Отиди на
Форум "Наука"

FINNATIVITY . Основополагащи грешки в Теория на Относителност, Времето и Пространството, Великата Константа, след смъртта на гения Айнщайн


laplandetza

Recommended Posts

Започвам, уточнявам, излагам мои систематизирани мисли, предположения , в нещо като хипотетеична алтернатива на част от Света, приемам го като интелектуална игра, така както приемам всъщност научните достижения на цивилизацията , не на сериозно , а като пластичен променлив <модел>.

 Повече от Век след Гения, ние виждаме различно, ето и първата му Основополагаща грешка , която пряви СТО, а по късно и ОТО  погрешни , като теоретична основа , а не като <апарат за описание> Между другото още нещо с огромно значение, представете си , това е сериозна матем.логическа проблема, задаяа, имате , Зависимости, Неща, които са променливи в някаква описуема логика, както например фактите в основата на експерименти, пита се иам ли само Един Математ.Модел за <описание> на Фактите или моделите са повеяе от един , с неопределен брой възможности. Тук е един от основните Помощници в това как би могла да е погрешна коя да е теория, модел,  най вече такива , които имат почти само <апарат за описания<  <физическа математика> в случая с ТО.

Първата му Основополагаща грешка , той приема относителните движения, извън Целоста на Нещата, т.е. представя си примерно Космос от само 2 ИОС, без да съобрази наличието на Реялния Космос с цялата си материя, енергия, гравитация, това което е било известно по негово време. В последствие се доказва , че за сега не е възможно Наблюдател от коя да е ИОС да открие собственото си относително движение, или относителен покой, тук няма спор, ще обясня защо по късно. Приема , като е все едно , тъй като движението според него е абсолютно относително, дали ще приемем едната система за в покой, или другата, без значение.НО от нашия поглед , над век по късно е сравнително лесно да открием такова фатално <недоглеждане> Представете си имаме Ракета с Огромна отн. скорост спрямо Наблюдател относително неподвижен спрямо Слънцето примерно, и двете системи с в практияеско ИОС, те нямат начин да открият собств. си състояние, покой, движение, , но не са отделени от Глобалната картина. Наблюдател Ракета, ако се приеме в покой на него ще му се струва , че целият му познат Космос, фучи срещу него, докато, наблюдател Слънце би отчел минимално придвижване, ако изобщо е в състояние да го направи, и един <ненормалник> от Ракета, който профучава край него. Разликата е фондаментална, тъй като Мас<Енергията в Космоса е свързана с Гравитация, според мен са като една <система> и движение спрямо тази Космич. Енергоразпределение е движение и спрямо Гравитация, а също и движение спрямо хипотет. модел на Квантов Валуум, както и хипотет.модели като поле на Хицз, , както и някакъв неизвестен друг<механизъм< за описание на инертна маса, съшо и <описание> на Елементарните, квантови основи в Простр. Движение.  Втори аспект, светлина, и предполагаемите фотони в нея се движат , в такава ИОС, свързана относително неподвижно с Измеримото Космияеско разпределение на Мас,Енергия, и всияко останало, Гравитация и пр. Светлината , ако търпи някакво въздействие и ако има маханизъм за въздействие на скоростта си , то става в такава <среда>, т.е. аз предполагам формиране на <С> в такъв тип среда, на обясненото по горе ,в такава <система> в която ако има наблюдател той  да е относително неподвижен към някакви <стойности> на нещата  по горе.

От друг ъгъл, какво би станало ако Ракета се смята за неподвижна , и Космос е неподвижен спрямо нея, те са в една ИОС, по някое време , Космос ускорява, при това материя в ракета търпи въздействие под формата на Гравитация,и ускорение, които 2 имат общ механизъм. Извършват се истински физически промени, това предполага, в размер, т.е. простр. разпростиране на материята в ракета и <собствено Време> с  възприемано, но наблюдавано отвън системата забавяне, така и от вън и за простр. промени. Такива именения след приклчване ускоренивто на Космос се запазват в инерц. относително движение. Когато ракета отново е ИОС, то наблюдател в нея отново не би различил собств. си относително движение, поне до сега известното ни. От друга страна Наблюдател от Слънце или Космос не биха изпитали такива материални промени , те не биха имали относително движение спрямо Всичкото описано горе от мен, което ще нарека Етерия със съществена скорост, т.е. теоретични винаги съществува такъв вид безбройни ИОС , които са относително неподвижни спрямо Етерия.  Това е обяснението на Първата Генерална Грешка на Айнщайн, материалните форми в различни ИОС НЕ са равноправни , както и ИОС не са относителни в този дълбок смисъл .  Продължавам по късно...................

