Отиди на
Форум "Наука"

Предложения за форумни срещи.


Recommended Posts

  • Потребител

По предложение на Р. Теодосиев, администратор и създател на форум "НАУКА", свеждам тази идея, като предложение за форумна среща наесен.

И така - мястото се нарича "ШУМЕНСКО ПЛАТО". Намира се над Шумен, през където и се стига до точката на събиране на един от хотелите.

Организира се доброволно от Пламенка Славова, два пъти в годината - пролет и есен. Пролетното се проведе преди 2 седмици.

Ето обявянето му, като предстоящо събитие

Ето снимков материал след провеждането му.

Есенното е месец септември или началото на октомври - още е рано да се кажат точни дати.

Изискването за участие са прости - обикновена заявка за участие, когато дойде време за организацията. Организаторката обявява това във ФБ-стената си и разпраща за някои специално ръчно направени от нея "покани".

Мероприятието се състои от два еднодневни похода, събота и неделя. Точката на тръгване и прибиране - е самият хотел в който са и нощувките. Хотелът е чудесен, с места за срещи и събирания, чудесна кухня. Събота вечер е нещо като "сборна вечеря" в самия хотел, за всички участници и на нея Пламенка предлага собственоръчно сготвени ястия по желание. Тя е вегетарианка и особено за хора с подобен избор за хранене ще е чудесно предложение. Отделно от това хотелът предлага стандартна храна и напитки по меню. Стаите в хотела са чудесни, самостоятелни 2, 3 или 4 места, всяка със СВ и баня, тераса. http://www.stariagrad.com/index_bg.htm.

За да не се налага да тръгвам от Пловдив много рано сутринта в събота, обикновено пътувам петък и вечерта нощувам в самия хотел. Доста от участниците правят същото - особено ако са по-отдалеч.

Походите почват ориентировъчно от 10.00 часа, и прибирането обратно е към 17-18 часа. Часовете в обявяването са примерни - те се изменят според обстановката, ситуацията и метеорологията. През целия ден се върви, като има много почивки, много лично време за хапване и отмора - сами ще видите на снимките някои от тях. Походът изобилства със скални образования, които са характерни за платото и местността. Много скални килии и параклиси, някои в естествени пещерни образования, други - изкуствено издълбани. На тия места се прави заседяване, за да могат всички участници сами да се качат, да огледат спокойно и всеки според интереса си. 

Походите нямат за цел да са натоварващи и екстремни и са подходящи за всякакви възрасти и тип туристи. няма проблеми да се взимат кучета, стига да има собствена организация за нощувката на животното - най-често в автомобила. Не съм наясно с тази част - тя тепърва може да се изясни, но съм виждал по снимките хора с всякакви породи кучета... рядко, но има. Все пак е въпрос на коректност собственика да има контрол над животното, а не да се стига до изгубване и да чака цялата група...

Шуменската крепост е на около 500 м от самия хотел. При интерес се посещава и тя, но за нея няма нужда от организация - всеки сам може да си го реализира.

================

При интерес нека се задават въпроси, като се чете от инфото по линковете.

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Датата може и да се синхронизира с Дните на предците в Плиска 1-3 юни - http://www.avitohol.org/ДНИ-НА-ПРЕДЦИТЕ-ПЛИСКА-2018

На шуменското плато има доста интересни места, стига да знае човек къде иска да отиде. Освен тривиалните направления към скалните манастири при Осмар, Дивдядово и Хан Крум, има и доста укрепления от 20 век, които са заринати днес, но са на интересни места. А ако има по ентусиазирани може да се качат и на парапланер да се повозят там... Имат и пещера там!
 

 

 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
On ‎5‎.‎5‎.‎2018‎ г. at 13:31, ramus said:

 

Най-после ..........@ramus    проговори/прописа на вулгарен/простонароден език !!!  Удоволствие бе за мен да го чета и да го разбирам, защото досега мислех, че съм позабравил български.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 22 минути, Евристей said:

Удоволствие бе за мен да го чета и да го разбирам,

не за дълго... не за дълго.  :)

Пък и - удоволствията са за баровете или кръчмите,  а не за сериозните дела и хора. Изглежда че не може да се преглътне идеята на толкова хора че форумът за тях е просто форма на кръчмарски моабет и формална седянка за чесане на лични красти... Твърде много простонародни люде смятат света за място само и единствено като за тях. Като че света, хората и живота са им длъжни със всичко и навеки. 

