Отиди на
Форум "Наука"
 1. Какво ново в тази група
 2. Toест, от това, което си написал, излиза, че ваксините ИЗОБЩО, не са безопасни или полезни. Защото ти описваш ваксините като цяло, включително тези, с които сме ваксинирани всички пишещи тук. Само дето ваксиниTE не са слабо заразни субстаниции. Само част от ваксините са с жив щам, като масовата в България комбинирана срещу морбили поротит и рубеола, която евентуално може да причини морбили с понижена вирулентност и някои други последици причинявани от вирусите. Има и странични ефекти, които се случват рядко и при определени условия. Затова и преди ваксинация трябва да се проследи здравословното състояние на пациента. Лично аз имам приятелка инвалидизирана при ваксинация като дете. А за полезността на ваксините-лишиха ни от такива дарове на природата като едрата шарка и детския паралич. А ако ми говориш за ковид ваксините. Да напомня, че и Русия създаде своя ваксина, която даже се опитваше да пробутва навън. Та по твоите думи, в Русия са създали нещо опасно и безполезно заради пари и интереси?
 3. Не е задължително ваксината, да бъде заразна, достатъчно е да съществува механизъм, който предизвиква имунен отговор. иРНК ваксините не са заразни, те не би трябвало да предизвикват заразяване и разрушаване живите клетки на организма, т.е няма репродукция на вируси. Има обаче достатъчно установени усложнения при прилагането на такива ваксини и на първо място тромбози, вероятно като най-лесно установима връзка. Лично имах над 10 случая с тромбози, при млади хора, до 30 години, след ваксинация и които трудно могат да имат друго логично обяснение. Гледам около 600 човека на месец и всички случаи бяха концентрирани, когато бяха масовите ваксинации и ковид епидемията. Преди, за 20на години, съм виждал два пъти тромбоза при млади хора... Това не означава, че при заболяване от ковид, усложненията са по-малко или по-леки, вкл. и тромбозите.. А че има тарикати, които спекулират с ваксините, не означава, че ваксините не вършат работа, това са две различни неща..
 4. Намирам го за вярно. Все пак ваксината е слаба заразна субстанция. Заради това и сред учените има различни погледи и изводи. Обаче трябва да имаме предвид, че става дума не само за истина, а и за пари и интереси. Тези, които са инвестирали във ваксини не биха искали да се споменава, че не са безопасни или ако се спомене, вдигат лозунга, че това са конспиративни теории. Дори и хора, които нищо не печелят от това, не могат да търпят когнитивния дисонанс от различно мнение и стават раздразнителни.
 5. Айде ти като корифей да ми кажеш, как планината може да обясни нещо на мишка, без да се получи спам! Видно е, че темата определено е над възможностите ти...
 6. Аха, както в поговорката за планината, ти се напъва, напъва, и накрая роди "мишка", демек нищо? Пробвай пак, все някога може да се получа резултатът да не е толкова спам и да блесне някакъв смисъл... Е, може и да не се получи.
 7. Типичен пример за абсолютен, елементарен, ограничен, черно-бял, фундаментален фанатизъм! Невежо неоезичество на тукашния въобръжаем "афторитет", в опит да превърне науката в религия. Елементаризъм, боравещ само с абсолютни стойности.. Елементарен пример, учения може да начертае една "права", от тук, да там... Но някои потребители, уж "учени" не могат да разберат по-задълбочено резултатите за науката и се задоволяват с липсата на информация, защото тази права дефакто, не е нито права, нито е от тук до там, а е само една представа, за която е необходима вяра! Нито ковид е безопасен, нито ваксините са безопасни или полезни, но дуализма в който изпадате определено е вреден, защото никога няма да доведе до разбиране, т.е. полезно знание!
 8. Твоя работа е, щом строиш обвинения на тази основа. Науката не изисква вяра, и не работи с терминология, включваща вяра. Вяра изискват някои потребители, неспособни да разберат по-задълбочено резултатите на науката, и неспособни да живеят с такава липса на информация. С което си изграждат допълнително фалшива представа за реалността. За ползата и вредата на кафето гледай на кой човек кои гени са свързани с преработката му, те определят и реакцията - за едни е полезно това, което е вредно за други. Само на база тълкувание на статистически данни малко смислени изводи се получават. И учени, които не базират проучванията си на гените, могат да си противоречат как си искат. Това е пример колко лесно се излиза извън науката. Сега и за Ковид се правят много проучванията за генетична предразположеност с много пост-ковид заболявания и смъртност.
