Отиди на
Форум "Наука"

Какво се случва с Кевин Спейси?


Recommended Posts

  • Администратор

Един брилянтен актьор, на който лично аз много се възхищавам и го харесвам където и да играе.

Това, което се случва в момента според мен е някакъв голям удър срещу него без да има конкретни доказателства за някакви случки преди 30 години, което може да е абсолютна измислица.

В новият филм на Ридли Скот "Всички пари на света" всички сцени с Кевин Спейси ще бъдат изрязани и презаснети с участието на Кристофър Плъмър, пише Дневник. Това се случва малко повече от месец преди премиерата на лентата.

Филмът обаче бе изтеглен по-рано тази седмица заради сигналите, че Спейси е замесен в случаи на сексуален тормоз. Актьорът вече беше уволнен и от сериала "Къща от карти".

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/11/09/3074459_vsichki_sceni_s_kevin_speisi_v_zavurshen_film_shte/

Ако имаше реални доказателства за каквото и да е сексуално посегателство от страна на Спейси, в момента щеше да е в затвора, а това което се случва е Холивуд като висш морален съдия раздва присъди.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 182
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител

Случва се, случвасе...Ако беше лъжа щеше с дозина адвокати да нападне клюкарина. Но понеже мълчи....

Като този чичко от махалата който винаге те канеше с лукчета и седнал в полата му, и  едва сега осъзнаваш, че онова коравото между краката му не беше бъстунят му....

Но виждам стигна нивото за реагиране на темата ми открита около 1 седмица преди.....:564da112d749c_wink(1):

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

случва се damnatio memorie приживе. Задава се нова ера на политкоректната цензува и лов на вещици. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не е точно така, На запад има доста по-строги разбирания  и норми за това какво е сексуален тормиоз, отколкото при нас, Когато обвинят някого в сексуален тормоз, някого ние тук избухваме "ама как така той не е направил нищо особено, това е лов на вещици"

В случая с Ккевин Спейси той е правил такива неща, за които в България се дава "аванс" и толеранс от обществото. Тук ако опипаш някоя жена най-много да изядеш един шамар, на запад ти отива кариерата.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/10/30/3068521_kevin_speisi_obiavi_che_e_gei_izvini_se_za_seksualen/

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/11/01/3070155_novi_obvineniia_v_sekstormoz_zavaliaha_kum_kevin_speisi/

И тук не става дума за политкорекност и цензура,  а за тяхни норми за поведение.

Апропо в западните корпорации в България вече се въвеждат тези норми и хората се обучават: както написах в темата на Скуби, за сексулен тормоз се смята дори да разпитваш някого за личния му живот (това го знам от първа ръка)

Дали го приемаме добре или не - това няма значние (абе и аз искам да хвана за дупето някое младо гадже, не го крия), нормите и морала са си тяхни.

============================

 

Защо толкова ви изненадва, че различните култури  и страни могат да имат различно виждане за морал , позволено и непозволено, и обществата да реагират разлино от нас?.
Ако един политик в Щатите или Швеция е хванат в корупция - кариерата му отива на кино, а той в затвора ,нали така. При нас корупцията е почто норма и няма нито един политик в затвора, ние то обещество и култура просто сме по-склонни и да ги "пропускаме" ;
И със сексуалния торзмоз е същото..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако си от правилните не може даа си корумпиран и не могат да те обвинят в използаане на служебното положение за лични цели. Даже ако практикантката М в овалния кабтинет ти доставя удоволствие това не е сексуално насилие. Даже петната по синята и рокля не могат да ти навредят оставаш си кристално чист. Особено смешно е когато жената на оставилия петната обвинява наляво и надясно политическите си конкуренти в сексизъм. Аз поне бих си мълчал в такива случаи. 

Накратко правилните имат право на личен живот и ако ги разобличат в измана и натиск над конкурента това е клевета и нарушаване на правото на лични е мейли. За неправилните действа презумцията за виновност !  След като бабето кащва че преди 30 година са я барали значи е така. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Няма спор, както навсякъде, и в тази област има изключения от правилото (или правилата).

