Отиди на
Форум "Наука"

Въвеждат ваксинационния сертификат, ще стане ли условие за влизане в ЕС?


Recommended Posts

ВЕС се споразумяха за въвеждането на единен сертификат за ваксиниране срещу коронавируса SARS-CoV-2, съобщи председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел.

Въвеждането на такъв сертификат беше предложено от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, предава БГНЕС. Правителството му вече разработи образец на такъв документ. Въпреки че ваксинирането няма да бъде задължително и няма да бъде условие за пътуване, разработването на стандартизиран документ за поставената ваксина е „неотложна“ задача, написа Мицотакис в писмото си до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Гърция беше подкрепена веднага и от други държави от ЕС, чиито икономики са силно зависими от туризма: Испания, Португалия и Малта.


„Особено важно е с наближаването на лятото и ние, и всички останали да сме спокойни, че пътуването в Португалия е безопасно“, заяви премиерът на страната Антониу Кошта.

На 19 януари Европейската комисия заяви, че вече работи с държавите от ЕС върху разработването на сертификат за ваксиниране, като до края на месеца се очаква да постигне споразумение за общ подход, пише „Дойче веле“.

Засега по време на виртуалната среща на върха на ЕС лидерите на страните-членки се съгласиха да работят върху стандартизиран и общоприет вариант на документ, потвърждаващ поставянето на ваксина, който да служи за медицински цели, подчерта Шарл Мишел.

По-нататък ще се обсъжда дали тези сертификати не могат да бъдат използвани и за други цели, а ако да, при какви обстоятелства, допълни той.

Първоначално практическата полза от този сертификат ще бъде една, уточни високопоставен дипломат от ЕС, пожелал анонимност. Ако човек се е ваксинирал в Белгия, например, и реши да пътува за Франция, с този документ ще може да потвърди пред местните власти, че наистина му е поставена ваксина срещу коронавирус. Засега не се предвижда този сертификат да има друга полза, освен медицинска.

Урсула фон дер Лайен обясни, защо първоначално сертификатът ще се използва единствено за медицински цели.

Първата причина е, че липсва пълна информация за ваксинирането срещу COVID-19. Засега науката не е наясно дали ваксинираните могат да заразяват останалите с коронавирус, нито колко време след ваксинирането се запазва имунитетът.

Втората причина е политическа: Как да се гарантира спазването на правата на тези, които не са имали достъп до ваксина и каква алтернатива да се предложи на хората, които по уважителни причини не се ваксинират?. На тези въпроси засега също няма отговор.

Затова по-късно, когато му дойде времето, ще трябва да проведем сериозна дискусия, за да могат държавите от ЕС да постигнат консенсус във връзка с използването на сертификата, каза председателят на ЕК.

Лидерите на ЕС засега са постигнали споразумение да си сътрудничат с международните организации по въпроса за сертификатите. Високопоставеният служител на ЕС подчерта, че в един момент ще се постави въпроса за наличието на ваксинационен сертификат като условие за пътуване от трети страни в ЕС и от ЕС в трети държави.

Дали ще бъде необходим сертификата за туризъм, все още е рано да се коментира. Рано е да се обсъжда този въпроси и по отношение на гражданите на трети държави, тъй като има различни ваксини, което означава, че ЕС ще има нужда от информация, за да ги признае, смята дипломатът.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2021/01/25/vyvejdat-vaksinacionniia-sertifikat-shte-stane-li-uslovie-za-vlizane-v-es.477685
 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

Братушките пак ни изпревариха !!!

Руският регион е първият, който въвежда „паспорти“ на Covid-19

 Електронният документ и свързаният с него QR код автоматично ще бъдат издадени на жителите с антитела Covid-19 чрез правителствения портал Gosuslugi.ru. https://www.themoscowtimes.com/2021/01/21/russian-region-becomes-first-to-introduce-covid-19-passports-a72678

Надявах се, че поне в Русия ще се намери едно скришно място за антиваксърите, където ще може да се спасят , но уви и там ги намери  Сорос и Ротшилд. :girl_cray2:

Международен монитор: ваксинални паспорти и приложения за статус на COVID

Русия

На 4 януари 2021 г. Ройтерс съобщи, че Владимир Путин е разпоредил на руското правителство да обмисли сертифицирането за ваксинация, за да позволи пътувания в чужбина и че правителството е натоварено да направи сертификатите международно разпознаваеми.

 Австралия

 изпълнителен директор на Qantas заяви на 23 ноември 2020 г., което авиокомпанията ще се изискват доказателства за ваксинация за международни пътувания до и от Австралия, след като ваксини са на разположение.

