Отиди на
Форум "Наука"

Ето какво знаят в Нидерландия за българското възраждане.

Recommended Posts

• Мнения 1,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

Преди 18 минути, Atom said:

Причините за войната са изцяло вътрешни за РФ.  След разпада на СССР, Русия беше конструирана като федерална държава. Путин разруши федерацията, но на нейно място не построи нещо, което да се опира на институционални основи, а формира своя персонална власт.  Меракът на Путин е Русия да е унитарна държава, а не федерация.  Към днешния момент обаче Русия  не е унитарна държава - де юре тя все още си е федерация.  На практика обаче няма и федерация - Путин унищожи федерацията и де факто в момента Русия не е федерация, а "държава на Путин". 

Другият проблем пред който стои Русия е националния. Унитарната държава изисква унитарна нация.  Руският елит все още не може да се обоснове по какви причини - практически, ценностни, идейни и т.н. населението на РФ трябва да живее заедно и да преследва някакви общи цели. Съществуват няколко "национални проекта", които са противоречиви и взаимно се изключват.

Ето защо Путин не може да предаде властта, нито някой може да го наследи. Русия в момента е нещо като нищо.  Конституционна федерация, която не е федерация и унитарна национална държава която институционално нито е унитарна, нито национална.  Това разкрачено положение е  компенсирано с персоналната власт на Путин, която запалва институционалния вакуум.  

С други думи след Путин Русия ще трябва да се определи - да се върне към действителния федерализъм или институционално да се превърне в нещо различно - унитарна държава, монархия или нещо друго.  Самият Путин имаше мерак да построи нещо, но така и не успя.  Тази безидейност - искаш да построиш нещо ново, но не знаеш нито какво точно, нито как да го построиш, доведе до днешната война.  Конфликтът с Украйна започнат през 2014 трябваше да компенсира вътрешната импотентност на елита и да насочи енергията навън. 

Та украинците в случая са «ни при чем». Косвени жертви на вътрешните проблеми на Путин. И да нямаше Азов, той щеше да бъде измислен. И да няма украински нацисти, те щяха да бъдат конструирани.  Просто е нужен външен враг който да канализира енергията на руснаците, да отклони вниманието от вътрешните проблеми и да прикрие некадърното и импотентно управление на Путин.  Такива методи се използват непрекъснато - нищо ново под слънцето.

Причините за войната са както вътрешни, така и външни за Русия. За жалост фактите, които не ни допадат, не престават да съществуват и игнорирането им може да доведе само до заблуда! А когато, като доводи служат само част от фактите и съзнателно се игнорират други, то заблудата може да бъде само с някаква умисъл!

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 13 минути, skiahtro said:

Причините за войната са както вътрешни, така и външни за Русия. За жалост фактите, които не ни допадат, не престават да съществуват и игнорирането им може да доведе само до заблуда! А когато, като доводи служат само част от фактите и съзнателно се игнорират други, то заблудата може да бъде само с някаква умисъл!

Точно така. Кои са основните  "игнорители"?  Това са хора като теб, като Втория, Пейчев и др.  Виж себе си - въртиш, сучиш и все гледаш да отклониш вниманието от Русия и да го насочиш някъде навън. Наличието на умисъл е очевидно. Да се изкара Русия жертва, а вината да се прехвърли на някой друг. 

Не става. Първостепенният проблем и причина за тази война е вътрешно-руски. От там нататък останалото са следствия. Без вътрешно-руския проблем и вътрешно-руската първопричина нямаше да има нищо - нито украински евро-майдан, нито  американски политики за въоръжение на Украйна, нито европейски политики и санкции, нито каквото и да е.

Русия действа по някакви вътрешни си подбуди, а останалите се нагаждат и реагират. Действие - противодействие, действие -противодействие. 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 4

Преди 1 час, Atom said:

Точно така. Кои са основните  "игнорители"?  Това са хора като теб, като Втория, Пейчев и др.  Виж себе си - въртиш, сучиш и все гледаш да отклониш вниманието от Русия и да го насочиш някъде навън. Наличието на умисъл е очевидно. Да се изкара Русия жертва, а вината да се прехвърли на някой друг. 

