Отиди на
Форум "Наука"

11 годишна роди дете


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Най младата родилка у нас е на 11 години, което означава че е заченала на 10, а много вероятно се е занимавала със секс от по рано. Пита се в задачата бащата и родата ще бъдат ли съдени за педофилия?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Отговор на задачата: Ако са мангали - не!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Бащата е на 19 години. Значи когато е направил детето е бил пълнолетен. Гледах ги по телевизията. Роми са, както би могло да се очаква.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Една статия от Фейсбук по темата:

Да бодеш деца със спринцовка не е същото, като да ги прободеш с дълга патка. Да играеш на чичко доктор с малолетни е извратения. Да чукаш и свършваш в тях, е стара традиция на гетото. В което официално няма педофили, както няма и презарвативи. Разликата между педофила и осеменителя на деца е в сериозните намерения. Ако след блудство избягаш от местопрестъплението – ще си обществен изрод. Ако след еякулация изчакаш една бременност за социални помощи – ще си класически циганин. Етническата принадлежност при незаконния секс има значение. Което много прилича на дискриминация, позволяваща само на циганите да проникват в забранени територии.

Чичкото със спринцовката е изверг, изрод, маниак, педофил – всички етикети са родителски оправдани. Но със сигурност не е циганин. Ако беше такъв – щяхме да го наричаме традиционалист, който обича да хапе детски задници. И нямаше да търсим синоними за човешки боклук. Както и да му изпратим полицейска хайка. 100 ченгета търсиха чичкото няколко месеца. И нито едно през това време не провери как се родиха бебета на 12-годишната Зара от Пловдив, на 13-годишните Сашка от Левски, Анче от село Ивайло, Гергина от Габрово и Веска от Исперих. Как на 14 години Драгомира от Белоградчик роди за втори път. Това е съвсем кратък медиен списък на майките, общото между които е етносът. И това, че някой е правил с тях невнимателно секс. Но го е направил със знанието на родителите им. За тези месеци правосъдието направи проблем единствено на 23-годишния баща Борис от Горна Оряховица. Който преди 3 години заживял с 13-годишна и я направил майка. Правосъдният проблем на Борис обаче е за съжителство с малолетна на съпружески начала. Това е все едно чичкото със спринцовката да бъде обвинен в лекарска неправоспособност.

Трудно може да бъде разбрана обществената концепция за педофилите. Която за инжекции и ухапвания обявява национално издирване. А при разплод на деца най-много да се заяде с адресната регистрация - понеже етническите предразсъдъци не й позволяват повече. Опитайте се да вкарате в затвора цигански педофил, който си е купил жена в пети клас и в момента си избива парите. Синдикатите на човешките права ще ви попречат, защото циганите така си живеят. Женят се рано, чукат се рано, раждат рано. Да не им се бъркаме в традициите, да не ги ангажираме с неплеменни закони, да ги оставим да си гледат децата. Защото може да не е хубаво, че 13-годишни циганки раждат. Но и няма да стане по-хубаво, ако пратим незаконните бащи на децата в затвора. Този начин на мислене е бащата на етнически толерантната педофилия. За която вече не сме сигурни дали не е нормалност.

Ако педофилите по презумция са изроди – как трябва да се обръщаме към мъжкото население на махала, в която прапрабаба се става на 60 години. Проблем ли ще е да го наричаме „изродско”, или ще е неуважение към традициите. Синдикатите на циганските права обичат да протестират, когато медиите изтъкват етническата принадлежност без причина. Такава според тях има, когато спиш с дете и му направиш дете. Или ако живееш в незаконен курник, който общината иска да събори. Тогава неутралните определения „педофили” и „незаконни собственици” се заместват с „цигани”. А постъпките им се обясняват със стереотипи от обичайното племенно право. Циганите могат да се плодят и заселват според собствените си правила, но не могат да извършват убийства на тумби. Като на закланата пенсионерка в ботевградско село, на ученик около Монтана или на млекар в Преслав. Тогава според всички разбирания за интеграция те са „обикновени престъпници” - част от статистиката на общата престъпност.

Ако циганските трупове за последния месец бяха колкото жертвите на цигани – синдикатите им лицемерно щяха да се тревожат за организиран геноцид или поне за национално етническо напрежение. Както се разтревожиха от няколко бръснати глави и свастики в Асеновград. Тяхното преследване с безкомпромисността на Визентал е също толкова лицемерно, колкото хайката само за един педофил. И затварянето на очи за всички разтворени детски крака. Какво се случва между тях – не искаме да знаем. Какво излиза измежду тях – няма начин да не разберем.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сексът с малолетно лице е престъпление по чл. 151 от Наказателния кодекс.

Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.

(2) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Отделно има правила за закрила на децата и пр. и пр. и пр. Могат да грабнат със сила деца от баща им в изпълнение на съдебно решение, без да се замислят за травмите върху тях и че детото по нашия закон има самостоятелни права, но такива въпроси да решават не могат .....

Чл. 182. (1) Родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация, както и с обществено порицание.

http://www.bcnl.org/doc.php?DID=339

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Те ако тръгнат стриктно да изпълняват тази част от Наказателния кодекс, трябва на бърза ръка да окошарят поне 30-40 хиляди цигани. При тях това е масово - момчето вече е пълнолетно, а момичето често дори още малолетно, но са "женени" според техния обичай.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Педофил, това е пълнолетен мъж на всяка възраст, който се интересува сексуално от малки момченца! Така го зная аз. Откакто тази дума стана популярна (тенкс на Брюксел), виждам силен стремеж да се измени първоначалното и значение. Сега педофил значи пълнолетен мъж, който се интересува сексуално от малки деца (момченца и момиченца). Кое е вярното?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Те ако тръгнат стриктно да изпълняват тази част от Наказателния кодекс, трябва на бърза ръка да окошарят поне 30-40 хиляди цигани. При тях това е масово - момчето вече е пълнолетно, а момичето често дори още малолетно, но са "женени" според техния обичай.

Законът един ли е за всички?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Закона трябва да е един за всички, но за това е нужно правителство, което да се интересува от интересите на България, а не свойте. Такова правителство обаче, България не е имала! Не смятам, че бат Бойко ще направи изключение. Те заставиха Европа да включи кирилица на еврото, но нямат куража да заставят циганското лоби, че закона важи за всички, без значение какви са. Явно Брюксел не се притеснява, че неговите закони са дискриминационни за българите. Ето как, когато некомпетентни чиновници, създаващи закони и налагащи тяхното изпълнение засилват етническата омраза!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Дядо, дядо! Горкичкият ми дядо! И той е бил педофил! Баба ми не е навършила 14 (1903-та), а той е бил на 24 (1893-та)! Е не, че не е носила на майка си гащите (и сутиена) де, но... педофил! Боже, какво ли ще стане след още 20 години?

Сгодили се през 1917а година, бил в отпуск. Казваше: "Като ме облякоха през есента на 1912 година, ме съблякоха през есента на 1918 г."! Дошъл си в къщи. Почернял. Въшлив - въшките вървяли по него в редици! Майка му седнала на десетина метра от "портата" - чепкала вълна, а някаква жена, която той не познавал шетала из двора. " Я, виж кой е този циганин и какво иска" - рекла майка му! Това много му тежеше. Собствената му майка му не могла да го познае!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Физическите лишения променят физиономията и въобще организма на даден човек. А по време на война лишенията са на лице. Кой мисли за фризьор в разгара на битката? Нима на бойното поле всички са спретнати и чисти?

Дядо ти не е бил педофил. Обичайното право разрешава брак на двама души с голяма възрастова разлика. Обикновено булката е била с 10-на години по-голяма от съпруга си. Ако младоженеца е на 15, то булката е на 25. Това се е правило с цел да се превлече още една ръботна ръка в задругата.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Където я има (задругата, де, защото не навсякъде я има).... Иначе да, но това е било по времето на традицонното обичайно право, действало от памтивека. Тогава пълнолетието или годността за брак, както и за наказателна отговорност се е определяла много просто - при появата на вторичните полови белези, а не с възрастта.

Когато влизат в действие новите закони, тези нрави полека отшумяват и вече от началото на 20 век ги няма. А и преди не са били тъй силно разпространени и обичаят не е бил масов. Дядо ми е бил с три години по-малък от баба ми, но пък прадядо ми - с някоколко години по-голям от прабаба ми. Като цяло тогава хората са се задомявали млади, защото просто социалният им статус е бил такъв. Ако човек не учи, което се случва много често, пораства, съзрява, има някакъв занаят ако е мъж или пък просто е вече силна и познаваща домакинството млада жена, или има земя и каква му/й е работата.....

Това няма нищо общо с това, което се случва днес.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

115 бременни ученички в гимназия в Чикаго!

