Отиди на
Форум "Наука"

Кой инструктира и координира кампаниите за "традиционните ценности" в Европа


Recommended Posts

  • Потребител

Какво може да е общото между противниците в България на Истанбулската конвенция и Националната стратегия за детето 2019 - 2030 г., мексикански мултимилионер, австрийски аристократи и руски "православен олигарх"? Това е Agenda Europe - мрежа от над 100 - 150 души и организации от повече от 30 държави в Европа, работещи срещу установени човешки права, права на жените и на сексуалните малцинства. .....

 В доклад на EPF от април 2018 г. се посочва, че конкретно кампанията в България срещу Истанбулската конвенция е дело на местни организации, координирани от базирания във Виена Алианс за защита на свободата (Alliance Defending Freedom International или ADF) с председател Пол Колмън.

Тази организация успешно представлява пред Европейския съд за правата на човека случая на Петя Димитрова от "Слово на живот" заедно с адвокати Виктор Костов и Невеста Стефанова. Двамата българи са от "Свобода за всеки" - "правозащитна и издателска група, която защитава (...) ценностите на традиционното семейство. Групата обяви Националната стратегия за детето 2019 - 2030 г. за "плод на тоталитарно мислене". Костов пише по конкретен случай, че над България се оказва "външен натиск, основан на пропаганда и активизъм от прохомосексуални активисти в посока пълно морално и сексуално разграждане и извратено тълкуване на теорията и практиката за човешките права", че "източноевропейците сякаш по-усърдно (в сравнение със Запада - бел. ред.) защитават остатъците от християнската европейска цивилизация" и че България не бива да се поддава "на истеричните опити на малцинствени, но влиятелни и щедро финансирани групи да проведат още един утопично-тираничен експеримент с българите и техните деца".

Спомената ADF, с която си сътрудничат двамата български адвокати, посочва за финансирането си, че от 1994 г. насам "е предоставила на адвокати над 40 милиона евро чрез хиляди грантове, помогнали за финансиране на отделни казуси и проекти по света". Базираната на вярата правна организация - както сама се определя ADF International, допълва, че "признаваме, че без финансова помощ много от проблемите, които ние и нашите съюзници смятат за важни, няма как да бъдат повдигнати".

На среща на Agenda Europe през 2014 г. участва и Алексей Комов - тогава програмен директор на руската фондация "Св. Василий Велики", учредена от Константин Малофеев, вероятно най-известният от богатите руснаци поддръжник на православни каузи и медии, известен и с дейността си на Балканите през последните години. Днес Комов е съветник на председателя на Комисията по въпросите на семейството и защитата на майчинството и детството към руската патриаршия и ръководител на програма за подкрепа на семейното образование.

 

Той е член на ръководството на Световния конгрес на семействата (WCF), който проведе годишното си събиране през март във Верона, а Комов го нарича "платформа номер едно на консервативното движение и привържениците на традиционните семейни ценности в повече от 80 страни по света". Руската делегация на конгреса през март е от близо 20 души и един от основните акценти в изказванията е "приоритетното право на родителите да избират такова образование и възпитание, което смятат най-добро за своите деца". Под това обикновено се разбира "семейно образование" и борба с "претенциите на държавата да налага на семейството светските си ценности, призиви за въвеждане на религиозно образование в държавни и общински училища и противопоставяне на инициативи за полово възпитание и толерантност към различната сексуална идентичност.

Комов десетки пъти е участвал в Италия през последните 7-8 години в "просемейни конференции", включително на форуми на крайнодясната и евроскептична партия "Лига" на Матео Салвини. Сред "традиционните ценности" той изрежда и "против ювеналната юстиция, либералния глобализъм и размиването на националните традиции", както и "контрол над имиграцията, защото в една страна никога не могат да се установят консервативни ценности и подкрепа за многодетните семейства, ако правителството цени повече мигрантите, а не собствените си граждани като данъкоплатци".

Но руснаците са само едно звено от мрежата.

 

На събирането във Верона например говори американецът Ед Мартин, един от защитниците на консервативните каузи на Републиканската партия и съавтор на книгата The Conservative Case for Trump, в която през септември 2016 г. се отправяше призив съмняващите се в качествата на Тръмп републиканци да не се колебаят да го подкрепят на изборите през ноември. В Италия с бурни аплодисменти беше посрещнат призивът му "Библията, границите и Брекзит ще направя Европа отново велика".

 

 През март това онлайн издание публикува твърдения, че през последните десетина години американски "фундаменталистки" организации и лица от крайната християнска десница са спонсорирали с поне 50 милиона долара в Европа подобни каузи.

 

Основните от тях са описани и в "манифеста" на Agenda Europe, наречен "Възстановяване на естествения ред", и използваният в него език често може да се срещне в позиции и комуникация на симпатизантите в България. В този текст има такива неща като призив за пълна забрана на пренаталната диагностика, "защото детето, на което би трябвало да помага, почти няма полза от нея". Освен това авторите смятат, че е абсурдно здравното осигуряване да плаща за медицински асистирано възпроизводство, защото то включва премахване на ембриони. Последното важи и за инвитро процедурите, които по принцип трябвало да се забранят със закон. Продажбата и употребата на противозачатъчни средства също трябва да се забрани, защото е "неестествено" и "иманентно аморално" и защото "подронва достойнството на сексуалния акт, а така и на брака" и увеличавало извънбрачните сексуални връзки, нежеланите бременности и абортите.