Не става. Първостепенният проблем и причина за тази война е вътрешно-руски. От там нататък останалото са следствия. Без вътрешно-руския проблем и вътрешно-руската първопричина нямаше да има нищо - нито украински евро-майдан, нито  американски политики за въоръжение на Украйна, нито европейски политики и санкции, нито каквото и да е.

Русия действа по някакви вътрешни си подбуди, а останалите се нагаждат и реагират. Действие - противодействие, действие -противодействие. 

Милиционерите само обвиняват, без да доказват!

Аз не отричам нито един факт!

Единствено което правя е че споменавам за факти, които целенасочено игнорираш и отричаш, с цел да заблуждаваш по-наивните!

Проблема не може да бъде само и единствено "вътрешно руски", след като излиза от границите на Русия  и след като се намесват чужди - неруски сили!!!

Такова твърдение е абсурдно и съзнателната му употреба целенасочена!

Редактирано от skiahtro
  • Харесва ми! 1

Преди 1 час, Atom said:

При раздаването за Украйна, Русия се явава като предимно жертва, поне в наюалните етапи, за този момент жертва е предимно ЕС. Вечните жертви са <обикновенните хора> и за сега най жертвани са от ЕС и руснаци* изключваме украйнците, те по подразбиране са пожертвани. 

Преди 21 минути, др-бр said:

Едно твърдение, което "доказваш" с друго недоказано твърдение. Отново вервайте ми.

Става въпрос за "едно твърдение", което ти самия твърдиш, че никой не отрича:

Преди 21 часа, др-бр said:

Пак ще повторя, никой не е отричал, че Азов са националисти.

Но нека за по-интересно приемем, че са нацисти.

Сега да не започна пак да повтаряш че отричаш?

Моля, да информираш предварително, за случайни и моментни промени в състоянието си, иначе разговора е безсмислен извън съблюдаващата те среда!

Можеш да ми верваш!😉

Редактирано от skiahtro
  • Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 56 минути, skiahtro said:

Става въпрос за "едно твърдение", което ти самия твърдиш, че никой не отрича:

Сега да не започна пак да повтаряш че отричаш?

Моля, да информираш предварително, за случайни и моментни промени в състоянието си, иначе разговора е безсмислен извън съблюдаващата те среда!

Можеш да ми верваш!😉

Националисти за теб е равно на нацисти??

Освен това пропускаш продължението напомних ти, че ти твърдиш, че Украйна се управлява от нацисти.  И предпоследният ти коментар трябваше да докаже именно това. Доказателството с нацисткото командване не е ли за това? Или ли си приел, че не можеш да докажеш?

Редактирано от др-бр
  • ХаХа 1

Преди 45 минути, др-бр said:

Националисти за теб е равно на нацисти??

Освен това пропускаш продължението напомних ти, че ти твърдиш, че Украйна се управлява от нацисти.  И предпоследният ти коментар трябваше да докаже именно това. Доказателството с нацисткото командване не е ли за това? Или ли си приел, че не можеш да докажеш?

Младеш, ти вчера спомена за някакви "капацитети, които не са успяли..."

Какво по-точно не са успяли?

💉💉💉

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 2 минути, skiahtro said:

Младеш, ти вчера спомена за някакви "капацитети, които не са успяли..."

Какво по-точно не са успяли?

💉💉💉

ТРИма капацитети(Ти, Пейчев и Лапландеца) се опитахте и не успяхте и не успяхте да докажете, че УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАЦИСТИ.

А сега към темата. Докажи ГО. Както се разбрахме повече за военни престъпления повече няма да се занимаваш като аргуметн, щото яко се овъртоли. 
Ако следваме дискусията сега трябва да докажеш твърдението си, че командването на украинската армия е от нацисти. Видимо се отказа да твърдиш това за политическото ръководство.

• ХаХа 1

Преди 3 минути, др-бр said:

ТРИма капацитети(Ти, Пейчев и Лапландеца) се опитахте и не успяхте и не успяхте да докажете, че УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАЦИСТИ.

А сега към темата. Докажи ГО. Както се разбрахме повече за военни престъпления повече няма да се занимаваш като аргуметн, щото яко се овъртоли. 
Ако следваме дискусията сега трябва да докажеш твърдението си, че командването на украинската армия е от нацисти. Видимо се отказа да твърдиш това за политическото ръководство.

