Отиди на
Форум "Наука"

Repairing the system


Recommended Posts

  • Потребител
Анализ върху елементите на сегашната обществена система и тяхното влияние, който логически обосновано показва рисковете от прилагане на капитализма в сегашния му вид. Включва опростен математически модел на капитализма и резултатите му и предлага 2 алтернативи за стабилизиране на общественото развитие.

Поради големия обем (12 стр.), който прави текста неудобен за четене в рамките на форумен постинг, а и понеже тук няма как удобно да се представи таблично форматиране, ще си позволя да дам линк към едно от местата, където съм качил материала:

http://e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&Itemid=61&gid=3927

Ще побързам да кажа, че макар да писах с максимално внимание и критичност, не твърдя, че непременно всичко в текста е безпогрешно. Възможно е да имам пропуски, грешки в логическата последователност, както и в изводите съответно. Но такива грешки от прочелите го досега не бяха намерени и посочени. Което всъщност не е добре, защото пък изводите от анализа не са от най-приятните. Ами, това е. Приятно четене, ако ви стигне търпението, ще се радвам на мнения и обратна връзка :)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

всяка система рано или късно изчезва. Само че системите се развиват също циклично, следвайки етапите на развитие на човешката цивилизация. Така че след срива ще има рестарт, но от едно по-примитивно ниво /особено ако рестартът е атомна война/. И рано или късно, когато обществото започне да се развива, пак ще се мине през същите тези системи. 'Така монархията ще премине в тирания, аристокрацията - в олигархия, а демокрацията - в беззаконие. След това цикълът пак ще се завърти...' и т. н. Мнение на Полибий отпреди 2140 години, с което съм напълно съгласен. Наивно е да си мислим, че ние тепърва ще открием топлата вода.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...