Отиди на
Форум "Наука"

Съни беач


Last roman

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Тъй, понеже лицемерните бледолики албионци надигнаха вой, колко неморално, пропаднало и безконтролно място било това курортче, където техни граждани най-разюздано се напиват, друсат и ебат до припадък /а кой ги кара?/, за което незнайно защо обвиниха България, може ли да запитам уважаемата аудитория за гледната й точка относно това популярно по света и у нас място за почивка?

Английското филмче:

http://www.youtube.com/watch?v=acbzsSmkMUI&feature=player_embedded

A ето и една рекламка:

Едно българско мнение:

http://www.lentata.com/page_5526.html?fb_action_ids=10201139249501866&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210201139249501866%22%3A734734279876161%7D&action_type_map=%7B%2210201139249501866%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Моето лично мнение е, че този курорт си има целеви таргет - а именно млади безделници и прошляци от Западна Европа, които идват с едничката цел да се напият и обменят генетичен материал. Който търси културен туризъм или отдих - местата са други - Созопол, Албена и т. н.

Така че щом има търсене, има и предлагане. Но определено нашият Съни /а донякъде и Златни пясъци/ почна да измества традиционните места за алкохолен младежки туризъм като Малта и Ибиза /съотношението цена - качество е определено в наша полза/.

Преди 5 години, когато отидох до Сънито малко преди началото на сезона, определено ми допадна купонджийската атмосфера. Тогава летовниците бяха предимно българи.

Миналата година ми се видя доста по-'crowded' през август, което не ме изкефи съвсем, но бяхме отседнали в периферията на Сънито и посещавахме предимно български дискотеки, така че в общи линии пак се ядваше. Разбира се пияните до невменяемост тълпи от британски и германски граждани не са особено приятна гледка, но това е имиджът на курорта. Който си е направил луксозен хотел там, с цел да привлече заможни туристи се е прецакал яко.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Ти си прав донякъде, ама не докрай...

Да, "кой ги кара да...", обаче... Трябва да има някакви правила и мерки в случай че не се спазват... Ако се водим цивилизована страна. С обвиненията си към БГ, те си признават, е нямат никакъв самоконтрол и очакват някой друг да ги контролира. И са прави - в страните от които идват "демокрацията" управлява с твърда ръка. Аз не съм на мнение, че за всяка таргет група трябва да има услуга /ниша/. Дай и за наркоманите да...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е извинявай, ако нямаш самоконтрол, ти си просто животно, а не човек. А това че те са свикнали в полицейските им държави да ги бият през главите, за да ги държат мирни и дисциплинирани, е съвсем друг въпрос.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Добре, но в развитие страни очевидно е така. Може и да ги бият през главата. Масата трябва да се държи под контрол, с "с демократични средства" защото интелигентните и самоконтролиращите се явно са навсякъде малцинство.

Ние може би имаме самоконтрол повече от тях, но като страна сме цъфнали и вързали.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Eдно време западняците успешно деградираха нашето високоморално, социалистическо общество с хард рок и хеви метъл, сега пък ние ги деградираме с хард пиячка и хеви шит - какво да се прави, всичко се връща в тоя живот! :tooth:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

и яко чалга! Така е - всичко се връща, а понякога и всичко повръща;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

той си върви с пълни обороти. Просто сме се превърнали в дестинация за алкохолен, а не културен туризъм.

Една реклама на ИКЕА преди няколко години;

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ръководство за привличане на англичани в България

Тези дни пред погледа ми попадна една много интересна новина. Великобритания била замислила да си прави антиреклама в Румъния и България, за да спре някакъв хипотитечен прилив на емигрантски вълни от тези две държави.

Западният свят определено не може да живее без своите циклични маниакални фобии. Първо ги беше страх от "полския водопроводчик", който щеше да се появи на пазара на труда и да му подбие цените, след това минахме през птичия, свинския грип, пепелта на вулкана Ейяфятлайокутъл, а сега на дневен ред са българските и румънските варвари, които ще залеят Великобритания, за да живеят охолно, да пият бира, да пеят чалга и да надничат под полите на англичанките (въпреки, че броят на англичанките под чиито поли човек иска да надникне е кризисно малък, да ви кажа). Доколкото видях, Великобритания ще отблъсква източноевропейската заплаха като набляга на факта, че на острова вали и няма работа. Което изобщо показва драматично непознаване на психиката на източноевропееца по принцип.

