Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

DCSNet

Американското ФБР е изградило секретна система за подслушване, която осигурява достъп до почти всички комуникационни мрежи. Системата, наречена DCSNet – Digital Collection System Network, свързва помещенията за подслушване на ФБР с телефонните компании, интернетните и клетъчни оператори. По този начин ФБР прехваща всички проводникови и клетъчни разговори. SMS-ите и системите „push to talk” – натисни, за да говориш.

Мрежата DCSNet е комплекс от софтуер, който събира и съхранява телефонни номера, разговори и текстови съобщения. Тя свързва всички пунктове за подслушване на ФБР в САЩ с частните комуникационни мрежи.

DCS-3000, наречена още Red Hook, събира предимно така наречената сигнална информация, т.е. номерата на избираните телефонни абонати без тяхното съдържание.

Следващата част DCS-6000, известна още като Digital Storm, събира и съхранява съдържанието на телефонните разговори и на текстовите съобщения за проверка.

Третата система DCS-5000, се използва за подслушване на шпиони или терористи.

Отделната мрежа, изградена от ФБР за обслужването на DCSNet, покрива всички щати и позволява например от Ню Йорк дистанционно да заложат подслушване на телефон в Сакраменто и да получават всички негови разговори и текстови съобщения.

Избираните телефонни номера автоматически са изпращани на аналитиците от ФБР.

Тази незаконна дейност се появи при администрацията на Клинтън.

През последните месеци ФБР прави всичко възможно да си осигури достъп и до Skype. Според някои информации вече е успяло да се справи, което означава, че и Skype се подслушва в реално време и в пълен мащаб.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребители

Нормално е да имат проблем със Skype, защото това е единствената мрежа с криптирани разговори. Друг е въпросът, обаче, какво пречи на шпионите да си криптират разговорите "собственоръчно". Е за терористите могат да предположат, че не са достатъчно компетентни... Така че, DCS-5000 е почти безполезна (освен за телефонните номера на набиране, но и за това има "рецепти").

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

A между другото ако skype прави само връзка м/у потребителите - т.е. дава порт и ай-пи на тези ,които ще говорят няма начин самите разговори да се записват ,за целта трябва да е заразен самия скайп и да праща инфо и на сървър някакъв или да са си измислили причина всичкото инфо да минава през сървъра на скайп . Но ако някой иска да прави контакт с някого през нета може да се измисли напълно непроследима система според мен .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Но ако някой иска да прави контакт с някого през нета може да се измисли напълно непроследима система според мен .

Ако живееш в САЩ каква система ще измислиш, за да не те проследят? За да има такава система трябва да си един от най-добрите хакери в света. А вирус в Skype е напълно възможно да съществува, защото както разбрахте от текста, който написах, това е незаконна дейност.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребители

>може да се измисли напълно непроследима система според мен.

За да ти се предаде мнението, то начинът е следният: Ти изпращаш съобщението си на доставчика си. Той пък го препраща на подходящ друг компютър (сървър), например ако IP-то към което изпращаш е в Русия, то ще прати на сървър в Русия и т.н. докато намери краят. Всеки то тези сървъри може да бъде хакнат, т.е. да се прихваща всичко което приемат и предават!

Сега за Skype. При тях информацията се криптира. Можете да намерите междинно предаваната информация, но тя ще е криптирана, т.е. не можете да я разкодирате. Как става това ли?

Skype изпраща параметри към skype софтуера на компютъра на потребителя, който ще говори. С тяхна помощ съобщението се кодира и изпраща към сървъра на Skype. Тези параметри могат да бъдат прихванати, но от това голяма полза няма - те служат единствено за закодиране, а за декодиране се искат съвсем различни параметри. Така сървърът на Skype комуникира с потребителите, а ако двама потребители говорят помежду си, то те пак го ползват по този начин: А праща на Skype, който препраща на B и обратно.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребител

A твърдението ми за комуникацията ,която не може да се засича е ,че ако се установи принцип на комуникация предварително и заедно с подадената информация се сменя и принципа при всяко съобщение (ако са нежелателни срещите на живо) имаме постоянно изменяща се изключително криптирана и невзрачна пратка от информация ,за която не си представям алгоритъм способен да я намери . Пример : имаме текст или всъщност каквото и да е - някакъв файл , обръщаме го на бинарен код примерно - бъркаме месим по алгоритми ,за който 2та страна има ключа пратките са на части през различни места и файлове ,които са в контекст (т.е. не правят впечатление) и съответно не може да бъде разбит алгоритъма на кодиране и ако всичко е направено изключително внимателно (без да изтича информация) ,може този обмен да си го има до живот ,не вечно ,не може да е вечно на теория ,но достатъчно дълго .

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...