Отиди на
Форум "Наука"

Скоростомер на Лапландеца


laplandetza

Recommended Posts

Нека първо да започна с идеализирана постановка,задача в духа на айнщайновите и такива парадоксоподобни.
Имаме база в междугалактическия космос, далече от галактиките и относително неподвижна спрямо нетната скорост на галактиките от най близките си галактически купове, т.е. отлично приближение до ИОС Етерия. Ще я ползвам като стационарна система и стационарна база, за любителите на ТО. ИОС Етерия могар да заменят с ИОС МатериалноПространствоВреме, имат инфото за скорости на да речем шест галакт. купове по 20-28 галактики, правят си редовните изчисления и на дълъг период коригират скороста си, след такава корекция , която била миналия месец, при тях няма никакви ускорения и са в ИОС Етерия. Строят Огромна Ракета и в пространството изграждат огромна експериментална установка. Изградили са по себе си дълги редици от детектор наблюдатели , ориентири и записващи системи. Ракетата е готова и ускорява в космоса за заход към експеримента, преди излитането е построен по дължина от носа към опашката два тунела, симетрични на лабораторния център, тунелите са обградени с детектори снабдени със собственни часовници<атомни за да са в синхрон с идеята за ползване върешни осцилации, промени като ориентир за време, и записв. устройства, както и система за събиране записаните данни и изпращане до центъра.Базата в ИОС Етерия също има подобна система с лабораторен център.

 Ракета ускорява, прави заход и се ориентира по линията от детектори на База на разстояние, измерено от ракета 1 метър от датчиците на База, Измерват и нагласят траекторията си прецизно, достигат 0,9 <С> и се плъзга покрай установката на База , преминава в инерциално движение. Тогава главния ракетчик лаборант Ким Че Сканер  взима своя атомен часовник илично един по един сверява всички хиляди часовници на борда и в детекторите, от тук на татък часовниците са напълно синхронни. Ким отива в лаборатор. център и подготвя 2 една до друга ракетни установки насочени срещуположно , едната към носа другата към опашката, в тези малки ракетки има малки взривове с механизъм свързан с атомни часовници, Ким ги синхронизира по своя часовник. Всичко е готово и когато Ракета се изравнява с База и двата лабораторни центъра са приблизително на 3 до 1 метър разстояние, ракетчика лаборант изтрелва ракетите и те скоростно с <С> ускоряват от нула до 0,9 <С> в системата на ракета, от тук се чака кога ще избухнат и датчиците на ракета и база записват. информацията се праща в лабораториите и се анализира, в колко часа са избухнали. В ракета е с едно време в база с друго, инфото за взрива пътува в рамките на 1-2 метра до датчици на база, симетрично закъснение.
Според СТО и ОТО в Ракета взривовете поради еднаквите ускорения и скорости и поради Първи постулат трябва да избухнат едновременно ,засечени в часовниците,датчици, записани и изпратени за анализ, времето трябва да е еднакво или близко до него в рамките на грешки. Според База , нейната система , времената на взривовете трябва значително да се различават, ракетата към опашката е относително неподвижна спрямо База, а тази към носа се носи с огромна скорост.
Как Т.О се справя с този проблем.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 124
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Преди 1 час, gmladenov said:

Много е сложен този опит, Лапландец. Ким Че Сканер все ще намери някакво извинение защо не става ;).

Хахах , Сканер и гък не може да каже, мисления експеримент разбива на пух и прах Първи постулат и целият труд на Айнщайн по относителност.

Link to comment
Share on other sites

Резултата от ракетния експеримент ще е следният, ракетите след ускорението преминават в инерциално движение, ускорението е възможно най бързо, с почти <С> . Според Ракета те са ускорени и след това се движат симетрично с еднакви по стойност и в противоположни посоки скорости. Според База , едната не се движи , другата е смного близка до <С> Системата от детекторзаписчасовници на База , праща данните и показва закъснението, при Ракета ще се случи същото, защото ако отчете 
<симетричност> означава директно наличие на дублираща материя и събития,т.е паралелна вселена, нещо което също е възможно но е още по глупаво фентъзи и от Т.О.

Link to comment
Share on other sites

Сега да конструираме машината Скоростомер, имаме тръби на 3 кръста, т.е  12 тръби разположени радиално от общ център където е сферичния иаточник с малки размери.На входа на всички тръби има клапи.Източника може да силнорадиоактивни изотопи излъчващи субатомни ччастици, форми с много кратко време на живот или миниядренреактор с малка активна зона създаден само да произвежда подходящите частици. Точно до клапите са първите датчикзаписващичасовници способни да уловят частици от краткия поток, рояк.След това по тръбите датчикчасовници както при мисления експеримент с ракетата.Работи на кратки пулсации, като при всяка тръба се записва кога се случват най многото разпади, познато от ракета след пулса се праща за анализ и тогава следва втори и т. н. т. На теория елементарно устроен. Измерва скорост и ускорения ,ако е идеално точен, мери и грав.потенциал.Работата му директно противоречи на Първи Айнщайнов Постулат.

Link to comment
Share on other sites

За скоростомера могат да бъдат ползвани като носителизмерители, вместо нестабилни субатомни частици, т.е. временни осцилации в станд.модел и свързаното с негом освен това да се ползват краткотрайни нестабилни възбудени състояния, на йони, ядра, частици, които да са удобни за получаване и ускорение , като преминаване в по нискоенерг. състояние има угодно уловимо излъчване. След време може да се премине към практическо провеждане на експеримента, за момента го виждам като труден, ресурсен, скъп.

Link to comment
Share on other sites

Ще си позволя да ви насоча към диспут по Скоростомера на едно друго място с един познат приятел, в разговорите

 

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=Phisics&Number=1954723662&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

Link to comment
Share on other sites

Преди 8 часа, laplandetza said:

Ще си позволя да ви насоча към диспут по Скоростомера на едно друго място с един познат приятел, в разговорите

 

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=Phisics&Number=1954723662&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

Един <колега> е подал жалба вероятно , тук се подвизава наоколо, известен е и Сканира това онова, а на <другото място> е мъж и половина.
 Темата е затрита, не е активен линка, отворих нова със същото име и ако се развие интересно ще научите.

 Има и още прогрес, този многоуважаем колега, същия , знаете кой вече ми е осигорил и бан. да ми е честито, още по силно доказателство за неговите високи моралноинтелектуални качества.

