Отиди на
Форум "Наука"

Защо българинът не си е измазал къщата, а в същото време пие, пуши и има по 2 сателитни антени на фасадата?


Recommended Posts

  • Потребител
Че малко ли са? Я ги сравни с другите страни? И защо The ripper е в щатската статистика?

Да, махаме Рипара. Кои са малко?? Айде виж статистиките. Русия е доста назад. Второто място е на Англия, Франция, Германия, Япония, Австралия и тн..Интересно е, че различията между първия и втория, от една страна, които са с доста сходна култура, и всички останали са главозамайващи.

САЩ - 152 регистрирани серийни убийци.

Великобритания - 44.

Русия - 10.

Китай - 5!!!!

Заключение - серийните убийци не зависят от броя население или от бедността, зависят от местната култура.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Че за какво ти е това "и това!" Искаш децата ти да ходят на летни бригади ли? Ми иди в Куба - ще ходят.

"И преди и сега/ ... е мафия", ама работенето не е по един и същи начин.

Ето на сега излизам от едно средно добро софийско заведение. Персоналът, никой няма да се очуди, е от млади хора под 30. На вратата добър вечер, на излизане приятна вечер.

Вие като сте такива спецове по социализма, помните ли опашките пред бар "Хавана" и средностатистическия социалистически сервитьор?

Е аз всеки ден съм по заведения. Не пия, водя туристи. Картинката е трагична. Анкетите, които после правим с туристите за качество на обслужването в България също са трагични...какво повече да кажем.

Призовавам да се абстрахираме от лични впечатления и да прилагаме статистики и реални данни.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А, е това последното към Невски, pls :):) :) Пък и твоите посещения и те са лични впечатления, да не са статистически:))))

тая руска статистика, макар, че отклоняваме темата - Битцевския маниак де го? В щатската е включена всичко, а в Руската - от 60-тте го. на 20 век с малко изключение. Не е точна.

http://www.gazeta.spb.ru/108042-0/ ето тука други данни.

http://www.gazeta.spb.ru/108042-0/

ПП

Но да не превърщаме темата в криминологична.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Хм, хм, хм, това е доста точно становище. Има две корекции - едната е странична - другия генератор на серийни убийци осве САЩ е Русия. Каква културна особеност свързва тези два колоса по този въпрос ти обясни.

Втората - добре очертаваш тук опеределени НЕГАТИВНИ характеристики на бълг. общество. Но те не го изчерпват.

КГшка,

Да ти обясня нещо, което явно във форумните полемики си пропуснал.

В науката няма позитивен и негативен резултат. Няма позитивни и негативни характеристики. Има резултати, дефиниции, характеристики, дискусия и толкоз. Казвам ти го защото имам публикации и в списания с Impact factor около 7, което е адски високо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Няма доверие в полицията

Хората не сигнализират за престъпления, защото не очакват резултат

Степан Хиндлиян

25 Август 2009

Запазва се тенденцията гражданите, които са обект на битови престъпления, да не подават сигнал в полицията, защото не вярват, че органите на реда ще направят нещо. Това показва анализ на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД), представен във вторник по време на дискусия в парламента от Чавдар Червенков от ЦИД.

Той посочи, че необявената престъпност, т. нар. латентна престъпност, достига до 40 - 50 процента от общата. Това са предимно престъпления като обири на имущество и грабежи.

Шестдесет на сто от анкетираните отговарят, че не са подали сигнал в полицията, защото не вярват органите на реда да направят нещо, каза Червенков.

В основните страни членка на ЕС тенденциите са към повишаване броя на регистрираните престъпления от 2001 г. насам, докато в страни като България, Чехия и Словакия има тенденция към намаляване.

От 650 000 престъпления МВР регистрира 110 000

По думите на Чавдар Червенков в България годишно стават около 650 000 престъпления. Официално регистрираните случаи от МВР обаче са между 100-110 000 годишно.

Според изследването за 2008 г. броят на престъпленията е 610 000. Официалната полицейска статистика сочи, че са станали 113 340 престъпления

По официалната статистика на МВР за 2008 г. най-масови са посегателствата срещу собствеността (кражби, грабежи, измама) – около 70 000, следвани от общоопасните престъпленията - около 29 000.

Повечето от гражданите, които не се обръщат към полицията при престъпления, смятат, че органите на реда няма да направят нищо или пък, че не могат да направят нищо.