Link to comment
Share on other sites

Пак продължавам относно Първата Основополагаща Грешка на Айнщайн в СТО.

Примерния проблем, мислена задача. Двете ИОС / Ракета и Космос, приемаме ИОС относ. неподвижна спрямо теорет. точка на Средна МасЕнергия, ако тази матем. точка към нея има прикачена и някаква скорост, за това относително неподвижна спрямо такава <точка>, а за хора като Сканер, със специални обяснителни , необходими за тях< потребности, Космос е такава ИОС, <вързана> за център на Млечния път.

За да има онова относително движение , за което претендира и е основополагащо за Айнщайн в СТО , относителност в ИОС, ракета и Космос, е нужна следната постановка, която опровергава и моите , част от тях твърдения по горе. Да приемем , че Ракета е в покой и Космос се движи срещу нея и тук е <малката> подробност в Относителност.Да, според Айнщайн има изолиране на ИОС, но опит за разиграване на Пълна Относителност в <средата> т.е Космос ние трябва да приемем , че Всичко известни , включително и светлината от Системата Космос трябва да се движи срещу Ракета, и не само светлина, ами Гравитация също и това е същото , т.е подобен ефект на гравитационно засмукване , но  образно от всички страни с посока , насоченост с тази на движението на Космос, при това материята в Ракета, дори при привидното Инерц. движение на Космос, този термин ще означава нещо различно за такава Глобална система, приличащо на вселенското разширение, то материята в Ракета би изпитвала постоянно <ускорение> т. е  Симетрията в поставянето при Айнщайновата относителност е нарушена , а с това е компрометирана и цялата му работа.

Link to comment
Share on other sites

Всъщност само факта, че като поставим нещата в Космическа основа, а не изолирани несъществуващи системи , при което за симетрия в относителност на Айнщайновото движение, че и  първия постулат , той се нарушава, защото при изпълнението на истинска пълна относителност и светлина , дори само тя би трябвало да се премества със скорост , освен константната и в Етерия , плюс и тази на <инерц. движение> на Космос. Разбира се такава пълна относителност никой не може да наблюдава и разбира се това не означава истинска надсветлина скорост, да припомним , светлина се разпространява  е част, зависима от самия Космос. От тук извода НЕ съществува Пълна, или абсолютна Относителност, Не съществува тази Относителност представена от Айнщайн в СТО.

Link to comment
Share on other sites

Както казах предполагам гравитац. увличане, но това е предположение, възможно е и да не съществува, в такъв случай системата Ракета ще е ИОС. Остава друг въпрос, ако няма <възприятие за ускорение> в ИОС ракета , Етерия би повлияла на процесите в материя на Ракета и би променила <собственото време> с колко, дали това би могло да <компенсира> примерно един светлинен лъч движещ се в Космос срещу ракета да компенсира така неговата скорост, която ще е <С> плюс тази на Космос, т.е дали в Ракета< поради <забавено време> биха измерили точно <С>.Налага се да погледнем още по на широко в ускорителните движения на Космос, т.н Разширение на Вселената, при което реално не се , не е възможно регистриране на това ускорение, което ни дава право да мислим в случая за <тотално увлияане< не само чрез Гравитация, която промяна не променя ИОС, От тук за да остане Ракета с относителна скорост спрямо Космос според мен тя би трябвало да изпитва постоянно <ускорение>, а това ускорение би повлияло на <собственното време> допълнително, отделно от другия ефект, който предполагам се получава при Инрц.Движение спрямо Етерия и за който ще размишлявам в следващи изложения. 

Пак да повторя за Сканер и подобни , тъй като при движение на Космос, какво да е в частност ускорително разширение, за сега , което ние знаем материалните обекти не изпитват никакво <собствено ускорение> и такова <преместване> е не различимо за тях от покой или относ. инерц. движение, то Ракета при пълна относителност, такава предложена от Айнщайн , ако иска да запази относителното си движение спрямо Космос би изпитвала постоянно <ускорение> или гравиефект. т.е при Айнщайновата относителност, ако се изпълни практически в нашата Вселена се нарушават Първи и вероятно Втори постулат, за втори остава спорно, в зависимост от <ефектите>.Или СТО е разобличена като погрешна.