Белгия

Белгийски представители в Комитета по здравна сигурност на Европейската комисия подкрепиха сертификат за ваксина на европейско или глобално ниво, предоставен от Световната здравна организация.

Бруней

Приложението за проследяване на контакти на Бруней,  BruHealth , включва цветно кодирана система за здравен статус, базирана на отчитане на симптомите, история на пътуванията, контакти и резултати от PCR теста и споделена от QR код.

 

Чили

Чили имаше планирано удостоверение за имунитет, но промени курса. Вместо това, той е създал „сертификат за освобождаване “ за всяко лице, което е преминало карантина след положителен за коронавирус на стандартен тест за полимеразна верижна реакция (PCR), който продължава три месеца. 

Китай

В Китай приложението  Alipay Health Code  присвоява на потребителите QR код с цвят - зелен, жълт или червен - въз основа на здравословното им състояние и историята на пътуванията. Кодът може да бъде сканиран от властите.

Дания

На 8 януари 2021 г. Ройтерс съобщава, че Дания разработва цифров „паспорт за ваксини“ за хора, получили ваксина срещу COVID-19. 

Естония

В Естония MTÜ Back To Work вече  работи пилотно на система за паспорт на имунитет,  разработена от Transferwise и Guardtime. 

Ел Салвадор

На 10 август 2020 г. президентът на Салвадор Наиб Букеле обяви, че страната  планира да издаде паспорти за имунитет на хора, които са се възстановили от COVID-19 , позволявайки им да бъдат наети от правителството и давайки им социални привилегии, които не се ползват от останалата част от населението.

 

Германия

На 29 април 2020 г. в  прессъобщение на германското здравно министерство се  казва, че има за цел да позволи на хората, които са се възстановили от COVID-19, да получат сертификат за имунитет, подобен на картата за ваксинация; ако имунитет след инфекция в научно доказан. 

Гърция

На 12 януари 2021 г. Politico съобщава , че гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е изпратил писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което предлага ЕС да въведе сертификат за ваксинация.

Унгария

На 12 януари 2021 г. Politico съобщава , че унгарското правителство заяви, че може да изиска от посетителите да покажат статуса си на ваксинация, за да получат достъп до страната чрез приложение, показващо имунитет срещу COVID-19.

Ирландия 

На 26 ноември 2020 г. ,  заместник-Мариан Харкин попита  министър на външните работи, Simon Coveney ,  дали Ирландия ще  имат имунитет печати в паспортите или цифрови идентичности създадени, за да се покаже, че едно лице е било ваксинирано срещу COVID-19 за целите на пътуването.  

Израел

Pangea, израелска фирма за цифрови идентификатори и софтуер за граничен контрол,  предложи биометрична смарт карта,  която ще съхранява резултатите от теста за антиген и антитела, за да позволи на пътниците да влизат и да се качват на полети на летищата. 

Италия

Италия е обсъждала това на регионално ниво, като  президентът на региона Венето предлага специален лиценз за тези с антитела

Филипините

На 10 декември 2020 г. департаментът по туризъм на Филипините изрази подкрепа за глобален паспорт за ваксина срещу коронавирус 

 

Саудитска Арабия

На 7 януари 2021 г. министърът на здравеопазването на Саудитска Арабия д-р Tawfiq al-Rabiah обяви стартирането на онлайн „услуга за паспорт на имунитет“, която ще бъде издадена чрез мобилното приложение на правителството „Tawakkalna“ за тези, които са изпълнили всички дози от COVID- 19 ваксина.

Има още държави надолу в линка. https://www.adalovelaceinstitute.org/project/international-monitor-vaccine-passports-covid-status-apps/

 

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

Аз знам какво ще става по стъпки и  в подробности. Единствения ви шанс за свобода и достоен исторически край е Борбата, Бунтове, метежи и Революции, спрете да си чоплите в носа !  Другата година е преломна, ако до пролетта догодина 2022 ( култовата дата 2.02.2022) не се състоят големи,' глобални масови бунтове, войни и революциии с вас е приключено ,ТО е тук, Ние сме отново с Вас.........., много вероятно да е за последна <среща> .

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

Тамън за изборите............ както казах още Април 2020.  Да ви е честито......ще последват още решителни мъдри действия  покрай Ужасната вирусна вълна  средата на март...........та чак до  Април 2021 😀 Мисли се за Вас, някой ,Той, трябва да ви пази от вас самите в тези смутни времена ....😷

 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/26/zapowed-rd-01-50-26-01-2021.pdf

 

 

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...