Зам.-главният прокурор Валери Първанов отбеляза, че досъдебните производства са за м.г. са 149 000, което е повече от регистрираните от МВР престъпления. Той обясни това разминаване с липсата на единна система между държавното обвинение и министерството. По думите му прокуратурата работи по общо 600 000 досъдебни производства срещу неизвестен извършител, които най-вероятно ще бъдат прекратени.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че регистрирането на по-малко престъпления от МВР е подход, заложен през годините, за да се отчита по-голяма разкриваемост.

"Заедно с неправителствените организация аз смятам, че може да се върви към уеднаквяване на критериите за измерване на всички регистрирани престъпления в страната."

Според министъра работата на полицаите е да бъдат колкото се може по-близко до обществото. "При едно пътнотранспортно произшествие полицаят трябва да отиде на място, за да осигури необходимата пропускливост на дадената пътна артерия, а не да стои 2 км по-надолу и да мери за превишена скорост. Полицаят трябва да бъде човекът, когото хората познават в квартала, родителите да го познават и да го виждат от време на време, защото в момента аз не знам дали вие като журналисти знаете кои са вашите квартални”, каза Цветанов.

Според ЦИД трябва да се разработи спешно стратегия за вътрешна сигурност, защото такава не е правена от 10 години. Идеята бе подкрепена и от Цветанов. Необходима е бяла книга за вътрешната сигурност, в която смятаме, че трябва да бъде включено задълбочено и честно изследване на ситуацията в страната, продължи Чавдар Червенков.

МВР работи със стара структура и инструменти

Според него основен проблем пред МВР е, че все още се опитва да работи в новата среда със стара структура и инструменти. Обществото все още възприема полицията като репресивен орган, а като такъв я приемат и част от самите полицаи. каза експертът.

Докладът очертава и проблемите в оперативно-издирвателната дейност, която в последните години се е превърнала в тежка и бюрократична система за създаване на обществено ненужни документи.

ЦИД препоръчва създаването на нов модел на полицейско разузнаване, тъй като досегашната оперативно-издирвателна дейност не дава реални резултати. "Крайно несериозно е борбата с престъпността да се води само с показни акции от типа на "Комар" и "Респект" или с периодични призовавания на предполагаемите престъпни босове в сградите на МВР и ДАНС", пише в доклада.

Временно управляващият посолството на САЩ посланик Джон Ордуей заяви по време на дискусията, че напоследък има добри резултати от оперативното сътрудничество между САЩ и България при разкриването на престъпления с трафик на наркотици. САЩ помагат на страната ни в областта на сектора за сигурност под две форми: чрез обучения и подготовка на законодателство и чрез оперативно сътрудничество.

"Работим и с новото правителство. Налице са всички предпоставки, за да се премине към успешно провеждане на кръга от реформи”, каза Джон Ордуей. Предоставянето на инструментариума на полицията е това, което очакваме от реформата в сектора за сигурност, посочи той.

Между другото имам изкарани поне 12 месеца през лятото (4-5г.) в и около Битцевския Парк, защото живеех наблизо. Много подходящо място е избрал тоя Пичушкин ли какъв беше.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Такааа. Нещо за студентите в наше време. Всичките студенчета, които познавал около мен работят (сина на един общ познат със съфорумец (т.е. може да се провери) е абитуриент в английската и работи, като зидаро-мазач ;)). Един в магазина на чичо си, друга е екскурзовод с испански (и втори език португалски), трета работи в чужбина за храна и квартира само (нещо, като стаж, но доброволен, трупа точки момичето). А едно дете още при кандидатстването заяви на родителите си искам в Свищов и то задочно, защото ще работя! Влезе и София редовно, но не промени решението си. На всички родителите имат възможност да ги издържат. А без едно момченце, но той играе в аматьорската мъжка лига, в Бирмингам Англия.

Сега за предишните. Аз съм следвал по татово време. Как си представяте редовен студент да работи тогава? От бригади не съм кръшкал, въпреки, че лесно можех да изкарам медицинско (имам сума ти алергии). Аз бях един вид "привилигирован", не ходех на лекции (съученичките ми бяха 2 курса напред и още първата седмица имах двоен комплект лекции и пищови по всички дисциплини), но на семинари, колоквиуми и упражнения не може да не отидеш. Ние миехме автобуси и тролейбуси през семестъра, но нередовно. През лятото решихме да се хванем като докери. Три пъти ни гонеха от Сточна гара едва ли не с камъни. Отидохме в Горна Баня (е трябваха ни пари сега). Там казаха: добре момчета ще разтоварвате памук. Бравос си рекохме ние, чиста работа и лека, ама не знаехме, че балата тежи 240 кг., а ние бяхме трима дечковци по на 70-75 кг. Е отказаха ни.

