Отиди на
Форум "Наука"

Човекът е фабрика за сексуални мечти


Bridget

Recommended Posts

  • Потребител

Потайният свят на еротичните фантазии, внимателно скрит от околните, съществува у много хора. Някои си въобразяват, че са в обятията на кинозвезда, други - че правят любов в асансьора и т.н.

Изследвания на американски психолози и сексолози от Университета на Мичигън показват, че в това твърде разпространено явление няма нищо отрицателно. Учените разделят сексуалните фантазии на няколко типа според доминиращия в тях мотив.

Най-разпространеният тип сексуална фантазия е въображението за секс с нов партньор. Това може да бъде "бившият", някой познат, непознати или измислени фигури, звезди от екрана. Обикновено такива фантазии навястяват страстните хора с необуздан темперамент.

Същността на някои фантазии се състои в това, че човек си представя себе си като наблюдател на сексуалната близост между други. Той фиксира всички детайли и подробности и това повишава нивото на неговата възбуда. Някои са привърженици на "идиличните романтични срещи" - техните видения са изпълнени с възвишени чувства и настроения и в значителна степен са лишени от груба чувственост.

Много жени се виждат в своите фантазии в ролята на изнасилени, което съвсем не означава, че това е истинското им желание.

Редица сексуални фантазии се характеризират с това, че източник на тяхната възбуда са или сцени на причиняване на болка и страдание, т.е. садизъм, или усещане на тези емоции - мазохизъм.

С изключение на сюжета за близост с любимия човек мъжките и женски фантазии се различават един от друг.

Мъжете се обръщат в своите фантазии към темите за груповия секс и принуждаването на своята партньорка към полов контакт. Жените повече бленуват за нежни, макар и несексуални отношения с любимия човек, но едновременно с това предпочитат темата за жертвоготовността, слабостта, подчинението и грубия сексуален нагон от страна на мъжа.

В последно време различията между традиционните стереотипи на мъжките и женски видения намаляват. Освободеността на съвременната жена я води към нови мечти: изневяра на постоянния партньор, участие в групови оргии, нестандартни и нетрадиционни форми на секс. Тя дори се вижда в ролята на жената-вамп, принуждаваща мъжа за полов контакт. А мъжът днес все по-често се обръща към романтични и идилични мечти и видения, т.е. към "пасивни" съзерцателни сюжети.

Но подобни блянове не трябва да се подразбират като склонност към изневяра, те не означават разпуснатост, безнравственост или необходимост от смяна на партньора. В повечето случаи психолозите ги обясняват с нарастващата разлика между предлагащия все повече разнообразие живот като цяло и "посивяващото" ежедневие, в което времето никога не стига.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребители

Прикачвам файл с графика от една научна статия - направо щях да падна - (пък на мен някои ме приказват, че с глупости се занимавам :bleh: ):

post-1785-1192702426_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • 5 седмици по-късно...
  • Потребители

Ъъ защо подобно изследване да е глупост? От статистиката ясно се вижда, че занимаващите се с изкуства и науките изучаващи човешката активност, както и изучаващи практически приложими науки имат по-малко проблеми в комуникацията и осъществяването на сексуалните си цели, което говори и още нещо, че практическите занимания и общуването в по-свободна среда прави програмиста, по-успешен от математика в осъществяване на комуникативни цели, същото се отнася до антрополога в сравнение с историка...Сега го видях това изследване. Вижда ми се доста интересно! В крайна сметка сексуалността и нейното осъществяване е едно от най-важните неща за формирането на самооценката а табуизирането на сексуалността мисля, че вече е остаряло. Т.е. дали си девствен е много важен проблем за един млад човек. Хич не е глупост това! Но освен графиката трябва да видим в каква точно парадигма се осъществява изледването и как се тълкува. Има ли още данни?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Ъъ защо подобно изследване да е глупост? От статистиката ясно се вижда, че занимаващите се с изкуства и науките... Хич не е глупост това! ...
Глупост е, защото тези данни се добиват от интервюта! Анонимни, манонимни - каквито и да са - и следа няма от някаква обективност в едно такова изследване.

То е като нашите данни, че едва ли не 90%от учениците се дрогирали - абсолютна глупост. Дрогиращите се в България са някъде около 30000 души - значително по-малко, отколкото дори един-единствен випуск. Ама като им пуснат анкети с въпрос "Ползвате ли наркотици?" или нещо от този род - кой пубер няма да отговори утвърдително!?!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребители
Глупост е, защото тези данни се добиват от интервюта! Анонимни, манонимни - каквито и да са - и следа няма от някаква обективност в едно такова изследване.

То е като нашите данни, че едва ли не 90%от учениците се дрогирали - абсолютна глупост. Дрогиращите се в България са някъде около 30000 души - значително по-малко, отколкото дори един-единствен випуск. Ама като им пуснат анкети с въпрос "Ползвате ли наркотици?" или нещо от този род - кой пубер няма да отговори утвърдително!?!

:post-20645-1121105496: Първо няма културологично и психологично изследване, което да не се провежда чрез анкети и въпросници. Критериите за обективност на този тип науки за различни от точните (към които спадат да речем биология, физика и прочие) Никой не може да направи ПРЕГЛЕД физически (обективен) на телата на участниците (има си етични правила за някои изследвания) за да стане то обективно по критериите на този тип науки. Всеки въпросник си има скала за лъжа. Принципно като не си "навътре" в този тип изследвания не е нужно да ставаш агресивен към тях и да ги отричаш.

Освен това искам да вметна, че дрогирането означава употреба на психоактивни вещества а не винаги хероиново наркоманство. Значи в момента почти няма ученик да не е пушил трева, да не е взимал екстази или други подобни дрогици. Това мога да ти го кажа и от личен опит тъй като работя с млади хора. Да 90 процента от учениците се дрогират или са се дрогирали на някой купон. Щото да се нацъфтиш с косче е също дрогиране! Това, че медиите са представили резултата некоректно, не означава че изследването не е валидно. Стани иди до някое училище, влез в тоалетната и подуши въздуха! Или иди на място, където се събират младежи! Отвсякъде УХАЕ на свежа марихауна! В един клас дори най-тихичките и мирните са правили "проби" по купоните. Ти ми говориш за наркомани - да има 30000 наркомана, останалите се друсат не толкова регулярно и не с хероин. АЗ съм имала цял клас надрусани - бяха си взели 5 цигарки и се бяха нацъфтяли 26 от 26! Демек сто процента.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребител

Абсолютно съм съгласен, бих казал че 80% са употребявали наркотични вещества на 14 годишна възраст, а сигурно в големите градове процента е по-голям, а вълшебните цигари вече са нещо нормално за тях.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Как съм наспамил, при тема "Човекът е фабрика за сексуални мечти" аз за какво пиша. :doh:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...