😀😀

 

Ето как ще обясним странични поражения след масовите ваксинации 

 

Учени: Коронавирусът остава завинаги в мозъка!
Няма гаранция, че вирусът там няма да се задейства отново

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/02/10/ucheni-koronavirusyt-ostava-zavinagi-v-mozyka.479523
 

Проучване на американски учени, проведено върху мишки, показа, че ако белите дробове се изчистват бързо от коронавируса, то той може да се задържи в мозъка за неопределено дълго време. Оттук - последиците за оздравелите под формата на световъртеж, главоболие, замаяност, безсъние, които толкова често се описват от пациенти след прекарване на Ковид-19, пише “Московский Комсомолец“.

Освен това концентрацията на вируса в мозъка на мишките е била 1000 пъти по-висока, отколкото в белите дробове. Учените предполагат, че това обяснява смъртта на пациенти, които изглежда са излекували белите си дробове седмици или дори месеци след изписването им от болниците.


Проучване, проведено от учени от Биологическия факултет на Университета на Джорджия (Атланта, САЩ) показа, че вирусът остава в мозъка на мишките за неопределено време, вероятно завинаги. Авторите на работата отбелязват, че са заразили гризачите интраназално (т.е. през носа), но вирусът е влязъл в мозъка, заразявайки нервните рецептори и след това заразявайки всички негови части, предаде "Фокус".

Три дни след като мишките са били заразени с коронавирус, те са имали високи нива на вируса в белите си дробове. На петия и шестия ден белите дробове са започнали да се изчистват, докато концентрацията на вируса в мозъка е надвишавала тази в белите дробове 1000 пъти. Това съвпадна с появата на тежки симптоми като задух, дезориентация и слабост.

Вирусът също така предизвика възпалителен отговор в мозъка, белязан от освобождаването на химични сигнали, наречени цитокини. При нормални условия цитокините казват на имунната система как да се бори с инфекцията, но твърде много цитокини могат да подтикнат тялото да атакува собствените си клетки, причинявайки опасни нива на възпаление. Мозъците на мишките в проучването показват около 10-50 пъти повече цитокини, отколкото белите дробове. При някои мишки това е причинило незабавна смърт. Но при по-леките инфекции при мишки вирусът сякаш се спотайва в мозъка.

Учените са стигнали до заключението, че мозъкът е основният орган, в който е концентриран Sars-CoV-2, особено ако инфекцията е влязла през носа. В същото време коронавирусът може безкрайно да се задържа в мозъка на мишките, което вещае неясно бъдеще на тези, които са преживели болестта.

Съществува хипотеза, че химичното вещество, което е отговорно за сигнализиране на имунната система, е много повече в мозъка и подобна привлекателност кара имунната система да атакува собственото си тяло. Авторите на изследването отбелязват, че тяхната работа помага да се обяснят хроничните неврологични проблеми при хората, като замаяност, главоболие или смущения в съзнанието. В някои случаи тези неврологични проблеми могат да доведат до хронични заболявания: автоимунни нарушения, болест на Паркинсон, множествена склероза. Освен това няма гаранция, че вирусът, обитаващ мозъка, няма да се задейства отново след години.

Business Insider публикува историята на Дариус Сетълс, който бе връщан два пъти от спешното отделение след заразяване с Ковид-19 през юни. Той се връща, когато състоянието му се влошава, но нормалното ниво на насищане с кислород кара лекарите да го изпишат. Дариус умира през юли и по това време е най-младият пациент, починал от коронавируса в Нешвил. Сега ситуациите, при които пациентите, изписани с подобрение, се връщат след известно време с влошаване, са станали ежедневие. И учените обясняват това именно с факта, че вирусът заема силни позиции в мозъка и не бърза да го напуска.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/02/10/ucheni-koronavirusyt-ostava-zavinagi-v-mozyka.479523
 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

НЯМА КОНСПИРАЦИИ ОКОЛО КОРОНАВИРУС

 

<<<< 

До три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов за въвеждане на единен номер за хората, които са ваксинирани срещу ковид, преболедували са или са дали отрицателна проба при изследване. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след днешното онлайн заседание на Европейския съвет.

 

По нейните думи държавите от ЕС са се споразумели за основните данни, които да бъдат вписвани към този номер и които да бъдат достъпни при проверка в електронна система. Тя отбеляза, че целта е националните бази данни с тези номера да бъдат съвместими.

"Въпросът за какво да служи тази информация, е съвсем отделен", уточни обаче Фон дер Лайен.