Сега за жилищния проблем. За студент е немислимо да си купи жилище, както тогава така и сега. За да излезе на квартира работата през летните месеци въобще не върши никаква работа. Бих искал да зная как е стоял въпроса с ГДР тогава и сега с немските студенти? Нещо повече, младия специалист също не можеше да си купи жилище. Със заплата от 180 лв. (толкоз беше накрая на соц-а) не можеше и да си наеме без да гладува.

Сега за другите. На село българина наистина градеше къщи. Един кат за сина, един за дъщерята. Градеше ги по 15-20 години. Защо? Защото в града нямаше жилища, а и да имаше не се даваха на младите "селяни". В селото същата работа. Бих желал да зная, какво са правили младите "селяни" в ГДР. След като са "изритвали" на 18-сет, какво са правили, как са преживявали, къде са живяли?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Такааа. Нещо за студентите в наше време. Всичките студенчета, които познавал около мен работят (сина на един общ познат със съфорумец (т.е. може да се провери) е абитуриент в английската и работи, като зидаро-мазач ;)). Един в магазина на чичо си, друга е екскурзовод с испански (и втори език португалски), трета работи в чужбина за храна и квартира само (нещо, като стаж, но доброволен, трупа точки момичето). А едно дете още при кандидатстването заяви на родителите си искам в Свищов и то задочно, защото ще работя! Влезе и София редовно, но не промени решението си. На всички родителите имат възможност да ги издържат. А без едно момченце, но той играе в аматьорската мъжка лига, в Бирмингам Англия.

Сега за предишните. Аз съм следвал по татово време. Как си представяте редовен студент да работи тогава? От бригади не съм кръшкал, въпреки, че лесно можех да изкарам медицинско (имам сума ти алергии). Аз бях един вид "привилигирован", не ходех на лекции (съученичките ми бяха 2 курса напред и още първата седмица имах двоен комплект лекции и пищови по всички дисциплини), но на семинари, колоквиуми и упражнения не може да не отидеш. Ние миехме автобуси и тролейбуси през семестъра, но нередовно. През лятото решихме да се хванем като докери. Три пъти ни гонеха от Сточна гара едва ли не с камъни. Отидохме в Горна Баня (е трябваха ни пари сега). Там казаха: добре момчета ще разтоварвате памук. Бравос си рекохме ние, чиста работа и лека, ама не знаехме, че балата тежи 240 кг., а ние бяхме трима дечковци по на 70-75 кг. Е отказаха ни.

Сега за жилищния проблем. За студент е немислимо да си купи жилище, както тогава така и сега. За да излезе на квартира работата през летните месеци въобще не върши никаква работа. Бих искал да зная как е стоял въпроса с ГДР тогава и сега с немските студенти? Нещо повече, младия специалист също не можеше да си купи жилище. Със заплата от 180 лв. (толкоз беше накрая на соц-а) не можеше и да си наеме без да гладува.

Сега за другите. На село българина наистина градеше къщи. Един кат за сина, един за дъщерята. Градеше ги по 15-20 години. Защо? Защото в града нямаше жилища, а и да имаше не се даваха на младите "селяни". В селото същата работа. Бих желал да зная, какво са правили младите "селяни" в ГДР. След като са "изритвали" на 18-сет, какво са правили, как са преживявали, къде са живяли?

Здрасти!

Питай тати мама защо пътуваха масово първо с влак после с кола нашите до Берлин на времето. Знам ги защото минаваха през Будапеща...

Що за ГДР почти веднага получаваха дом щом като се уженят. Масово ходеха на работа млади момчета предимно защота имаше недостатък от мъже....

:punk::punk::punk:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Здрасти!

Питай тати мама защо пътуваха масово първо с влак после с кола нашите до Берлин на времето. Знам ги защото минаваха през Будапеща...

Що за ГДР почти веднага получаваха дом щом като се уженят. Масово ходеха на работа млади момчета предимно защота имаше недостатък от мъже....

:punk::punk::punk:

Здрасти,

Това за мама и тати не го разбрах?

