Отиди на
Форум "Наука"

УНГАРСКИ РОК

КГ125

Recommended Posts

• Глобален Модератор

Изпуснали сме из поглед Унгария! Благодаря на scubi за напомнянето за унгарския рок!!!

Още след 1956 г. унгарското ръководство позволява сериозни волности в края на 70-тте се създава забележителна музикална традиция:

http://www.youtube.com/watch?v=jatPmhM4GSI...3B8&index=1

http://www.youtube.com/watch?v=s3m26mmIz1I

http://www.youtube.com/watch?v=hoJ-6PWv5_s&NR=1

Редактирано от ISTORIK

• Глобален Модератор

:):):)

Щеше ми се и българската съвременна музика да се беше развила в тази посока, а не Вие знаете в коя, но май много ми се ще ........

Редактирано от КГ125

• Потребител
:coolthumb:

Здрасти!

И знаеш ли, че певецът на групата Хобо е превел и пее всички песни на Морисон, Ролинг Стон и Хендрих.

Освен написал е музика на редица стихотворения на Атила Йожеф.

Ама защо не си тук в края на август в будапеща на рок острова. Една седмица от сутрин до презноща.

:whistling::whistling::whistling:

• Глобален Модератор

Очаквах да видя Омега на първите линкове, но не съм се съмнявал, че имат и достойни наследници.

• Глобален Модератор

Ми скъсах се да търся парчето, но не го открих:)

Класиката си е класика!

Редактирано от КГ125

• Глобален Модератор

Такова изобилие не съм очаквал, обаче:):):) Тая нация винаги е прегръщала най-доброто! Учудва ме в днешно време невероятният позитивизъм на тая школа тяхната....

Явно духът в посткомунистическите общества можел да тръгне и в положителна посока...

Редактирано от КГ125

• 14 years later...
  • Потребител

От ДДТ ми дойде на ум, че имаше и нещо унгарски сайт...Само да покажа, че макар и да правят качествена музика и текст, ние бумерите си заминаваме с тях заедно...

Не следя ежедневно трендовете и затова за мен беше изненадващо...На първо не ми хареса, но почвам да се заслушвам в тектсът му...

Значи. 2018 година Един млад човек около 16-17 слага първата си музика на тубата. И преди това е писал но повечето юнушески работи....На младежта и харесва и все повече го маркират. Репутацията му расте. Старите рокери ако им го споменаваха, казваха, че е момченце свирещо нещо микс от фолк и чалга музика...Текстът пък....И идва ковида. Не може този младеж освен тубата да дава концерти, нови парчета.  После....после идва март 2023 година. И това момче /вече около 21 години/, дава концер в стадиона Ласло Пап ТРИ ПЪТИ. 30 000 хора изкупуват билетите онлайн занапред. /С това той лично слага в джоб 140 000 000 Форинта./ И той е най младият който успява това да го напарви. Всичките динозаври останаха с отворени уста толкова дълго, че лепилото на протезите им отпусна и зъбите им нападаха...

Незнам, толкова ли е гениална музиката му, или толкова успешно манипулира чрез тубата, или.....

КАЖЕТЕ ВИЕ! ЕТО 

АЗАХРИАХ В АРЕНАТА НА СТАДИОНА ПУШКАШ В МАРТ 2023 година

Редактирано от Skubi

• Потребител
On 9.12.2023 г. at 13:25, Skubi said:

ние бумерите

От унгарските групи ми харесваха Локомотив GT,ако не бъркам последните инициали. В България Балкантон беше издала тяхна плоча. Имаше и в Унгарският културен център.

• Потребител
Преди 11 минути, deaf said:

От унгарските групи ми харесваха Локомотив GT,ако не бъркам последните инициали. В България Балкантон беше издала тяхна плоча. Имаше и в Унгарският културен център.

Locomotiv GT-diszkográfia
Kiadványok
Stúdióalbumok
19
Koncertalbumok
4
Válogatásalbumok
8
Kislemezek
24

по ред.

Студио албуми 19

Концерт албум 4

Албум с избрани парчета 8

Малки плочи 24

Това от 1971 до 2002 година.

• Потребител
Преди 16 часа, Skubi said:

на тези които не шпрехен унгарн....😆

Това са към 99,99999999999999999999999999999999999% от българите. :) За нас унгарския по клиповете е нещо като китайския и корейския - напълно неразбираеми извънземни езици, и клиповете ги гледаме само заради видеото или картинките, а звука можем да го изключим. 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...