Link to comment
Share on other sites

Втора основополагаща грешка. Айнщайн не съобразява това че светлина всъщност се разпространява с <С> независимо от излъчвателя но зависима от <среда> с определени стойности на МасЕнергия и гравитация, в Космически мащаб, за целият за времето му известен Космос тази МасЕнергия, средната и скорост се е приемала за нула, по това Време Космос се е приемал за статичен, или  по точно за такъв с нулева нетнаскорост, като би могъл да се <свива> под действието на Гравитация или по късно в модела си за пространство.Или светлина се е разпространявала в една Космическа глобална всемирна за времето му ИОС,  в която цялата материя, е в <практически покой>. Не е пожелал да помисли какво , къде, как ограничава, фиксира скорост на светлината Щом като в такава среда на Космическа ИОС нещо ограничава до скорост <С> и ограничава скорост на всички материални форми но в тази Глобална<космическа ИОС, то за всички други ИОС , които се движат относително спрямо Космическата ИОС , не би имало начин самите материални вазаимод., процеси и движения на вътрешни обекти да бъдат същите като в ИОС Космос,  просто защото има този скоростен лимит и всички тези движения биха се забавили.От друга страна, ако опита говори, че не се отчита такова вътрешно забавяне в самите ИОС, различни от Космос, то Айнщайн и после другите след него не са съобразили , че се дължи на самото<забавяне > на измерването, а както и  възможното редуциране в  пространствен. разпростиране на обектите, или известното <намаляне на размера> Това е Втората му груба грешка, която е можел да съобрази, ако беше го направил , предполагам бързо би стигнал до пътя в който да сложи Гравитация като главна заподозряна за <С> и по късно ОТО да бъде много по различна , като може би , нямаше да има този вид пространство/време, а друго някакво което е <деформирано> при ненулева нетна локална Гравитация.

Link to comment
Share on other sites

Трета Основна Грешка  в ОТО, която идва , заложена е от с.т.о.  е моделът в който Мас/Енергия  моделира деформации в пространство, време  и тези <деформации> или както и да ги нарияат, <изкривявания> са онова което наричаме Гравитация и светлина , както и материалните обекти се <движи> в тези <деформации> по някакви криви в които за наблюдател от такъв обект, те изглеждат <прави> т.е не изпитва различимо ускорение. Груба грешка с огромни последствия.Защо, защото ако беше сложил Гравитация като прияина за всичко това, поне едно е сигурно, нямаше да влезе в омагйосан кръг от грешки и пропуски, правещи работата му компрометирана.

Link to comment
Share on other sites

Основен Пропуск на Айнщайн, изключително важен, това не е грешка, за неговото време, никой не би се справил навярно. Да анонсира хипотезата ,че скорост <С> е зависима от Гравитация, чрез Мас/Енергия в Космическата ИОС. Ако беше стигнал до това, убеден съм би поставил и изградил на ново неговата Т.О.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

кефи ме обаче как си пишеш сам. Да не би Петков да ти е хакнал профила?

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, Last roman said:

кефи ме обаче как си пишеш сам. Да не би Петков да ти е хакнал профила?

Хаха, де бе, той е <артист> не хакер, макар преди време да беше спец и по изкуствения интелект. Не, друга е работата, пиша сам, защото темата е тежка, вероятно и малко хора разбират какво казвам. Петков се взима на сериозно, а за мен това е просто тренировка , нещо като многогодишна партия шах в четеримерно пространство с непредвидимо променящи се правила, по принцип в такава среда ми беше и силата, в непредвидима изискваща бързи  решения с истински жестоки последствия.

Link to comment
Share on other sites

До тук с грешките на Айнщайн, няма да си губя времето с още обяснения, те ще бъдат в моето изложение на собствената ми протохипотеза  Finnativity.

   

  Постулирам само едно нещо за сега, независеща от скорост на излъчвател, скорост на светлина <С>, която обаче е такава само в глобалната система на Етерия. Като <С> е и лимитна скорост за всички простр. движения и промени.

    Ключово за хипотезата допускане, константа <С> се <дефинира>  зависи и определя от Етерия.

 

 Етерия , това е  съвкупност от Материя  в познаваемия от нас Космос в което се вкл. всички видове такава свързани с гравитация, самата гравитация, всякакви предполагаеми механизми за създаване, зараждане на тази гравитация, всякакви предполагаеми механизми за простр. промени, движение, всякакви предполагаеми квантови полета, хипотетичен Вакуум, самата светлина, разбира се  , както и предполагаеми други неизвестни. Като основна роля в определяне на <С> играе гравитация, или онова което стои зад нея.

Link to comment
Share on other sites

Ще сложа тук мои мнения и развитие относно показаното ни от Младенов реликтово лъчение , като <осветляващо> Етерия:

 

<<<  

Добре, до тук ти върви основното, има движение , ти го определяш като ВъВ Нещо, да речем Простр.Вакуум.Проблем е , още не е известен убедителен начин да определиш такава скорост. За спътници, . както ти твърдиш и аз също , светлина се <движи> във твоят Вакуум , това е сигурно и ако се знае направлението и , а при реликтов. радиация направлението е по  и от всички посоки, ако имаме <еталон> на неподвижна ИОС в която е измерена честота на реликт. лъчение , то след това би могло да се определи посоката и скаларна стойност на скорост на един обект, наблюдател в друга ИОС, движеща се ВъВ Вакуум  и едновременно спрямо него. Ако се допусне, че това е истина без съмнение СТО отива в Славната научна история, тя е разобличена като погрешна, както и аз твърдя това. 