Аха, това, че нямало мъже е германската култура? Заложено е при Хитлер може би? А ако не се оженят? В Б-я също всички ходеха на работа, но тъй като мъже си имахме, нямахме жилища. Даже да можеше тати да извади пари, жилища немаше. А от друга страна със стотинките от трудодните в ТКЗС-то, можеше да се уредиш (аки имаше жилища де), някъде малко след пенсия ;).

Нещо не мога да те разбера.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
КГшка,

Да ти обясня нещо, което явно във форумните полемики си пропуснал.

В науката няма позитивен и негативен резултат. Няма позитивни и негативни характеристики. Има резултати, дефиниции, характеристики, дискусия и толкоз. Казвам ти го защото имам публикации и в списания с Impact factor около 7, което е адски високо.

Твърде добре за публикациите ти, но не мога да се съглася. За да не отклониме отново темата ще перифразирам репликата си така: "Характеристките, които сочи поста на alvasareiro не изчерпват цялото явление, т.е. не го дефинират".

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Ние миехме автобуси и тролейбуси през семестъра, но нередовно.

Ейй, това го бях забравил с автобусите и вагоните на гарата. Мерси, че го припомни. !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Германците мечтаят да бъдат различни и държат да са индивидуалисти, но се оказва, че вземат решения под влияние на общественото мнение и без никаква връзка с волята си.

Германците спят с пижами, боядисват стените си в жълто, за една година изпиват 540 чаши алкохол и спят със съпругите си 117 пъти, освен това имат еротични сънища 15 пъти месечно.

Германката си ляга с нощница, обича печива, орхидеи и купища плюшени играчки, наредени на облегалката на дивана. Тя също прави секс със съпруга си 117 пъти в годината, изпива общо 229 алкохолни напитки и сънува секс пет пъти в месеца. Заедно те имат едно дете и пазаруват в евтини супермаркети като Aldi или Lidl, три от които са разположени само на пет минути от дома им.

Запознайте се с г-н и г-жа Средностатистически германци, чиито профили бяха разкрити от най-всеобхватното изследване, провеждано някога за ”типичния германец”. Изследването на сп. Шпигел предлага уникален поглед върху това, което прави германците германци и разкрива, че въпреки че най-честото им желание е да бъдат различни, поведението на повечето от тях всъщност е крайно предсказуемо. Данните са събрани от статистическа информация, проучвания на общественото мнение, интервюта по домовете и информация, събрана при продажби. Изводът е, че нацията е по-хомогенна откогато и да било.

Средностатистическото тевтонско семейство отива на почивка за две седмици в годината, основно в Германия, въпреки че най-обичаната дестинация е Майорка. Той (45-годишен) е висок 1,77 м, а тя – 1,65 м. Той неизменно е с наднормено тегло (83,5 кг), докато тя (67 кг на 42 години) е със среднодълга коса, и е единствената, която отговаря за домакинството, като едновременно с това харесва хороскопи и книги за диети. И двамата си падат по Хари Потър.

Любимите им ястия, които не са се променили от години, въпреки влиянието на глобализацията върху широкия достъп до всякакви артикули, са леща, вурстчета с къри (наденички, оваляни в къри на прах и кетчуп) и шпецле – яйчена паста и шницел.

Ползата от изследването, освен че информира рекламодателите и политиците за предпочитанията на аудиторията им, не става ясна на пръв поглед. Но резултатите са увлекателни и демонстрират поразително едно еднообразно общество, като събуждат страхове, че страната е попаднала в капана на монотонността и тъпотата. А за германците е истински шок да разберат, че докато си мислят, че са бодри индивидуалисти, голяма част от тях всъщност живеят еднакви животи.

Средностатистическата германка е висока 1,65 м и тежи 67 кг, като върти цялото домакинство, пие по 229 алкохолни напитки в годината и има сексуални сънища пет пъти в месеца. Снимка: биринфо.ком.

”Ситуацията е парадоксална, коментира ”Шпигел” във водещата статия, посветена на ”средния германец”. Във време, когато абсолютният индивидуализъм е повод за радост за едни и се рисува като източник на всички злини от други, униформата става нещо задължително.”

”Все по-често взимаме решенията си под влияние на общественото мнение, някои под принудата на необходимостта, а други – без никаква връзка с волята си. Дори най-големият индивидуалист, убеден, че е неповторим, измерва щастието си като се сравнява с другите хора.”