Но това е Великобритания - там хората и без това са хухавели. Навремето скандално прочулият се у нас чех Давид Черни, в своята интерпретация на европейската карта (у нас вдигнаха патардия, че България е направена като тоалетна на която се кляка), според мен най-правилно беше посочил какво е мястото на Великобритания в ЕС - в неговата инсталация тя просто отсъстваше. Това, че англичаните ще се опитват да плашат българи и румънци с дъжд, показва колко е бил прав Черни в своята интуиция.

Трябва нещо в психиката ти сериозно да хлопа, за да избереш Англия за емиграция. Нека никой да не се обижда, но на този свят е рядко човек да срещне по-самовлюбена, самоизолирана и втренчена в пъпа си страна от тази. И го казвам с огромен респект към Великобритания. Ако ми падне случай, бих искал да отида в Лондон и да го разгледам, дори да поживея известно време там. Ама да го избереш за емиграция - значи нещо в главата ти е прегоряло трагично. Нашата кръв е южна, както казваше Джагаров, а южната кръв не търпи средностатистическата англосаксонщина, изразяваща се в дълги уригвания след пиене на бира. Ако не вярвате, идете на Слънчев бряг през лятото и се полюбувайте на средностатистическата извадка от англичани, ако ви стигнат нервите за това и ако, разбира се, успеете да намерите дори един трезвен от тях. Та толкова за това. Ако трябва да говорим за реална заплаха - не българите са заплаха за Англия, а англичаните за нас, защото след англичанин в българско заведение остава оповръщано, опикано и омърляно, все едно са вилнели двеста слона. Пак ще повторя - нищо лично към гордата английска нация, ама леко да намалят оборотите, защото не е като да не сме виждали какво представляват.

И заради всичко описано ми хрумна гениален план. Англия ще пуска негативни реклами срещу себе си у нас, значи сега ни е времето да направим една позитивна рекламна кампания за България при тях. Това са англичани, тоест бъдете убедени, че вече са изпукали от радикална скука и от глътнати бастуни и отчаяно търсят как да избягат от жените си, които приличат на коне. Тоест, необходима е съвсем малка инвестиция, която ще постигне невероятен успех сред сдуханото население на острова.

В полза на това усилие аз спретнах кратък рекламен текст -обръщение до англичаните, което безвъзмездно дарявам в името на интеграционалната кауза.

Ето го текста:

"Уважаеми англичани,

ако в този миг сте в състояние да четете това, тоест не сте припаднали от къркане на бира или от хероин, значи сте попаднали на правилния текст. Искаме да ви поканим в България. Елате ни на гости и си носете повече пари, защото, за разлика от вашата страна, у нас можете да получите добро отношение срещу тях.

България е страна на евтина бира, топло слънце и жени, които не приличат на нещо, което се е получило при кръвосмешение (ще ни прощавате, ама сме виждали англичанките и знаем, че истината боли).

Имаме си проблем с мафията. Ама, ако я гледате отдалече, мафията е за предпочитане, пред постоянното четене на новини за принц Чарлз и Камила, така че интересните новини по вестниците ще бъдат една от атракциите във вашия престой в нашата скромна държава.

Ние в България си нямаме кралица, ама си имаме Бойко Борисов, който вероятно като дете е сънувал, че иска да бъде кралица, така че и по тази линия да сте в София, все едно да сте си у вас.

Заплатите в България наистина са ниски. Ама вие и без това сте постоянно пияни, така че няма да ви остане време и да ви пука за това, да знаете. За сметка на това, по ресторантите певици с големи цици ще ви пеят на ухо, а всички сме наясно, че за да получите това в Англия, трябва да сте пети внук на някой изкукал лорд и следователно, поради тази причина, пролетариатът в Албиона кърка без музика.

