Отиди на
Форум "Наука"

Парадокс на <фото> Колелото


DonKihote

Recommended Posts

  • Потребител

Парадокс на <фото> Колелото

В системата К1, която е подвижна имаме голямо колело. То има периферия с дупки, квадратни отвори от по 1 милиметър страна при неротиращо колело. 
Центъра на колелото е в Х1 , Ъ1, Зет1 е Нула, равнината на колелото е Успоредна на осХ1 и успоредна на вектор относителна скорост. В точка Х1 е Нула има постоянно излъчващи лазери , излъчващи вертиално по ос У1 и координати на лъча по Х1 е Нула. 
Над периферията по колелото  и под нея в Х1 е Нула и плюс аУ1 и минус аУ1 има датчик часовник направен така да мери големината на времевия интервал на Осветеност . Отворите по колелото за простота са само 2 и са точно срещуположни при неротиращо колело.
Завъртаме колело, достига висока скорост на ротация и реалатив. периферна скорост. Мерим Големината на интервалите осветеност<горе> в плюс аУ1 и <долу> в минус аУ1. 
 
 Неизбежният Неподвижен Наблюдател в система К,със своите наблюдения. За този Наблюдател , скороста на материала , периферията около отворите, самите отвори е Различна, едната перифер. скорост е по движението, другата срещу движението, ,вектора относит. скорост. Тогава  <свиването> на отворите Горе и Долу е Различно! Този наблюдател отчита различни по големина времеви интервали осветеност. Следователно такива различни по големина времеви интервали ще отчитат и датчиците на системата К1.Това е Базово противоречие с теорията.
Имаме Парадокс!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мога съвсем да опростя и напълно да премахна ротацията. 
В Една точка по Х1 е лазер и датчик, изчислени да са плътно до една греда. 
В гредата по средата на обекта има отвор от 1 милиметър. Засилваме гредата по Х1 до скорост измерена в системата К1, скорост да речем 0,8С. Вектора на тази скорост в Първия случай е по посока на относителна скорост. успоредно по Х1.  Във Втория случай скорост е пак 0,8С , но е насочена противоположно на относит.скорост на системата К1, тамошните лазер, детекторчасовници. 
За Неподв. Наблюдател от система К , както и при колелото имаме Различни по Големина времеви Интервали, а тъй като часовникдетектора в система К1 е само Един и измерва при една и съща по скаларна големина скорост 0,8С , то тогава Без Никакви Обяснения Директно следва Парадокс!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ще излезе ялов <парадокс> . Като се развие подробно и ............. има компенсация , вероятно е в съгласие със СТО и го заразвам. Мързи ме да видя оригиналния скоростомер, по него ще стане.

Отивам да празнувам, ............ ЧНГ !

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...