Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Въпросът ми е какво правите със старите си ненужни книги, учебници и други подобни, които ви пречат само. Продавате ли ги, дарявате ли ги, подарявате ли ги, изхвърляте ли ги, изгаряте ли ги...

И дали не е възможно тук да се направи раздел където да се разменят и продават стари книги между членове на форума!?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В къщи имаме много книги главно на 3 езика. До интернета постоянно посещавах книжарници и библиотеки , такак както днеска посещавам интернета. С книгите както и с разни градове и красиви природни места където съм бил има някаква емоционална връзка. Мисля си, че от книгите кой знае какви пари не могат да се вземат. Пари които биха ми изменили материалното положение. За това или ги давам на някой който се интересува от определена тема или ги давам главно безплатно. Тези книнги с които са ми били много много интересни си ги запазвам. Те са нещо както старите снимки в старите албуми или някакви сувенири от различни места. Те имат и някаква стойност като история на науката. 

Помня още 80 - 90 те  години когато бях в гимназията и студент или млад специалист ми беше интересно да чета астрономически книги от 60 те години на 20 век. Беше ми интересно как се е развивала астрономията , космологията , физиката, геологията. 60 години теорията на ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ беше жестоко критикувана в 80 и 90 години вече я признаваха . 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Имах предвид по-скоро онези книги които не са ни любими, но ги имаме. Онези, които вече не ни вършат работа, но ще помогнат на някой друг. Такива книги вярвам има във библиотеката на всеки учен. Има научни книги които придобиваш при дадено проучване, от любопитство или от друг интерес, но после ти стават излишни и само пречат. Носталгията по книгите е хубаво нещо, но понякога старите книги само пречат и ограничават.  

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Преди години си мислехме да имаме подобен раздел, където да се разменят книги, но сякаш куриерските фирми не бяха толкова развити и беше малко по-сложно и се отказахме, но в момента нещата седят по друг начин и може да се направи нещо.

Всеки ако обяви един списък с книги, които може да разменя, подарява или продава и които има интерес да пише би било полезно за всички! Ще го помисля и още тези дни може да го реализираме :)

А в нашето семейство книги редовно даряваме в Столична библиотека, яко раздаване на приятели и познати и вече сред различни читалищни библиотеки из страната, че покрай Читател яко книги се въртят при нас :animatedwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

То това е хубаво да купуваш книги, но когато в един момент книгите ти почнат да запълват някоя стая от дома ти, и това води до ограничаване на жизненото ти пространство и от там до ограничаване на качеството ти на живот, то нещата са други. Дори и библиотеките в крайна сметка се освобождават от някои книги и ги бракуват или изхвърлят, ако нямат достатъчно складово място. 

Въпросът тук не опира до книгите които са художествена литература и които човек може да си препрочита, а въпросът е до научната литература с която се сдобиваме при разни научни проучвания, и която никога повече няма да използваме. 

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Много книги съм изхвърлил през годините, това са или книги които никога няма да прочета и не искам никой да чете или остаряла научна литература, която вече няма никаква стойност освен за рециклиране.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...