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

Само това успях да спася от дискусията , която беше затрита

...Както и част от спора с един < друг Колега>, тук>

<<<<  Повтарям ти отново, защото знам ,че имаш специални потребности........ да бдиш над Т.О.
Описах постановката нарочно дълго и с <предистория> за да не ме занимаваш с твоите гърчове.
На края след последната смяна на ИОС/ите след ускорението при изстрелване на малките ракетки. Твърдя , че ако се ползват <предсказанията> на Т.О. достигам до абсурдно противоречие несъвместимо с принципите на Т.О и с реалния физически свят.
Т.О. изисква според и в ИОС Ракета, двете ракетки, поради спазване на Първи постулат да гърмат в едно и съшо показано време на часовниците. От страна на ИОС База , Т.О <твърди> ,според теорията едната ракетека , тази към опашката , която е в същата отправна система ИОС База, трябва да гръмне първа и след значително време да гръмне ракетка изстреляна към носа. НО, Отново натъртвам НО , според моя мислен идеализиран експеримент, той е подготвен и проведен така , че пак според Т.О и според реалния физически свят НЕ е възможно да има разлика между резултатите от анализите на инфото в ИОС Ракета и ИОС База. Поради тези причини <ударът> срещу Т.О е от <две страни> нито може да се спази Постулата, нито може да се нарушат следствията от ТО, предвижданията и относно ИОС База, Двоен мат, ултимативно убийство на Т.О.
и ще повторя
<<<Ето ти елементарна математика, като си зарепкал, защо ти е, ясни са нещата

https://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_transformation

От там си търсиш времената на ИОС на двете ракетки от гледна точка наблюдател ИОС Ракета, те трябва да са еднакви според СТО И ОТО , после от гледна точка наблюдател ИОС База , двете ИОС на ракетките са различни и времената са различни , имаме доказано противоречие, обясни го. >>>

<<<< Хайде бе нали си физик, не можеш ли да смяташ, само с един поглед е ясно от систематаИОС Ракета, към двете системи на ракетките, еднаква скаларна скорост, стойност в израза за трансформация на т1, врме в двете, щото са еднакви ИОС е едно и също и съптветно с по малка стойност от т. на ИОС Ракета.
От ИОС База, двете ИОС на ракетките са различни, едната се намира в ИОС База, относително неподвижна спраямо База, тук няма трансформации, време т/ракетка насочена към опашката и т/База е едно и също. Другата ракетка, нейната ИОС ракетка/нос, ракетката се движи относително спрямо база с по голяма от 0,9С , заместваме за по лесно само с 0,9С, време т/ракетка към нос /по малка стойност от т/ време на База , невъзможно да грумнат в едно и също време в ИОС База. Давай сега, плонжирай ! >>>>

 

Link to comment
Share on other sites

On ‎2‎.‎10‎.‎2019‎ г. at 10:51, laplandetza said:

Нека първо да започна с идеализирана постановка,задача в духа на айнщайновите и такива парадоксоподобни.
Имаме база в междугалактическия космос, далече от галактиките и относително неподвижна спрямо нетната скорост на галактиките от най близките си галактически купове, т.е. отлично приближение до ИОС Етерия. Ще я ползвам като стационарна система и стационарна база, за любителите на ТО. ИОС Етерия могар да заменят с ИОС МатериалноПространствоВреме, имат инфото за скорости на да речем шест галакт. купове по 20-28 галактики, правят си редовните изчисления и на дълъг период коригират скороста си, след такава корекция , която била миналия месец, при тях няма никакви ускорения и са в ИОС Етерия. Строят Огромна Ракета и в пространството изграждат огромна експериментална установка. Изградили са по себе си дълги редици от детектор наблюдатели , ориентири и записващи системи. Ракетата е готова и ускорява в космоса за заход към експеримента, преди излитането е построен по дължина от носа към опашката два тунела, симетрични на лабораторния център, тунелите са обградени с детектори снабдени със собственни часовници<атомни за да са в синхрон с идеята за ползване върешни осцилации, промени като ориентир за време, и записв. устройства, както и система за събиране записаните данни и изпращане до центъра.Базата в ИОС Етерия също има подобна система с лабораторен център.

 Ракета ускорява, прави заход и се ориентира по линията от детектори на База на разстояние, измерено от ракета 1 метър от датчиците на База, Измерват и нагласят траекторията си прецизно, достигат 0,9 <С> и се плъзга покрай установката на База , преминава в инерциално движение. Тогава главния ракетчик лаборант Ким Че Сканер  взима своя атомен часовник илично един по един сверява всички хиляди часовници на борда и в детекторите, от тук на татък часовниците са напълно синхронни. Ким отива в лаборатор. център и подготвя 2 една до друга ракетни установки насочени срещуположно , едната към носа другата към опашката, в тези малки ракетки има малки взривове с механизъм свързан с атомни часовници, Ким ги синхронизира по своя часовник. Всичко е готово и когато Ракета се изравнява с База и двата лабораторни центъра са приблизително на 3 до 1 метър разстояние, ракетчика лаборант изтрелва ракетите и те скоростно с <С> ускоряват от нула до 0,9 <С> в системата на ракета, от тук се чака кога ще избухнат и датчиците на ракета и база записват. информацията се праща в лабораториите и се анализира, в колко часа са избухнали. В ракета е с едно време в база с друго, инфото за взрива пътува в рамките на 1-2 метра до датчици на база, симетрично закъснение.
Според СТО и ОТО в Ракета взривовете поради еднаквите ускорения и скорости и поради Първи постулат трябва да избухнат едновременно ,засечени в часовниците,датчици, записани и изпратени за анализ, времето трябва да е еднакво или близко до него в рамките на грешки. Според База , нейната система , времената на взривовете трябва значително да се различават, ракетата към опашката е относително неподвижна спрямо База, а тази към носа се носи с огромна скорост.
Как Т.О се справя с този проблем.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_transformation

 

Ще разясня мисления идеализиран експеримент, който е в основата на Скоростомер на Лапландеца.
Този мислен експеримент  като идея е възможно да се ползва за основа на реален физически експеримент в неблизкото бъдеще , чрез който да се докаже погрешност на Т.О и наличие на зависима от гравитация и предполагаема физика зад гравитация , зависима Относителност. Гравитация определяща константа <С> и влияеща върху механизма на движение на телата. В една Специална ОС  на Гравитация * Етерия , в която се разпространява светлина и в която вътрешните измери промени на обектите са с най висок темп, което ние измерваме като собствено време.
 Разглеждам постановката от момента на изстрелване на двете ракетки, изстрелват се едновременно според ИОС Ракета в противоположните посоки, в тръбите към носа и към опашката на Ракета. Според ИОС Ракета, двете ракетки след ускорението ще се движат с 0,9С , в противоположни посоки и ще са в една и съща ИОС, привидно една и съща, защото Т.О , в частност СТО не прави разлика в насоченост, вектор на скорост. В тях относно ИОС Ракета чрез трансформациите за време , които посочих, при заместване се получава забавено време  и еднакво течащо за двете ракетки, те биха избухнали според СТО и според основния и Първи Постулат в едно и също отчетено от часовниците време.
 