Иначе те са ясни:

https://definitions.uslegal.com/s/sexual-advances/

Цитирай

Unwanted sexual advances are also known as sexual harassment.

http://www.aura-astronomy.org/about/policies/Section B/B25) B-XXV-Standards of Workplace Conduct.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

OT

Когато се преупотребява думата политкорекност (не че я няма, навсякъде я има, в определени области, но ние тук я преупотребяваме) се сещам за следната хипотетична случка:

Идва един бушмен в България, отива на плажа в Бургас и гледа, че хората че жените са с бански или монокини, а мъжете с гащета. Връща се в буша и почва да разказва:

"В България има голяма политкоректност, хората не могат са се съблекат и да ходят голи, когато го направят полицията ги гони и ги обвинява в нарушение на морала. Ебати и тоталитарната и фашистка държвава"

При нас не е прието хората да се разходат голи, смята се нарушение на общественият морал, което деяние може да има и правни последици..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Може и да бъркам, но ми се струва, че Кевин Спейси го отнесе покрай скандала с холивудския магнат Harvey Weinstein

https://www.usatoday.com/story/life/people/2017/10/27/weinstein-scandal-complete-list-accusers/804663001/

Това "сладурче" го обвиняват 79 жертви на сексуален тормоз от негова страна. Тръмп повлече крак по време на изборите, след него рикошира топката в Холивуд, за Спейси не знам подробности, изключително талантлив актьор е според мен, "Къща от карти" ще рухне без него, страхотно добра игра в този сериал, жалко. Преди това бяха вдигнали мерника на Роман Полански за стара история с малолетна девойка и го преследват неотклонно, също голям режисьор, но не мога да преценя дали в тези аутодафета няма и политическа отмъстителност - скандалът около полански пламна след един негов политически филм, доста груб удар върху Тони Блеър и цялата елитна политическа класа на Великобритания, /гледайте го, заслужава си!/

https://bg.wikipedia.org/wiki/Писател_в_сянка

след това почнаха неволите му с педофилските обвинения. От една страна е морално и законно, от друга изникват такива въпроси, поне в мен, откъде идва информацията и как, кой гледа в личния живот на хората, и по законен и морален начин ли го прави. Както и да е, нещата се случват.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

"Отпушване на реката" ..Скуби го беше разкарал по- ясно в темата си в един от постовете си.

Ако утре някой се осмели да изкара на показ кирливите ризи на бившите му шефове, аз ще го последвам моментално, но ме е страх да направя първата стъпка..

(Не ви ли се е случвало?)

Просто страха и нерешителността възпират много хора от това да обвинят или изкарат кирливите ризи на някого, който е по-известен или по-влиятелен от тях.
А и нещата са комлицирани, защото винаги става дума за познат, бивш или настоящ колега, шеф или роднина..При Кевин Спейси е така, при Harvey Weinstein -също, и май във всички познати случаи.. Когато обиняващият е фрики , то  тогава бързо става ясно че всичко е фейк,но при много обвинения, от познати - нещата са други.

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 6 минути, nik1 said:

 

"Отпушване на реката" ..Скуби го беше разкарал по- ясно в темата си в един от постовете си

Ако утре някой се осмели да изкара на показ кирливите кизи на бившите му шефове, аз ще го последвам моментално, но ме е страх да напрвя първата стъпка

Просто страха и нерешителността възпират много хора от това да обвинят или изкарат кирливите ризи на някого..

Не ви ли се е случвало?

 

Случвало ми се е не веднъж. Безспорно го има този ефект. Говоря за първото отпушване, доколко се случва спонтанно, и доколко може да бъде манипулирано. Скоро гледах "Сноудън" на Оливър Стоун

https://en.wikipedia.org/wiki/Snowden_(film)

Потресаващо е докъде са стигнали тайните служби с кибершпионажа в личния живот на всеки един човек, могат да манипулират /и го правят/ личната поща, социалните профили, могат да направят, ако пожелаят, от всеки невинен човек терорист или престъпник с валидни пред съда доказателства. Могат, не казвам, че го правят, но могат. Могат да те гледат и слушат буквално навсякъде.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

Един брилянтен актьор, на който лично аз много се възхищавам и го харесвам където и да играе.