Невероятно подробното изследване, което задълбава във всичко – от обичайния цвят на колата до размера на средностатистическата баня и въпросите колко често мастурбират германците, в колко часа се събуждат и дори в коя посока тръгват, когато влизат в супермаркетите – рисува картина на общество, което копнее за близост и за това, нещата от първа необходимост да са на една ръка разстояние. Притеснително е, че явно то не мечтае за новости, иновации или нови държави.

Картината е още по-изненадваща поради факта, че последните изследвания показаха, че пропастта между богати и бедни в Германия в расте, като бавно подкопава безкласовото общество, с което германците толкова се гордеят. И въпреки че очакваният ефект от това са все по-различни вкусове, се случва точно обратното.

Но както казват авторите на изследването, може би германците обичат да не се отличават от другите, защото това е знак за стабилност и мир. Те твърдят, че страната, която преди години беше оформяна от желанието си за война, може би наистина копнее за еднообразие. Германците дори имат специален израз за това, да си обикновен или безличен - null-acht-fьnfzehn (08/15) – което е стандартът за автоматично оръжие, използвано от войниците във Вермахта през Втората световна война.

Изследването завършва с извода, че ”след бурните векове и катастрофални десетилетия достигнахме до държава на умерена и обикновена демокрация”, при което да се ”сливаш с тълпата” и ”общественият ред” са най-голямото желание на гражданите.

Не се сдържах,смех ,може и да са глупости може да не са а бе теории.Честно казано не съм привърженик на теориите що се отнася до човешкото поведение щото ако това стане ще е много жалко,стадния принцип не ми е по вкуса.Драги португалецо ползвайки ,,торията,, за бихейвиоризма която доста често натрапваш/макар в корените си като такава да е със славянски произход който според писанията ти меко казано не ти допада/ лично аз смятам че ,,антиподът ,,на германците е животът им в собствената им страна.Стават ,,истински,, само когато не са в Германия.Прибирайки се в ,,стадото,, основния принцип който ги кара да не се различавот от тълпата е страха да бъдеш различен,просто скучния живот им дава сигурност.Естествено това не означава че ставаш различен ако си хвърляш боклука от прозореца,но различни хора различни нрави,не може да се обобщава.Казваш спасявайки се от несигурноста приемат ,,теорията,,на Хитлер като спасение,да спасяват се от стадния принцип.Колкото за студентите еми би трябвало да имаш познания кажи какъв беше размера на студентския заем в бившото ГДР и колко работещи усилено за да си плащат квартирите студенти познаваш. Ей сега видях що акумулатори съм свалил на Сточна гара имах чувсвото че ми се удължиха ръцете

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти,

Това за мама и тати не го разбрах?

Аха, това, че нямало мъже е германската култура? Заложено е при Хитлер може би? А ако не се оженят? В Б-я също всички ходеха на работа, но тъй като мъже си имахме, нямахме жилища. Даже да можеше тати да извади пари, жилища немаше. А от друга страна със стотинките от трудодните в ТКЗС-то, можеше да се уредиш (аки имаше жилища де), някъде малко след пенсия ;).

Нещо не мога да те разбера.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
.... Ей сега видях що акумулатори съм свалил на Сточна гара имах чувсвото че ми се удължиха ръцете

На Сточна най-голяма далавера бяха саждите, а най-големия чанч цимента (за саждите посмъртно не можеше да се доредиш (тогаз даже щяха да ни бият), а за цимент нямах желание (в казармата съм разтоварвал - направо беше убийствено))

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Здрасти!

ГДР беше лицева, витрина към ФРГ. Затова магазините им бяха пълни не само с източна но и западна стока.

Докато в соцлагера, предимно Румъния, България имаше недостатък от промишленни продукти в Унгария имаше малко западни, източни, местни, останалото се снабдявахме от руските казарми. Чехия ходехме за спортни и туристичесни товари, в ГДР за промишленни. Навръщане пак пълнехме онези големи джобове на митничарите с армаганчета за да ги пуснат....

В строителната, леко и тежката промишленност търсеха унгарски младежи на работа 4-5 години. Който издържаше се връщаше с мотор или трабантче(чужденците извън ред можеха да си купят) и съответната редовна контрабандичка която всеки правеше от шеф до работник. Който се задомявяше там получаваше от комбината квартира много бързо.

