Отиди на
Форум "Наука"

2050 година


Recommended Posts

 • Потребители

2050-та : Новини от медиите:

3 фервруари:Индексът на Джини в Bulgaria (romani) /алт.имена Bulgaristan, България/  според миналогодишнитo изследване достигна 0,89 процента.

10 февруари:Bulgaria е на 160-място по корупция от 162 страни в класацията на TI. Пред нас са Гана и Нигер, а след нас Танзания и Бряг на Слоновата кост.

10 май: Селското стопанство се раздвижва: Фирма от Китай ще развива козевъдтство в земите на бившето селище Любимец ,напуснато от жителите си преди 20 години, и ще изнася козе месо за пазара в Пекин.

15 май:Парламентарната група на управляващата ДПС се разцепи . Групата на етническите българи,  заедно но с така наречената "група на турците от Кърждалийско и Разград" (позната още като групата на етническите турци) ще сформират нова партия, наречена "Движение за Европейско Развитие на България" (ДЕРБ). Първата точка в програмата на партията е отпадане на визите за пътуване на на гражданите на Bulgaria (romani) /алт.имена Bulgaristan, България/ в Брюкселската Федерация..

10 юни  На учредяването на  "Движение за Европейско Развитие на България" (ДЕРБ) присъстваха посланика на Република Турция и предствител на Брюкселската Федерация.

25 юни: Агенция Пътища отправи молба към министерството на отбрана за помощ при охраната на автомагистрала Maritca в участъка около Parvomai,  и na автомобилния път свързваш Yambol и Sliven в участъка на Petolachkata

2 юли: Износът е нарастнал с 0,5 процента за последния месец: Засиленото търсене на джапанки и бански през лятото в Китай е причина сливенските фабрики да работят на три смени. Заплатите във фабриките достигат 6400 лева (малко над 80 евро)

2 август:Деляна Пеевска , дъщеря на единият от тримата български олигарси и милиардери Д. Пеевски II се ожени за  Кирчо Рашков, син на пожизнения президент на ДПС К.Рашков IV.Церемонията беше продължена от тържеството в един от фамилните хотели на Д. Пеевски II на черноморието при най-строга охрана на младоценците и гостите . Медията ви припомня че дъщерята на К.Рашков IV- Кайра Рашкова през миналата година се сгоди за Цецко Василев, внук на известния от миналото банкер Ц.Василев)

3 септември:Ново етническо напрежение в Filibe (Пловдив) след като охраната на Sensata technologies отблъсна поредно нападение на местни turkish roma и рани двама.. Гневни жители от Sheker mahala, откъдето са ранените, се събраха в центъра, пред Българския квартал..

4 септември: Единствената компания в сектора Sensata technologies обяви плановетете си за напускане на Bulgaria от следващата година..

11 октомври:Parlamentat посочи официaлните празници и неработните дни за Коледа, Нова година и Bango Vassili. 31 януари ще се отработва на 2 декември.

29 октомври: Нови учебници по история предлага Министерството на образованието..Ромите са наследници на Protobulgarians, предците им са живели в планините от Северна Индия, a българите са славяни които са взели името си от предците на ромите..Името Roma значи "Римлянин", със смисъл знатен жител на Балканите.

10 ноември:Козлодуй пак остана без ток след като миналата нощ бяха откраднати 50 метра проводници.. Затворената преди 15 години централа е обект на множество кражби през годините. Охрителите на централата са участвали неведнъж от престъпленията.

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Инженерни науки

Хаха.. Мислел ли си за писателска кариера :) :D

Железен си! Някой националист може да се обиди, ма тя истината боли.

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Инженерни науки

12 Ноември - ДЕРБ внесе законопроект за изменение и допълнение на закона за въоръжените сили, според който във военните окръжия ще се водят на отчет всички граждани от мъжки и женски пол във възраст между 14 и 55 години. Задължителната военна служба приета със същия закон преди 30 години става 3 г, а за жените 2,5 години. Разширява се обхвата на дейностите извършвани от въоръжените сили. "Инженерни войски" юе могат да се включват в строителство и саниране на сгради и пътна инфраструктура. С цел повишаване на здравния статус на населението и намаляване на въглеродния отпечатък се ограничава механизацията в армията. Инженерните дейности ще се извършват предимно с оборудване задвижвано от човешка сила. Армията ще може по всяко време да мобилизира и цивилно население в трудоспособна възраст за доброволно съдействие в упоменатите по-горе дейности;

20 февруари 2051 - По поръчка на Министерството на земеделието и продоволствието БАН създава алтернатива на брашно, с висока хранителна стойност от целулоза чрез нов вид биотехнолоия. До месец ще излезе и първият здравословен заместител на кравето масло и зехтина от нефтени деривати. Експериментира се и подобна технология за получаване на висококачествени мазнини от животински отпадъци. Резултати се очакват до идната година. Изследванията се правят съвместно с "Монсанто" а финансирането е от фонда за научни изследвания, който бе учреден със средства от пенсионния фонд, който пък бе преотстъпен за тази цел от народа. Решението бе взето на референдум през 2020 г.;

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Само една вметка ако може:

Индийската армия е кадрова, професионална :) (както и пакистанската),и се оценява като за една от най-добрите в света..