И още една неточност:

Преди 22 минути, Евристей said:

досега мислех, че съм позабравил български.

Не може да се забрави нещо, което никога не си знаел и "твоя свят" няма нищо общо с него. Така, че да оставим лицемерието и глупостите и всеки да си гледа гьола от който "квака". Форумът не е гьол само за точно определени жаби, които смятат че цялата вселена е техния гьол... щото просто си е "техен".

Все пак темата е възможност за форумна среща, и то сред природата, а не на кръчма. И с лични ежби... макар че изглежда някои хора не могат да живеят без тях.

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 минути, ramus said:

Не може да се забрави нещо, което никога не си знаел и "твоя свят" няма нищо общо с него. Така, че да оставим лицемерието и глупостите и всеки да си гледа гьола от който "квака". Форумът не е гьол само за точно определени жаби, които смятат че цялата вселена е техния гьол... щото просто си е "техен".

Ей...немое ли жаба като мен да похвали жребец като теб, бре Рамусье.  Позволи ми да изляза от гьола и да погледам сянката ти. Светлината от блясъкът ти ша мьа топли. А инак ,защо така грубо бре Рамусье ?  Тамън да се пиша твой фьен, ти мьа отритна !  Па мьа и обиди !!!  Горделивостта е грях Рамусе ! Тъй да знайш !  Подигравката също ! Подиграват ми се англичаните, че не говоря като тях,  подиграваха ми се испанците, сега и българската интелигенция в твое лице девалвира последния ми останал коз - бг езикът мой !    Тъжен съм пауне мой, тъжен ! Огорчи ме ти .....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

От тия... "българските" още имаш ли?  :) За мнение ли минава или коментар, но каквото и да е - айде изкарай го да ти мине. Гледам че моабета и празните приказки с пУетични иронични вметки много те влече. Поредната тема и само чака някой да я обърне на мегдан за чесане на лични сърбежи. Ако не е рамус, ще е нещо друго, някой друг... как не ви омръзва това... Ама то и да омръзне, като тегли "гравитацията" надолу... И как да се устои, като отвътре напира...

И за успокоение - не българския проблема, не и езика, не и англичани или испанци... Може би е на едно друго място е проблема - някъде сред мъглата в надраменната кухина... Предположително - и чак в Мъглявината Андромеда да отидеш - пак ще е "същото"... Може би... знам ли?

Вече се пръкнах и в образ на "жребеца"( и на пауна), в "одата между него и жабока". Така комплекта ми от форумни образи нарастна с един, дори два... поредните...От друга страна те с нищо не променят досадата от поредната повторяемост с напъна, че поне е интелигентна,

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • 10 месеца по късно...
  • Потребител
On 6.05.2018 г. at 21:44, Янков said:

Би било добре да се пусне съобщение и тук във форума, когато наближи срещата.

Ето, щом "би било добре" и аз да направя нещо "добро" в тоя живот... Поне едно!!!  :) И спокойно - така и така ще си остана "лош човек", с хиляди версии на негативни етикети и дори толкова сериозни диагнози, от толкова значително количество "доброжелателни хора" загрижени за форума, за доброто, за благото на другите, за науката, за истината... Браво на тях, да са живи и здрави.

Сега, сериозно...

https://www.facebook.com/events/2145754068841775/

Това е събитието във ФБ. Ще видите достатъчно информация по него. Пламенка Славова отговаря директно на всякакви въпроси, от всякакви сериозни хора.

Аз, вероятно ще присъствам, макар да ми е малко далеч още за точен отговор, но имам решение да участвам и ако стане, ще ми е за 4 път, там. И тази година пролетта дойде рано и до датите на срещата вече всичко ще се е раззеленило. В българският език е налична специална дума за това "зелено" - Тучно. Но аз го наричам просто "прекрасното-зелено" на пролетта. Във версия на Шуменското плато - този "цвят" е умножен по хиляди пъти... :)

По-горе вече съм пуснал общите данни и могат да се зачетат. Всеки си решава сам, но ако се оформят достатъчно заинтересовани и сериозни към думите и делата си хора, може да се комбинира транспорта... или всякакви други групово-организирани варианти.