п.п. Заровен да пробвам да систематизирам мислите си , не видях тази очевадност, браво тук ти улучи нещо много голямо ! >>>

  <<<<< Еталонът на неподвижна спрямо Вакуум ИОС , ще е проблемен, но със сигурност е достижим много близък до такъв. Теоретично разбира се съществуват безкрайни такива. За първо време , еталон може да е  , Състоянието спрямо Младеновия Вакуум в околослънчева орбита, това за момента е достижимо за нас, или в екстремен опит за такъв в междузвездно пространство, извън или към границата на Слънчева система. >>>

 

<<<<  

 Сканер, не си убедителен, грешиш разбира се.  Вече показах, а и Младенов също , светлина се движи, съшествува във Вакуум , според Младенов, а според мен се движи , съществува под въздействието на Етерия , дефинирана, определена от нея, т.е практически същото с <С> спрямо и определена от тази <среда>

От тук на теория са възможни ИОС , относ.неподвижни спрямо Етерия , а в такива като се измери реликт. лъчение, ето ти репер, <еталон> с който си определяш скорост спрямо Етерия, и това не става вътре в самата подвижна ИОС, за която искаме да измерим скорост, а става чрез външно взаимодействие, с какво............ със <участник> от Етерия, която можем да представим като една Космическа Глобална превилигирована ИОС, т. специална такава и това разбива СТО, директен изстрел в главата, всичко свършва !  >>>

 

<<<<   Дали ще приемеш ОС Спътник за неподвижен, добре, така да е, но в такъв случай ОС Космос се движи спрямо Спътник относително и чрез рел. лъчение , част от ОС Космос , измерваме относит. скорост между тях, което при идеално измерване е онази Абсолютна скорост за която Младенов ти говори. За мен тя е псевдоабсолютна, такава е само по отношение моментното състояние на Етерия., моментно, за нас си е епоха, т.е клони към абсолютизъм. >>>

 

<<<<<  Ооо, напротив, громи СТО одма, доказва неотносителност в смисъла на СТО, защото светлина се дефинира в само един вид ИОС, в подобие на среда ,в случая Етерия, освен светлина, както и поради факта <С> , който очевидно е принадлежащ на тази специална <среда>,ИОС, всички материални обекти са зависими от нея или тя е <ограничител> на тяхната скорост.От тук не е никак едно и също, ако приемем ,че Ракета се движи срещу земя, или Земя се движи срещу ракета, не съществува такъв модел, който е в основата на СТО.Това директно потвърждава твърдението , че светлина е с непроменлива <С> и в ИОС Ракета тя е със съшото <С> , както и всички материални процеси, тяхната скорост е със съшите ограничения и не съществува начин тези процеси да НЕ намалят своя темп, т.е. реално, физически да се забавят, а самата светлина измерена като скорост в  Ракета, е <С> само и единствено поради факта наобшото забавянр на процесите в Ракета, т.е. и на самото измерване, освен това Привелигирована гледна точка, тази на Етерия ни позволява чрез нея да определяме всички останали промени, т.е. скоростите на тези промени. Това директно събаря СТО>  >>>

 

<<<<<  

за това си направих и тема , виж там, специално за теб съм я създал. Като от сега вероятно греша за гравиувлияани , при постоян. непроменлива скорост, но е без значение. 

ОС Космос, е на практика ИОС Космос, такава Етерия представена като ИОС. За да ти е лесно за преглъщане, това е Генералното разпределение на Мас/Енергия в Познаваемия ни за сега Космос, заедно с Гравитация, ЕМП, светлина, всички  хипотет. полетаи механизми в приетите до момента модели, това сама за теб го представям така, за да ти е лесно. Практически ако Това Нещо се приеме за безкрайно и има ненасоченост в движение , теоретични <центрове> на енергия и <скорост>, нулева са навсякъде.Избираш, за да не ти пречи теорията в главата, една точка, някъде в нашия галактичен куп, извън галактиките, която е относит. неподвижна спрямо средната им обща скорост, ако има такава, на практика са неподвижни, не приемаме косм. разширение като обикн. скорост на обект, то е вид промяна в Етерия. И ето готово, това ти е най близкото до ИОС Космос.Самата Етерия е динамична, <псевдосредата> , което е тя на светлина е динамична, по тая причина и ИОС Космос не е идеална ИОС.  >>>>

 

<<<< 

Доказано е светлина, ЕМВ, се разпространяват , съществуват, забележи Съществуват !, те Съществуват само в накаква <форма> която задължително включва простр. промяна и тази промяна е в <средата> на Етерия, с едни зададени там <стойности> на всияко което я дефинира, като основното е <С>. 