Тя съобщи, че досега около 8 на сто от пълнолетните граждани на ЕС са ваксинирани. До края на седмицата количествата ваксини, доставени в ЕС, ще достигнат 50 милиона дози. Ваксини се произвеждат на 41 места в Европа. В ЕС британският щам на вируса на ковид вече е навсякъде, южноафриканският - в 14 страни, а бразилският - в седем, добави Фон дер Лайен.

По нейните думи разпространението на заразата е устойчиво или намалява в 20 от страните в ЕС, а в седем се отчита ръст. Тя добави, че по данни от Израел, ваксинираните с препарата на "Пфайзер" повече не могат да бъдат преносители на зараза.

Цифровите удостоверения за ваксинация, даващи възможност на хората да пътуват в Европа въпреки пандемията от коронавирус, вероятно ще бъдат налични преди лятото, заяви пък германският канцлер Ангела Меркел след виртуалната среща.

"Всички се съгласиха, че се нуждаем от цифрово ваксинационно удостоверение", каза тя на пресконференция.

 

По думите й Европейската комисия ще има нужда от около три месеца, за да създаде техническата основа за подобни документи.

Трябва да се подготвим за ситуация, при която ще се наложи постоянно да се ваксинираме през идните години заради новите разновидности на вируса, заяви тя.

Според нея е необходимо в краткосрочен план да се увеличи капацитетът за производство на ваксини.

Меркел каза, че френският президент Еманюел Макрон е предложил Г-7 да дари още дози ваксини за медицинския персонал в Африка.

По думите й в определени случаи се налага да бъдат въведени ограничения по границите.

"Ще направим всичко възможно, за да намалим проблемите за пътниците и превоза на стоки", заяви тя.

Меркел каза, че за момента не очаква въвеждане на контрол на границата с Франция при департамента Мозел.

Европейският съюз обаче е разделен по въпроса за ваксинационните паспорти и затварянето на границите заради пандемията от новия коронавирус, съобщи по-рано ДПА.

Държави като Франция и Германия не искат ваксинирането срещу КОВИД-19 да осигурява повече права при пътуване. В другия лагер са няколко държави, като зависимите от туризма Гърция и Кипър, които горят от нетърпение да започнат да приемат чуждестранни посетители, като предложат привилегирован достъп на имунизираните.

Кипър вече сключи съответно споразумение с Израел - световния лидер във ваксинационната кампания. То предвижда ваксинираните израелци да могат да дойдат на почивка на острова от 1 април.

Ако ЕС не може да договори на общностно равнище ползи за ваксинираните или придобилите имунитет европейци, то Австрия и други страни ще предприемат самосиндикални мерки в тази насока, предупреди австрийският канцлер Себастиан Курц.

Науката обаче все още не се е произнесла категорично дали ваксинираните могат да заразяват други хора. Освен това, предвид недостига на ваксини, има безпокойства, че привилегиите за имунизираните хора няма да са справедливи, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Не се очаква европейските лидери да вземат решение по въпроса. Разговорите сега са съсредоточени върху взаимното признаване на сертификатите за ваксинация и тестване, като мнозина искат обща рамка, казаха европейски дипломатически източници.

Преди няколко седмици 27-те се споразумяха с единодушие пътуванията в блока без основателна причина да бъдат ограничени. Очаква се те да продължат да се придържат към тази позиция.

По-рано тази седмица Европейската комисия разкритикува Германия, Белгия, Унгария, Дания, Швеция и Финландия, че са затворили границите си с други държави от Шенгенското пространство за свободно движение.

 
<<<

Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви късно снощи френският президент Еманюел Макрон след края на първия ден от видеоконферентната среща на Европейския съвет за мерките срещу коронавируса, в който участва и българският премиер Бойко Борисов.

 

"Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски", каза той, цитиран от Ройтерс и БТА.

Подкрепа за ваксинационните паспорти, с които гражданите на ЕС да могат да пътуват без ограничения между държавите членки, изрази освен Гърция, за която туризмът е много важен, и Австрия. Противници на тази идея бяха Германия и Франция. И двата лагера имат привърженици сред другите държави, чието съотношение на силите пролича тази вечер на виртуалния Европейски съвет.

След като лидерите на страните от ЕС се споразумяха да ускорят производството и доставката на ваксини, Макрон добави, че самият той е готов да приеме да му бъде поставена ваксина на "Астра Зенека", ако това му бъде предложено, когато дойде неговия ред.

"Предвид последните научни проучвания, ефективността на ваксината на "Астра Зенека" беше доказана", посочи той.