 9. Ако беше първо, щеше да го напишеш първо. Ти писа други работи като първо. Не ми се разправя. Да съм доказвал причинна връзка ... Моя работа ли е? В темата за Науката и вярата, стана дума, че на учените имаме вяра. Спомняш си дискусията за ползата/вредата от кафето. Едни учени пишат едно, други обратното, накрая се спогодихме, че на различните хора влияе различно. Собственикът на форума и автор на темата го е написал
 10. Първо докажи връзка между ваксината и рака на твоя близък, после философствай. В случая имаме проста корелация, а не причино-следствена връзка, за да строиш въздушните замъци с обвинения. Голямата вина е твоя - защото вярваш безграмотно и разпространяваш очевасни лъжи между останалите хора. Такива като тебе са много по-вредни, защото спомагат на лъжата да достига до хората. Нямаш оправдание за това. И не се чуди, ако достъпът ти до разни места постепенно изчезва...
 11. Поставяш интересен въпрос КАЗУС и СТАТИСТИКА, заради това ще участвам. Първо искам да разкажа една случка: Коментирах с едного стихотворение, в което бедствието, а сега войната, е повод за сплотяване. Ключовата фраза е "И трябваше да има земетръс за да узнаем, колко сме си нужни" Стихотворението се отнася за земетресение през 1977 в Свищов. Събеседникът обори патоса на автора с едно изречение "Тогава загина сестра ми". Казус, който не е статистика, а личен опит. В този смисъл и моята лична трагедия за теб е статистика спрямо извадка от всички ваксинирани с едикоя си ваксина. За мен е извадка спрямо моите роднини. Да речем те са 50 човека. От тях умират двама. За мен това е много голяма цифра. По този повод: протестиращи в Русия поставят на първо място казусите със свои близки, а не статистиката, отнасяща се за участниците във военни действия. Украинските медии поставят на първо място казусите с ударена квартира, а не с безброя от квартири. Не приемам упрека ти. За указаните хиляди проценти по- горе, възложи, както направих и аз, отговорността върху авторите, приеми, че са kovidzombi. Не се отнася за мен.
 12. Не веднага, но имаше, има вселдствия. Например тези болни които им беше спряна кемотерапията заради карантината....Също между трасплантираните, които заради имундепресантите от една настинка също поминаха....Също тези получаващи инсулт в къщи, заради липсва на линейка поради претовареноста на системата умират...Но понеже не са в болница, не влизат в статистиката...Също има редица остатъчни болести или възпаления благодарение на ваксините....Но това не е ПР да се пише, публикува....След десетилетия, когато вече нямат да имат сила тези интереси които сега още действат ще узнаем....
 13. Чиста проба логическа заблуда. И с ваксините и без ваксините много народ е умрял по време на епидемията от рак, диабет, сърдечно съдови заболявания и други болести от каквито са умирали преди пандемията и от които ще умират след пандемията. Да се свързват тези починали с ваксината е груба и глупава логическа заблуда.
 14. Само 20 секунди са нужни, за да не изглеждаш примитивен фулидиот....Кликк-кликк и ВОАЛА: The Exposé (formerly known as The Daily Exposé)[3] is a British conspiracist and fake news website created in 2020 by Jonathan Allen-Walker.[1][2] It is known for publishing COVID-19 and anti-vaccine misinformation.[7] https://en.wikipedia.org/wiki/The_Exposé За в бъдеще и тук може да се проверява изворът https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fake_news_websites
 15. Поредните конспирологични глупости. Дори с числа не можеш да работиш, имаш ли представа какво означава 143 хиляди процента? До къде е паднало образованието в България, мъкааааа... И какви статистически заключения ще извадиш от един единствен случай? Никакви, естествено, но емоционално се самонавиваш и това убива всяка обективност. Адски си лековерен и наивен, и се поддаваш на всякакви манипулации. Това обяснява поведението ти наоколо... Спри се и започни да ползваш това дето ти е между ушите.
 16. На тяхната съвест си е https://expose--news-com.translate.goog/2024/03/15/shocking-spike-in-deadly-cancer-cases-tied-to-covid-vaccines/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg "Тревожно разкритие: Правителствените данни разкриват изумителни 143 233% скок на смъртоносни случаи на рак, свързани с ваксината срещу COVID" Само дето мой много близък, млад, ваксиниран, загива от рак на панкреаса. Какво да си мисля? Кажете, какво да си мисля? Случайност или свързаност?
