Отиди на
Форум "Наука"

Националистическите партии в България


Recommended Posts

 • Модератор Военно дело

Още откакто имам право да гласувам съм националист и съм искал да симпатизирам на националистическа партия.

Обаче откъде да я изкопая,като такава няма.По рано такива бяха тия на отец Гелеманов,те обаче ми биеха мнаго на фашисти,отгоре на всичко се появяваха от дъжд на вятър и изобщо ни знаех какви са програмите им.Пробвал съм да гласувам за тях,ама или не участваха в изборите или изобщо в нашия избирателен район нямаше техни бюлетини.

После и тия изчезнаха.Затова се зарадвах толкова много на появата на атака,хората си имат трибуна и мога да следя какво мислят и правят.

Като не обичате Волен Сидеров кажете ми като националист коя партия да подкрепя,кой говори за проблемите с ромите,с турците,с евреите.Иначе останалите партии си знаят само,нато ес интеграция и прочее високопарни думи. Като резервна партия на която да симпатизирам съм си избрал бнс на боян расате,а също симпатизирам на Ифандиев заради книгите му срещу световната конспирация.

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

 • Администратор

За Атака според мен тръгнаха много добре, но станаха и казаха някои неща които не трябваше според мен...да зараждат конфликт между малцинствата, защото ние се превърнахме в малцинство и кой кого не се знае...

Аз също имам малко изкривени виждания как може да се оправи България, но това е друг въпрос... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители
Като не обичате Волен Сидеров кажете ми като националист коя партия да подкрепя,кой говори за проблемите с ромите,с турците,с евреите.

Е, Волен - националист. "Атака" заедно с ДПС и "Герб" (както и някои вече замрели партии като БББ и формациите на Лупи - Евролевица, Коалиция на розата...) са просто филиали на БСП. На БСП и се наложи да стане европартия и трябваше да се лиши от традиционните си идеи да се джавка за АЕЦ-а, НАТО... Пък и с циганите беше в сложна дилема - идеологически трябваше да ги оплюва за да гласува за нея червения електорат, практически трябваше да ги храни за да гласуват пък циганите за нея. Така се направи "Атака" със стари изпитани партийни кадри като бате Бончо и Стела Банкова (САЩ си имат самолетит "Стелт", БСП си има подводница Стела ;) ).

А в интерес на истината, в България няма националистическа партия. Има неофашисти, настроени прогермански до степен ренегатство, сиреч Deutchland uber alles на България майната й. Какво общо има една българска националистическа партия с евреите, при положение, че една доста голяма част от тях са се изнесли в Израел след 1944г. Имаме турци и цигани ама от "Атака" само констатират този факт - е,и!?! Всички знаем че ги има. Какво предлагат да се направи - нищо!

Една националистическа партия би трябвало да се грижи за интересите на България, а не с причина и без причина да се занимава с малцинствата. В България да речем има показни убийства насред улицата, но ако не е извършено от циганин, на "Атака" не им пука. Да ама и на близките на убития им пука, че е убит, а не дали извършителя е циганин или някакъв друг.

Дрънканиците на Волен срещу цигани и турци са само кьорфишеци за да отвлече вниманието от лошото управление на господарите му от БСП. Иначе казано се опитва да отклони вниманието от причината, към една малка част от вредните последици от лошото управление на БСП. Това е вредно за България, което ще рече, че Атака нямат нищо общо с национализма. Една националистическа партия би трябвало да предлага решения, които са изгодни за българия дори само в някой аспект, като погрешно игнорира други фактори - напр. Хитлер иска Германия да господства над света и да го завладее, макар подхода му да е погрешен и да довежда до разруха и разделяне на страната.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

"Атака" няма да я коментирам, само ще заявя, че нямам доверие на педофили, мутри, психично болни др. субекти съставляващи тази сбирщина. Относно събитията след влизането им в парламента виж "Приказка за стълбата", раздел Литература".

За БНС също ми е омръзнало да слушам. Ще отбележа само, че по една тяхна инициатива се събрахме някои националистически организации, които заедно да отпразнуваме Априлското въстание с планински поход, но накрая се оказа, че не празнуваме годишнина от въстанието, а рождения ден на фюрера!!!