  От друга страна в ИОС База , ракетката насочена към опашката ще се намира в самата ИОС База, неподвижна в нея. За нея времето ще е тована База, нейните часовници * от това че е с 0,9С , но самата Ракета се движи с толкова спрямо База , но в противоположна посока 0,9С минус 0,9С е нула.
Другата ракетка ще се движи спрямо База с по голяма от 0,9 С скорост. При заместване в трансформациите се получава собствено време на носова ракетка отчетливо забавено спрямо това на ИОС База. Двете ракетки няма начин да избухнат в едно и също време на База, не е възможно.
 Както обясних в постановката на експеримента, ние нямаме общи простран. точки, нито общо време в ИОС База и Ракета, не ни е нужна и  обща точка в простр._време. Има само симетрия, пространственна и времева. Паралелност в относителното движение меьду Ракета и База, както и практически еднакъв път на светлина от подобните точки лежащи успоредни от Ракета към База и обратно. Еднакъв път на светлина , симетрия във времето за приемане на сигнал.Ако от един детектор на Ракета към База е нужно някакъв път за светлина то този път е практически същия  или много близък за всички други, ако ракетка избухне където и да е в трабата , пътят на светлина до детектор на база е практически един и същ , или много близък с пренебрежими разлики , много по малки от разликата във времената на иос ракетки спрямо ИОС База.
 

 

  Постановката на експеримента поради горното изложено изключва каквато и да е физическа възможност да имаме като резултат, в ИОС Ракета, взривове в еднакви записани времена и в ИОС База взривове в различни записани времена. Трябва и в двете ИОС,База, Ракета да са или еднакви или различни. Такава реалност е в Абсолютно противоречие с Т.О.
 Ако е изпълнено за Ракета, иос-а,  еднакви времена взривовем то тогава и в иос База трябва да са еднакви, това означава , противоречие с изводите , следствията на Т.О и противоречие с извършени вече експерименти в които е доказано ,в ИОС Земя и друга ИОС движеща се относително спрямо Земя, разлика във времената, има <забавяне> опити със самолети и атомни часовници,м интерф. на светлина, нестабилни разпадащи се частици и други.Сателити  ипр.Напълно потвърдено и доказано като ефект.
 Ако в ИОС База има очакваната разлика във времената на ракетки и различни взривове , то и в ИОС Ракета трябва да е така, това е директен смъртоносрн удар върху Първи Постулат и фалшифицира цялата Т.О, тя ще е Грешна. Тук експеримент в подобна ИОС няма направен , за сега.

  Извод според очакван резултат на мисления експеримент, ;е има ярко нарушение на Първи Постулат в ИОС Ракета ще има несъвпадащи взривове, невярна Т.О. От тук нататък тя е компрометирана и трябва да се избягва мисленето по нея, когато се разработват проблеми, налага Голяма поправка в Т.О или замяната и с друга, други теории. Налага и мислене как това което наричаме Гравитация всъщност създава пространство-време и е в основата на характеристиките , вкл. констаната <С> на светлина. Нужни са хипотези.

Link to comment
Share on other sites

Желая да декларирам, като създател на идеята за мисловен експеримент и той като възможност за бъдещ план за практически възможен и някога в бъдещето проведен експеримент, както и основата за уред наречен Скоростомер, който да измерва относителна скорост спрямо Гравитация, приюинителя на Гравитация, също и нареченото от мен Етерия. Декларирам , давам свободни права върху мисления идеализиран експеримент, всички бъдещи концепции върху подготовката и провеждането на реални експерименти на базата на това което съм предложил, с  часовници, осцилации на атоми, субатомни частици , ядра и всичко друго подобно на моите постановки, като също и подобно на постановката на скоростомера, Скоростомер на Лапландеца с 2 тръби за експеримент и с много тръби за скоростомер. Също и свободни права за всички бъдещи изобретения, технология за измерване на такъв вид движение,скорост,собствено време като предложеното.
Държа изрично и неотстъпчиво само и единствено всички концепции за експерименти, реални такива експерименти, уреди и системи за измерване на относит. движение  спрямо Гравитация, причините за Гравитация и Етерия , всички тези да бъдат наричани Скоростомер на Лапландеца.

Link to comment
Share on other sites

On 6.10.2019 г. at 16:14, laplandetza said:

 

Нека си представим изстрелване на ракетките от постановката на ИОС База, а в ИОС Ракета са само наблюдатели . Ускорени до 0,9С , тези ракетки са от един вид ИОС с еднакво време и гръмват в едно записано време. Според ИОС Ракета, ракетката към носа е неподвижна в ИОС Ракета, а тази към опашката се движи с над 0,9 С , но поради направата на постановката ще запишат едно и също време на взрива.
Трансформациите за време вече доказахме , че трябва да се правят само в ИОС Етерия, Иос База е всъщност Етерия. Мога да предположа, трансформации за <пространство> т.е кординати , но на реалните обекти , движещи се , т.е някакви реални физически промени в <размерите> на обектите също трябва да се правят само от ИОС Етерия.Възприемането на светлина и взаимодействията чрез медиация на Електромаг. полетрябва да се съобразява в движещата се ИОС спрямо Етерия.Например привидно скъсяване на пътя.

Link to comment
Share on other sites

Ако вървим в пълнота на приетото в СТО за напълно, пълна относителност в движенията, нека тогава да приемем Ракета за неподвижна, а База ,заедно с целият видим Космос да се движи спрямоп нея, но това разбира се не е възможно дори и в мислен експеримент, но все пак. Тогава , ракетките в Ракета се изстрелват едновременно  и според трансформациите приети в теорията трябва да избухнат в едно записано време,а от страна на База, пресметнато не би съвпадало, от друга страна при База, ако там бяха ракетките, наблюдател от неподвижната Ракета би пресметнал различни времена за избухване на тези ракетки , докато в база биха били едни и същи.Винаги има противоречие, ако се използва апарата на СТО.
Според моята хипотеза, приемайки непреодолимост на целостта на Космос, което е неизбежно и доказано, чрез редица пресмятания и преобразувания, Винаги ИОС най близка до идеалната такава посочена в примера за База, т.е. ИОС,ОС Етерия, с относителна неподвижност спрямо нетната скорост, ако има смисъл така наречена някаква космическа промяна, спрямо този огромен познаваем Космос, такава ИОС в нея обектите са в основно състояние на своите промени, вътрешни осцилации, движения и те са с най висок темп , <скорост> като само в такава ИОС, в Етерия, светлината е с истинска собствена <скорост> конст. <С> в други подвижни спрямо Етерия ИОС, се отчита пак конст.<С>, но само поради собственото забавяне на всички вътрешни промени и реални промени в <размерите> на обектите.

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...