Драги англичани,

елате в България, за да се спасите от невероятната скука, която цари във вашия живот. Англия била уредена държава - значи вие не живеете, а живуркате. В България ще си възвърнете вкуса към живота, защото всичко в България може да бъде неразрешим проблем. Какво по-хубаво от това, а?

Наричате българите "сънливци". Българите, за разлика от вас обаче, никога не са живели на гърба на други хора, не са източвали чужди страни, не са поробвали някого, нито пък са водили войни за опиум, диаманти и индийски робини. Тоест, да ни наричате "сънливци, това е все едно британският премиер да обвини някой друг, че е червендалест капут.

Но това не трябва да е текст за обиди, а покана да дойдете в България, за да се убедите, че парите не правят хората и че все още има места по тази земя, където може да не си толкова богат, но пак да си изкарваш по-добре от цялата проклета английска аристокрация.

С други думи - дойдете ли в България, ще установите, че досега сте живели в сън.

Разбира се, пак ще повторим, ще го установите, ако изтрезнеете, което, ако съдим по статистическите доказателства, е малко вероятно.

Но все пак пробвайте"

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Бойко го нема вече, но сега у нас наистина е още по-интересно..

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз не съм на мнение, че за всяка таргет група трябва да има услуга /ниша/. Дай и за наркоманите да...

Чай малко ся. Наркотиците са забранени. Алкохола и секса все още не са. Така че къф ти е проблема. Да се забавляват хората както им е кеф. А онаа комплексирана журналистическа пача от Англия да си плямпа каквото си иска, кадрите от филма й ми се струва, че са по-скоро реклама, нали знаете, че и антирекламата си е реклама, понякога и по-силна от обикновената дори, защото привлича много повече внимание.

На мене лично ми се доходи до Съни беач :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Проблемът в случая е, че се харчат купища държавни пари за реклама и инфраструктура на черноморието или банско (където е същата вакханлия като на сънито само че в зимен вариант). На сънито реклама не му трябва - на немските абитуриенти им е през оная работа дали ще поркат и ще правят секс на открито на сънито, на марбея или в рига. И без това репортерката си казва на края, че прави поредица от репортажи за подбни места (следващото предаване май е за Прага, доколкото разбрах от програмата). в крайна сметка се говори и за абсолютната липса на контрол, за свободната проджаба на дрога и за "преференциалното" отношение към чужденците. разбра се, че и местния бизнес очевидно разполага с доста пари - що може да плаща на баркроулърските групи да им ходят по заведенията, ще може да плаща и да си самоорганизира съответната инфраструктура.

а и кметът на несебър си показа неадекватния гьонсурат.

Познавам хора, които се опитват да развиват семеен/етно-културен туризъм в Стара планина. За такъв вид туризъм държавната помощ за реклама и инфраструктура е 0.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ето и реалният образ на гордите албионци... дето ни обясняват на нас, че не струваме. Английски свине.

П.П. Като се качиш на Айфеловата кула, веднага можеш да разбереш къде има английски групи. Познават се по викането и просташкото хилене.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2040260/Maciej-Dakowicz-Cardiff-After-Dark-binge-drinking-images-turned-Britain-laughing-stock.html

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз бях тази година през септември в Съни бийч за десет дни.

Много добре си изкарах ... в сравнение с предишните 6 почивки на Албена за същата цена.

Догодина отново ще ходя в сънито. Обслужването в хотелите е в пъти по-добро от останалите по бг черноморие.. И най-важното - купона не свършва.

* * *

Това лято за първи път ми се случи, беззъба мургава сънародника в десет сутринта да ме попита: - Уонт сексс чип, уонт сексс чип?

/сексс - звучеше като секшшш/

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз бях тази година през септември в Съни бийч за десет дни.

Много добре си изкарах ... в сравнение с предишните 6 почивки на Албена за същата цена.

Догодина отново ще ходя в сънито. Обслужването в хотелите е в пъти по-добро от останалите по бг черноморие.. И най-важното - купона не свършва.

* * *

Това лято за първи път ми се случи, беззъба мургава сънародника в десет сутринта да ме попита: - Уонт сексс чип, уонт сексс чип?