Да, заглавието, което четете не е шега! Оказва се, че от общо 800 ученички посещаващи гимназия „Робсън” в Чикаго - 115 са бременни или вече са родили. Статистикате е потресаваща, всяка oсма млада госпожица в училището е майка или и предстои да стане в близките девет месеца! До колко тези момичета са в състояние да се грижат за децата си, никак не е ясно, а за възпитанието, което малчуганите ще получат от тинейджърите си родители не може и да се мисли.

Директорът на гимназията заяви, че проблемът се корени във възпитанието и примера, които момичетата получават у дома. Известни психолози в САЩ обаче не се съгласиха и коментираха, че влиянието на медиите под формата на телевизия, кино, преса, музика налагат ранния интерес към секса в младите. Това, в комбинация с почти никаквото сексуално образование водят до високото ниво на нежелана, а в много случаи дори и търесена бременност сред ученичките.

Препоръките към гимназията са да се наблегне повече на часовете по сексология, като от там потвърдиха, че такива мерки вече са взети. Училищните власти също така смятат да организират безплатна забавачница за децата на младите майки, за да ги стимулират да изкарат до край образованието си. При тази наистина потресаваща статистика се обмисля вариант за прилагане на програма за ограничаване на бременността, работеща вече в щата Северна Каролина. Там, момичетата на възраст между 12 и 18 години, включили се в програмата получават по 1 долар за всеки ден, в който са останали „небременни”, като след завършване на гимназия получават цялата сума.

http://brum4a.com/shownews.php?id=139

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Там, момичетата на възраст между 12 и 18 години, включили се в програмата получават по 1 долар за всеки ден, в който са останали „небременни”, като след завършване на гимназия получават цялата сума.

Това, като онази новина, където във Франция ще се плаща на тези, които ходят на училище...каква е следващата стъпка, ще се плаща на тези, които не са влезли в затвора...

Някак много изпуснато ми се вижда всичко...доста голяма свобода за неща, които не трябва да се случват...и това някак си се приема "нормално" и всички започват да мислят - как да накарат децата да не правят така...и хоп ще им даваме пари smile.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Дядо, дядо! Горкичкият ми дядо! И той е бил педофил! Баба ми не е навършила 14 (1903-та), а той е бил на 24 (1893-та)! Е не, че не е носила на майка си гащите (и сутиена) де, но... педофил! Боже, какво ли ще стане след още 20 години?

Сгодили се през 1917а година, бил в отпуск. Казваше: "Като ме облякоха през есента на 1912 година, ме съблякоха през есента на 1918 г."! Дошъл си в къщи. Почернял. Въшлив - въшките вървяли по него в редици! Майка му седнала на десетина метра от "портата" - чепкала вълна, а някаква жена, която той не познавал шетала из двора. " Я, виж кой е този циганин и какво иска" - рекла майка му! Това много му тежеше. Собствената му майка му не могла да го познае!

Като споменах българското обичайно право, аз имах предвид този пост.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Терминът педофилия е набор от определения в психиатрията, психологията, прилагането на закона, или в жаргона.

Като медицинска диагноза, тя се определя като психологическо разстройство, в която възрастни или по-големи юноши изпитват сексуално предпочитание към полово несъзряли деца.

По данни на Световната здравна организация (WHO), 16 и 17-годишният юноши се окачествяват, ако имат постоянни или преобладаващи сексуални предпочитания към полово несъзряли деца най-малко пет години по-млади от тях.

Според Диагностичен и статистически наръчник на психичните разстройства (DSM), педофилията е определена като форма на парафилията, в която лице или е действало към интензивно сексуално подбуждане към деца, или има преживявания на повтарящи се сексуални фантазии към деца, които причиняват стрес или междуличностни трудности.

Разстройството се среща често сред хората, които извършват сексуални злоупотреби с деца. Въпреки това, някои престъпници не отговарят на клиничните стандарти за диагноза педофилия.

В правоприлагането, думата "педофил" обикновено се използва за описание на тези обвинени или осъдени за сексуална злоупотреба с деца или сексуалната злоупотреба с непълнолетен, включващо полово незрели деца и съзрели или пост-съзрели юноши.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Терминът педофилия е набор от определения в психиатрията, психологията, прилагането на закона, или в жаргона.

Като медицинска диагноза, тя се определя като психологическо разстройство, в която възрастни или по-големи юноши изпитват сексуално предпочитание към полово несъзряли деца.

По данни на Световната здравна организация (WHO), 16 и 17-годишният юноши се окачествяват, ако имат постоянни или преобладаващи сексуални предпочитания към полово несъзряли деца най-малко пет години по-млади от тях.