Скоростомер на Лапландеца Номер 2

Това е опростен модел на мислен експеримент и основа за бъдещи реални експерименти, както и възможен уред за измерване на скорост спрямо и в Етерия, материалното пространство/време, за което е закотвено и предполагаемия Вакуум.

Използва се извода от хипотезата на Лапландеца, че Етерия формира съществуването на светлина, фотони с всички нейни степени на промени, простр. и съществуване, включително и най вче Константа <С>. Светлина съществува в Етерия , чрез непрекъснато взаимодействие с нея.

  Мислен експеримент.  Движещ се инерциално вагон с наблюдател и крушка по средата, два датчик/часовника по стените на вагона на равно разстояние от наблюдател и източник на светлина разпростр. във всички посоки, за удобство крушка.Вагон/ ИОС Вагон движещата се иос.

Гара , статичната ИОС, ИОС Гара сприготвени огромен брой наблюдатели със сверени часовници, готови да свидетелстват, застанали на сантиметър от където ще мине вагона.

 В Иос Вагон , наблюдател сверява двата датчик часовника по своя часовник, датчик/часовниците са регистратори на фотони от крушката, когато засекат първия фотон от фронта на светл.вълна те сработват и отчитат времето, абсолютно еднакви са. Вагона се изравнява с Гарата , системата сработва , светва крушката , фронтовете прогресират, отчитат се датчиците.Наблюдател от Вагона събира данните от записа на датчици/часовници, отчита разлика във времето, задният е сработил по напред, това потвърждават и от Гарата. Разликата във времената е пропорционална на скорост на Вагон спрямо Етерия. Следващите обяснения , ще ги запиша като имам време.

Link to comment
Share on other sites

Скоростомер на Лапландеца Номер 2

Скоростомер 2 се доказва по следния начин , за трудно загряващите в Гара и нейната ИОС, са организирани многобройни наблюдатели със сверени предварително в ИОС Гара часовници разполовени до линиитв и там до прозорците на влака , гледат и засичат  с часовниците, снимат, те са за да имаме поглед едно като ползвае СТО, за да разобличим грешките и  и второ като Гара  близка до състояние на неподвижност спрямо и в Етерия.Според хипотезата на лапландеца отклонения във физичните процеси, явления, закони може да има за обекти в такива ИОС които са подвижни спрямо Етерия. Вагона го описахме със собствено сверените детектор/часовници и наблюдател. Преминава вагона , светва източника , сработват детектори и от гарата следят и засичат, от Гара потвърждават разлика във времето, от вагон след анализ на записите потвърждават същото.Това е съвсем логично , защото при светване на лампа, ако детекторите бяха огледала , наблюдател във вагон и тези от гарата буха регистрирали едновременно приемане на двта светлинни фронта от огледалата и тук поради засичае в една точка на пространство време събитие на едновременност , за всички възможни , според всички иос това било така, няма как да не е СПОРЕД СТО и според  хипотезата.Тази едновеменност , поради <С> на светлина и симетричното скъсяване на размер/път е възможно само чрез не едновременно отражение от огледалата, поради различния път на светлина отивайки към огледалата .След отражението пътищата на светлина също са различни , но с обратни стойности, общо отиване връщане за предна и задна част са равни.

За сга трябва да отхвърля в този модел , Скоростомер 2, ползването на масови обекти, за да се ускорят , добият скорост има предаване на импулс и тези процеси при движение в Етерия са различно протичащи и предадения импулс е различен по направление на движението и обратно на него, поради това тъй като тук е важно , ключово скорост спрямо етерия и размер на обекта , в този случай ще има относителност и ако пробвам да изчисля може да покрие <разликите> , вероятно няма да има различни времена. При първия скоростомер не беше от решаващо значение предадения импулс, просто там имахме неравенства в скорост спрямо етерия. Светлина е и причина за новата постановка , нейната скорост спрямо етерия, вътре и спрямо нея винаги е <с> , като локална константа, разликите в импулс се изразяват по друг начин , не участва промяна в скорост <с> , има доплер.

Link to comment
Share on other sites

При Скоростомер на Лапландеца 1 , има проблем с точност , ако плана се ползва за уред мерене на скорост. Става за пряко доказване на движение през,в Етерия и доказване НЕвярност на ТО и отпадане на първи постулат. За да се ползва като уред скоростомер, поради горното изложено за различие в предаване на импулс зависимост от вектор на скорост на обектите през етерия, вероятно ще е нужна сложна калибровка, или някаква по сложна, докато при Скоростомер 2 , се избягва това усложнение.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 месеца по късно...

Към Скоростомер 2

 

<<<<<   

     .................

В СТО принципно са заложени противоречия, абсурди, неизбежни са поради глиненоводнистата основа на теорията.

Примерно, в СТО е задължително в ИОС  часовниците веднъж сверени в системата да не изменят своя ход.Примерно всички почват от Нула и вървят с едни и същи показатели, или почват с разлики пространственно разпределени и продължават така. Ето конкретен пример, две системи с по 2 часовника, едната приета за неподвижна другата за подвижна, случва се да преминат един до друг, общи точки в неподвижната система тези 2 събития са едновременни. Подвижните часоеници се Зануляват и след това отчитат сверени, по СТО няма никакъв начин единият да изостане от другия. След това отново се срещата с други два часовника от неподвижната система, едновременно са тези 2 събития за неподвижната система, според дори и принципите на симетричната относителност , тези събития са едновременни и за подвижната система. СТО обаче противоречи на основите си, в този случай какво ли ще каже тя?, като е приела , че не е възможно часовници в една каква да е ИОС да работят с различен ход някои да изостават, други да избързват и това да не е <еднократен акт>, а ако се допусне то трябва да се случва постоянно,т.е. разликите да нарастват.

...................

 

Да изчистя проблема, твърди ли някой сериозен физик, че  ако 2 часовника на ИОС приета за подвижна са сверени спрямо Неподвижна ИОС, нейни часовници и това сверяване е станало едновременно за неподвижната иос, то след някакъв интервал време се случват други 2 събития (за да няма главоболия събиъията са на клонящи към нула разстояния от 2 та часовника на Неподвижната система и също така 2 часовника на подвижната система) и тези събития са едновременни за Неподвижната система. Едновременни ли са за неподвижната и ако не са , какво би накарало часовниците да променят своя ход един от друг и зашо тази промяна не прогресира във времето , с движението на подвижната система, защо например неедновременността при едно следвашо такова <засичане> със събития не се е задълбочила ?

...........