Така, че прави си изводите Фружине, това което Галахад каза, че повечето са неофашисти преструващи се на националисти е факт. Участвал съм в не една или две националистически организации, знам и как стоят нещата с по-големите останали. Положението не е на добре.

Може би наскоро създадената "Целокупна България" е най-добрата алтернатива, познавам отпреди време проф-Велев и някои от колегите му и мога да заявя, че са сериозни, което естествено не означава, че задължително ще бъдат успешни или справедливи политици (виж отново "Приказка за стълбата" ;) )

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Какво ще кажете да обсъдим въпроса каква програма би трябвало да има една истинска националистическа партия (при необходимост в отделна тема, но не е лошо първо да нахвърляме това онова, та да може да се сложи и анкета към нея с някои от по-спорните въпроси)?

Всеки да може да си напише в различни аспекти - в културата, в икономика, за армията, за НАТО, за ЕС...

Всъщност е доста странно виждането, че националистите непременно трябва да имат някакви крайни възгледи - Българите господстват над целия свят, никаква земята България за чужденците... Според мен по-скоро националистическите партии се представят като един зловещ мит, който да оправдае тоталния националпихилизъм в днешна България. Разбира се има и крайни течения като във всяко полит. движение. Едно по-умерено виждане за националзма с разумни и постижими цели навярно плаши БСП и филиалите й, че ще я запрати во веки в опозиция. И БСП понякога вади националистически идеи, но най-често е за да отклони вниманието от някои полит. проблеми в управлението си - като напр. Възродителния процес.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Мда, положението не е добро. Мислех да не се занимавам с това, ама хайде...

България се люлее по повърхността, от безогледен нихилизъм, подкрепен с дивотии че всичко се било вече унифицирало, през умерен такъв /повечето "европейски мислещи"/, та до див шовинизъм, често наричащ се "национализъм" и още по-често стигащ не по-вече от елементарната лумпенщина и комично "фюрерство".

В най-честите случаи манипулирано, в по-малките - психопатологично, понякога и двете.

По някаква ирония на историческия момент в света и на българския хаос, здравият и най-вече умерен и задълбочен национализъм в България не се проявява и остава в главите на хората, даже често като чувство и много често бива повреден от шовинистична пропаганда.

Вместо него в пространството излизат кьорфишеци, много точно посочени горе от сър Галахад.

То ако беше така просто, както по Скат го представят..... Много внимавайте, защото патриотичното чувство е естествено, а от него да се плъзне човек по лумпенската плоскост не е трудно, ако не мисли по-дълбоко за тия неща.

За мене основата на национализма е преди всичко съчетаване на традиция и свъременност, не и тяхното противопоставяне. Под традиция всички като цяло разбират едно и също, но под "съвременност" трябва да се разбира всичко онова, което е положителна тенденция в модерния свят. /Не, че няма отрицателни там/.

За съжаление това, което наблюдавам е, че патриотичните чувства у нас се прокламират най-често като противопоставяне на всичко - от турци, през евреи, та до американци, всички са ни криви, само ние прави.

Въпросът всъщност изобщо не е в това, а във факта, че България губи идентичност под влияния на калпавата политика и криворазбрания либерализъм и националния нихилизъм. Срещу което евтиното патриотарство обаче хич не помага. Тоя процес е донякъде закономерен, но е и тест и кризисна ситуация едновременно и единственият печеливш ход в него е АДЕКВАТНИЯТ, УМНИЯТ И УМЕРЕНИЯТ.

Като гледам българската емиграция в САЩ как създава и пренася там националната традиция, трябва да ви кажа, че не е толкова невъзможно горното, колкото изглежда оттука.

Link to comment
Share on other sites

 • Администратор

Толкова ли са отдадени на Света, че само фашисти правят националистически партии. Трябва да се гледа за самата ни държава и народ, а не ние да господстваме над света. Аз съм "ЗА" да се си направим програма за една националистическа партия. Не съм много запознат как можем да процедираме. Какво трябва да се изясни и какви проблеми да засегнем. :post-20645-1121105496: ?