По-рано тази година Макрон предизвика смайване във Великобритания, като заяви, че разработената от "Астра Зенека" и Оксфордския университет ваксина е "почти неефективна" при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент заяви също, че Астра Зенека не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за контрол на износа на ваксини не трябва да се използва за забрана на износа им, защото това би било контрапродуктивно.

 

Лидерите на ЕС се договориха да въведат електронни сертификати за ваксинация, обяви междувременно германският канцлер Ангела Меркел след видеоконферентната среща на европейските лидери.

Тя поясни, че може би потвърждението за ваксинация ще стане разрешително за влизане в ЕС от трети страни.

"Европейската комисия се нуждае от около три месеца, за да реши техническите въпроси", добави Меркел.

След виртуалната среща председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пък обяви, че до три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов за въвеждане на единен номер за хората, които са ваксинирани срещу ковид, преболедували са или са дали отрицателна проба при изследване. Тя изрази оптимизъм, че поставената задача за ваксиниране на 70 на сто от европейските граждани до края на лятото ще бъде изпълнена, предаде Франс прес.

Тя посочи, че се очаква голямо увеличение на доставките на ваксини от различните лаборатории, достатъчни за ваксинирането на 225 милиона европейци.

Данните, разпространени от Еврокомисията показват, че се очаква до края на юни да бъдат доставени близо 600 милиона дози.

"Епидемиологичната ситуация остава сериозна и новите варианти (на коронавируса) създават допълнителни проблеми", затова е необходимо да се запазят наложените ограничения и да се положат повече усилия за ускоряване на доставката на ваксини, се казва в изявление, публикувано след края на първия ден от срещата на високо равнище на ЕС, цитирано от ТАСС.

Италианският премиер Марио Драги на свой ред заяви, че блокът трябва да ускори кампанията си за ваксинация срещу Ковид-19 и да вземе по-строги мерки срещу компаниите, които не изпълнят поетите ангажименти за доставки, предаде Ройтерс.

"Трябва да действаме по-бързо, много по-бързо", подчерта Драги на първия ден на видеоконферентната среща на високо равнище на ЕС.

Страните от ЕС започнаха ваксинацията в края на декември, но засега са ваксинирали по-малко граждани от страни като Великобритания и Израел. Представители на Брюксел са заявявали, че бавният напредък се дължи отчасти на проблеми с доставките от ключови производители.

Представител на ЕС е съобщил на Ройтерс, че Драги е заявил на срещата, че 27-те страни от ЕС трябва да възприемат по-твърд подход спрямо компании, които не спазят поетите ангажименти. Според него може да бъде блокиран техният износ от ЕС, при това не само когато не спазят договореното, а и за известно време след това.

Бившият управител на Европейската централна банка е добавил, че Комисията трябва да се опита да закупи повече ваксини, произведени извън ЕС, след като те бъдат одобрени от европейската агенция по лекарствата.

В същото време Драги е призовал за предпазливост по отношение на плановете за изпращане на дози на трети страни. Европа изостава прекалено много с националните кампании, за да започва амбициозни програми извън границите си, според италианския премиер.

Освен това той предлага в бъдеще да се даде приоритет на поставянето на първа доза от ваксина. В момента много европейски страни, включително Италия, следват препоръките на производителите да поставят по две дози и в резултат задържат дози.  >>>

 

https://dnes.dir.bg/svyat/makron-pasportite-za-vaksinatsiya-nyama-da-sa-spravedlivi-spryamo-mladite-hora

 
  
 
  
 
Link to comment
Share on other sites

Ха, Международното положение Как натри носа на всички антиковид идиоти!, разби на пух и прах опорките , че нямало пандемия, тъмните задкулисни световни олигокорпоративни картели и ръководещите ги служби имали План да отнемат стъпка по стъпка свободите на хората и въведат технодиги фашизъм от най агресивен корпоративен тип сливане държава и олигокрация. Последните решения на ЕК и ЕС пречупиха гръбнака на тези фейктерористи.

Международното положение дава още права и свободи на хората, нови перспективи за свободно и споделено с Положението пътуване, любов и мир ! 😷

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 22 часа, laplandetza said:

Ха, Международното положение Как натри носа на всички антиковид идиоти!, разби на пух и прах опорките , че нямало пандемия, тъмните задкулисни световни олигокорпоративни картели и ръководещите ги служби имали План да отнемат стъпка по стъпка свободите на хората и въведат технодиги фашизъм от най агресивен корпоративен тип сливане държава и олигокрация. Последните решения на ЕК и ЕС пречупиха гръбнака на тези фейктерористи.