Затова казах тати и мама защото те тогава са били на 30-40 години и ходили всеки ден с топ пари в джобовете. Не заради богатство ами защото да си купиш нещо на времето не е било въпрос на пари ами кога ще го доставят в ЦУМ.

Затова ако изкаха ново легло или италиански кран в банята ходеха подготвени. Телефона звъни стоката в магазина, бяг да се редиш, па да го купиш.....

:biggrin::biggrin::biggrin:

Здрасти,

Това не ми го обяснявай на мен, а на уважаемия Португалец, който отрича "витрината". А към дефицита, бих прибавил и бананите, които "растяха" по Коледа и Нова година, кока-колата и др. Но не само "иностранните" и упадъчни стоки :). Компоти и туршии се варяха не само от "пестеливост", а защото нямаше консервирани плодове и зеленчуци. За пресни такива извън сезона и дума разбира се не можеше да става.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Сори ама аз не разбирам какво толкова е срамно че българина варял компоти и туршии.Само за портокола едни германчета така лапаха ,,българска тушия,,че после два месеца ме тормозеха за рецептата и те да си прават.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
С цимента съм се борил ама тея акумулатори още ги помня.ЧАНЧ

Здрасти!

Защото не си помазал работата. Не слушаше баш Майстора.

Аз когато ми се наложи отидох сабайлем и гледах кой с кого се познава. Видях, че има стари типове. Лепнах се до тях па случайно имаше при мен и цигари и ракийка.....

В конце концов на другите студенти по двойки им дадоха да товарят дъски от един вагон в друг(ама подредени )или да лопатят гранулиран фураж (ама с онези големи минйорски лопати) на мене ми дадоха сам да разтоваря бурета.

От начало ме съжеляваха, но буренцата бяха изсъхнали леки като перушина и за около 2 свърших ь те още и другия ден се биеха да получат парички за едноднешна работа....

:biggrin::biggrin::biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да, махаме Рипара. Кои са малко?? Айде виж статистиките. Русия е доста назад. Второто място е на Англия, Франция, Германия, Япония, Австралия и тн..Интересно е, че различията между първия и втория, от една страна, които са с доста сходна култура, и всички останали са главозамайващи.

САЩ - 152 регистрирани серийни убийци.

Великобритания - 44.

Русия - 10.

Китай - 5!!!! 

Заключение - серийните убийци не зависят от броя население или от бедността, зависят от местната култура.

Е те това е христоматиен пример за това що за наука е статистиката и как някой особено (на)учени могат въз основа на данните й да се опитват да счупят тъпометъра.

( Все пак горният отговор е напълно кохерентен и се вписва идеално в характера и смисъла на темата, която трябва да призная ревниво, че надминава въображението ми с научния си потенциал и фактическа актуалност.

Цяло лято разсъждавах върху тема, с която като се върна във форума да блесна, но тази без съмнение е по-добра

Моя жалък опит се заключи в следното – 

Темата - Защо българинът не си мие краката, а в същото време пие, пуши, сношава се, храни се, и даже гледа телевизия от по 2 сателитни антени?

Но след като измъдрих само това– 

"Да видим...

И моля да не разправяте легендите за ниските доходи. Цигарките, ракийката, салатката, леген и сапун, и Булсаткома, и други подобни глупости са сумарно около 10 лв. на ден.  "

се отказах...

Не я пуснах, щото не вярвах някой да се върже на моето „Да видим”, но по-вещите и учените от мен явно добре познаван „мат’риала” в българските научни форуми и ето че налице са вече близо 20 страници чисто научно злато с много факти и мисъл. )

Няма как в тема за фасадите и тяхната мазилка да не стигнем до въпроса за „серийните убийци”. Тема дащна, тема сочна, където всеки с малко статистика и много ум, може да си направи заключенията... 

Както се казва – Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Ако на нас ни е мило обществото, мира и живота, а то без съмнение като участници в един научен форум е така, какви изводи бихме направили върху горната статистика. Че Китай и Русия и тяхната „местна култура” са разкрили нещо, чрез което са се преборили с това отвратително обществено явление „сериен убиец”...

Дали можем да разкрием това нещо и неговата тайна?!

Представете си, че се открие такаква система за обществен подбор, при която всеки с нагласа и предразположение към развитие на такива „серийно-убийствени” наклонности бъде открит, и се назначи на държавна служба или в органите за сигурност, където да развива на воля и да усъвършенства своите способности.

Имаме ли сериен убиец?!

