните немалко общестествено болезнени истини, но за този му тренд нагоре, който към момента няма изгледи да спре, виновни с некадърността си са много родни журналисти и много негови политически опоненти. Също така липсата на разпознаваеми лидери в родната политика тип Мелони или Качински, демек с проевропейска консервативна идеология, му наливат вода в мелницата. Познавам обикновени хора с такива възгледи, които гласуват за него, смятайки, че ако е във властта няма да посмее да тръгне да вади България от НАТО и ЕС, но те смятат, че не би се държал и като слуга, както правят всички управлявали откакто сме членове на тези две организации, съответно са на мнение, че под заплахата от негова страна за излизане, той би издействал по-големи ползи за държавата от НАТО и ЕС. Трендът му нагоре ще спре или когато без да има мнозинство стане мандатоносител като първа или втора политическа сила, или когато се появи силна проевропейска консервативна партия у нас без компрометирани лица в нея.

Редактирано от skorpion1980
  • Неясен 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

Подминаваме популизма и "Възраждане", а се чудим кой е виновен

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Администратор

Иван Евтимов:

Целият политически облик на Възраждане и Костадинов се градят на база на лицемерие, пропаганда и неистини, за жалост това увлича една голяма група хора и е много трудно да бъдат измъкнати от лапите на лъжите с рационални аргументи, но това не означава, че не трябва да опитваме!

От Ковид истерията, преминавайки през Еврозоната, войната на Путлер в Украйна, абсолютно всяка една тема, която е вдигната от тяхната политическа група, е изкривена до неузнаваемост, пречупена през 652 призми и изкарана в краен вариант-фалшив дериват!
От ваксинираните антиваксъри през евроскептиците, които си държат парите в евро и са си открили сметки!
Когато истината не е ценност, тогава политиката се превръща в един извратен трилър

363411845_6425869814163661_6699972090005237871_n.jpg

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Според мен трябва да се има предвид нещо важно, когато се рисуват образите на политиците - не само на Възраждане.

Никъде няма изискване самият политик да споделя в личен план, в личния си живот, социалните ценности за които пледира и отстоява пред избирателите си.

Политикът е социална фигура, която изразява своите избиратели. Това е само по принцип, защото всъщност когато усетиш какви са вкусовете, нагласите и нуждите на по-голяма група от хора, ти мимикрираш като с реторика и поведение ги подканяш да си техен изразител.

Всеки човек има нужда да се изрази сред другите. Всяка група от хора има потребност да се изрази сред друга група, както помежду си. Хората се групират по сходства в нагласите и начина по който пречупват света, заради несъзнаваните си потребности и психични особености.

Както се прави аналогично в попмузиката примерно - дадено лице се превръща в артистичен образ за публиката, в продукт, който се продава, рекламира, промотира и презентира... Точно така става и сред публичното пространство с политиката:

Заради това политикът е публичен артистичен образ, който умело се създава за "социално презентиране". Неговата роля е да припознаят точно определен кръг почитатели, като той умело съставя и презентира нагласеният публичен образ, според тях. Именно така те му стават "избиратели"... Именно така възниква и реализира явлението "политически популизъм".

Все пак - така се печелят пари, влияние, власт - защото това е една от тъмните страни на социалния живот, вкл и "демократичния".

Нищо от това не е незаконно, но и съвсем ясно описва защо горните от картинката не е нужно да са "като избирателите си" извън публичните си образи, в съвсем личен план. Нито Мадона, нито М.Джексън, нито Десислава, не са артистичните си образи, когато слезнат от сцената и си останат в личния си живот. Последното име, примерно може да е почитателка на класическата музика или да е срамежлива в личния си живот, но като излезе на сцената и се превъплъщава в сценичния си образ, за да привиди публиката през поведението и музиката й онова, заради което е дошла... Надявам се читателят на това да схваща аналогиите с политиката...

Разбира се - съвсем по друг начин стават нещата, когато за да се привлече по-голям брой избиратели, им внушаваш че "си един от тях", че вярваш в техните заблуди, нагласи или плосък хоризонт...

Общественият живот налага "ДВЕ ЛИЦА" и обществено-значимите фигури им се налага да живеят "два живота" ( примерно ) и това не е така само в политиката...

Не може да се пренебрегне фактът, че в редиците на ВЪЗРАЖДАНЕ се събраха точно такива елементи, за които публичния образ на Костадинов се явява изразител, модел и вдъхновител. Това е една социална сцена и игра на взаимни ползи, интереси и потребности...

На твърде много места много други хора са казали или написали клишето - че "политиката е социален театър"...

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Обърнете вниманив, таксиметровите шофьори, на кого симпатизират. Това е един хитър ход и още след добър вечер, в колата започва агитацията.

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...