Според Диагностичен и статистически наръчник на психичните разстройства (DSM), педофилията е определена като форма на парафилията, в която лице или е действало към интензивно сексуално подбуждане към деца, или има преживявания на повтарящи се сексуални фантазии към деца, които причиняват стрес или междуличностни трудности.

Разстройството се среща често сред хората, които извършват сексуални злоупотреби с деца. Въпреки това, някои престъпници не отговарят на клиничните стандарти за диагноза педофилия.

В правоприлагането, думата "педофил" обикновено се използва за описание на тези обвинени или осъдени за сексуална злоупотреба с деца или сексуалната злоупотреба с непълнолетен, включващо полово незрели деца и съзрели или пост-съзрели юноши.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia

Е лесно е да се имитира борба с педофилията като вкараш в дранголника някой като мъжът със спринцовката.Винаги когато става дума за роми обаче както е в случая с 11 годишната ромка това се констатира като едва ли не любопитен факт - виждате ли тя родила само на 11 години, ами то сигурно е забременяло на 10 години

това дете, къде са ромските организации къде е хелзинския комитет защо мълчат.Защо не се самосизира прокуратурата та в случая имаме престъпление изнасилване на непълнолетна.Малко съм краен но мисля че в случая има само една оправия с ромите кастрация както са правили в редица западни страни в Швеция например.Тези същества ромите нямат друга оправия.След като чехите могат да скопяват извършителите на сексуални престъпления защо ние да не го направим.Макар че според ромското обичайно право и тяхното мешере няма нищо нередно нито в търговията с ромски невести нито в педофилията при тях това са си вековни традиции.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Чакай малко. Какво изнасилване? Значи ако педофилът се е споразумял с родителите може да прави секс с 9 годишно дете? Така ли излизе, ако родителите са съгласни не е педофил.

Откога е законно 11 годишни деца да се женят ?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Чакай малко. Какво изнасилване? Значи ако педофилът се е споразумял с родителите може да прави секс с 9 годишно дете? Така ли излизе, ако родителите са съгласни не е педофил.

Откога е законно 11 годишни деца да се женят ?

Независимо дали момичето доброволно е правило секс или не след като то е непълнолетно няма друг начин да се третира това деяние освен като престъпление в случая изнасилване.нали това казвам за ромите това си е обичайна практика.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Независимо дали момичето доброволно е правило секс или не след като то е непълнолетно няма друг начин да се третира това деяние освен като престъпление в случая изнасилване.нали това казвам за ромите това си е обичайна практика.

Казусът е малко сложен.

В Наказателния кодекс също е записано:

Чл. 155. (1) Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Обаче:

Чл. 158. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) В случаите на чл. 149 - 151 и 153 деецът не се наказва или наложеното наказание не се изпълнява, ако до привеждане на присъдата в изпълнение последва брак между мъжа и жената.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Казусът е малко сложен.

В Наказателния кодекс също е записано:

Чл. 155. (1) Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Обаче:

Чл. 158. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) В случаите на чл. 149 - 151 и 153 деецът не се наказва или наложеното наказание не се изпълнява, ако до привеждане на присъдата в изпълнение последва брак между мъжа и жената.

Е да ама какъв брак когато невестата е само на 11 години.Пък и какъв процент от ромите са сключили граждански брак?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Казусът е малко сложен.

В Наказателния кодекс също е записано:

Чл. 155. (1) Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Обаче:

Чл. 158. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) В случаите на чл. 149 - 151 и 153 деецът не се наказва или наложеното наказание не се изпълнява, ако до привеждане на присъдата в изпълнение последва брак между мъжа и жената.

Няма нищо сложно. Първият текст се отнася за друго, и вторият - за изнасилване на лице, които имат брачна дееспособност, т.е. над 16 г.

В случая нямаме нищо такова.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Първият текст се отнася до склоняване към сексуални действия и в случая според мен може да се отнесе и към родители, които склоняват деца към такива.

Вторият се отнася до хипотеза, при която докато се точи делото (при нашата съдебна система съвсем не е изключено точене от няколко години) лицата навършат години и сключат брак - тогава извършителя не носи наказателна отговорност.

Поне така аз ги тълкувам, но дали го правя вярно не съм сигурен.

Като казах, че е сложен имах предвид за мен и моите познания по право. :)

Ако някой по-вещ в правото обобщи казаното до тук няма да е зле, тъй като темата стана доста дълга.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...