Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Мнения 91
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
Преди 4 часа, elektrotexnik said:

Днес станах неволен свидетел на грозна случка която вероятно ще помня до края на дните си ... Малкият ми син - 8 клас имаха дефиле/манифестация в центъра на градът (както вероятно и в цяла България) - децата строени на централният булевард ... закачат се ... суетят се ... кискат се ... аз обикалям по единият тротоар , дзяпам младите даскалици и щракам снимки ... по някое време решавам да мина на другият тротоар за да хвана няколко кадъра и от друг ракурс ... и гледам на земята се свило едно момиченце и хлипа/плаче (не познавам добре всички деца от класът на малкият - там е за първа година ... но допуснах ,че е от неговата паралелка и нещо е загубила нещо златно или пък просто "прави фасони" - изживява драматично вероятно някаква нещастнаТА любов на животът си ... нещо съвсем обичайно за 15 годишни момиченца , мисля) ... не предадох някакъв драматизъм ... обикалям аз щракам снимки .

По някое време започнаха да я наобикалят нейните съученички , накой и донесе малка минерална вода , започнаха да и мокрят лицето , да я успокояват , да я галят по косата ... дойде и класната ... приклектна до нея и говориха 4-5 минути ... а малката седнала на тротоара , свила се до едно ел табло и хлипа неудържимо ... Къде от куртоазия , къде от "човещинка" приближих се и аз да подпитам мога ли да сторя нещо (по случайност колата ми бе паркирана доста наблизо - хрумна ми ,че може да страда от някакви дамски менструални болки и трабва да я закарам у дома или на лекар ... беше ми неудобно да разпитвам - все пак е госпожичка в "ранима възраст") - и тогава класната ми каза ,че тя е от Украйна и е получила Паник Атака като е чула цялата тая гюрултия (църквата с камбаните до нас , барабани отзад , клаксони , кикот и викане - абе вярно си беше какафония голяма !!! ) ... после класната звънна на баща и - да я прибере и остана с нея на улицата - не можа да продължи с класът си - но все пак чест и прави на Учителката !!!  Като уверявам Ви - цялата тая галимация продължи повече от 15 минути - през цялото това време - съученичката на моят син стой на земята , свита на кълбо , прикрила лицето си с колената и хлипа ...

На момента не му придадох такова значение - но след час или два СЕ ЗАМИСЛИХ - колко стресирано и какво счупено и изкривено мислене има вече това младо момиче - преживяло вероятно някаква бомбандировка (към днешен ден - не съм запознат с детайли - нито от къде точно идва , нито дори името и научих ... просто разбрах ,че в класът на синът ми има украинче ! ) - и ще успее ли да преживее , да се съвземе от тоя Ужас !

(не целя нищо с това емоционално писмо - просто имах нужда да го напиша)   

Сега попитай на някой форум, дали е осигурено психиатрическа помощ на тези деца, хора които са преживяли посттравматичен стрес...Или да ти отговоря. НИКАКВА помощ не получават. За съжаление....

• Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, Р. Теодосиев said:

Благодаря, че сподели.

Поколения наред ще изпитват всякакви емоции свързани с войната. 

Майка ми в 39 година беше родена. Така, че боевете за Будапеща прекара в бомбеното убежище на боб и леща надупкана от Жѝтна гъгрѝца.

Цял живот не яде боб и леща. Само да чуеше по радиото, телевизията типичните звуци на война, вече бягаше в другата стая....

• Тъжен 2
  • Потребител
Публикувано

Укрите адаптират противо радарна ракета на Сухой 27.  И така унищожават ПВО радар.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикувано

Украйна планира "мръсна война" срещу Русия.

Това включва удар по руски военни кораби в Тихия океан с безпилотни самолети от товарни контейнери.

За това пише колумнистът на Washington Post Дейвид Игнатиус, позовавайки се на източници в украинските специални служби.

Той твърди, че Киев разработва нови диверсионни операции срещу Русия и нейните съюзници, подобни на неотдавнашните атаки срещу летища.

„СБУ разглежда възможността да изпрати морски безпилотни летателни апарати, скрити в товарни контейнери, за атака срещу кораби на Русия и нейните съюзници в северната част на Тихия океан. Но досега, по всичко личи, те все още не са започнали тези операции“, пише Игнатиус.

Също така, според него, Украйна е планирала атака срещу Приднестровието.

„Използвайки руски дезертьори и други местни сили, Украйна е обмисляла операция за нападение срещу руските войски в Приднестровието, но е решила да не отваря този нов фронт“, съобщава авторът.

Друга идея, която са планирали, но не са реализирали в Киев, е атака срещу руския военен кораб „Смольный“, който е влязъл в пристанището на Кейптаун (ЮАР).

Игнатиус пише, че „мръсната война“ е основният залог на Киев „след оттеглянето на Тръмп от преговорите в качеството му на миротворец“.