Това, което се случва в момента според мен е някакъв голям удър срещу него без да има конкретни доказателства за някакви случки преди 30 години, което може да е абсолютна измислица.

Ако имаше реални доказателства за каквото и да е сексуално посегателство от страна на Спейси, в момента щеше да е в затвора, а това което се случва е Холивуд като висш морален съдия раздва присъди.

Всъщност го обвиняват за тормоз, а не за насилие, тъй че едва ли ще влезе в затвора.

В случая няма значение колко "брилянтен" актьор е, тъй като не става на въпрос за актьорската му кариера, а става на въпрос за действията му извън филмите. Много "брилянтни" актьори са доказани наркомани, побойници, престъпници, за което ако ги хванат и си носят последствията, тъй че още един или двама които са разкрити не трябва да ни учудват.

Учудващо е как все още някой баща на подобни млади тормозени актьори не е взел закона (пушката) в ръце за да се саморазправи с някой от тези тормозещите и насилващите. Или може и да има подобни саморазправи, но да не знаем за тях.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Спор няма за службите в САЩ, и за това на какво са способни и какво правят.


Преди някалко дни гледах по някой от каналите един филм на разследващ журналист Не си поставих за цел да го запомня, оказа се че хората в САЩ нямат право на адвокат и защита в толкова много случаи, че всичко изглеждаше малко нереално. Един невинен канадец го бяха "изчезнали" от митницата/границата на влизане в САЩ, като потенциален терорист (напълно невинен човек) и го бяха препратили в арабска страна, където са му разказали игрите. Стоял е години там, и са го изтезавали..

Апропо препоръчвам филма "Вътрешна сигурност" ,оригинално заглавие Homeland , който и макар да е художествен, показва какви са методите на службите в САЩ (и изобщо) и колко са цинични. Нищо не се променило в целите им, но сега службите са много по-могъщи отпреди 20 или 30 години , защото разполагат с технологии чудеса..

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 59 минути, makebulgar said:

Всъщност го обвиняват за тормоз, а не за насилие, тъй че едва ли ще влезе в затвора.

В случая няма значение колко "брилянтен" актьор е, тъй като не става на въпрос за актьорската му кариера, а става на въпрос за действията му извън филмите. Много "брилянтни" актьори са доказани наркомани, побойници, престъпници, за което ако ги хванат и си носят последствията, тъй че още един или двама които са разкрити не трябва да ни учудват.

Учудващо е как все още някой баща на подобни млади тормозени актьори не е взел закона (пушката) в ръце за да се саморазправи с някой от тези тормозещите и насилващите. Или може и да има подобни саморазправи, но да не знаем за тях.

Струва ми се че голяма част от актьорките и те не са цвете за мирисане. Не че искам да оневиня актьорите, ама да не се окаже че амбициозните актьорки са доста по активни от актьорите ? Публична тайна е , че певци артисти музиканти спортисти са преследвани ден и нощ от активни девойки. Да си спомним Йоко Оно. Не се успокои докато не получи това което искаше.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мисленно да предположим. Вие сте звезда от спотра , артист или музикант. Млада девойка ви преследва и ви иска. Предположим имате си приятелка или даже жена. Но тя иска да е с вас поне за известно време ?

Вашата реакция ?

Отказвате , пращате я по дяволите и ставате женомразец, мъж под чехъл и страхливец ?

Удовлетворявате желанията и мечтите и за да я удовлетворите и попадате под ударите на морала и закона ?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 8 минути, Du6ko said:

Мисленно да предположим. Вие сте звезда от спотра , артист или музикант. Млада девойка ви преследва и ви иска. Предположим имате си приятелка или даже жена. Но тя иска да е с вас поне за известно време ?

Вашата реакция ?

Отказвате , пращате я по дяволите и ставате женомразец, мъж под чехъл и страхливец ?

Удовлетворявате желанията и мечтите и за да я удовлетворите и попадате под ударите на морала и закона ?

Unwanted sexual advances are also known as sexual harassment.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ОК. И тук почнаха да мият сарацените....

Прочут артист снима филм с едно маловръстно момче. Придумва го, че нищо лошо няма в сексът между мъже. До там стига работата, че в една почивка между два фургона го оправя...