Международното положение дава още права и свободи на хората, нови перспективи за свободно и споделено с Положението пътуване, любов и мир ! 😷

При 33 вълна на ковидар когато въведът месечното задължителното ваксиниране срещу нъай-новият мутант на ковида и избухнат заради това въстания ръководени от нелегалните антиваксинанци ще пламнат и......330px-Avvakum_by_Pyotr_Yevgenyevich_Myasoyedov.jpg

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

Както предвидих, аз и доста други, още есента, изборите в Милиционерски Режим, Локдаун, хахах😷

 

<<<   

Директорът на Александровска болница в София проф. Борис Богов прогнозира, че най-вероятно новите ограничителни мерки, които влизат в сила от утре, ще бъдат удължени. Засега здравните власти обявиха, че те ще продължат 10 дни - до 31 март.

"Мисля, че ще бъде удължено това време, защото епидимиологията на вируса е такава, че за 10 дни няма да се свие платото така наречено, сигурно ще бъде удължен локдаунът, според мен със 7 до 10 дни", коментира Богов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

По думите му ще се направи селекция какво да се отвори първо и какво не. Той подчерта, че затварянето се е наложило заради безконтролното събиране на хора.

"В "Александровска" болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани", изтъкна Богов. 

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, сега тя е около 50 г.

"Нямам информация за "френски" вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви още проф. Богов.

Той заяви още, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

"Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането", уточни той.

По думите му единият е бил с "Модерна", другият с - "АстраЗенека".

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в Александровска, 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, Р. Теодосиев said:

И във Франция и западна Европа ли има избори?

Има Вълна на Гняв и Възмущение, която е в процес на Възползване , а ако бъде оставена да се развие, на <самоорганизация>

Link to comment
Share on other sites

Дали ще можем да направим научноследствен анализ и открием синхронизация във фалшифициране на <доказателствата> за т.н. ТретоЧетвърта Вълна.

Умишленнонасочени мерки, фалшификация на тестове и клинични случаи, надписване , медийно социалномрежова пропаганда, следи от специални мероприятия по диверсия(  от Злите Сили срещу Народа) на вирусно разпространение и  субклинични химиоагенти, т.е. < локално приложено отровителство>. Също и болнични убийства, като в румънските съмнения , също и български и пр. и пр.

Трябва да подредим достъпната информация, действията приличат на съгласувани заедно със забавяне на ваксинация и ударът срешу един от вакспродуктите.

Link to comment
Share on other sites

Ето начин да се съживи форума, да има интерес и дидкусии. Предлагам да се остави свободно  да анализираме достъпната информация и да се разглеждат обосновани <хипотези> относно методологията и приложените социални, психосоциални технологии в Реализране на Третата КовидВълна.

Когато се разчуе по виртуалните кълбета, доста хора ще се завъртят около този форум.

Защо не и бъдеща форумна политика за даване Свобода и  Достъп към анализи на Реални Материални Проблеми засягащи локано и Глобално Човешката цивилизация.  В случая тази конкретна Ковид Операция, а в бъдеще и други социополитич.икономически Явления, Процеси и пр.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 часа, laplandetza said:

............... Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Тук идва ужасният проблем....Орвелската пропаганда която втръпява в съзнанието на хората, че маска, –1.5 м–, карантена, не контактувай и ВАКСИНАЦИЯ!!!!! обизателно, не обръща хич сили за това, че хората след ваксинацията не стават автоматично супермени....Тоест първо трябва около 10 дена за изграждане на имунитета/поне така ни казват/ и след това при  хората намалява рискът от тежко заболяване. Тоест ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЗАРАЗЯВАТ И ДА ПРЕДАВАТ ЗАРАЗАТА БЕЗ ТЕ САМИТЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ПО СЕРИОЗНО. Поне така се предполага. И това е което не се спазва и ни се пропагандира от властите които  изразходват  безумни суми за ваксинация и тотален затвор/до финансово фалиране, разораване/ на гражданите си....И хората, ужулят им инжекцията и припват, че сега са вече ОК и хайде да караме както преди..... Никога вече няма да е както преди.....Европа преди беше сравнително тихичка, спокойна. Но сега се замъти водата и изплува хммм.....Ежедневно свалят унгарците на сръбската и румънската граница наши хора от автобуси, камиони и други средства защото са им изтекли документите...Защо ли са припнали изведнъж нашите хора, живуркащи  изтекли ЛК. И не им пукало...Но в момента на задължителната ваксинация трябва да се приберат. Чужденци не ваксинират... И с изтекъл документ тези лоши унгарци ги спират на шенгенската граница.... 