„В момента Украйна ще разчита повече от всякога на способността на своите специални служби да нанасят удари по руските войски в дълбочина на страната им и по целия свят. Фронтовата линия вътре в Украйна ще остане адски пейзаж от безпилотни самолети и артилерия. Но тайните операции могат да прераснат в „мръсна война“ извън фронта, с по-целенасочени убийства, диверсии и удари по страните, които доставят оръжие на Украйна и Русия съответно“, пише авторът, намеквайки, че ответни диверсионни удари може да нанесе и РФ.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Но досега, по всичко личи, те все още не са започнали тези операции“, пише Игнатиус.

Тогава това какво е? Дядя?

ЖАХНУЛИ русских десантников! Мощнейшие ВЗРЫВЫ во Владивостоке. Бухту "Десантная" ПОРВАЛО

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, scaner said:

Първата ми реакция беше да се зачудя дали това е смислена стратегия/тактика. Но след това реших,
че така ще е по-добре.

Украинските подривни акции със сигурност ще ядосат Тръмп, но той в същност иска Украйна да отстъпи,
за да се сключи мирно споразумение. В същото време не иска да даде никакви гаранции за бъдеща
сигурност на Украйна.

Така че Тръмп в крайна сметка не помага особено на украинската кауза. Може би е по-добре да остане
ангажиран с конфликта, но без конструктивна роля няма да е голяма загуба ако се оттегли.

При това положение една изтощителна партизанска война е може би най-доброто противодействие 
на Русия.

• Харесва ми! 3
  • 3 седмици по-късно...
  • Администратор
Публикувано

Европейската комисия подкрепи началото на процеса за членство на Украйна.

Урсула фон дер Лайен подчерта: 
„Украйна изпълни своите задължения, сега е наш ред“.

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикувано

Тръмпанзето с кого е? С укрите или ватенките? Пак блокира доставките на жизненоважни ракети за украинците....

Нож в спину Украине: Пентагон остановил поставки. HIMARS, Patriot и F-16 остались без ракет 

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикувано

Нито едво ПВО не може да се подготви срещу новият руССки дрон.

Казва Николай Клочков.

Прихванали са /интересно, как?/ руССкият МС001 дрон за който е характер но че го управлява ИИ и работи съвсем автономно. В реално време анализира и избира целта. според  Итрестинг Енжинеринг https://www.instagram.com/p/DL3YO9tNn0c/. Nvidia Jetson Orin modul го управлява.

https://interestingengineering.com/military/russia-drone-nvidia-ai-supercomputer

• Администратор
Публикувано

Неизвестен извършител е убил полковник Иван Воронич от Центърът за специални операции на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) днес в Киев. 

Руски канали твърдят, че Воронич е работил по направление "затрудняващо руските сили".

Извършителят е употребил заглушител и е изстрелял най-малко пет патрона по жертвата. 

Полицията в Киев започна операция по издирване.

https://t.me/drmjournal/13322

• Администратор
Публикувано

Рустем Умеров, който заемаше поста Министърът на отбраната на Украйна, беше назначен за секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана.

По-рано медиите съобщиха, че в рамките на рокадите в правителството Умеров ще стане новият посланик на Украйна в САЩ. За този пост президентът Зеленски предложи кандидатурата на и.о. министър на правосъдието Олга Стефанишина.

Постът министър на отбраната заема бившият премиер Денис Шмигал, а правителството оглави Юлия Свириденко.

https://t.me/drmjournal/13401

• Администратор
Публикувано

СБУ и Националната полиция задържаха агентка на Русия, която се е готвела да взриви областния наборен център в Одеса.

Жената е трябвало да внесе раница със самоделен взривен механизъм в административната сграда по обяд. Служители на СБУ са я задържали, когато тя се е насочвала към военния комисариат.

Жителката на Волин е била вербувана от руските спецслужби и упътена до Одеса.

https://t.me/drmjournal/13410

• Потребител
Публикувано (edited)
Преди 39 минути, Р. Теодосиев said:

Рустем Умеров, който заемаше поста Министърът на отбраната на Украйна, беше назначен за секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана.

По-рано медиите съобщиха, че в рамките на рокадите в правителството Умеров ще стане новият посланик на Украйна в САЩ. За този пост президентът Зеленски предложи кандидатурата на и.о. министър на правосъдието Олга Стефанишина.

Постът министър на отбраната заема бившият премиер Денис Шмигал, а правителството оглави Юлия Свириденко.

https://t.me/drmjournal/13401

Ами срещо корупцията е най-сигурното нещо постоянната ротация....Не можеш да си изградиш постояни връзки. Затова ако искаш плавно да върви кражбата, трябва като паяжина на всякъде да имаш контакти. Както на времето са правили. Взимаш наем от киевският евреин и го връщаш на лондонският или йерусалимският.....

Редактирано от Skubi

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.