И сега си представи, че това момче е твоят син или твоят маловръстен брат...

Вашата реакция? 

Charlie Sheen

Редактирано от Skubi
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 часа, nik1 said:

Спор няма за службите в САЩ, и за това на какво са способни и какво правят.


Преди някалко дни гледах по някой от каналите един филм на разследващ журналист Не си поставих за цел да го запомня, оказа се че хората в САЩ нямат право на адвокат и защита в толкова много случаи, че всичко изглеждаше малко нереално. Един невинен канадец го бяха "изчезнали" от митницата/границата на влизане в САЩ, като потенциален терорист (напълно невинен човек) и го бяха препратили в арабска страна, където са му разказали игрите. Стоял е години там, и са го изтезавали..

Апропо препоръчвам филма "Вътрешна сигурност" ,оригинално заглавие Homeland , който и макар да е художествен, показва какви са методите на службите в САЩ (и изобщо) и колко са цинични. Нищо не се променило в целите им, но сега службите са много по-могъщи отпреди 20 или 30 години , защото разполагат с технологии чудеса..

До сега съм гледал само първите 6 епизода от първи сезон на "Къща от карти", но сюжетът там е анти-естаблишмънт - показано е пределно откровено какво става зад кулисите на американската политическа машина. Спейси играе ролята на конгресмен от Демократическата партия, който с невероятни маневри и макиавелистки ходове се устремява към президентската власт.  Шестият сезон трябваше да започне през 2018, но след като Спейси е уволнен, продукцията му спира. Може и да е чиста случайност, че точно в този момент се случва скандалът с него, но ми е трудно да си представя как ще завърши сезонът без негово участие, още в началото той изгражда много убедителен образ. Ще го заменят с друг актьор ли, ще прекратят сериала ли? Замяната му с друг актьор, според мен от това което видях като игра, не че е невъзможна, но би осакатила цялата продукция, нещо като дописания "Тютюн" на Димитър Димов. В интересни времена живеем.

п.с. Сега видях точно за какво става дума - актьорът Антъни Рап

https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Rapp

800px-Anthony_Rapp_SDCC_2017.thumb.jpg.cb4c98d51ad780d43d095e885ce97bcb.jpg

който в момента е на 46 години "отпушва реката" през октомври тази година, като обявява, че преди 32 години !, когато е бил на 14 години, Кевин Спейси е предприел към него sexual advance, след което се обаждат и други и Спейси прави признание, че е хомосексуалист. Кейси в момента е на 58 години, следователно към момента на обвинението на Рап е бил 26-годишен.

На всичко отгоре Антъни Рап също е "one of the first openly gay men on Broadway" и то по собствените му думи:

n 2012, the periodical, Metro Weekly, referred to Rapp as "one of the first openly gay men on Broadway".[13][14] During a 1997 interview with Oasis Magazine, the actor explained his sexual identity as "queer" rather than "gay": "I don't want to get into labels, but I've never labeled myself except to say I'm queer. The thing that's been most important to me to be out about is that I have been in loving relationships with men...I haven't said 'I am gay.' Because the truth is that I've also been in love with women, although the truth is I do think I'm primarily homosexual".[15]

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

"Вълната" според мен не е случайна, отпуши я Harvey Weinstein

За това какво се случва в Холивуд се разприказва Брат Пит (едва ли някой ще го твърди че той е  мрънкач и несериозен, пичът е осиновител и баща на куп деца)

Разприказваха се и други жертви на насилие  или сексуално използване https://www.blitz.bg/svyat/nov-seksualen-khishchnik-razkrit-v-kholivud-6-zheni-obvinikha-rezhisora-bret-ratnr-v-nasilie_news554887.html

============================

Дали мисля, че това е някаква конспирация (ако някой ме пита това) - не, не мисля че е конспирация, Просто падна една завеса и чадър, с който Холивуд или големите в Холивуд се бяха покрили...