Не знам защо все още битува митът че наборната армия е по-евтина от кадровата, и всички му се връзваме. Разценката за дневен порцион по днешни цени е около 10 лева на човек (плюс минус)..с Тези 10 лева и другите разходи - спането и битовите консумативи и подръжка - издръжката на един наборен редник става горе долу колкото заплатата на кадровия такъв..Но най-важното се изпуска:

Quote

В професионалната армия се служи 5, 10, 15 и повече години и през цялото време използват придобитите си квалификации, знания и опит. Докато наборните войници през половината от службата им ще бъдат обучавани и реално ще бъдат използвани много кратко време, а военното обучение е скъпо.

Мотивите през 2004 година да се вземе решение за професионализрането на армията са същите, с които сега през 2016-та управляващите казаха "не" на наборната казарма 

http://www.segabg.com/article.php?id=136722

http://www.mediapool.bg/valentin-radev-vrashtaneto-na-nabornata-sluzhba-e-nevazmozhno-news246266.html

----------------------

Според мен по скоро ДЕРБ биха гласували да се отмени задължителната военна служба (алюцията беше че ДЕРБ са десни), приет преди 30 години от Партията на Пенсионерите (ПП) и ДПС, и армията да се направи професионална..

Заплатите на кадровите редници ще са сравнително ниски (защото мизерията в държавата е голяма). Редникът ще служи и ще получава заплата, а евентуално недостигащите за издръжката на него и семейството му средства се дават  допълнително като бонуси и придобивки . Има начини, дори и малко да се вдигне бюджета за армията, така че заплатите да не са много мизерни. Кадровите войници ще имат и социални продобивки = пенсия, по-голяма от средната, ранно пенсиониране, осигурени топла храна и образование на малките ромчета, месечни добавки, нарастване на заплатата според прослуженото време - един вид много може да се направи по въпросите с мотивирането о набирането на кадрова армия  /..

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Инженерни науки

Вметката се приема, забравих, че ДЕРБ са десни. Нещо не съм разчел правилно бюлетина от бъдещето :)

Да кажа защо си мисля, че битува митът, макар, че и ти най-вероятно си служил, па макар и в едно по друго време (десетина години по-рано).

Като перо в бюджета армията е скъпо удоволствие. Ако се погледне по документи колко излиза срочно служещ на някакво време (година) примерно, сигурно е страховита цифра. Още по-страховита ще е ако се погледне колко излизат всички заети - срочно служещи + щатни, и най-главозамайваща цифра - като цяло.

Та кое ме кара да мисля че е мит - бях еничар, на гръцката граница.  Бяхме много добре в сравнение с служещите в МНО (водех се МВР), но не мисля, че съм струвал повече от 1/10 от парите, които се предполага че са отишли за мене. Храноден - де ссе види, ок - там струвахме някакви, но не много. Поделенията на МХО обаче трябва да са били под  1 сегашен лев на ден за храна на войник. Нататък - камуфлаж - сменя се на 6 месеца. Кубинки - също, макар, че ги изтривахме под два месеца. Поне държаха шевовете. Да, имах стрелби през ден - 3 дни - в работната седмица (имах приятели служили с МНО с  под 10 изстрела с Калашников, но за сметка на това сбъркани от тактика (пълзене) и битово-комунални дейности, така че бях добре). Но това беше за три месеца. На границата - несравнимо по-малко. И 4 бойни изстрела с гранатомет.

В поделенията чистачки нямаше, даже гортвачите бяйха войници. Имаха си стопанства, гледаха се свине.. Във времето преди Барбуков и Анджел, строителството не струваше на държавата повече от храноден и консумативи, а жилищата не бяха не струваха една или 5 заплати.

Аз знам че е мит евтината наборна армиа. Фрапиращата разлика според мене идва от:

1. Зяносването;

2. Използването тогава на руска техника (джуганите бяха на бензин!);

3. Раздут щат;

4. Останалите 95% загуби се дължат на кражби, далавери и злоупотреби.