 

Това противоречие заложено в ТО и трансформациите, помислете отново. Когато двата подвижни юасовника получават обща точка ,събитие с неподвижната система, те са сверени, т.е. поюват от Нула Едновременно от гледна точка на Неподвижната. После при повторната Обща тоюка, събитие, се образуват 2 системи с Обща точка , Часовник система 1 и 2 , във всяка от системите има юасовник Неподвижен и Сверен подвижен часовник , като Кооординатите и на двете системи и за двата часовника Х и Х 1 са Нула. При прилагането на трансформациите  и при сверяването и при вторите събития в Общата точка Х совете са Нула, така е по СТО , Времето в Неподвижната се приема за База, т.е. Нула , а остава само чиста трансформация Време в Базовата Обща точка, така е и за 2 те двойки. Получава се Винаги при това представяне, Едновременност на събития , полуени в слуюая в приета за Неподвижна система са Едновременни и за свързаните чрез същите събития и самите събития за Всяка ИОС. По общо , така представени в Коя да е ИОС са Едновременни и за всиюки остнали Свързани ИОС.

{\displaystyle {\begin{aligned}t'&=\gamma \left(t-{\frac {vx}{c^{2}}}\right)\\x'&=\gamma \left(x-vt\right)\\y'&=y\\z'&=z\end{aligned}}}

 

\gamma ={\frac {1}{\sqrt {1-{\frac {v^{2}}{c^{2}}}}}}

.................

Продължавам, сега представено по <нормалния> начин. При <сверяването> всяка двойка е с Обща точка и приемаме Нола координати и Нула време, след преместване според Неподвижна с  1 мярка, то трансвормация по време за подвижната приемаме <отместено> с  по формулата  е Т1 , минаваме на втората двойка, там съ;ата програма, след <сверяване> има преместване 1 мярка, лоренцтрансформация за време в подвижната система, получава се Същото Т1 . Или и сега отново имаме Едноврменност за Подвижните наблюдатели които са 2 отделни подвижни системи но имащи еднаква относителна скорост спрямо Неподвижната или всъщност те се обединяват в Една подвижна система.

 

С Всичко това от горните постове доказах категорично , че когато две събития , отчетени по този логичен и правилен за Релативизма и СТО начин са Едновременни в една ИОС те са Едноврменни и за всички свързани по този начин  ИОС-и.

......

От горните сглобявам, 
  Имаме приета за Неподвижна Система с 2 часовника на разстояние 10 метра. Подвижната система е също с 2 часовника и се движат със скорост  Ск. спрямо неподвижните и са някакво разстояние по между си в своята си система  10Х . 
Сверяването става като разделим и двете систеи на две самостоятелни и получаваме 2х2 . В една от новите системи има по един неподвижен и по един подвижен юасовник, имат Обща точка сверяване. След тези събития които са едновременни в неподвижната система и часовниците <занулени>*зануляването става,като в неподвижната система всички часовници са предварително сверени и в двойките <сверяване> се вземат показанията на неподвижния часовник и се занулява подвижния> , след някакъв простр. промяна , преместване на посвижните системи на по 1 метър , има втори комплект събития с още 2 неподвижни часовника, за този интервал е изминало някакво време в неподвижната система и всички тамошни часовници отчитат един и същ момент, нали са били сверени преди това.В този втори комплект са пак един неподвижен и един подвижен, като са отново 2х2,  2 събития с две отделни общи точки. За този изминат 1 метър правим Лоренц трансформация <време> от неподвиж. за подвижната система, двата <комплекта> по отделно. Получените 2 стойности на Т1 са реднакви и за двете двойки. Тъй като тези две двойки са абсолютно еднакви , еднаква относителна скорост, то отново ги обединяваме в по една система, където имаме 2 събития в две ИОС. От тук и кристално ясния и необорим извод, Две Едновременни събития в Една Неподвижна ИОС са Едновременни за всички ИОС-и регистриращи събитията по този правилен по СТО и цялата научна мисъл наюин.
Когато развием и преобразуваме за Подвижна система като отправна, получаваме връзката с неподвижна и същият извод , Едновременност за всички системи.
 Това разбира се Унищожава СТО, постигнатото доказателство, приложено към Скоростомер 2 , Уличава СТО в явна Лъжа.

..............

Обяснявам...
  Имаме 4  ИОС , приети за Неподвижни с по един юасовник или наблюдател-часовник във всяка една от тези 4 ИОС. От часовник до часовник има разстояния измерено от всеки от тези наблюдатели и е да речем за Два от часовниците е 10 метра 10 метра,а за други Два също 10 метра, като разликата между тези две двойки е по 1 метър. В теоретиюната логика на СТО е разрешено да обединим тези 4 иоса в една ИОС, те са неподвижни един спрямо друг 4асовници или да работим с тях отделно, няма ограничения. Освен  това тези 4 часовника са сверени  и тъй като са неподвижни един спрямо друг  и сверени , работещи по Еднакъв начин, когато едно събитие в един часовник е засечено в 12 часа , и друго събитие в друг часовник също е в 12 часа, значи тези Две събития са Едновременни.
  От друга страна имаме други 2 часовника, наблюдател-часовника, които взаимно са неподвижни, но са Подвижни спрямо онея предни 4 часовника и тук можем да ги разглеждаме като отделни ИОС и или да ги обеденим в система, както ние си решим, СТО ни разрешава, научната логика още повече.
Действие  Сверяване.  Двете приети за Подвижни юасовници-иос-и , попадат в общи точки с неподвижните, както следва правят две двойки , отделни системи и това се случва тоюно в 12 часа, по вренето на неподвижните. Часовниците приети за подвижни се Зануляват.
 Втородействие Събитие за отчитане на ново събитие.  На втори етап, всяка от горните две двойки иоси, които имат общо начало на координатите си, изминават по 1 метър в системата на Неподвижните, но на този 1 метър се намира Втори Неподвижен юасовник, който ние сме го обединили в една система с онзи другия неподвижен дал наюалото на координатн. система на Неподвижната система, просто там <измерваме> правя го за да внеса <симетрия> с различните представяния. Разбира се този втори неподвижен в слуюая не е задължителен.  След изминатя 1 метър , чрез Лоренцовите трансформации стигаме до времето транслир. в подвижния часовник и то е Т1. За другата двойка координатни системи, където отново след 1 метър простр. интервал, имаме трансл. време отново същото се получаваТ1. 
Да припомня , че двата подвижни часовника са подвижни спрямо онези горните 4 обявени за Неподвижни, но взаимно един с друг са неподвижни т.е. може да ги обеденим в една иос и освен това се движат <свързано> те бяха сверени Едновременно в системата на Неподвижните и следователно в Същата система на сверяващия неподвижен часовник единия измине ли 1 метър, другият също е длъжен да измине 1 метър , това е Едноврменност.Както казах СТО ни дава Симетрия и то пълна в Обръщането когато разглеждаме цяла ИОС и когато я диференцираме на съставни, тази и симетрия сегу убива другата симетрия на относителността.
След като доказахме , че тези две нови събития ( за пълнеж, примерноподвижните системи са отнесли Голямата молекула пептид на Неподвижните часовници и отчитаме събитието) се случваъ във Време Т1 за подвижния часовник и тези два подвижни сверени часовника показват едно и също Т1, това означава и Едновременност в Подвижната Обединена Система.