Зависи, по броя унищожени хуманоиди, очевидно имаме, но тъй като това става под „шапката” на държавата и от нейно име и в нейна „полза” – нямаме. Диалектика!!! Хем „серийните убийци” удоволетворяват нагона си, хем вършат „полезна” за „народа” дейност, като пазят народа от неговете „врагове”, хем в статистиките изпъква зверството и чудовищността характерни за западните общества.

Така обективната статистика ни разкрива цялата Истина за нЕкой специфики на „местните култури” и тяхната без съмнение културна напредналост в Китай и Русия.

Надявам се, тази така богата и дащна на мъдрост и мисъл тема, с нейните неизбродими хоризонти да продължава да ни радва в общение и взаимното обогатяване и с нови научни откровения в светлината на горното. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е те това е христоматиен пример за това що за наука е статистиката и как някой особено (на)учени могат въз основа на данните й да се опитват да счупят тъпометъра.

( Все пак горният отговор е напълно кохерентен и се вписва идеално в характера и смисъла на темата, която трябва да призная ревниво, че надминава въображението ми с научния си потенциал и фактическа актуалност.

Цяло лято разсъждавах върху тема, с която като се върна във форума да блесна, но тази без съмнение е по-добра

Моя жалък опит се заключи в следното – 

Темата - Защо българинът не си мие краката, а в същото време пие, пуши, сношава се, храни се, и даже гледа телевизия от по 2 сателитни антени?

Но след като измъдрих само това– 

"Да видим...

И моля да не разправяте легендите за ниските доходи. Цигарките, ракийката, салатката, леген и сапун, и Булсаткома, и други подобни глупости са сумарно около 10 лв. на ден.  "

се отказах...

Не я пуснах, щото не вярвах някой да се върже на моето „Да видим”, но по-вещите и учените от мен явно добре познаван „мат’риала” в българските научни форуми и ето че налице са вече близо 20 страници чисто научно злато с много факти и мисъл. )

Няма как в тема за фасадите и тяхната мазилка да не стигнем до въпроса за „серийните убийци”. Тема дащна, тема сочна, където всеки с малко статистика и много ум, може да си направи заключенията... 

Както се казва – Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Ако на нас ни е мило обществото, мира и живота, а то без съмнение като участници в един научен форум е така, какви изводи бихме направили върху горната статистика. Че Китай и Русия и тяхната „местна култура” са разкрили нещо, чрез което са се преборили с това отвратително обществено явление „сериен убиец”...

Дали можем да разкрием това нещо и неговата тайна?!

Представете си, че се открие такаква система за обществен подбор, при която всеки с нагласа и предразположение към развитие на такива „серийно-убийствени” наклонности бъде открит, и се назначи на държавна служба или в органите за сигурност, където да развива на воля и да усъвършенства своите способности.

Имаме ли сериен убиец?!

Зависи, по броя унищожени хуманоиди, очевидно имаме, но тъй като това става под „шапката” на държавата и от нейно име и в нейна „полза” – нямаме. Диалектика!!! Хем „серийните убийци” удоволетворяват нагона си, хем вършат „полезна” за „народа” дейност, като пазят народа от неговете „врагове”, хем в статистиките изпъква зверството и чудовищността характерни за западните общества.

Така обективната статистика ни разкрива цялата Истина за нЕкой специфики на „местните култури” и тяхната без съмнение културна напредналост в Китай и Русия.

Надявам се, тази така богата и дащна на мъдрост и мисъл тема, с нейните неизбродими хоризонти да продължава да ни радва в общение и взаимното обогатяване и с нови научни откровения в светлината на горното. 

В БГ нещата са много по-мащабни от САЩ, Англия или Австралия, ама хора като КГ125 се опитват да замажат нещата.

Така например в БГ има болници серийни убийци, които се крият зад колективна БЕЗотговорност и никой не ги закача за да не развали масрафа на крадците и мързелвиците окопали се в тях. В БГ има пътища серийни убийци, мистерства серийни убийци, общини серийни убийци. И т.н. За това обаче не е атрактивно да се пише, а никой не желае да понесе политическите рискове да разчисти батаците. Самите хора пък са неинициативни и не си гонят правата. И през това време срещу тях се извършват ежедневно репресии и геноцид от други техни съграждани и сънародници, които обаче се крият зад колективната институционална БЕЗотговорност. Манипулаторите като КГ пък твърдят, че БГ гражданите са за пример, а просто институциите били калпави. А кой работи в институциите и карде лъже и проваля всичко - пак БГ граждани.

