Отиди на
Форум "Наука"

стотинка с еднакви страни


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Интересно как очакваш да ти кажем нещо след като няма нито снимка, нито каквото и да било описание на монетата?! :post-20645-1121105496:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами заради дефекта си, тя има по-висока стойност от номинала. При всички случаи като питаш, не е лошо да дадеш повече информация - емисия, състояние... Колкото една монета е по-радка, толкова е по-ценна. Ако без да усетят гафа, от тази монета са пуснали хиляди и е от по-ново време .... може да струва и по-малко от номинала. Ако е юбилейна или воъбще е единичен (малък брой) гаф ... тогава вече интересът може да е по-голям. Състоянието също е важно - добре запазените монети се ценят повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

номиналът й е 1(една)стотинка.емисията няма как да я знам защото е с два герба,няма лицева страна.Такива стотинки бяха в обръщение през соц.периода.имаше емисии1962,1974,1980 и т.н.Състоянието й според мен си е перфектно.Нямам за цел да печеля от нея,питам просто от интерес

Link to comment
Share on other sites

  • 5 месеца по късно...
  • Потребител
имам една стотинка с две еднакви страни,ако може някой да ми каже нещо за нея

Това е много готино - става за мамене на ези-тура...Ако монетата не ти трябва бих я купил...пиши ми на jordna_jovov@yahoo.com (нейла си е така не е сбъркан :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

И така след спора, да има стоиност, в зависимост от качеството (перфектна, много странно дори аз не сам виждал такава?) но е все пак уникат(може би).

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
емисията няма как да я знам защото е с два герба,няма лицева страна.Такива стотинки бяха в обръщение през соц.периода.имаше емисии1962,1974,1980 и т.н

А какъв е гербът? Защото гербът е бил променян, тъй че и той може да ориентира за периода на монетата:

BG_1948.jpg

1948

BG_1948-67.jpg

1948-1967 Лъвът е с буйна глива и по-отворена уста, тъй като БКП отскоро е на власт и е била още много гладна. :laughing1:

1967-71.jpg

1967-71 Вижда се, че гривата на лъва не е толкова буйна, сиреч темето на първият държ. и партиен раководител е взело да оплешевява. :laughing1:

BG_1971-90.jpg

1971-90 - гениалната идея да има 681-1944г ... като дата на раждане и дата на смъртта, а лъвът е побелял, т.е. държ. ръководство е започнало да страда от склероза. :laugh:

Разбора се това което описах не е смисълът - просто обръщам внимание кое да се погледне. :tooth:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...