.........

Вероятно няма нужда, да наблегна, когато сверихма в 12 часа, казах занулява в подвижния часовник, и така става , но коректното е и подвижния се приравнява на 12 часа, и двата тръгват от 12.От там е ясно.

 

Link to comment
Share on other sites

Парадокс,Доказателства за Абсурда СТО и продължавам. Представете си линия с безкраен брой часовници , приемаме ги за неподвижни и сверени. Друга линия съвпадаща с първата, също безкраен брой часовници, но са приети за подвижни спрямо онези от първата линия с относителна скорост.Първо действие, комплект събития, Сверяване, безкраен брой прости системи, Времена Нула То , Второ действие , в безкрайните прости системи, отместване с 1 метър и там някакви формални събития, като например засичане на времената. Всички подвижни часовници  отчитат Едновременност, както и неподвижните, Трето действие, отместване с 10 метра, пак формални събития, пак Едновременност, Четвърто действие отместване със 100 метра...................Едновременност.  Елементарни теоретични Постулати оборват СТО,показват грепната и основа и апарат, погрешните лоренцови трансформации.

От горното означава , че като направим дълбока абстракция и преместваме линията с по стъпки клонящи към нула , на сверените часовници имащи прости двойки с общо начало и отчитаме събития, постигаме доказване на <безкраен ред> Събития, ккойто ред в него всяка <стъпка> те са безкраен брой е отчитанена Едновременност.От тук доказваме Грешните лоренцови трансформации , в които реално са нужни само сравнения на интервали време и информация за относителна скорост.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...

Скоростомер на Лапландеца 3 ( Скоростомер на Близнаците )

 

Проста мисловна задача ( всички доказателства за грешната СТО, ТО са базови и за това доволно елементарни )

Имаме 2 ИОС а с Наблюдатели, мрежа от детектор часовници, едната е подвижна, другата неподвижна ( в сто неподвижна има смисъл на псевдоабсолютно неподвижна).

В подвижната има Централен наблюдател с детекторчасовнци и специална <катапултна система> . Имаме Двама Близнака, всеки с часовник и един демонстратор, резонатор, разположен по Х .Същия демонстратор/резонатор разполага и централния наблюдател. Относителна скорост между системите е някаква, обичам си 2/3.С .

Обща точка както си е редно и координатни начаа, сверявания и пр. Неподвижните <откриват> скъсен резонатор, той е бил обявен за някаква дължина, но те регистрират скъсяване, нали е по Х ос. Да речем е 1 метър , измерен от Подвижната система.Близнаците са със сверени часовници , едва <пулсът> на катапултиране, ускорение, те са ускорени според Подвижния наблюдател с 3/4С . Разбира се спрямо неподвижен Наблюдател крайните скорости юе са други , но по посока на движение, задължително по голяяма от 2/3С , а обратно задължително по малка от 2/3С. Съответно близнашките резонатори са пуснати в действие, и те са според неподвижния по посока на движението на базовата подвижна система , по къс , скъсен от оньи на централния подвижен наблюдател. Същото отчита и този подвижен наблюдател, по скъсен резонатор, той отчита и <забавен> резонатор, забавен часовник ,след ускорението по посока на движение резонатора и часовника <цъкат> по бавно. Така е и според сто , при прилагане на трансформации ако вложим интервал събития става ясно.

Обратно, Близнака ускорен в противоположна посока на движение според Неподвижната система също е <скъсен> , но сравнено с другия близнак,  и с базовата Подвижна система, нейния резонатор, скъсяването е по/малко поради по малката относителна скорост. Съответно и времето е по / малко <забавено> , проверява се с трансформации на интервал събития.

Сега забележете , от гледна точка на базовата подвижна система , според СТО, трябва да се отчита абсолютно еднакво  скъсяване с онзи предния близнак по посока на движението защото между двете системи тази на <обратния> близнак и Базовата Подвижна относителната скорост е същата2/3С и при отчитане интервали трябва да е същото. НО според Неподвижната система не е така, изобщо не е същото , резонатора е много по дълъг от <напредничивия> Близнак, времето е по <збързна> и това лесно се доказва с нарочно вместена постановка.  Най важното Броя на отчетените <цикли> в резонатора е Нерелативен , той е Абсолютен, докато трае изследването,  а то е фиксирано също с Абсолютен Маркер, физично ограничено по трасето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО според Т.О  отчетеният брий на циклите от Базовта  Неподвижна система трябва да е Абсолютно равен на отчетения Брой цикли от Неподвижната система. Имаме Истински Парадокс, напълно нерешим в Т.О.  Този парадокс е в основата на Скоростомер 3 , само той е достатъчен да приключим с доказано лъжливта ТО. Аз ще продължа , защото Скоростомер 3 и многобройни варианти.......

Така ускорените близнаци минават по подготвеното трасе и стигат до маркера за Край на експеримента ( еднакви дължини в системата на Базовия Подвижен Набл.). Спират си часовниците , отчитат се разликите, а разлики спрямо Неподвижноата система в отчетените врмена са доказани, надявам се разбирате Как.  Относно Базовата Подвижна система не би трябвало да има съществена разлика, вероятно само в това невъзможност каквото и да се направи да има Едновременност в ускоренията, но тези разлика,разлика е многократно пренебрежима от онази доказана в разликите в скоростите спрямо Неподвижната система и Голямата разлика в броя <цикли> в демонстраторите/резонаторите. 

По този начин Едни Наблюдатели в Една ИОС могат да открият Собственното си Движение. Доказано !

 Продължавам, вариант на Скоростомер 3

  Вариант 1.  В постановка в една ИОС, която искат да проверят дали се движат по предполагаема посока, т.е. предполагаем вектор Скорост, по избраната ос Х , аранжират апаратура, кочто с два сверени за старт часовника правят симетрични ускорения по напречна на Х ос, да речем У , като важно е времетраенето на процедурата, наякакъв времеви интервал и е важно да има симетрия в броя и вида на ускоренията, еднакъв брой <увеличаващи> и еднакъв брой <намалящи> като в края се спират часовниците (краят е да речем края на апараурния <път>. Не се търси едновременен край. Извлича се данните от 2та часовника, усреднява се . Изчислява се броя на ускоренията( според ТО няма значение положителни , отрицателни такива, така разбрах аз от ТО, хахах) изчислява се теоретичната придаденост на всички ускорения  в една Неподвижна система, в смисъл предполагаемо съществуваща Абсолютно неподвижна система, сравнява се резултата., ако системата е била в движение няма да има съвпадение на данните, Защото по Лоренцов Фактор, V^2/C^2 , за промяна на V , увеличаващо функцията е нелинейна, а  и целият Фактор е нелинеен. Няма пропорционална промяна в търсените отклонения, за това и са откриваеми.