/не съм американофоб, както знаеш/

 

 

 

 

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 часа, Б. Киров said:

п.с. Сега видях точно за какво става дума - актьорът Антъни Рап

https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Rapp

800px-Anthony_Rapp_SDCC_2017.thumb.jpg.cb4c98d51ad780d43d095e885ce97bcb.jpg

който в момента е на 46 години "отпушва реката" през октомври тази година, като обявява, че преди 32 години !, когато е бил на 14 години, Кевин Спейси е предприел към него sexual advance, след което се обаждат и други и Спейси прави признание, че е хомосексуалист. Кейси в момента е на 58 години, следователно към момента на обвинението на Рап е бил 26-годишен.

На всичко отгоре Антъни Рап също е "one of the first openly gay men on Broadway" и то по собствените му думи:

n 2012, the periodical, Metro Weekly, referred to Rapp as "one of the first openly gay men on Broadway".[13][14] During a 1997 interview with Oasis Magazine, the actor explained his sexual identity as "queer" rather than "gay": "I don't want to get into labels, but I've never labeled myself except to say I'm queer. The thing that's been most important to me to be out about is that I have been in loving relationships with men...I haven't said 'I am gay.' Because the truth is that I've also been in love with women, although the truth is I do think I'm primarily homosexual".[15]

Да, 26 годишен мъж подлага на сексуалне тормоз 14-годишеж  младеж, който е гей/"queer"?

Ако намекът е, че историята е скалъпена примерно (не знам какво значение отдаваш на тези факти) , ще го отворя така.

Едно фалшиво обвинение може да доведе до ответно дело, и съответно до големи финансови загуби (по-скоро говорим за милиони долари),в Америка,

Защо му е на някой актьор  да скалъпва истории и да ги обява публичнопред десетки милиони хора, ако това може да му донесе загуби - финансови и нефинасови? За да се прави на интересен ли?

Мъкнетето по дела и доказване на тези, не толкова безпроблемна работа..  Аз съм бил 7 пъти ответник по граждански дела(адокатът ми ,но иаз) мога да ви кажа че нищо не е лесно за страните, и психологически и финансово..

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Защото някой го е подучил. Питай адвокат как ще защити своя клиент, че е пострадал преди 32 години в дело по сексуален тормоз. Нали "виновния е невинен до доказване на противното". Дело за сексуален тормоз преди 32 години е невъзможно да се проведе. Всичко се свежда до "рекли и казали". Обещали са му, че няма да пострада и да говори на воля недоказуеми обвинения. Нали затова си има дела за обида и прочее. Доколкото обвиненията в педофилия са сериозни, но недоказуеми, то обвиненията в обида и как беше "нарушаване на моралния облик" са напълно реални. То именно и затова няма катадневни обвинения за сексуален тормоз отпреди 30 години.

Логичният извод е, че някой е обяснил на жертвата, че си струва да отправи тези обвинения.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 8 часа, nik1 said:

Вълната" според мен не е случайна, отпуши я Harvey Weinstein

За това какво се случва в Холивуд се разприказва Брат Пит (едва ли някой ще го твърди че той е  мрънкач и несериозен, пичът е осиновител и баща на куп деца)

Разприказваха се и други жертви на насилие  или сексуално използване https://www.blitz.bg/svyat/nov-seksualen-khishchnik-razkrit-v-kholivud-6-zheni-obvinikha-rezhisora-bret-ratnr-v-nasilie_news554887.html

============================

Дали мисля, че това е някаква конспирация (ако някой ме пита това) - не, не мисля че е конспирация, Просто падна една завеса и чадър, с който Холивуд или големите в Холивуд се бяха покрили...

/не съм американофоб, както знаеш/

За повечето хора, които се интересуват от кино и по-специално от американско кино не е някаква тайна какво става в Холивуд, самите актьори говорят открито за това от години. Друг въпрос, че досега не е било толкова силно във фокуса на правосъдието. Случаят обаче не е прецедент, нещо подобно се случва още през 1921 с комедийния актьор Роско /Фети/ Арбъкл, чиято кариера е съсипана след обвинение в изнасилване на актриса, недоказано впрочем

On September 5, 1921, Arbuckle took a break from his hectic film schedule and, despite suffering from second-degree burns to both buttocks from an accident on set, drove to San Francisco with two friends, Lowell Sherman and Fred Fishback. The three checked into three rooms at the St. Francis Hotel: 1219 for Arbuckle and Fishback to share, 1221 for Sherman, and 1220 designated as a party room.