Изборът е ваш, да живее свободата!

Ако има интерес и се породят въпроси - тук е мястото. Ако са налице участници - ще пиша на Пламенка, която познавам лично от доста години, за да има предвид в организацията. Ако обаче някой реши и сам може да се свърже с нея за въпроси и конкретни стъпки за участие в мероприятието.

Ако хора от форума решат че това е подходящо място за "форумна среща" - тогава също тук е мястото за договаряне за нея, като просто ползваме мястото, събитието и организацията на Пламенка, която винаги е безупречна и напълно отдадена на организаторската си роля.

-----------

П.С.

И за да изпреваря каквито и да са породени "доброжелателни съмнения" - да поясня че "не работя" за Пламенка Славова, не получавам процент, нито хонорар за да набавям участници. Не съм нейно рекламно лице, нито имам какъвто и да е материален или идеален интерес или форма на "печалба".

Идеята е за да се ползва "готово събитие" за форумна среща, без някой от форума да се ангажира с поемане на орговорност по организацията - това е хрумването ми, докато четях и писах в точно тази тема. Предложих го - по-горе в темата стои "историята". Това е.

 

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Аз най-вероятно няма да присъствам, че ми е доста далече и от опита ни до сега винаги срещите организирани извън София не са имали голям успех.

Но самата тема може да предизвика една локална среща :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нормално е да не се получават срещите извън София. Тия дето мислят за наука, тоест ентелегентите, седят на топло обикновено и излизат максимум до най-близката кръчма. А и са бедни по принцип учените и пестят за почивка на морето, и всеки друг харч из прованса е излишен.

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 27.03.2019 г. at 23:25, ramus said:

Ето, щом "би било добре" и аз да направя нещо "добро" в тоя живот... Поне едно!!!  :) И спокойно - така и така ще си остана "лош човек", с хиляди версии на негативни етикети и дори толкова сериозни диагнози, от толкова значително количество "доброжелателни хора" загрижени за форума, за доброто, за благото на другите, за науката, за истината... Браво на тях, да са живи и здрави.

Сега, сериозно...

 

 И аз ти отговарям сериозно. Имам регистрация във фейсбук / аз лично му казвам Сурат Тефтер /, но не я ползвам. Не одобрявам и не харесвам тези така наречени социални мрежи.

 С удоволствие бих присъствал на събирането, но ако информацията за него е само в Сурат Тефтер, няма как да разбера че е насрочена за определена дата. Затова и намекнах, че е желателно да бъде обявено и във форума. И бих бил благодарен, ако тази информация бъде предоставена тук. Не гарантирам присъствие, но имам желание.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

УИКЕНД на ШУМЕНСКОТО ПЛАТО,

с Пламенка Славова:

Подробности
 
Ето и моето пролетно предложение
за двудневна разходка по пътеките
на Шуменското плато

Сборен пункт: хотел "Стария град"
20 април 2019 г. (събота), 10:00 ч.
Регистрация в хотела: до 11:00 ч.

Следва пешеходен преход до скалния
феномен "Окото", "Костадиновия манастир",
скалните килии "Диреклията" и "Подковата",
Сухата пещера,
хижа "Букаците", "Троицкия манастир",
след което ще се върнем до хотела.

Ще вечеряме заедно вегетариански ястия,
ще си починем, а в неделя сутрин ще направим упражнения за здраве.

Ще закусим и ще освободим хотела.

Ще се придвижим с колите до началото на
пътеката и ще се разходим до заслон "Детелина",
"Момина скала", скална църква "Килията", "Хан Крумовия манастир" и форт Ченгел табия.

Цена: 36 лв. (включва нощувка и вечеря)

До Шумен и обратно ще пътуваме с коли
на принципа на споделеното пътуване.

За информация и записване: Пламенка Славова
GSM: 0889 68 24 23, e-mail: bg.plamka@gmail.com

Моля, да заявите участието си на посочения телефон,
електронен адрес или в лични съобщения до мен.
 
 
=========================
Пламенка Славова е на последната снимка, жената в центъра, с маскировъчното долнище.

53165261_396611461155435_3875921428716978176_o.jpg

53513174_396611201155461_1809922222379237376_o.jpg

3.jpg

1.jpg

2.jpg

шуменско плато пламенка.jpg

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...