Вариант тук е само един цикъл ускорения и после сравнение.

 

Вариант 2.  В постановката имаме симулация на <гравитация> по набелязана ос Х , по нея е разположена ос на въртенена два срешуположно въртящи се часовника, един надясно, един наляво, като оста Х е перпендикуляр. на равнините на въртене. Завъртат се с дадена ъглова скорост, еднаква (еднаква извлечена от там проекция на линейна скорост) като имаме Ускорение с Някакв стойност <гравитация> Спира процедурата за някакво време виксирано от Наблюдател в ИОС а и по ТО се изчислява приноса на <гравитация> за усредненото от 2 та часовника ( равнините има на въртене са практически в една точка по Х) Вижда се приноса на <линейната скорост) , който пак поради математиката и замисъла на ТО има нелинейно влияние в Лоренц Фактор и е теоритично Откриваем, не са пропорционални изменения. Така се открива Собственна скорост. 

Разновидност на варианта е Сателитна постановка около земята, като те могат да открият <линейната скорост> на Земята в пространството, по точно да открият Собственното движение нйа Зема в пространството, онази компонента от движението, която се придава на <линейно, инерциално> движение.

До колкото имам спомен някъде из форумите преди години имаще такива догадки, спорове за ГПС сателитна мрежа и откриване собств. <линейно> двеижение на Земя.

Вариант 3. Този е по особен и е основан на Броя цикли в квантовата природа на материя, той се е направо отделен Скоростомер ( 4). Примерно цикли към и обратно възбудени състояния, по ниски такива, базови състояния, примерно подобно на принципа в атомни часовници, ядрени възбуждания и пр.Него трябва да го развия отделно.

Редакция (Забележка) при Скоростомер 3, тъй като няма равни интервали време в разните ИОС, търсим предполагаема Собственна скорост., тогава самото <количество> ускорения или <гравиефект> няма да са равни в различните ИОС,т.е Не е нужно никакви изчисления за тези ефекти, те са част от Приноса в разликите, защото ако приемем има псевдоабсолщтна и абсолютна неподвижна система интервала време в нея примерно Едно денонощие (24 часа) не е равен с този  интервал в другите ИОС, но пък абсолютния <магнитуд> на ускоренията или <гравиефекта> вероятно също  не е равен. Възможна е <компенсация>, не знам иска изчисления, но каквото и да е при Теоретична или Практична Калибровка, при същите условия в системите, еднакъв брой и степен на ускорениятаили еднакъв измерен в системите <гравиефект> за еднакъв измерен в системите си интервал време, примерно 24 часа, Сравненията и откритите разлики Откриват Собственната Скорост на Инерцаилния Наблюдател  в ИОС.

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

Мога да внеса следната модификация в  Скоростомер на Лапландеца 3. Пиша и тук , защото това само по себе си също е парадокс в ТО.

  За центробежната разновидност на скоростомера, оня имитиращ <гравиефект>. Според мен е най/точно определяне на някаква точна база за сравнимост, а тя е Определен брой обороти, след който се правят измерванията, това всъщност е вид часовник. Едни и същи определени в Системите си ускорения с един и същ брой обороти. След това сравненията.

Link to comment
Share on other sites

Хахах, това е майтапчийско но  Всички Права за Скоростомери на Лапландеца  не са запазени, Всеки може да ползва свободно, но да не притежава Права върху работата ми. Трябва саммо да бъдат споменати с иманата си , Скоростомер на Лапландеца и евентуално номер.

Правата по Хипотезата на Лапландеца не са напълно свободни , искам да се споменава името ми, Лапландеца от Любимец,селския зъболекар.,хахах😀

Link to comment
Share on other sites

Обяснявам за трудно разбиращи хора.

Постановка.

1. Първична Неподвижна система , със съответните Наблюдатели и мрежа от часовник-детектори измерители.

2.Базова Подвижна сисъштема със съответния Централен Наблюдател, детектор-часовник и Катапултна система, Ускорителна система, които за теоретичната задача са в една простр. точка са този наблюдател, Там са и Двамата Близнаци , Бързака и Бавняка, съответно те с техните си уреди.
Централния Наблюдател има и демостратор-резонатор, разположен по ос Х

3. Един близнак , Бързака , има часовник, детектори и демонстратор-резонатор по ос Х, същия като Центр.Наблюдател.

4. Втори Близнак, Бавняка , има същото като другия близнак. 

Имаме съответните общи координ. начала Неподвижна. Базова подвижна и сверявания, сверяване на часовниците на Бързака и Бавняка, които са за сега в Базовата подвижна система *там са неподвижни спрямо централния Наблюдател

 Ускорение с Катапултната система, спира ускорението, известно време за да се провери всичко е наред , приключили ускорения, Двамата близнаци са изстреляни в срещуположни посоки по ос Х, към Плюс за Бързака, по посока на движението, и Минус за Бавняка , обратно на движението и съответни те описани относителни скорости.

Втори етап , Измерване

1. Близнаците навлизат в 1000 метровото трасе и с влизането започва <броенето> на събитията , а те са отраженията в огледалата на резонаторите или за по лесно Цикли в резонаторите. 

   2. От двойките системи ,Базова подвижна, която за разглеждането е приета за неподвижна и системата Бързак,  както и от същата Базова подвижна и системата Бавняк, тъй като според СТО имат еднакъв магнитуд относителна скорост, еднаква скаларна стойност, но противоположни вектори, Тогава според СТО, ще отчетем Еднакъв брой цикли,да припомня самите цикли са вид часовник, локалното време като <забавяне> е еднакво, според Централния наблюдател, Броя събития е еднакъв, Така казва СТО.

3. От двойката системи Неподвижна,първиюната неподвижна и Бързака, имаме силно<скъсен> резонатор и малък брой цикли, сравнен после с другия близнак. Относителната скорост приближава С, съответно времетое много<забавено>

4. От Двойката системи Неподвижна, първичната и Бавняка, имаме, по слабо <скъсен> резонатор, по<бързо> време и то много по бързо сравнено с Бързака, относителната скорост е доста по малка от С . 

  Резултатите от 3. и 4. в измерванията са много различни различен брой цикли, Различен брой Събития.