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Не фашисти, а популисти. /Не казвам, че всички са такива и че всичко, което казват е лъжа./

Истинският национализъм не може да се отдели от съществуването на средна класа или поне стремежът към него, т.е. първата му работа е да се вгледа в нужните икономически поправки на държавата. Както и не представлява ксенофобия и крясъци, че съседите ни ще ни изядат /забележете, че винаги за това е виновен някой от вътрешната политика в държавата и ще видите истинската цел на "националистите"/. Другото му "аз" е дълбокото осмисляне и пропагандиране на националната история и традиция, с адекватни и обективни оценки.

Така естественото чувство за гордост не преминава в надценяване и неуважение към чуждия свят, което, ако се случи, е другата дума за неграмотност.

Всеки цивилизован народ си има мястото и като знаеш собственото си достойнство, уважаваш себе си и другите и така най-адекватно разбираш света.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители
Не съм много запознат как можем да процедираме. Какво трябва да се изясни и какви проблеми да засегнем.

Това показва още една хубава страна на подобна дискусия. Българите в последните години са свикнали да гледат на политиката като вечното дерби Левски-ЦСКА. За тях е важно да гласуват за печеливша партия, а не за партия, която харесват. това навярно от обстоятелството, че в България дълго не можеше да се говори за политика, а само за футбол. И както мнозина педхочитаха пред регионалния отбор да са привърженици на двата водещи отбора ( тук е мястото да кажа - САМО ЛЕВСКИ" ;) ), така и в политиката се търси да се гласува за "печеливша партия". Но във футбола на който и отбор да е някой привърженик, победата или загубата на този тим няма да повлияе на положанието му. Ако се гласува за една голяма, но разбойтическа партия това ще закегне гласоподавателя.

А изборите са нещо като пазар - трябва да се купува от този, който предлага по-качествена стока на по-изгодна цена. Всеки ожлежда стоката и пита за цената, а не гледа каква е тениската на продавача и в занисимост от това дали е синя или червена, купува или не купува каквото му предложат и праща колкото му поискат. Нещата ще се подобрят когато почнем в пилитиката да се държим като на пазара, а не като на стадиона.

Така че правенето на една програма, ще е един чудесен начин да се опитаме да се научим какво и как трябва да се предлага.

За БСП в партийните учебници поритиката се определя като начин за завземани и удържане на властта - има само един принцип - стоенето на власт; в името на него днес Възродитилин процес, утре - закона Доган.

Разбира се това, което всеки ще предложи е какво и КАК да се направи. Обръщам внимание на КАК, защото обикновено това точно се пропуска : " Ние сме националсти и мразим турците и циганите" - е,и? Какво ще направят ако спечелят изборите - ще присвоят изорния депозит и ще продължат да ги мразят в сърцата си? Но с какво се променя от това положението в България - с нищо! Знам, че е по-лесно да се каже какво, особено пък ако само ще се обещава. Но за са има надежда, че обещаното може дасе изпълни, трябва да се каже и как - това е обаче по трудно. Напр. МРЗ - 1000 лева - да но откъде пари; от Европа - няма да ни правят дарения, значи това не става......

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Военно дело

По принцип говорите правилно,че и тия хора са с кусури;

Както обаче се казва като няма риба и рака е риба;Единият вариант е изобщо да не се интересуваме(в смисъл на ние патриотите) от политика,да си стоим в къщи по избори да псуваме мръсните предатели и да се бием в гърдите,,видити ли аз съм истински патриот но никой не ме разбира,,

Другият вариант е да подкрепяме партиии които съществуват в момента,дори и дане ни харесват чак толкова много;Аз например симпатизирам на АТАКА,но и през ум не ми минава да стана техен член защото може и да ме разочароват;Изобщо според мен да се обвържеш с партия е сложно нещо и не може да се прави както прави това примерно Стела банкова;

Колкото до създаването на партия,това е пълна илюзия,за всеки който няма много,ама много пари;

Помислете си,трябва да се правят партийни клубове,за наемане на сгради трябват пари,за връзки (телефон,интернет) пак трябват пари;

И най важното,приемаме че някой на своя сметка прави нещо като партия(примерно ползва мазето си за партиен клуб,и личният си компютър за връзка);