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, Skubi said:

Тук идва ужасният проблем....Орвелската пропаганда която втръпява в съзнанието на хората, че маска, –1.5 м–, карантена, не контактувай и ВАКСИНАЦИЯ!!!!! обизателно, не обръща хич сили за това, че хората след ваксинацията не стават автоматично супермени....Тоест първо трябва около 10 дена за изграждане на имунитета/поне така ни казват/ и след това при  хората намалява рискът от тежко заболяване. Тоест ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЗАРАЗЯВАТ И ДА ПРЕДАВАТ ЗАРАЗАТА БЕЗ ТЕ САМИТЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ПО СЕРИОЗНО. Поне така се предполага. И това е което не се спазва и ни се пропагандира от властите които  изразходват  безумни суми за ваксинация и тотален затвор/до финансово фалиране, разораване/ на гражданите си....И хората, ужулят им инжекцията и припват, че сега са вече ОК и хайде да караме както преди..... Никога вече няма да е както преди.....Европа преди беше сравнително тихичка, спокойна. Но сега се замъти водата и изплува хммм.....Ежедневно свалят унгарците на сръбската и румънската граница наши хора от автобуси, камиони и други средства защото са им изтекли документите...Защо ли са припнали изведнъж нашите хора, живуркащи  изтекли ЛК. И не им пукало...Но в момента на задължителната ваксинация трябва да се приберат. Чужденци не ваксинират... И с изтекъл документ тези лоши унгарци ги спират на шенгенската граница.... 

Фактите говорят, че от медицинска гледна точка е нужно само спазване на хигиена и избягване на струпвания, хора със съмнения за начална симптоматика да са с маски и да избъгват също струпвания. Симптомните да имат възможност за лесни болнични и да се направи здрава организация <мобилни здравни екипи> да посещават на адрес и да се следят постоянно болните останали по адреси. Възрастни и болни с засилени социални схеми, транспорт и извеждане от струпвания, медицинско наблюдения. Все неща , които ги говорихме многократно и бяха напълно постижими, не се случиха почти никадаЕ и то съвсем Умишлено и целенасочено!, което е престъпление.

Самата ваксинация е абсолютно ненужна и рискова Сега в края на разпростр. цикъл на разновидност коронавирус, натиск за ваксиниране в този момент също е престъпление.

Когато обобщим от здравна гледна точка всичко е по старо му, няма нужда от нищо екстремно, цялата система от <мерки> и планове е като за всеки сезонен вирусен <пик>. 

Отметнали сме здравния Проблем, остават Другите Проблеми , които са изцяло Създадени и Развиване в заговор, кой и защо върши тази Организирана престъпна дейност на световно и локално ниво, ще избегна да предполагам. Изниква въпроса какво да бъде Противодействието срешу тази Заверана Обсебване, как да се организират протести и бунтове, както и държавна екстремна смяна на Политиките, т.е на Радикална смяна на Власт.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

163078975_1998412166967884_1815547417041385405_o-masolat-1024x575.jpg

163184921_1998412110301223_4158075726741355847_o-1024x358.jpg

 

Точка за ваксинации. 2 часа чакат хората вкупом. В кръчма, ресторант, кино и други заведения, плажове, паркове е забранено, но тук може. Може?

 https://24.hu/kozelet/2021/03/20/esztergom-oltopont-sor-tomeg/?fbclid=IwAR2MDqBqlu_OqlupegFVdiire_6iJADnHPmniYkyUiNzJxgRm6P2F5bGOKw

Prof.Dr. Sucharit Bhakditказа. Като почнат ваксинациите, смъртните случаи ще се увеличат...Рязко. 

Link to comment
Share on other sites

Какви бяха събитията, примерно как след такава уж <масова ваксинация> в Израел до преди 2 седмици положителните случаи корона всъщност нарастваха, Защо? Какво означава <положителни случай. на каква база, на положителен тест или на комплексна диагноза?, което е Невъзможно, защото диагноза се поставя на Разболял се, а безсимптомен с положителен тест е просто положителен тест и нищо Друго, дори не е заразоносител, при ниска концентрация на вирусни частици в тъканите , епител на горни дихателни пътища той Доказано няма да зарази Никого.

От много време се дискутира самата технология на всички тестове, меко казано е Съмнителна, тази технология лесно се маниполира , при желание могат да се увеличат или намалят положителните резултати, вече се знае как се прави това.