Помисли, ако светлина съществува сама по себе си , независима от каква да е <псевдосредаю. т.е. състояния на Етерия, тогава, не би имало за нея значение нито космия. разширяване, нето ненулевата нетна гравитация, т.е. за нея не би имали значение казаното в ОТО, не биха се потвърдили експериментално <изкриваванията> и пр. Както и гравиефектите върху скорост, доплер ефекти и т.н. т. Т.е тя е изцяло зависима от Етерия, представяна като удобство като ИОС Космос., или Вакуум на Младенов.  >>>

 

<<<  

Определя се трудно, на практика невъзможно, така като е било при Айнщайн, когато за ОТО е трябвало да изчислява такова разпределение но в несравнимо по малък мащаб.Приемам ИОС, само заради теб, той не ни е нужен за моята хипотеза, или поне не и за генералните идеи там. 

Аз не отхвърлям относителност и не твърдя за Абсолютни движения, абсолютна скорост. Практически скорост спрямо Етерия е псевдоабсолютна.  Логично , както всичко до сега и самата Етерия, т.е. на практика самият Космос е в динамика, постоянна промяна, няма абсолютност в нищо.

Можем само да постигнем прилично приближение към теоретично възможната ИОС Космос, нищо повече, а и не ни е нужно  повече , за сега.  >>>

 

<<<<   

Какво и пречи да си съществува на същият принцип както космическият прах, камъни и астероиди, които свободно си се разхождат в пространството, със спецификите на електромагнитното поле, от което тя произхожда? Гравитация, разширяване и каквото се сетиш ще и действа така, както и на другите подобни обекти. Не е нужна патерицата "среда" за да се мисли в съзвучие с фактите.

Пречи и това, че нейната специфика е <фиксирана> под формата на <С> , и това което наричаме енергия, изразено с някакви други промени, които мерим с някаква честота или енергия на фотон. Това се случва при <раждане> на фотон и в това <раздане> са замесени средни стойности на някакви фактори , като примерно гравинапрегнатост и пр. в тогавашната Етерия. За да се променят тези дефинирани във фотон дадености е необходимо въздействие, и ако то трябва да бъде генерално, всеобхватно за многото трилиони фотони от светлина на една звезда примерно, трябва да има промяна в самата Етерия, не е като да промениш, <частно< нечии орбити, и то на матер. обекти различни от фотони.  >>>

 

<<<   Добре, теоретично е просто, стига да имаме информацията, възможно е само моментно, динамично определяна , но за простота в <схемата> приемаме Космос за статичен, без никакви промени след отрязък от собственното ни време в което сме придобили инфото.  Приемаме , знаем енергията на всияки обекти в космос, ако приемем., че е възможно да изчислим каква гравитация достига до нас от всички обекти, добре, Изчисляваме скорост на всички тях. Ако има ненулеванетна скорост, то тя е за нашата ИОС Космос, ако има ненулева нетна гравитация, то тогава нашата ИОС , няма да е иделан ИОС, , ще имаме някакво пост. <ускорение> но което не можем да отчетем, ако неможем да го отяетем., практически се доближава до ИОС. Можем да получим и средната гравинапрегнатост, но това е друга работа. Така теоретично определяма нашата ИОС Космос, практически, както е ясно е невъзможно. >>>

 

<<< 

Правя допускания заради теб, да ти е просто и да не се тормозиш.

Основната ти атака,за скорост спрямо какво, тъй като не можем за този случай да ползваме ИОС Космос, та ние се оптваме да го <дефинирама> !, в този случай нямаме голяма свобода и тъй като по условие знаем скоростите на всички обекти , за теб Сканер, само за теб <знаем> скорост на един обект, само и единственно като относителна скорост спрямо всички други известни, т.е спрями гигатрилиони и , намайк. си незнайно колко много!, Така след огромни изчисления един по един и групиране на данни, анализи можем да намерим Нетна скорост , забелижи, интересува ни само Нетната скорост на всичко в Космос, а не някаква скорост определена спрямо някаква отправна система, тук няма отправна система!, не е нужна.Вероятно не е нужно да ти обяснявам, но при нетна скорост не е нужен реален <център, точка> За да ти е още по просто в система от десет протона примерно които се движат взаимно, повтарям взаимно, би могъл да изчислиш относителна скорост един спрямо друг, да намериш направленията на скорост и обща нетна скорост на системата/ >>>

 

<<<  

Мога да приема фактите, но кой как ги <чете> е съвсем отделна <вселена>. 