Several women were invited to the suite. During the carousing, a 26-year-old aspiring actress named Virginia Rappe was found seriously ill in room 1219 and was examined by the hotel doctor, who concluded her symptoms were mostly caused by intoxication, and gave her morphine to calm her. Rappe was not hospitalized until two days after the incident.[2] At the hospital, Rappe's companion at the party, Bambina Maude Delmont, told Rappe's doctor that Arbuckle had raped her friend. The doctor examined Rappe but found no evidence of rape.

https://en.wikipedia.org/wiki/Roscoe_Arbuckle

Въпреки това го разкатават от съдебни дела и с кариерата му е свършено, а е бил от ранга на Чарли Чаплин за времето си. Самият Чаплин става жертва на "лов на вещици" в Холивуд, но там е по политически причини и е екстрадиран от САЩ през 1952. Холивуд е бил и в момента е силно политизиран - собствениците на Холивуд са собственици на най-големите медии, сред които е и СНН, ако гледате напоследък тази новинарска телевизия, ще видите, че тя е анти-тръмп, персонално анти-тръмп телевизия, излизат някакви рабфаковци репортери и громят партийния враг. Моето обяснение на случилото се е като ответна реакция на удара на правосъдието върху холивудския магнат Harvey Weinstein, който е влиятелна финансова и политическа фигура, един от най-големите спонсори на Демократическата партия и лично на кампанията на Обама; републиканския естаблишмънт удари морално противниците си в уязвима точка, последва светкавичен ответен удар със Спейси. Това разбира се изглежда конспиративно, но за мен са твърде много съвпаденията във времето, мястото и лицата, за да бъде случайно: когато се ритат атовете го отнасят магаретата.

Не мисля, че обвинението срещу Спейси е скалъпено, но мисля, че е трудно за доказване. Доколкото прочетох, става въпрос за някакво парти във вилата на Спейси преди 32 години, на което е бил поканен въпросния актьор, тогава момче. В един момент, по думите на ищеца, Спейси се усамотил с него в някаква стая и му направил сексуално предложение, не става въпрос за секс или изнасилване. Спейси отговаря, че е било твърде отдавна, бил е твърде пиян тогава и не си спомня нищо конкретно. В случая няма свидетели на сцената между двамата, има дума срещу дума. 32 години са твърде дълго време да си мълчи въпросния актьор Рап /съвпадение във фамилните имена с обявената за изнасилена актриса от Фети Арбъкл/, освен това той го прави десетина дни след обвиненията срещу Harvey Weinstein, точно тогава се сеща за това:). Както и да е, самият Спейси е с леви политически убеждения, и то доста крайни, дотолкова, че да се среща с Хуго Чавес, всеки си е башка луд, но ролята му в сериала Къща от карти не беше от полза на демократите. Объркана история.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 6 часа, Frujin Assen said:

 Питай адвокат как ще защити своя клиент, че е пострадал преди 32 години в дело по сексуален тормоз... Дело за сексуален тормоз преди 32 години е невъзможно да се проведе.

Нали се сещащ, че заради тези причини Антъни Рап ще загуби  ответното дело, и ще трябва да плати няколко милиона на Кевин Спейси....

 

 

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Tези "сензационни" разкрития се очакваха. Понеже в САЩ всичко е политика, тези разкрития се очакваха отдавна. Когато Тръмп взе властта и всички медий се нахвърлиха върху него, много блогери очакваха ответния ход. Макар и със закъснение той дойде,заваляха разкрития на мастити фигури. Казват ,че това е само началото на големи разкрития, ще видим докъде ще стигнат. Борбата на републиканците с медийте продължава. Аз бях силно учуден когато установих, че почти всички медий в САЩ са под контрола на демократите, сега някой поправя тази грешка.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
1 hour ago, Б. Киров said:

За повечето хора, които се интересуват от кино и по-специално от американско кино не е някаква тайна какво става в Холивуд, самите актьори говорят открито за това от години. Друг въпрос, че досега не е било толкова силно във фокуса на правосъдието. Случаят обаче не е прецедент, нещо подобно се случва още през 1921 с комедийния актьор Роско /Фети/ Арбъкл, чиято кариера е съсипана след обвинение в изнасилване на актриса, недоказано впрочем

On September 5, 1921, Arbuckle took a break from his hectic film schedule and, despite suffering from second-degree burns to both buttocks from an accident on set, drove to San Francisco with two friends, Lowell Sherman and Fred Fishback. The three checked into three rooms at the St. Francis Hotel: 1219 for Arbuckle and Fishback to share, 1221 for Sherman, and 1220 designated as a party room.