/сексс - звучеше като секшшш/

Това че е била беззъба може би е щяло да има някои предимства... :harhar::grin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И все пак ше трябва да използваш бризентов презерватив против букета от венерически изненади ;)

Но пък виж как британските купонджии допринесоха за образоването и на най-неграмотните прослойки от нашето общество - и джипситата вече почнаха да шпрехат инглиш.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това че е била беззъба може би е щяло да има някои предимства... :harhar::grin:

Ъхъ! Не мое на апе.

И все пак ше трябва да използваш бризентов презерватив против букета от венерически изненади ;)

Но пък виж как британските купонджии допринесоха за образоването и на най-неграмотните прослойки от нашето общество - и джипситата вече почнаха да шпрехат инглиш.

Както писа Историк в една от темите си за образованието - По-високите нива на образованост са предпоставка за интегриране на ромите.

Това, което не успяха да направят куп политици, чуждоезичните туристи го постигнаха!

Почти не владеещи български език цигани, успешно комуникират използвайки отделни фрази или само думи на английски език.

Началото е поставено!

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Който си е направил луксозен хотел там, с цел да привлече заможни туристи се е прецакал яко.

Ако перат пари едва ли им пука.

Познавам хора, които се опитват да развиват семеен/етно-културен туризъм в Стара

планина. За такъв вид туризъм държавната помощ за реклама и

инфраструктура е 0.

То да беше само инфаструктурата.

В гр. Троян първите години от създаването си т.нар. туристическо-информационен център (с един постоянен служител) работеше с финансова подкрепа на швейцарците.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нека да видим и другата страна на медала:

Откраднато от един друг форум,където е упоменат че е откраднато от по-друг форум
Не е точно виц:
"По спомените на един англичанин :