За сметка на това по пресата има колкото искаш статии за Битцевския маниак или Чикатило или някой с пушка в америкаско училище избил съучениците си и хората ги обсъждат с настървение вместо да си оправят собствените бакии под носа им.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е удари го през просто. Има институции с проблеми (всъщност има един генерален проблем и той е свъзран с политическото представителство на това, дето му викат "народа", всички други са вторични) и това е. Няма какво да се намесват и смесват именно несравними неща.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
А, е това последното към Невски, pls :):) :) Пък и твоите посещения и те са лични впечатления, да не са статистически:))))

тая руска статистика, макар, че отклоняваме темата - Битцевския маниак де го? В щатската е включена всичко, а в Руската - от 60-тте го. на 20 век с малко изключение. Не е точна.

http://www.gazeta.spb.ru/108042-0/ ето тука други данни.

http://www.gazeta.spb.ru/108042-0/

ПП

Но да не превърщаме темата в криминологична.

Е каква е статистиката? Говорим за брои убиици не за брои убииства. Както и да го въртиш САЩ са абсолютен първенец по това за всички времена.

Впечатлениата ми от заведенията у нас са статистически защото после обработваме резултатите от анкетите с SPSS и правим статистически анализ във фирмата в която работя.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е те това е христоматиен пример за това що за наука е статистиката и как някой особено (на)учени могат въз основа на данните й да се опитват да счупят тъпометъра.

( Все пак горният отговор е напълно кохерентен и се вписва идеално в характера и смисъла на темата, която трябва да призная ревниво, че надминава въображението ми с научния си потенциал и фактическа актуалност.

Цяло лято разсъждавах върху тема, с която като се върна във форума да блесна, но тази без съмнение е по-добра

Моя жалък опит се заключи в следното – 

Темата - Защо българинът не си мие краката, а в същото време пие, пуши, сношава се, храни се, и даже гледа телевизия от по 2 сателитни антени?

Но след като измъдрих само това– 

"Да видим...

И моля да не разправяте легендите за ниските доходи. Цигарките, ракийката, салатката, леген и сапун, и Булсаткома, и други подобни глупости са сумарно около 10 лв. на ден.  "

се отказах...

Не я пуснах, щото не вярвах някой да се върже на моето „Да видим”, но по-вещите и учените от мен явно добре познаван „мат’риала” в българските научни форуми и ето че налице са вече близо 20 страници чисто научно злато с много факти и мисъл. )

Няма как в тема за фасадите и тяхната мазилка да не стигнем до въпроса за „серийните убийци”. Тема дащна, тема сочна, където всеки с малко статистика и много ум, може да си направи заключенията... 

Както се казва – Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Ако на нас ни е мило обществото, мира и живота, а то без съмнение като участници в един научен форум е така, какви изводи бихме направили върху горната статистика. Че Китай и Русия и тяхната „местна култура” са разкрили нещо, чрез което са се преборили с това отвратително обществено явление „сериен убиец”...

Дали можем да разкрием това нещо и неговата тайна?!

Представете си, че се открие такаква система за обществен подбор, при която всеки с нагласа и предразположение към развитие на такива „серийно-убийствени” наклонности бъде открит, и се назначи на държавна служба или в органите за сигурност, където да развива на воля и да усъвършенства своите способности.

Имаме ли сериен убиец?!

Зависи, по броя унищожени хуманоиди, очевидно имаме, но тъй като това става под „шапката” на държавата и от нейно име и в нейна „полза” – нямаме. Диалектика!!! Хем „серийните убийци” удоволетворяват нагона си, хем вършат „полезна” за „народа” дейност, като пазят народа от неговете „врагове”, хем в статистиките изпъква зверството и чудовищността характерни за западните общества.

Така обективната статистика ни разкрива цялата Истина за нЕкой специфики на „местните култури” и тяхната без съмнение културна напредналост в Китай и Русия.

Надявам се, тази така богата и дащна на мъдрост и мисъл тема, с нейните неизбродими хоризонти да продължава да ни радва в общение и взаимното обогатяване и с нови научни откровения в светлината на горното. 

Да вметна само, че Китаи и Русия не са открили нещо с което са се преборили с насилствената престъпност, а че културата им на себеподтискане и редица други културни особености там присъщи не генерират насилствена престъпност с нива, какви има в САЩ.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...