Отиди на
Форум "Наука"

Анти-българските протоколи и решения на политбюро на БКП


Recommended Posts

  • Потребител

Интересно, но сайтът бавно се отваря.

Явно интересът е голям и не знам каква е причината да стартират с ограничен трафик.

Докато чаках бавното отваряне ми направи впечатление, че четейки днешната преса можем да направвим паралел примерно между 1973 и 2012 г. - износ на оръжие:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Решение № 15 от 19 декември 1973 г. от заседание на Политбюро (ПБ) на ЦК на БКП за утвърждаване плана за оказване помощ на националноосвободителните движения с оръжия, боеприпаси, медикаменти, продоволствени и др. стоки за 1974–1975 г.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

15 юли 2012г.

България снабдявала Сирия със съветски оръжия

България е кръстопът за оръжейни доставки за Сирия и снабдява бунтовниците в размирната страна със съветски оръжия, твърди френският вестник „Нувел обсерватьор".

Новинар.13:55, 15 юли 2012

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Прави впечатление, че за разлика от 1973г. в доставките ни за сирийската опозиция които правим през 2012г. сме пропуснали освен боеприпаси да изпратим медикаментите и продоволствените стоки...

Редактирано от Eньо
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами не са грешки. Тези неща трябва да се публикуват, защото онези, дето дават европарите натискат, пък България е окрадена и няма друго за свиване. Тъй че е намерено соломоновско решение - документите да се публикуват, но така, че съвсем малко хора да могат да ги видят.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

ето също нещо интересно:

Секретни документи: Живков искал ”наши другари” във фирмите

При издаването на Указ 56 за стопанската дейност* Тодор Живков казва, че в ръководството на новообразуваните фирми трябва да бъдат назначени "наши, отговорни другари". Това е прелюдия, преход към времето след 1989 г. В крайна сметка "Мултигруп" беше регистрирана именно по този указ, както и Първа частна банка.

Това заяви председателят на Държавна агенция "Архиви" доц. д-р Мартин Иванов, който представи нов сайт с непознати за масовия читател архиви на Политбюро на БКП за времето от 1944 до 1989 г., съобщи БГНЕС.

По думите му Тодор Живков е предвиждал някаква плавна еволюция, но едва ли е очаквал, че "ще бъде толкова рязко и бързо сменен във властта". Според д-р Иванов само на "стола на истината" може да се каже дали днес има живковисти в управлението на страната.

Председателят на ДА "Архиви" обясни, че в момента се сканират и публикуват документи, които са стояли в архивите в продължение на 20 г., като част от тях никога не са предвиждани да стигнат до масовия читател - те са с грифове "секретно" и "строго секретно".

Поради големия наплив да желаещи да видят секретните документи, сайтът се срина към 16 часа днес.

Целта е хората да се запознаят с процесите и начините, с които са се случвали събитията и са се вземали решенията в една тоталитарна страна като България", обобщи д-р Мартин Иванов. Сред документите са и решенията, свързани с Възродителния процес и АЕЦ "Белене".

Той допълни, че в протоколите от заседанията на Политбюро се забелязва и "огромно дребнотемие". "Любопитното е, че Политбюро се е занимавало и с неща, като цените на найлоновите дамски чорапогащи", каза Иванов.

В документите може да се прочете и за натрупването на външния дълг на България.

"Има информация за даването на кредити от 1 млрд. долара на Ирак и над 1 млрд. долара на Либия, гигантски суми за онова време, за помощите за Третия свят и др.", допълва председателят на ДА "Архиви".

По думите му вече е изпратено предложение от агенцията за създаване на Музей на Държавна сигурност, за който ще са необходими 1 750 000 лева.

*Указ 56 за стопанската дейност е издаден на 9 януари 1989 година. В него се определя, че “стопанската дейност се извършва на основата на всички форми на собственост” и “основна форма на осъществяване на стопанската дейност е фирмата”.

http://dnes.dir.bg/news/todor-zhivkov-arhivi-martin-ivanov-ukaz-56-11956793?nt=4

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сети се Живков да минава към капитализъм през 1987 г....

Българското правителство нямаше никакъв шанс освен да изпълнява безпрекословно диктата на загубилата вече Студената война Москва от средата на 80-те години, прехода, както е известно стартира под невинното на пръв поглед кодово название "перестройка".

Състоеше в плавна подготовка по предварително изготвен за всяка една страна съюзническите страни от Варшавския договор и СИВ алгоритъм на поредица от държавни преврати, чиято крайна цел беше унищожението на икономическите, социални и културни постижения на държавите от Източния блок.

Така всичко ставаше под прикритието на лъжата за бъдещо благоденствие като плод от уж идващата демокрация и пазарна икономика...

От интервютата на Т. Живков след 10 ноември става ясно, че първоначално му е обещавано контролирана от партията и правителството "перестройка", но в определен етап от процеса той е елиминиран и започва вторият етап на "перестройката" - вече под диктата на запада - The Bulgarian Economic Growth and Transition Project

Живков за разлика от Н. Чаушеску не се противопостави на обсебването ни от западните финансови институции, докато твърдоглавието на Чаушеску който побърза да изплати всички задължения към западните кредитори и отказа да играе по диктата на МВФ и СБ и се противопостави на предначертания "нов световен ред" му коства живота в крайна сметка ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Гледам, интересни твърдения, как висшата номенкратура загубила контрола върху прехода. И почвам да се чуда, в кой момент това е станало, та ми се губи?

След доброволната оставка на Живков (той е подал оставка и преди година, но не е била приета, защото не е било свършено пренасянето на пари с прословутите куфарчета) не продължиха ли да управляват представителите на висшата номенклатура - премиер Андрей Луканов, президент П. Младенов - Танкиста, председател на НС сТанко Тодоров, военен министър Д. Джуров?

След тях управлението не беше ли поето от преподаватели във ВУЗ със специалности, които си бяха по-скоро политкомисарски - преподавател по научен комунизъм за президент (това го прекръстиха на философия) и преподавател по политикономика за премиер. След тях не управляваха ли агент Виктор, агент Момата, агент Дунав и агент Гоце. Казват, че имало опозиция, ама тя не се ли ръководеше от агент Бончо, агент Сергей (Доган) и агент Жорж (Ганчев). Даде се и свобода на вероизповеданията - главния мюфтия доносник и 11 от 14 синодални владици тоже.

Сега не ни ли управлява бодигарда на Т. Живков? Цецка Цачева не беше ли секретар на БКП в Плевен? Цв. Цв. не е ли работил за VІІ Главно на ДС?

Та в кой-момент номенклатурчиците-олигарси са загубили контрола над властта в България?

А като си говорим за разсекретяващи се архиви, напомня ли ви за нещо тази снимка?

partien_dom2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • Потребител

Чета и се чудя, ако атеистите/комунистите на онова време са вършели такива дела, то как точно ще бъде сега различно? Не е ли по-логично ако някой няма християнска етика и морал, да продължи по "пътя на Живков", ако и изобщо да не го познава? Защото за някой, който няма принципи, които да са строго дефинирани като човеколюбиви, независимо дали е капитализъм или комиунизъм, за него е просто бизнес, било червен, син или либерален. Човек не научен да върши добро в детството си, като порасне започва да се събразява само с това, което е добро за него. Хората с богатство често разсъждават именно така, особено ако така са отраснали. А останалите им завиждат. Етиката, да не вършиш това, което не искаш да ти правят е може би единствената във вселената, която води до добруване на повече хора. Но тя зависи от това човек да има вяра в Исус Помазания/Месия. (Добруването не може да бъде дефинирано само като имане на пари!)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...