Казвам се Стивън и съм от Уулвърхямптън – града и отбора. Сега ще ви разкажа за двамата си квартиранти от България. Студент съм в Бирмингам – уча корпоративно право. Работя като стажант в престижна фирма, но с майка решихме да си помагаме, като вземем наематели вкъщи. Искахме да са бели, за да не трябва да се съобразяваме с културните различия. Имаше кандидати, но се спрях на двама българи. Изглеждаха надеждни. Платиха два наема(800 паунда) с всевъзможни банкноти, монети и 17 долара по курса. Бяха облечени с маркови спортни дрехи(единия даже имаше кожено яке връз анцуга), но явно я бяха окъсали здраво. Вечерта ги поканихме да хапнат с нас. Майка беше направила любимото ми говеждо. Българите донесоха шише с бледо жълтеникава течност. Викаха му ракия, а аз отрова. Пиха и се натъпкаха здраво, искаха допълнително без срам. Майка беше много доволна, колко много са харесали гозбата и. Изпиха и всичката бира, а аз се бях запасил за седмица. С учудващо добрия си английски благодариха за вечерята, помогнаха за дигането на масата и слязоха в стаята си на долния етаж – утре били на на работа в консервната фабрика. Забравих да ви кажа имената им – Александър и Георги. После разбрах, че българите имали по две първи имена – по паспорт и такова за пред хората. Така, че моите хора всъщност се казваха Сашо и Жоро. Егати странното. Но имаха и прякори – Сашо Багажника и Жоро Бухала. Всъщност не използваха и третото си първо име, а се обръщаха един към друг с названия като: хуйо, педер, лайньо, братле, льохман... и мн. други.
Първоначално българите бяха много тихи и някак угрижени. Виждах ги, да купуват само хляб и бульончета. Но когато взеха първата си заплата – шок, пълна промяна и го разбра целия квартал. Напиха се брутално на шантавата си музика. В неделя ни поканиха с майка на български обяд. Бяха ни предупредили да не закусваме. В 12:00 почуках на вратата им. Отвори Багажника, беше неприятно изненадан, че сме дошли навреме. Каза да си събуем обувките. Да ми нареждат да се събуя в собствения си дом, тоя е мръднал, в България по какво ходят ?! Как да е, събухме се. Тръгнахме да седнем, но се оказа, че имало задачи и за нас – ти измий онова, ти донеси това. Единия правеше салата по най-безумния начин – реже марулята на ситно и после я хвърля в купата с все изтеклата от нея вода !? Сложи вътре ряпа и краставици – лудост. После изля вътре стабилно количество олио и оцет, сложи шепа сол и разбърка. Другия беше изнесъл скара на прозореца и печеше огромни топки кайма пълна с хляб, лук и магданоз – поредното безумие. Към един часа седнахме, наляха от отвратителната си спиртна отвара. На майка много и харесваше ракия със салата. На мен не. Егати изродите, бяха толкова весели и изобщо не им пукаше от сдържаното ми поведение. Надуваха музиката, припяваха, говореха на висок глас, разсмиваха майка с просташките си истории – забавляваха се. Онова с каймата беше фантастично(забравих му името), но изядох само едно от яд. Мразех ги, някакви бедняци дошли да блъскат от другия край на света, че и ще са щастливи. Аз представителят на Британската Империя не съм щастлив, та тия източноевропейски отрепки ли ?!
Денят на българите минаваше така: сутрин са нервни и се карат(може и да се сбият), подреждат и чистят стаята, после отиват на работа в последния момент. Връщат се вечер с огромно настроение и няколко торби ядене и както му казват „резервно пиене” – имат страх пиячката им да не свърши. Къпят се набързо, а после готвят. Всичко е организирано до секундата – по закон трябва да са седнали в девет. Веселбата почва с метъл и завършва с тяхната телевизия Планета. Филми не гледат, на игри не играят, само си говорят и се смеят на простотиите си. Идиоти, ненавиждах ги. В почивния си ден обикаляха околността с новозакупената си хладилна чанта. Прибираха се изморени, но весело пияни. Само в неделя вечер не се наливаха, а гледаха телевизия. Винаги пресичат дворната алея на диагонал – направиха пътека. Баси, за няколко метра по-малко – малоумници. От къде се бяха запознали с момичета не знам, но редовно водеха дами у нас. Я пакистанка, я украинка или полякиня. Чу*аха даже и местни. Англичанки представяте ли си. Аз чу*ам 2-3 пъти годишно, а тия лузъри всяка седмица, че понякога и повече. И то да беше секс или любов, а то живо е*ане(както те му викат) – девойката все едно я колят – викове, стенания, падат предмети – добре, че майка е леко глуха. После съм виждал момичето как излиза – все едно е преживяла вселенски катарзис. Оплита си краката по ши*аната им пътека, а българинът доволно си чеше корема след нея. Сядат на пейката пред нас, а от там тръгва другия с поредната си избраница. Писна ми от тия смотаняци. Те знаят ли, че англичаните сме покорили тая планета, че цял свят говори езика ни. А те нещастниците идват да ни слугуват от 60 годишната си държавица. Реших да проуча в Гугъла пропадналата им кратка история. Пак проблем – тия имали държава преди нашатаа. Пребивали авари, хазари и византийци, като на последните режели главите за чаши, поради непригодността на стъклените сервизи за транспортиране от коне. И така през вековете българите се занимавали основно с кланета, онождане и дестилация високо алкохолни продукти. "

още...

Редактирано от rumcaiz
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Добро отражение на реалността, как да не те накара да се чувстваш горд ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Нека да видим и другата страна на медала:

Откраднато от един друг форум,където е упоменат че е откраднато от по-друг форум

Не е точно виц:

"По спомените на един англичанин :

Казвам се Стивън и съм от Уулвърхямптън – града и отбора.

Достоверността на този текст е леко съмнителна. Още щом прочетеш за учудването, че българите имали кратки имена и веднага ме обхвана съмнение (това го има едва ли не в цял свят и няма нищо чудно), а накрая с патоса за величието на бретанската империя вече съвсем.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Достоверността на този текст е леко съмнителна.

Не леко, а доста.

Направо имам чувството, че е писана от българин.

Но това не пречи да си помечтаем, че англичани ни завиждат.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Достоверността на този текст е леко съмнителна. Още щом прочетеш за учудването, че българите имали кратки имена и веднага ме обхвана съмнение (това го има едва ли не в цял свят и няма нищо чудно), а накрая с патоса за величието на бретанската империя вече съвсем.

Има някои литературни достойнства, но стилово показва, че е писано от българин :))

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...