Друг проблем, специализирани тестове за доказване контакт с Коронавируси в близко и по далечно време, да речем 18 месеца, т.н. клетъчен имунитет. Време е за сондажно проучване в популацията на държава и  или региони. Набелязват се примерно 5 хиляди <жертви> и им се вземат проби Едновременно, като се обработват соред държавния капацитет, излизат резултатите и истинската картина се вижда за онзи период. Защо никой не прави това логично <проучване>?, а вече е късно, твърде късно, има Масова Ваксинация иииии картината е замърсена, замъглена, размита, а скоро и заличена, кой прикри това Огромно Доказателство, Кой Затри тази възможност да добием Знание?

Link to comment
Share on other sites

Преди 12 минути, deaf said:

Форум наука научен форум ли е?! Питам сериозно. Защото ваксините не са ваксини. Ето вижте в този сайт - осмият или деветият пост:

https://www.facebook.com/Yamuna.BG

В какъв смисал, мога да предполагам де, но питам. Нямам личен профил и не мога да влезна ( нямам достъп до  бизнеспрофила, друг индивид го администрира)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Just now, laplandetza said:

В какъв смисал, мога да предполагам де, но питам. Нямам личен профил и не мога да влезна ( нямам достъп до  бизнеспрофила, друг индивид го администрира)

Ще цитирам част от коментара на Владислава Даракчиева:

"Думата ваксина се използва абсолютно некоректно и манипулативно.

По дефиниция ваксина е вкарването в тялото на омаломощен вирус или парченца от умъртвен такъв с цел имунната система да бъде активирана да произвежда анти-тела. "Ваксините" за Ковид на Астра-зенека,Пфайзер и Модерна не са такива. Затова и процесът на инжектирането им не е ваксинация....

Отказвам да приема че естествен имунитет няма - има и той е доказуем."

 

Иначе казано,"ваксините",които правителствата по света на пробутват,са безобидна водичка.

 

Още един цитат от сайта на Владислава:

"Не може да се патентоват естествени неща." - цитатът е от д.р Лорен Дей по повод така наречените "ваксини".

И още:

"Д-р Монтание,(помните го нали? Защитаваше българските сестри в Либия):

"Няма да се ваксинирам."

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 минути, deaf said:

Ще цитирам част от коментара на Владислава Даракчиева:

"Думата ваксина се използва абсолютно некоректно и манипулативно.

По дефиниция ваксина е вкарването в тялото на омаломощен вирус или парченца от умъртвен такъв с цел имунната система да бъде активирана да произвежда анти-тела. "Ваксините" за Ковид на Астра-зенека,Пфайзер и Модерна не са такива. Затова и процесът на инжектирането им не е ваксинация....

Отказвам да приема че естествен имунитет няма - има и той е доказуем."

 

Иначе казано,"ваксините",които правителствата по света на пробутват,са безобидна водичка.

 

Още един цитат от сайта на Владислава:

"Не може да се патентоват естествени неща." - цитатът е от д.р Лорен Дей по повод така наречените "ваксини".

И още:

"Д-р Монтание,(помните го нали? Защитаваше българските сестри в Либия):

"Няма да се ваксинирам."

Ами.......... не съм съгласен.

За мен Въпросът е Текущото в момента Ваксинация ли е или Нещо друго, Отговора е изчистен и ясен, Текущото в моменте е Нещо Друго, Не е ваксинация. Ваксинация не се извършва в момент на <вирусно затихване> в един да го наречем <епидемиологичен цикъл> .

Какво Друго е......... това е вид екпериментално масово приложение на ваксинационни продукти и набиране на статистикомедицинскоимонол. данни, а и не само, от ефекта , от нанесените вреди на това задание.Експеримента е с немедицински цели ( защото е медицински противопоказен), следователно за  разследване относно Експеримента би трябвало да се включат специалисти, юристи, психолози, социополитолози и подобни, специалисти по <национална сигурност> и пр.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Правила на Форум - Наука: https://www.forumnauka.bg/terms/

8. Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като СПАМ (като нежелани). Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, никът на съответния участник ще бъде деактивиран.

9. Да се придържа възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението.

 

Темата се казва: Въвеждат ваксинационния сертификат, ще стане ли условие за влизане в ЕС?

Вие пишете за това какво е ваксина и какво не е ваксина, като цитирате някакъв профил във фб? Това ли е вашият източник на информация?

Ето какво е ваксина: 

Ваксината е биологичен препарат, който създава активен придобит имунитет срещу определена инфекциозна болест. Ваксините съдържат специфичен антиген, консерванти, стабилизатори и адюванти.

Въвеждането на ваксина в организма се нарича ваксинация.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ваксина

А за ваксинационния сертификат пробваме на по-късен етап да го коментираме, когато има повече информация, че в момента няма.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...