Няма да говоря за Младенов, не споделям неговия възглед за абсолютни движения. 

Наблюдател от ИОС може да измери скорост чрез доплерефект, която също е относителна, но главния въпрос е спрямо Ккаво и тук се разминаваме.Според мен това е спрямо някакво състояние на целия този <радиационен фон> , което състояние се задава от <фактори>, които според теб идват, част са от Какво?, отговори ми на този въпрос. >>>

<<<<какво е участвало според сегашните модели в  <измененията> на това лъчение, да не би да е било някаква глобална космическа промяна, промяна включително в гравинапрегнатост, промяна в модела на Вакуум , промяна в ГлобалнотоНетно разпределение на Мас/Енергия, промяна , вид <движение> в това което аз нарияам Е.... , а Младенов Ва..... , какво от всичко това , или друго ще предложиш............... >>>>

<<<<В случая с реликтово лъчение е безмислен , няма значение скорост на източника, самото лъчение е <деформирано< ние не търсим подобна скорост. НО измерване я промяна на честота в зависимост от скорост на Наблюдател, то зависи от Състоянието на лъчението и скорост на Наблюдател, относителна спрямо Нещо , което трябва да открием, Какво е то. >>>

 

<<<< Вакуум е предложение на Младенов, питай си него за това. С терминология от времето на Айнщайн,  приеми го само и единствено като Енергийно разпределение в целия познаваем Космос, спрямо това разпределение, Айнщайн го ползва, ползва такова в ОТО, ползвай и ти  >>>

 

<<<Ако допуснем само това Енергийно, по точно Мас/Енергийно разпределения в Космос, т.е този космически дял познат ни за нас, както казах теоретично можем да дефинираме нетнаскорост и средна енергийна <плътност>, което е много близко до гравинапрегнатост. Това е <средата> за нашата ИОС Космос, в тази псевдосреда се разпространява реликт. лъчение и тази псевдосреда е яаст от ИОС Космос. Следователно спътник, ракета се движеат въвъ и спрямо тази пасевдосреда или спезиално за теб спрамо Това Космическо Мас/Енергийно разпределение. >>>

<<<< За да изчистим съвсем от неща , които не са били <създадени> , говоря за модели, известни или утвърдени , ми се иска да говорим само с терминология по времето на Айнщайн. Тук ти трябва да се намесиш и да помогнеш. Приел ли е Айнщайн, за своята ОТО,  Разпределение на Пълна Енергия, което се равнява на Мас/Енергия. Приел ли е <статично простр.време, само като модел ли , и. или като физическо съществуване, него няма да го споменавам, звучи ми изкуствено. Нека да е само Разпредление на Пълната Енергия и целият нетен импулс на Всички обекти в познаваемия ни за момента Космос, това последното приемливо ли е според времето на Гения. >>>

 

<<<< 

Спътник, дали се движи или не , т.е дали ние ще го поставим така, дори няма значение. Детектори на спътник могат да измерят и открият разлики, тези разлики ние, повтарям ние можем , допускайки, да ги представим като скорост, а тази скорост  е спрямо Нещо и точно тук сме длъжни , ако искаме да сме без тежести на разни модели, като Т.О примерно, да определим това Нещо като само състояние на самото лъчение , което зависи от <фактори> търсим причините и самите фактори, т. е върху тази проблема създаваме <модел>. Известни фактори които биха могли да променят характер. на реликтово лъчение са............ хайде изброй ги.

Ползва ли Айнщайн онова което попитах, отговори...........>>>>

 

<<<<< Не , ние просто измерваме и откриваме разлики, тези разлики, тези стойности могат да се дължат на различни <фактори> един такъв е някакъв импулс на детекторите, т.е някаква ненулева стойност на импулса за цялата система на Наблюдател в спътника, от там  тази ненулева стойност, само можем да допуснем, без да го твърдим като факт че наподобява някаква скорост на Спътник, която е постоянна, примерно, т.е. инерциална. От тук трябва да търсим причините. Обаче , ако това да речем е Ракета , то след като имаме тези <измервания> и емпирично ги насложим с измерването и на относителна скорост спрямо многобройни космически обектии ооо ,чудо, имаме начин вече само чрез тази детекция да си измерим скорост спрямо обкръжението на Многобройни космически обекти, средната тяхна скорост. Ами ако тези космически многобройни обекти, разширим теоретично са Всички Космически обекти , тяхната нетна скорост....................... къде стигнахме, приятелю,драг. >>>>

 

<<<<Тъй вувеждам термин съобразен с век назад време,  Разпределение на Мас/Енергия*средни стойности> и нетен импулс на познаваемия Космос,  съкращавам го като  РЕК.  >>>>

<<<<. 