 

 

Link to comment
Share on other sites

<<<<.. 10 май:... Фирма от Китай ще развива козевъдтство в земите на бившето селище Любимец ,напуснато от жителите си преди 20 години, и ще изнася козе месо за пазара в Пекин....>>>

 

Хахахх , айде бе, аз съм от гр. Любимец. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Инженерни науки

От Хибипчево, казваш...

Има още 14 г. до пълното обезлюдяване, не четеш..

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

Не е възможно да бъда някакъв по мислене и по начин на живот, дори генетично и социално не е възможно, в мен са примесени хилядолетия война и страдания, много реки от кръв, зверства и убийства, много любов, големи велики дела, смели и светли начинания ,............. бъдещето на Вашата планета.:)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 месец по късно...
 • Потребители

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=661102

https://money.bg/economics/povod-za-pritesnenie-kak-shte-izglezhda-naselenieto-na-balgariya-do-2100-godina.html

640x.jpg?_=1456733267

В тази връзка един виц:

2070 -година. Двама полицаи спират до  един  човек, който рови в контейнерите:  

Как се казваш? Питат полицаите

Димитър, отговаря човека.

А, какво смешно име, казва единия полицай.

 

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Ник1, не ти знам възрастта...Правиш впечатление на много подготвен в Българската история чевек...Не можжеш обаче, просто нямваш право да ни вменяваш чувство на обречености  страх, че ъблагирет ще изчезнем....Харесвем всички твои постове и почти винаги ги маркирам положително, но считач, че с подобни постинги ни провокираш! Не мога да приема насаждането на страх, че ще изчезнем, като нация!

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

"Мидиъм" вариантът население 2100 година в България с всеки следващ доклад намалява: в доклада от 2010 оценката е 4 131 000 човека, в доклада за 2015 година "Мидиъм" вариантът е 3 406 000 човека.

Докладът за 2015 година не е достъпен в момента (хакнали са сайта на ООН или не знам какво), но може да се разгледа доклада от 2010 година:

http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/pdf/trends/WPP2010/WPP2010_Volume-I_Comprehensive-Tables.pdf

 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 месеца по късно...
 • Модератор Инженерни науки

Четиринадесет години по-рано :)

 

Когато България откри нефта...

Как може да изглежда страната 20 години след намирането на големи залежи петрол

Колите бавно пъплят по 12-лентовата магистрала "Хан Аспарух", която свързва София с Бургас. Задръстването по огромния път, който замени преди време някогашната "Тракия", е от "Младост" до "Меден рудник" и това е напълно разбираемо. Бензинът струва стотинки и в хилядите коли всеки ден се возят хора от цялата страна, които отиват към многомилионната столица. Успоредно с нея минава лъскав петролопровод, по който тече кръвта на държавата.

Годината е 2036 и България вече изглежда напълно преобразена. Само преди 20 години в находището "Хан Аспарух" в Черно море са открити огромни запаси от нефт и в държавния бюджет започват да постъпват невиждани досега суми.

За седми мандат премиер е Бойко Борисов. "Кой друг да изберат", пита той реторично, докато бавно гаси угарката от пурата в кабинета му в новата сграда на Министерския съвет. Тя е част от правителствения комплекс за близо десет милиарда лева, построен в полите на Витоша. Цената на квадратен метър в него е излязла на бюджета малко над 10 хил. евро, но това не прави впечатление на никого. "Имаме пари, но за разлика от други оставяме и нещо след себе си", казва Борисов и се приближава до грамадния прозорец, от който се разкрива панорамата на новата столица. След завършването на Околовръстното то бързо се напълни с коли и задръсти. Това наложи построяването на още един обиколен път, този път с шест платна във всички посоки. Малко под сградите на новия правителствен комплекс се намира една от последните гордости на Борисов - станцията на метрото, където се събират две линии - седмата линия на София с тази от Пловдив. България е първата държава в света, която свързва два града с подземна железница. В момента се копае към Бургас и на юг към гръцката граница. "Ние нашата част ще си я направим, колегите в Гърция, когато намерят за добре, да си довършат тяхната. И ако намерят пари, разбира се", подсмихва се премиерът.

 


Съпротива срещу това нямаше. Властта се упражнява по формулата "правителство на националното съгласие", в което участват всички партии. Левите отговарят за енергетиката и пенсиите. Енергетиката се радва на небивал възход. В ход е строежът на шестата атомна централа по руска технология.