Several women were invited to the suite. During the carousing, a 26-year-old aspiring actress named Virginia Rappe was found seriously ill in room 1219 and was examined by the hotel doctor, who concluded her symptoms were mostly caused by intoxication, and gave her morphine to calm her. Rappe was not hospitalized until two days after the incident.[2] At the hospital, Rappe's companion at the party, Bambina Maude Delmont, told Rappe's doctor that Arbuckle had raped her friend. The doctor examined Rappe but found no evidence of rape.

https://en.wikipedia.org/wiki/Roscoe_Arbuckle

Въпреки това го разкатават от съдебни дела и с кариерата му е свършено, а е бил от ранга на Чарли Чаплин за времето си. Самият Чаплин става жертва на "лов на вещици" в Холивуд, но там е по политически причини и е екстрадиран от САЩ през 1952. Холивуд е бил и в момента е силно политизиран - собствениците на Холивуд са собственици на най-големите медии, сред които е и СНН, ако гледате напоследък тази новинарска телевизия, ще видите, че тя е анти-тръмп, персонално анти-тръмп телевизия, излизат някакви рабфаковци репортери и громят партийния враг. Моето обяснение на случилото се е като ответна реакция на удара на правосъдието върху холивудския магнат Harvey Weinstein, който е влиятелна финансова и политическа фигура, един от най-големите спонсори на Демократическата партия и лично на кампанията на Обама; републиканския естаблишмънт удари морално противниците си в уязвима точка, последва светкавичен ответен удар със Спейси. Това разбира се изглежда конспиративно, но за мен са твърде много съвпаденията във времето, мястото и лицата, за да бъде случайно: когато се ритат атовете го отнасят магаретата.

Не мисля, че обвинението срещу Спейси е скалъпено, но мисля, че е трудно за доказване. Доколкото прочетох, става въпрос за някакво парти във вилата на Спейси преди 32 години, на което е бил поканен въпросния актьор, тогава момче. В един момент, по думите на ищеца, Спейси се усамотил с него в някаква стая и му направил сексуално предложение, не става въпрос за секс или изнасилване. Спейси отговаря, че е било твърде отдавна, бил е твърде пиян тогава и не си спомня нищо конкретно. В случая няма свидетели на сцената между двамата, има дума срещу дума. 32 години са твърде дълго време да си мълчи въпросния актьор Рап /съвпадение във фамилните имена с обявената за изнасилена актриса от Фети Арбъкл/, освен това той го прави десетина дни след обвиненията срещу Harvey Weinstein, точно тогава се сеща за това:). Както и да е, самият Спейси е с леви политически убеждения, и то доста крайни, дотолкова, че да се среща с Хуго Чавес, всеки си е башка луд, но ролята му в сериала Къща от карти не беше от полза на демократите. Объркана история.

 

++

А така, падна им чадъра на престъпните комуняги, като в България, ха-ха-ха-ха 

Майтапя се, лаф да става,ха-ха-ха-ха (къде майтап, къде наистина)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
1 hour ago, nik1 said:

++

А така, падна им чадъра на престъпните комуняги, като в България, ха-ха-ха-ха 

Майтапя се, лаф да става,ха-ха-ха-ха (къде майтап, къде наистина)

 

 

От дума на дума покрай Кевин Спейси, та се сетих за Мел Гибсън. На него му "падна чадъра" веднага след "Страстите Христови" и го сложиха за публично изгаряне на кладата веднага след този филм /с българско участие в ролята на Пилат Понтийски/; почти десет години го държаха в "изолатор", беше публично отлъчен от Холивуд в немилост, помилваха го преди три години, но вече си мери приказките.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...