 17. Ами проблема беше точно този, че с ковид се занимаваха физици, математици, политици, статистици и тем аналогични незапознати и неадекватни индивиди в епидемиологията и медицината. Съответно всичко това бе прегърнато с огромна радост от милиционерите и подобните им, които преиначиха всичко и го нагодиха в своя полза. Иначе както е видно по-горе скодоумници, вадещи своите изводи и заключения колко щеш...
 18. Проблема, не е че е физик, а че се занимава с глупости. Реално човека е учен, може да мисли, ама в момента в който започне с глупостите и вече го коментираме като редови глупосторазказвач. Афектиран е от това, че нямал документ за ваксина и че е бил ограничаван и е започнал да защитава неадекватни твърдения.
 19. За да няма хъката- мъката, един разбрал, друг не разбрал, заявявам! Смятам мненията на група прокурори в САЩ за незначителни. В цял свят прокурорите са корумпета. Смятам електрончиците, теглещи данни от интернет за по- некомпетентни по въпросите на епидемиите от от физиците, теглещи данни от интернет. Изобщо, смятам, че Ковид НЕ е бил използван от биг фарма за да напечелят милиарди и че от ваксините им не е имало никакви тревожни последици. Всички умрели по време на ковид са умрели от ковид и никой умрял след ваксинация не е умрял от ваксинацията. ... да не забравя. Смятам също, че земята не се върти. Заявлението ми е сериозно и се подписвам. В.С.К.
 20. Първо, медицината не е наука, тя е търговия. Второ, има лекари и лекари. Едни знаят нещо за вируси, други знаят за мускули, трети могат да режат добре но да нямат поглед върху останалите, понякога много по-важни процедури. От опит ти го казвам. Трето, 2019 година никой лекар няма опит с този нов вирус. Решения, които впоследствие могат да се окажат погрешни, тогава са изглеждали логични и необходими, на база опита с други подобни вируси. Защото неприлагането на възможно решение е по-рисковано и безотговорно от прилагането на възможно такова. Така че на лекари не трябва да им се вярва, по много причини. Тогава са се справили както са могли, достатъчно успешно. За да се оцени рискът от ваксините обаче, трябва да се търсят научни изследвания по темата, с достатъчна доказателствена база, а не с цифри изсмукани от Фейсбук и пръсти и болно въображение. Например, голямото изследване на последствията от ваксините тук, Largest Covid Vaccine Study Yet Finds Links to Health Conditions Ето ти преразказ накратко, като "повишен риск" означава не пъти, а няколко процента, излизащи извън статистическата грешка: Установено е, че ваксинираните срещу коронавирус са с повишен риск от неврологични и сърдечносъдови заболявания. До тези изводи са стигнали изследователските центрове Global Vaccine Data Network, които са проучили данните на 99 милиона ваксинирани хора от осем държави за свързани заболявания, пише Bloomberg. Проучването е установило, че при тези, които са били инжектирани с мРНК ваксини (Pfizer / BioNTech и Moderna), вероятността да бъдат диагностицирани с миокардит е по-голяма от очакваното. Изследователите са установили и повече случаи на синдрома на Гилен-Баре след имунизация с векторната ваксина Vaxzevria на AstraZeneca. Освен това те са установили повишен риск от трансверзален миелит след векторната ваксина и остър дисеминиран енцефаломиелит след двата вида ваксини. Този "повишен риск" е несравним с вредите, нанасяни от вируса. Вероятно си достатъчно интелигентен, за да сравниш цифрите в това изследване с хилядите проценти увреждания, които измисля цитираният Лъчезар Аврамов ТУК. Цифри от ЕЖК и ФБ, няма от къде другаде Ей такива като него увреждат умовете на такива като тебе. Прави си заключенията и чети повече качествена литература, а не следвай такава конспирология.
 21. И аз загубих приятел с диабет и болно сърце, но пък други близки, които са го изкарали, споделят, че са нямали особени проблеми- грип като грип. Близък почина след като се ваксинира за някаква екскурзия- не я доживя. Спря му сърцето. Така говори моят личен опит. Какво да кажа?... Лекари се изказаха, не им се вярва. Прокурори докладват- не им се вярва. Едно време Исус слязъл на земята и отишъл в Йерусалим, където и на него не повярвали. Предубеждения, господине.