Включването на десните партии във властта се оказа леко проблемно, тъй като в един момент те бяха около 40, но след като броят на министерствата беше увеличен няколко пъти, всичко се подреди. След 20 години във властта дясното управление на здравеопазването отчиташе много ясен напредък - вече имаше ясна стратегия за реформа в този изостанал сектор. Положението в образованието също беше стабилно - учениците от всички класове наизустяваха всички произведения на всички български класици. За да се побере целият материал, сега се наложи те да учат до 15 клас, но за сметка на това излизаха с неповторими умения - можеха едновременно да играят право дунавско хоро, докато рецитират "Опълченците на Шипка" до последната буква.

Друго не им и трябва, защото и без това безработицата гони 80%. Но в това няма нищо драматично, тъй като преди повече от десет години правителството въведе минималния базов доход. Всеки получава пари от държавата и може да не работи. И не работи.

За сметка на това всеки ученик още от началните класове започваше да тренира дисциплини като ски скокове. Във всяко населено място има закрити шанци с изкуствен сняг, както и други съоръжения. Тази гордост на правителството позволи на България да стане първата и единствена държава, способна да организира зимна олимпиада през лятото. Два пъти поред.

След серия от сделки медийният пазар беше окрупнен от "Нефстрой". Като лош сън изглеждаше времето, когато телевизионните новини бяха предимно лоши. Сега те бяха посветени само на новите строежи и успехи на властта. Изключение правят само огнените критики срещу малобройната опозиция, която си позволява да критикува новия път на България някъде от чужбина. Извън новините по българските телевизии може да се проследят всички големи футболни първенства и най-доброто от турските и индийските сериали. В последния "ВИП брадър" участват Анджелина Джоли и Брад Пит и цяла България трепетно следи дали между тях отново ще прехвърчат искри след 20-годишната раздяла.

В своя кабинет премиерът посяга към нова пура. Лицето му сега издава голямо притеснение - дълбоки бръчки са се събрали между веждите му. Последните данни показват, че нефтът в Черно море е почти изчерпан. "Ами сега", пита се той.

 

Постнах цялата статия.

Източник: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2016/11/04/2855987_kogato_bulgariia_otkri_nefta/

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Прогноза за гражданите по света до 2050 година....

Вижте онова петънце от нищожни 4 милиона душички върху турския цирей от 82 милиона като добавите и териториалните промени от стопяващите се полюси и не сънувайте приказки.....:animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Преди 1 час, Joro-01 said:

Четиринадесет години по-рано :)

 

Когато България откри нефта...

Как може да изглежда страната 20 години след намирането на големи залежи петрол

Колите бавно пъплят по 12-лентовата магистрала "Хан Аспарух", която свързва София с Бургас. Задръстването по огромния път, който замени преди време някогашната "Тракия", е от "Младост" до "Меден рудник" и това е напълно разбираемо. Бензинът струва стотинки и в хилядите коли всеки ден се возят хора от цялата страна, които отиват към многомилионната столица. Успоредно с нея минава лъскав петролопровод, по който тече кръвта на държавата.

Годината е 2036 и България вече изглежда напълно преобразена. Само преди 20 години в находището "Хан Аспарух" в Черно море са открити огромни запаси от нефт и в държавния бюджет започват да постъпват невиждани досега суми.

За седми мандат премиер е Бойко Борисов. "Кой друг да изберат", пита той реторично, докато бавно гаси угарката от пурата в кабинета му в новата сграда на Министерския съвет. Тя е част от правителствения комплекс за близо десет милиарда лева, построен в полите на Витоша. Цената на квадратен метър в него е излязла на бюджета малко над 10 хил. евро, но това не прави впечатление на никого. "Имаме пари, но за разлика от други оставяме и нещо след себе си", казва Борисов и се приближава до грамадния прозорец, от който се разкрива панорамата на новата столица. След завършването на Околовръстното то бързо се напълни с коли и задръсти. Това наложи построяването на още един обиколен път, този път с шест платна във всички посоки. Малко под сградите на новия правителствен комплекс се намира една от последните гордости на Борисов - станцията на метрото, където се събират две линии - седмата линия на София с тази от Пловдив. България е първата държава в света, която свързва два града с подземна железница. В момента се копае към Бургас и на юг към гръцката граница. "Ние нашата част ще си я направим, колегите в Гърция, когато намерят за добре, да си довършат тяхната. И ако намерят пари, разбира се", подсмихва се премиерът.

 


Съпротива срещу това нямаше. Властта се упражнява по формулата "правителство на националното съгласие", в което участват всички партии. Левите отговарят за енергетиката и пенсиите. Енергетиката се радва на небивал възход. В ход е строежът на шестата атомна централа по руска технология.