Обаче,как той ще задържи другите членове на партията и как ще ги накара да свършат каквото и да било;Че нали всеки от членовете си има свои грижи,как председателя ще го накара вместо да си прекопае картофите на село,да иде в друг град на среща с потенциални членове?Всичко зависи от доброто желание на отделния член да съдейства на партията;

А когато нещата опират до личен избор,и до даване,а не получаване( на време,пари и тн),рано или късно на хората ще им писне и партията ще се разпадне от самосебе си;

Друг е въпроса когато тая партия има някакъв сериозен доход,примерно от заинтересован бизнесмен;Тогава прецедателя може да дава заплати,да помага на членовете било с пари,било с влияние,да дава редица привилегии на на членовете(като се почне от бира по 20 ст и кебабче по 30 ст в партийното кафене) и се стигне да намиране на работа при приятели бизнесмени;

Тогава вече председателя може да оказва ефективен контрол над членовете и да гради някаква партия с по големи възможности;

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Военно дело

Иначе Кракинг,нямам нищо против използвайки този форум за трибуна да изградим нещо като клуб по интереси за патриоти;В това няма нищо лошо,всеки от нас ще си каже мнението и ще се почувства по на място в политическия живот;

Като се има предвид че ще разполагаме с трибуна ще може да се привличат и нови членове;

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители
Колкото до създаването на партия,това е пълна илюзия,за всеки който няма много,ама много пари;

Ставаше дума да направим програма на националистическа партия, а не партия. :vertag: Иначе казано, как всеки вижда една националистическа партия - програма за действие, цели и задачи и начини за тяхното постигане. Иначе за членство в партия - някой може да иска пък да иде в демократична или соц. партия. Като оправим националистичесата, може да видим и другите.

Друг е въпроса когато тая партия има някакъв сериозен доход,примерно от заинтересован бизнесмен;Тогава прецедателя може да дава заплати,да помага на членовете било с пари,било с влияние,да дава редица привилегии на на членовете(като се почне от бира по 20 ст и кебабче по 30 ст в партийното кафене) и се стигне да намиране на работа при приятели бизнесмени;
Е това вече става като влезе в парламента и особено като състави правителство - тогава си взима изборния депозит, взима от държавата клубове на тънък наем и ги преотдава на няколко пъти по-висок, подпомага някой с 1-2мл или го назначава за шеф на митница (което даже май иде по-изгодно)... Такива работи. :w00t: Иначе тези неща не са чак толкова необходими за някоя партия - доста съществуват дори в нелегалност. Това че у нас е друго е и друг въпрос, затова сме и на този хал.
Link to comment
Share on other sites

 • Потребители
Като се има предвид че ще разполагаме с трибуна ще може да се привличат и нови членове;

Те форумите поначало са си клубове по интереси, но виртуални. По-скоро моята идея е да се опитаме да въведем нов вид програми - не само какво се обащава, но и как практически ще се изпълнява. От това едва ли ще излезе новото парламентарно мнозинство, но се надявам, че може да формира нов за нащата страна вид политическа култура. Чудо няма да стане, но поне може да се опитва.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 месеца по късно...
 • Потребител

Благодаря , но ме интересуват по скоро последствията за обикновения човек...

Политически жертвите на доктрината не са май много - особено в Италия?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Потребител

Идеята ви за нещо като виртуално националистическо движение много ми допада. Можем да го отделим в нова тема и всеки, който иска да даде идея или да внесе предложение да го направи. Аз лично имам много предложения, но ще ми трябва доста свободно време, което в момента ми е кът, за да ги изложа всичките.

Надявам се повече хора да се включат.

Още веднъж поздрави за идеята !!! :good:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Не мислех да ви занимавам със себе си, но е редно да знаете, че съм ръководител на Движение Гвардия, които излизат на местните избори с листата на Общество за нова България. В Сливен аз съм се кандидатирал за кмет, имам и листа от 7 кандидат общински съветници. Не виждам нищо фошистко в исканията ни за промяна на града и общината. Давам ви следните линкове -

http://izbori.gvardia.net/index.php?option...&Itemid=105

http://www.sliven.gvardia.net/

Ако искате виртуални национални движения -

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...