Имаме изчислен РЕК , това не е среда, за сега, но спрямо РЕК ние можем да калибрираме ИОС и всички такива ще ги наричам от тук нататък РЕКОС. 

От гледна точка на някоя РЕКОС имаме относителни спрямо нея скорости и скорост на светлина <С>. При измерване на доплерефект или онези разлики в импулс , които детектираме в една ИОС Ракета, тези разлики , биха се променяли след ускорение на ракета, тогава тя вече не е ИОС, но при прекратяване на ускорение отново е ИОС. Очевидно става че промените в детекцията зависят от скорост на Ракета. В една РЕКОС , измерваме реперни стойности на реликт.лъчение, сравнявайки ги с тези от ИОС Ракета, , изчислява се импулс , от тук и предполагаема скорост , която е отговорна за импулса, получавайки скорост, тя е такава, с някаква точност , като относителната скорост между ИОС Ракета и една РЕКОС., до тук възражения. >>>

<<<< Пускаме още и още различни по относителна скорост спрямо РЕКОС <ракети> и каквото и да е там в най различни посоки, и какво се случва, оооо, истинско <чудо> има една ИОС в която се прявят измервания на релик.лъчение с най малко отчетени деформации, познайте коя е тя!!  >>>

<<<< 

Ползвал е равномерно разпределение, ама то не се вписва в твоите представи :) И в момента наблюденията сочат, че в голям мащаб пространството не е изкривено, а е с голяма  точност плоско.

И аз ползвам разпределение, което вероятно е равномерно, или го възприемаме като такова, и аз приемам ,че не е изкривено, нищо различно, продължавай напред..........>>>>

 

<<<<

Пускаме още и още различни по относителна скорост спрямо РЕКОС <ракети> и каквото и да е там в най различни посоки, и какво се случва, оооо, истинско <чудо> има една ИОС в която се прявят измервания на релик.лъчение с най малко отчетени деформации, познайте коя е тя!! хахах

Даа познахте , в системата РЕКОС, Защо, какво означава това ,  >>>

<<< За да сме напълно безпристрастни , ние просто не знаем дали в РЕКОС ще са най минималните отклонения, сигурно е само , че колкото по малко се различава относителната скорост на Измервателя спрямо нетната скорост на големите космически обекти в локалноста , толкова по минимални, или възможно е и никакви ще са отклоненията, РЕКОС е вероятния отговор или много близък до него. Пак питам на какво би се дължал такъв резултат. . >>>

 

<<<.По времето на създаване на ТО. не се е знаело за рел. лъчение, източника му, Айнщайн не е бил запознат, така ли е, чак след дори  представянето на ОТО е открито. Тогава нека си представим следната постановка, всички материални обекти в Космос излъчват светлина, огромен брой фотони от всеки обект, за възможното допустимо най кратко време, интервали в излъчването на фотони. На практика се получава един Глобален микс от фотони, светлина, като източниците на тази светлина са с разлияни скорости относително определени в Глобалнанетна система по между си. Неака тази нетна система да е наречем някак, но тя е от същите обекти участващи в РЕК, т.е. лъчението идва от всички обекти на РЕК и тази система също наричаме така РЕК.  Всеки наблюдател от различни ИОС би измерил някакво лъчение и вероятни отклонения, тъй като имаме микс от лъчения с различни скорости на източниците, всъщност това са средните скорости на източниците, както казва Сканер, средни някакви относителни стойности, изчислява се отклонения, доплер ефект при постоянните измервания. НО, тъй като източника глобално е РЕК , то при наблюдател в една РЕКОС , биха се измерили най минималните, или никакви отклонения в тези средни относителни стойности. Или това Новалъчение, както сега го наричам, ще бъде подобно на реликтовото. Новалъчението е зависимо от РЕК и то го <дефинира> определя по някакъв начин, явява се като нещо, подобие на псевдосреда. Айнщайн е възприел ненулеванетна в негови системи, но те са принципно същите като РЕК, като причини за гравиефекти, <изкривяване на пространство>От тук следва <плоскост> на пространство зависи изцяло от РЕК. Освен това такова разпределение подобно като в РЕК, ако е ненулево е възможно да <променя> константата <С>, т.е. РЕК в някаква степен участва и в някакво въздействие върху конст.<С> т.е само ако е <небалансирана> има различна от нула Нетна скорост и , или има асиметрия в разпределение на <енергията> в системата РЕК. С прости думи при едни глобални движения , промени в РЕК, биха <изкривили> светлина и биха могли да променят стойност на <С> . Какви са тези глобални промени<движения> в РЕК. Примерно подобие на ротация, или някакви транслации, всички те биха могли да <изкривят> светлина, т. е. да имат ефект на увличане. Какво става ако се промени средната стойност на енергийно разпределение в РЕК, примерно намалее, т.е. има промяна наподобчваща <разширение> това съшо би могло да <увлече> светлина но как, по какъв начин, както има вероятност да промени константа<С> . По време на Айнщайн го е нямало този пример,за мисловна задача като Новалъчение, но после хоп, реликт. лъчение и <обясненията> за него. От това можем да приемем РЕК за псевдосреда, както Айнщайн с неговото простр.време. >>>