 22. Незнам кой как е, но аз като между първите активен съочастник на тази епидемия, мога да кажа, че освен концентрация на административната власт на правителствата и пренебрегването на елементарните човешки права, никакво поука не са направили властите. СМСМ и в момента да избухне нещо подобна епидемия, не, че Б, В план нямат, а според мен и А план нямат....НЕ ДАЙ БОЖЕ ТЕЗИ РАЗНИ СИБИРСКИ ВОЙНИЦИ ДА ДОНЕСЪТ НЕЩО ОТ АЗИЯ, СИБИР НА ФРОНТА В УКРАИНА.... При последното подобно нещо около 60% от населението е измряло....
 23. Айде стига с тея конспиративно настроени дебили! Аман, такива още в началото на пандемията, при липса на всякаква информация тръбяха за безопасността на вируса, излишността на мерките и нарушаването на правата им, и използваха всеки повод да се дупят на подобни статии колко прави били! Щели да съдят престъпниците? А не се ли замислят, че с демотивиращото си поведение и послания те са косвено подпомогнали завишената смъртност от вируса? Няма връзка с главния мозък обаче... Леваци смотани...
 24. Аз загубих мой много близък човек от Ковид и е меко казано кощуствено да се говори,че е безобиден.
 25. Никакви американски центрове не са цитирани, а Аврамов си е съчинявал по картинка. Въпросното жури от Флорида, което е направило доклад по темата е съставено от прокурори, тоест от разследващи юристи, а не от лекари и учени епидемиолози. Прокурорите са държавни служители, които могат да служат за прокарване на държавни политики. За въпросното разследване пишат, че: "Докладът отбелязва пречки в усилията за разследване на Голямото жури в щата, дължащи се на Центровете за контрол на заболяванията (CDC), Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и американската армия, които отказват да предоставят представители, които да свидетелстват пред журито. Тези субекти изиграха съществена роля в процеса на договаряне, одобрение и разпространение на ваксините срещу COVID-19." Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията всъщност не са съдействали на журито, и нищо не са признавали. Журито е извадило някакви заключения, но това не означава, че имат смисъл и че отчитат всички факти. Прокурорите решили, че маските всъщност не предпазват от ковид, че всъщност болниците записвали повече пациенти като ковид, за да вземат пари и т.н., и на база такива "факти" си вадят доклада. Реално обаче фактите са, че маските предпазват, но не на 100%, фактите са, че много народ наистина измря от вируса, въпреки че имаше и болници злоупотребяващи с числата, и фактите са, че смъртността се увеличи значително в пиковете на разпространение на вируса. Доклада на журито е достъпен в нета, така че да не разчитаме на пристрастното мнение на Аврамов - 22nd-Statewide-Grand-Jury-First-Interim-Report.pdf
 26. Три поуки на четвъртата годишнина на пандемията от COVID-19 Годишнините обикновено са белязани от празнуване и радост. Но няма да има отваряне на бутилки с шампанско за тази. На 11 март 2024 г. се навършват четири години, откакто Световната здравна организация (СЗО) обяви COVID-19 за пандемия. Въпреки че официално вече не е извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение, пандемията все още е с нас и вирусът все още причинява сериозни вреди. Ето три поуки от изминалото време През последните четири години едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени хората, когато се опитват да следват правилата за COVID-19, е да ги разберат. От гледна точка на поведенческата наука една от основните теми през последните четири години е дали насоките са били достатъчно ясни, или хората не са получавали твърде много различни и объркващи ги съобщения - нещо, което колегите и аз нарекохме "умора от тревогата". Прегледахме свидетелства за комуникацията по време на COVID и открихме, че липсата на яснота, както и на доверие в тези правила за адаптиране към ситуацията са ключови пречки пред спазването на мерки като т.нар. социално дистанциране. В бъдеще, независимо дали става въпрос за нова вълна от COVID-19, друг вирус или извънредна ситуация за общественото здраве, ясната комуникация от надеждни източници и представители ще бъде ключова. Както Мария ван Керков, технически ръководител на COVID за СЗО, казва, че няма приемливо ниво на смърт от COVID-19. Настъпи самоуспокоени от COVID-19, след като излязохме от извънредната фаза на пандемията. Но има още много работа за вършене. Цялата статия: https://www.dnevnik.bg/analizi/2024/03/11/4599442_tri_pouki_na_chetvurtata_godishnina_na_pandemiiata_ot/
 27.  За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...