Включването на десните партии във властта се оказа леко проблемно, тъй като в един момент те бяха около 40, но след като броят на министерствата беше увеличен няколко пъти, всичко се подреди. След 20 години във властта дясното управление на здравеопазването отчиташе много ясен напредък - вече имаше ясна стратегия за реформа в този изостанал сектор. Положението в образованието също беше стабилно - учениците от всички класове наизустяваха всички произведения на всички български класици. За да се побере целият материал, сега се наложи те да учат до 15 клас, но за сметка на това излизаха с неповторими умения - можеха едновременно да играят право дунавско хоро, докато рецитират "Опълченците на Шипка" до последната буква.

Друго не им и трябва, защото и без това безработицата гони 80%. Но в това няма нищо драматично, тъй като преди повече от десет години правителството въведе минималния базов доход. Всеки получава пари от държавата и може да не работи. И не работи.

За сметка на това всеки ученик още от началните класове започваше да тренира дисциплини като ски скокове. Във всяко населено място има закрити шанци с изкуствен сняг, както и други съоръжения. Тази гордост на правителството позволи на България да стане първата и единствена държава, способна да организира зимна олимпиада през лятото. Два пъти поред.

След серия от сделки медийният пазар беше окрупнен от "Нефстрой". Като лош сън изглеждаше времето, когато телевизионните новини бяха предимно лоши. Сега те бяха посветени само на новите строежи и успехи на властта. Изключение правят само огнените критики срещу малобройната опозиция, която си позволява да критикува новия път на България някъде от чужбина. Извън новините по българските телевизии може да се проследят всички големи футболни първенства и най-доброто от турските и индийските сериали. В последния "ВИП брадър" участват Анджелина Джоли и Брад Пит и цяла България трепетно следи дали между тях отново ще прехвърчат искри след 20-годишната раздяла.

В своя кабинет премиерът посяга към нова пура. Лицето му сега издава голямо притеснение - дълбоки бръчки са се събрали между веждите му. Последните данни показват, че нефтът в Черно море е почти изчерпан. "Ами сега", пита се той.

 

Постнах цялата статия.

Източник: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2016/11/04/2855987_kogato_bulgariia_otkri_nefta/

Намерий и снимки....

  Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”   Képtalálat a következőre: „Нигерия”    Képtalálat a következőre: „Нигерия”   

Май нещо подобно би ни се случило.....Проклятието на природните богатсва. 

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Не можем да се съмняваме в данните те са реални, както и графиките показващи намалелия български етнос.При този естествен процес българското маргинализирано малцинство ще започне да краде ток.То като няма ток и пари за презервативи   вечер в тъмното , какво друго да прави освен секс.Това ще повиши раждаемостта и към 11 март 3 003 г. българите отново ще са мнозинство наброяващо 90 милиона.Държавата ще се управлява от БКП начело с Тодор II Велики.Бодигардът му може лесно да се установи от всеки чрез екстраполация.

A пък след като сме на първо място по добив на петрол, значи ще имаме най голямата и добре въоръжена армия.Тогава ще освободим братята руси от турско робство и повече никога турските домати и зарзавати няма да стъпят на руския пазар.Руснаците  ще станат българофили, и ще построят безброй паметници за да се кланят на  българския цървул на великия и непобедим Ганю Балкански.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

То е въпрос на организация, ако се управляваме както досега, колкото и петрол да открием тук все ще сме си толкова мизерни :animatedwink: Русия, междувпрочем е чудесен пример за това - средната им заплата е по-ниска от нашата (безработицата по-висока и тн.) въпреки, че имат колосални количества нефт и газ.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители
Преди 2 часа, Skubi said:

 

Май нещо подобно би ни се случило.....Проклятието на природните богатсва. 

Да вметна: Северо-латиноамерканци, западно-африканци имат различна от нашата култура, н сравненията не са правилни

Балканците сме полу-ориенталци, стремящи се към Европа и да се мореднизираме, със специфична  култура и манталитет - битов, семеен,обществен и политически. Статията го илюстрира. 
Особено с това виждане, че никой няма да работи, ще учим до 15 клас безсмислени предмети и ще трупаме безсмилени знания (учи мама за да не работиш), а държавата ще ни храни, пои, ще ни строи пътища, магистрали, жилища, ще ни продава евтин бензин  .(Това за "хранетето от държавата" е вярно за близкоизточните, демек ориенталските, петролни държави)

 

Boiko_Borisov_s_fes-500x277.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...