<<<Възприех РЕК като псевдосреда, освен <дефинираща> по разните начини светлина, тя прави подобно с пространств. промени на всички обекти, задаващ общ лимит на простр.промени, който е моментна стойност , възприемана като константата <С>. От тук ако приемем, една система от обекти , при които протичат материални процеси, всякакви и те са в една РИКОС , в тази система процесите ще имат един темп, т.е. скорост на процесите възприета като единица.  В друга подобна система в някаква движеща се спрямо РИКОС нова иос, наречена РакетаИОС , тези процеси не биха имали същия темп, скорост на процесите както в РИКОС, очевидно поради общото <лимитиране> ще са по малки от единица. Т.е директно следва , че РИКОС са специални и спрямо такива , от техен Наблюдател, негова гледна точка са зададени основни <характеристики> на светлина, т.е,  те са в системата която наподобява среда на разпростр. за светлина.От тук е една крачка и построяването наново на Т.О, с характерните <ефекти> следващи от съществуването на РЕК. >>>>

Оригиналната тема е от тук :

 

 

Link to comment
Share on other sites

    ГРЕШНАТА  Т.О.  облъчена от Реликтовото Лъчение                                                                                                                1.

 

Източник на реликт.лъчение са първична плазма, вероятно основно от електрони, протони, деутер. ядра и вероятно първичен хелий йони, тези разсейват, преизлъчват многократно фотони, докато постепенно такива преизлъчвания и разсейвания намалят с образуване на атоми и по късно молекули.Или източника идва от първични обекти , които са и тези носещи Мас/Енергийно разпределение за ранното простр./време. Самите фотони от реликт. лъчение с промените в първичните им излъяватели се променът и те, промени зададени от еволюцията на матер. обекти в ИОС Космос, които са тези които вземат участие и са част от Пространство/време. Еволюция , промените в реликт. лъчение са промените в цялата ИОС Космос , в Пространство/Времето. След такова дълго развитие лъчението губи пряка връзка със относителна скорост на източниците си в смисъла който СТО приема. Лъчението вече <описва> буквално пространство/време, така щото материя в ИОС Космос ,Етерия, <вакуум> задава пространството и времето чрез фиксирана в себе си <С>, светлина е част и се разпространява в тази система.

 

    ГРЕШНАТА  Т.О.  облъчена от Реликтовото Лъчение                                                                                                                       2.

 

 

Както вече изясних светлина се разпространява в простр./времето на ИОС КОсмос, Етерия , поведение на светлина е изцяло определено, дефинирано от материя в тази система, включително, по мое виждане  и Константа <С>. Това важи за всякакъв вид електром. лъчения във вакуум на Космос. Освен светлина ИОС Космос гефинира и ограничава движенията на Всички материални обекти. 

Фактът , че може с добро преближение да се определи скорост за всички ИОС спрямо ИОС Космос, чрез реликтово лъчение, ни дава нагледно значението на тази глобална ИОС,която е Генерална и Специална. Тя е от тип <обемна> ИОС, т.е. Пространственна , а факта , че фиксира<С> я прави Прострнственно/Времева ИОС. Такава система е напълно недопустима в Т,О, а тя е факт.

Освен всички други конкретни въпроси които поставя ИОС Космос, на които Т.О, не е създадено да отговори, най голямата и <сила> е <фиксиране> на <С> като факта , че наблюдатели от всички ОС,ИОС, които се движат спрямо ИОС Космос отчитат скорост<С> и скорости на други обекти в ИОС КОсмос не може да бъде обяснен чрез Т.О., а остава единственна възможност, като се приеме, че е налице истинска физическа промяна в процесите и материалните обекти движещи се спрямо ИОС Космос. Промяна в <скорост> на процесите, промвна в пространств. заемане на обектите, предполагаема как точно изменя простр. им разпростиране. Или <идеална> промяна , която осигурява <истинска илюзия> т.е относителна реалност.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...