ИЗВОД

Според СТО, Т>О., Айнщайн и днешната Физика и Наука, 
Събитията като Случване. Брой Случване. Материално Съществуване да го наречем по никакъв начин не зависят от Наблюдението. Трябва да са едни и същи по наличност.
Според Т.О., теорията, тя разреши този експеримент, изцяло по нейните правила. получихме различни събития, разлина събитийност, различно Случване, Унищожихме записа в пространство-време, или както си го представите. според ТО., това е Абсурд, не може да го има, Но Айнщайн е магйосник ! и Го има!😀

Link to comment
Share on other sites

Скоростомер на Лапландеца номер 4

 

Поредния скоростомер и като всеки скоростомер е Истински Парадокс в ТО, защото открива Движениети на инерциални обекти, система, сами по себе си. Разбира се е прост, защото шашавата Т.О. е един колос с  глиненокафявожълти крака😀.

 

 Имаме обекти в една ИОС. Наблюдатели, часовник, детоктори, записвалки и всичко каквото си трябва. Наблюдателите не изпитват никакви ускорения, те са в ИОС, но искат да разберат дали се движат по даден вектор, векторна предполагаема скорост, обозначена като Ос Х. Нямаме реално нужда от никакви други външни наблюдатели от други ИОС. Системата е самодостатъчна като  .................. Демокрацията😷

По оста Х е разположен дълъг барабан, нещо като на магнум револверна пушка, имаше преди 30 години подобни , пушкуи /револвери с дълги патрони. В барабана има много <писти>/ <гнезда> , да речем  36 , в тези 36 писти  има дълги лентови системи, по които има закачени множество часовници. Тези ленти се въртят по посока обратна на предполагаемото движение.Часовниците като техника, машини са еднакви навсякъде.Те трябва само да са изправни, няма да се сверяват.Всяка лента ускорява до определена скорост и в единия външен край , повърхност на барабана, лентата се движи срещуположно на предполагаемото движение.Примерно едната лента избира да ускори до 1/5 С, скоростта се мери от външната повърхност, когато движението е инерциално. Има специална система, когато по лентата от външния край движението стане инерциално се включва часовника, изключва се и съхранява записа преди да изгуби инерцалното движение по лентата в задния край,  И така превърта се многократно , като сесиите когато работи часовника имат времетраене, цели се да записват точно определен интервал време, общ запис, определен интервал по часовници на Наблюдателите, примерно 2 секунди.Минава лентата, цък включва, целият път е хилядна от секундата примерно, цък споира накрая и така се повтарят циклите докато направи 2 секунди сумарно. Така е завсички ленти. НО останалите ленти могат да са на различни скорости.Така всички трябва да направят 2 секунди времеви интервал по Часовници на тази единственна главна ИОС.Имаме много часовници по лентата и тези 2 секунди се правят бързо, часовник до часовник, така са разположени на конвейр. Това позволява да въртим целич барабан и насочваме оста му и така да търсим вектора на Собственната Скорост на тази ИОС., обектите в нея.

Какво търсим, търсим най - големия интервал време записан  по часовниците на отделните ленти, лентатите с 2 та най дълги интервала печелят, защото те дават към къде се намира скоростта, Собственната скорост на апаратурната система в тази ИОС. Когато ги намерим, можем да препрограмираме и търсим в този  тесен интервал, за по точно определяне на Собственната скорост.

Защо най-дългия интервал време, елементарен отговор, зашото ако съществува неподвижна ИОС, първа всред равни, то в нея Времето тече най-<бързо> , интервалат ще е най--голям. Защо да е неподвижна, ами защото ако обектите в ИОС а имат някаква скорост спрямо ПърватаВсредРавни , примерно 1/3С , то ако лентата с часовниците по вънщната повърхност се движи с минус 1/3С, то сумата от Векторите на скоростите е ..........Нула !

 

  Така се открива Собственното Инерциално Движение в една ИОС и това е  брутален Парадокс в ТО !

Дъ тва чишлйо..........!, Знаете какво означава !

 В памет на моя учител по математика.................Поклон !

 

   Допълнение

  Предполагам сте достатъчно интелигентни и юе е обидно да разглеждам пред вас един примерен <елементарен цикъл> от движение на един часовник по лентата. Сравняваме отмерен интервал време на Системния наблюдател/чаясовник  с прилежащия на часовник по лентата, а как да ги <осечем> тези интервали се питате, прост, съвсем физически , чрез 2 събития, Първо събитие Включва и Двата часовника, този на лентата и този на Наблюдател. Второ събитие изключва часовника по лентата, а Наблюдател точно колко е пътя по лентата за часовник и скоростта му спрямо него.Спира точно на времето в , което и лентовия часовник.Така и се отчитат сумарните времена.

  Друга  разновидност на отчитането е сумарно време на отчитане, примерно започва с един определен часовник и свършва когато този часовник се изключва, след като преди това е засякан. Набират се някакъв интервал време и се сравнява.

 

 друг вариант, разбира се е ако се въртят срещуположно ленти с еднаква за системата скаларна скорост, н противоположни вектори. тук обаче си е по скоро Скоростомер 3.

Редактирано от laplandetza
Link to comment
Share on other sites

 

Към Скоростомер на Лапландеца 3

 

 

Пак преговаряме. Само според ТО.

Факт 1. 

Според СТО Базовата подвижна система, която при разглеждане Близнаците я приехме за Неподвижна , в двойките системи, 2 двойки системи за всеки от близнаците , или разглеждано по цялостно като една двойка , но с 2 групи действия, за които не е важна  определянето на едновременност/неедновременност, обяснил съм защо, Важно е и Определящо Интервал Пространство, които 2 Интервала са Абсолютно еднакви по абсолютна стойност за Тази наблюдаваюа система. В тази конструкция с еднакви по скаларна стойност относителни скорости , Наблюдател Трябва, повтарям според СТО Трябва , Задължително да отчете Еднакъв брой събития/отражения,цикли. 

 

Факт 2.

Броя отчетени Събития, самото случване на Събитие са Абсолютни за Всеки наблюдател от Всяка ИОС. Отраженията в огледалта или циклите на резонатора са Събития.

 

Факт 3

 

Неподвижната Система( тази първиччно определена за такава) правейки наблюденията в двойка системи или разглеждано в една двойка/две групи действия , отчита Разлияни относитеони скорости спрямо Всеки от Двамата Близнаци и то Много различни. Съответно различно скъсяване на Резонатори и  сериозна разлика в Бров на циклите, Броя на събитията. Така казва СТО, не Аз!!, Защо е така според СТО не е мой проблем, съдете Айнщайн!

 

Факт. 4.

 Има разлика в Броя на отчетените събития от Двама различни Наблюдатели , от две различни ИОС, което е Абсолютно Грубо противоречие със СТО., ТО и Науката изобщо, до този момент.

 

Факт. 5.

Щом е отчетен Факт 4. , това означава че има заложена Грешка в теорията ТО, и то на най основно ниво, което компрометира цялата конструкция, теоретич.модел, и разбира се Доказва , че ТО е Невярна теория.

 

 Нещо против Фактитте?!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...