Стратегии на действие

 

Когато говорят за начина си на действие, в Agenda Europe казват, че не бива да се притесняват, ако изглеждат "нереалистични" или "екстремистки". Сред предлаганите стратегии е да обръщат аргументите на опонентите си - например да оспорват методологията в доклади за наличието на хомофобия, които само пилеели парите на данъкоплатците. Следващата фаза е самите вярващи последователи на "традиционните ценности" да се представят като жертви на "християнофобията" и на нетолерантните "културни революционери".

 

Друга цитирана стратегия е представянето на исканията като права или предефиниране на вече съществуващи права. Например "правото на бащите да предотвратят аборта на своите деца, правото на родителите да са първостепенни възпитатели на децата си, право на децата да получават правилна информация, а не пропаганда на содомия" и т.н. Част от тази стратегия е да се работи и в академичните среди за алтернативно тълкувание на човешки права, за да попадне след това то в правната мисъл и законодателството.

Трета стратегия, цитирана от доклада на EPF, е охулване и злепоставяне на опонентите - с цел подмяна на същността на дебата - с изрази като "лоби за абортите, за лесбийките, гей лоби, радикални феминистки, войнстващи атеисти".

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/06/03/3422551_koi_instruktira_i_koordinira_kampaniite_za/?ref=home_main_news

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Тъмните десни реакционните сили и техните агенти не спят и сеят омраза и унижават жените !

https://www.segabg.com/hot/oon-politikata-na-sasht-za-abortite-e-ekstremistka-omraza-i-iztezanie

ГОРЕЩИ НОВИНИ 

ООН: Политиката на САЩ за абортите е "екстремистка омраза" и "изтезание"

Политиката на САЩ за абортите е "екстремистка омарза" която е равнозначна на изтезание на жени. Това обяви заместник върхновният комисар на ООН за правата на човека Кейт Гилмор, цитирана от "Гардиън" . Атаката срещу правата на жените беше криза , организирани от добре финансирани силно екстремистки групи твърди тя !

"Ясно е, че това е изтезание - това е лишаване от живот и здраве !" 

abortion_1.jpg?itok=DtRZiSIx

На крак презрени, унижени , мачкани от православните, от САЩ, от реакцията , от този чийто име не бива да бъде произнасяно и агента му !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 11 часа, Du6ko said:

Тъмните десни реакционните сили и техните агенти не спят и сеят омраза и унижават жените !

В десетката!!! За Русия и западната десница.

Ето къде се намира центърът от който се  защитават традиционните ценности и се води борбата с гнилия запад.

За много националистически и крайно десни партии подкрепата за Русия е естествен страничен ефект на антиамериканизма и анти-европейските настроения. 

Крайната десница вижда в руския президент Владимир Путин модела на силен, консервативен лидер, който защитава традиционните ценности и се противопоставя на упадъчния Запад. Тъй като повечето крайно десни партии са в същото време и срещу европейската интеграция и антиамерикански, те виждат и тясна връзка с Русия като необходима опора, за да се постигне постепенно разделяне на техните страни от евроатлантическите институции. От своя страна Кремъл смята тези партии за евентуално полезни за постигането на неговите собствени цели.

По този начин, той се интересува от събирането им под своето крило. В този контекст, в последните години крайно десните политически партии в цяла Европа установиха сърдечни отношения с Москва. Далекодесните лидери редовно посещават Русия, имат срещи с руски официални лица и често се появяват в държавни руски медии.  

В редица европейски страни различни партии (някои също и на власт) и политически актьори са получили и / или са готови да получат финансова подкрепа от Русия по един или друг начин.

По-рано този месец два германски вестника публикуваха видеозапис, показващ Хайнц-Кристиан Страше, лидер на крайнодясната Партия на свободата (ФПО), която беше част от австрийската управляваща коалиция, предлагайки помощ на лице, което представлява руски олигарх за получаване на държавни договори и предлага да закупи голям австрийски таблоид в подкрепа на FPO.

Неотдавнашни разследвания разкриха също, че популистката и евроскептичната партия на лигата, една от двете коалиционни партии в италианското правителство, е имала финансови отношения с Кремъл. Чешкият президент Милош Земан също беше обект на тесен медиен контрол за връзки с различни руски корпорации.

Във Франция вече е добре известен фактът, че през 2014 г. Льо Пен взе заеми за финансиране на предизборната си кампания, която никога не е трябвало да изплаща, тъй като руската банка, свързана с Кремъл, която й отпусна парите, фалира. Междувременно продължава разследване на британския бизнесмен Аррон Банкс , който е заподозрян в насочването на руските пари в кампанията за Brexit.

https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/putin-win-eu-elections-190528072624449.html

 

Преди 13 часа, vvarbanov said:

На събирането във Верона например говори американецът Ед Мартин, един от защитниците на консервативните каузи на Републиканската партия и съавтор на книгата The Conservative Case for Trump, в която през септември 2016 г. се отправяше призив съмняващите се в качествата на Тръмп републиканци да не се колебаят да го подкрепят на изборите през ноември. В Италия с бурни аплодисменти беше посрещнат призивът му "Библията, границите и Брекзит ще направя Европа отново велика".

 Кой би се съмнявал, че Тръмп, библията и Брекзит ще направят Европа отново "велика"?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...