Отиди на
Форум "Наука"

Туршия или ферментиралите храни


Recommended Posts

  • Потребител

Ник, не се заяждам. Съжалявам, ако така ти е "прозвучало".

1 hour ago, Малоум 2 said:

Още малко и ... ще изкарате, че животът е вреден за нашето здраве!:)

...

 

Е, че той кислорода е токсичен не знаеш ли? :bleh:

Де да беше толкова просто с храненето и само едно хубаво ослюнчване да решаваше всичко, но уви много неща свързани с биохимичните процеси в човешкият организъм не са ясни и много теории се опират само на common sense.

Относно газовете, образуват се не само от неправилно поглъщане на храната и вкарване на въздух, но най- вече от целулозни храни, богати на захар също, които по време на разграждане са истинско угощение за чревните бактерии. 

А това, че мазнините са лош проводник на топлина още се опитвам да го асимилирам :Oo:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето нещо относно всеядността на хората- някои интересни "храни":

- surströmming- традиционна шведска "храна"- https://en.wikipedia.org/wiki/Surstr%C3%B6mming 

Това видео демонстрира нагледно реакцията на нормалните хора към това нещо: https://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA

И това също: https://www.youtube.com/watch?v=mUgchagw_zk

-Лютфиск- това пък е от Исландия: https://en.wikipedia.org/wiki/Lutefisk 

- Кивиак- ескимоски деликатес. Това нещо показва, че хората и мърша могат да ядат в до някаква степен: https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak 

- Casu marzu- сирене от Южна Италия. https://en.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu 

- Century egg- това от Китай- https://en.wikipedia.org/wiki/Century_egg 

- Филипински балут- представлява варено паче яйце със развит зародиш: https://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(food)

- Virgin boy egg- https://en.wikipedia.org/wiki/Virgin_boy_egg За приготвянето на този китайски "деликатес" се използва детска урина.

- Още едно "ястие" с урина, този път от кухнята на американските индианци: https://en.wikipedia.org/wiki/Chinook_olives

 

 

 

Редактирано от kall
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 4.12.2015 г.,, Gia said:

Ник, не се заяждам. Съжалявам, ако така ти е "прозвучало".

Е, че той кислорода е токсичен не знаеш ли? :bleh:

Де да беше толкова просто с храненето и само едно хубаво ослюнчване да решаваше всичко, но уви много неща свързани с биохимичните процеси в човешкият организъм не са ясни и много теории се опират само на common sense.

Относно газовете, образуват се не само от неправилно поглъщане на храната и вкарване на въздух, но най- вече от целулозни храни, богати на захар също, които по време на разграждане са истинско угощение за чревните бактерии. 

А това, че мазнините са лош проводник на топлина още се опитвам да го асимилирам :Oo:

Не, не решава всичко, ама помага за здраве, особено, ако има и храна за ослюнчване!

(има максима - Храната е спасила човечеството от гладна смърт! :beer:)

А бирата, пък, е най-гадното насищане с газове, които трудно се изхвърлят. (студените черва "болят" когато последствие газовете достигнат телесна Т - физика, разширяване - и трябва стените да действат като полу-пропусклива преграда... Събират се горе, зад стомаха и като "еластична кухина" разбъркват пулсирането на сърцето - при  резонанс  и по-слаби стени на на кръвоносните съдове - има опасност от ... кофти ситуация... Отделно - вкарано студеното в коремна кухина може да доведе до гърч, също кофти)

...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Има една приказка

Spoiler

Гъз глава затрива

Мен друго ме изумява. Как храни, които са вредни са рекламирани от медии, лекари, фарма инд. за полезни и обратното.

Последното което ме разсмя беше маргарина с вкус на масло. Няма да си купя истинско масло, ами ще си взема производни на петрола с аромат на масло. Тия хора съвсем са полудели. Кисело мляко, което не се разваля със седмици. Даже съм чувала за отворено такова и след година престой е все още "читаво". Последното може и да е градска легенда, ама честно казано не искам да се храня с нещо, което и бактериите не го помирисват даже.

Да, не говорим, че днешно време всички млечни продукти(без само някои специални сирена) са старателно пастьоризирани и хомогенизирани. И т.н. ит.н.

Та, питам аз къде е истинската храна? И останала ли е такава изобщо?

 

Редактирано от Gia
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...