🤕

Аааааа... Ма ти да не си се развързал бе, бацевото?

• ХаХа 1

• Потребител
Just now, skiahtro said:

🤕

Аааааа... Ма ти да не си се развързал бе, бацевото?

Поредно доказателство........че нямаш доказателства.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 8 часа, Atom said:

С други думи след Путин Русия ще трябва да се определи и отново да се преформатира. Да се върне към действителния федерализъм или институционално да се превърне в нещо различно - унитарна държава, монархия или нещо друго. 

Или "федерацията" да се разпадне. Република Саха, република Бурятия, република Татарстан и, разбира се, Чеченска република Ичкерия. :)

Отделен въпрос е защо и тази тема се омаза от едни и същи хора с едни и същи дебилизми. Явно на шефското тяло на форума вече съвсем му е през шлифера.

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 1
  • Upvote 1

Преди 22 минути, др-бр said:

Мен къде ме слагаш!?, Какви нацисти управляват Украйна!?, не са нацисти , а обикновенни нармкомани и смешници, селектирани от групировки задокеана, ...... да от  онези зад  куклата президент и гн. др. Фаучи, както и зад Федр.резерв на САЩ.:D

• Потребител
Преди 35 минути, др-бр said:

Излишно е да очакваш доказателства за твърденията им.  Те не са дошли тук да доказват нещо, а да вдигат врява, да създават пушилка, паника  и др. подобни. Опорките им са в три слоя:

1. Украйна е виновна за съдбата си, защото укрите са нацисти, защото се крият зад полите на жените си и децата си, защото не са хора, а изверги и т.н.  Освен  това се заиграват с лошите американци и НАТО, които пък обграждат и притискат Русия и не и дават друга възможност, освен да отвърне на удара и да се защити от украинските нацисти.   

Ако това не мине, идват опорките от следващото ниво.

2. Да, Русия е агресор, но украинците също извършват военни престъпления. Войната е нещо лошо и час по скоро трябва да се прекрати. Естествено като украинците клекнат и капитулират. Ако украинците продължават със съпротивата те са престъпници, тъй като удължават своята агония и жертват излишно човешки животи. Така и така Русия ще победи - нужно ли е това да става с цената на толкова много човешки жертви? 

Ако и това не мине има трето ниво.

3. Да, Украйна може и да удържи в една конвенционална война, но Русия е ядрена сила, а пък Путин е ненормален. Струва ли си да ядосваме ненормалника? - А, ако натисне червеното копче - готови ли сме да рискуваме бъдещето на света и на всички нас? Я по-добре украинците да клякат и да не си правим експерименти. 

Ако и т.3 не успее да убеди опонента се връщат на т.1. Цикълът се върти колкото е нужно, докато някой се върже. На нито едно ниво не се предвиждат каквито и да е доказателства.  Ако опонентът е твърдоглав и настоява за такива, просто конкретното твърдение временно се изоставя и се преминава на следващото ниво. 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1

Преди 2 минути, Atom said:

Излишно е да очакваш доказателства за твърденията им.  Те не са дошли тук да доказват нещо, а да вдигат врява, да създават пушилка, паника  и др. подобни. Опорките им са в три слоя:

1. Украйна е виновна за съдбата си, защото укрите са нацисти, защото се крият зад полите на жените си и децата си, защото не са хора, а изверги и т.н.  Освен  това се заиграват с лошите американци и НАТО, които пък обграждат и притискат Русия и не и дават друга възможност, освен да отвърне на удара и да се защити от украинските нацисти.   

2. Да, Русия е агресор, но украинците също извършват военни престъпления. Войната е нещо лошо и час по скоро трябва да се прекрати. Естествено като украинците клекнат и капитулират. Ако украинците продължават със съпротивата те са престъпници, тъй като удължават своята агония и жертват излишно човешки животи. Така и така Русия ще победи - нужно ли е това да става с цената на толкова човешки жертви? 

3. Да, Украйна може и да удържи в една конвенционална война, но Русия е ядрена сила, а пък Путин е ненормален. Струва ли си да ядосваме ненормалника? - А, ако натисне червеното копче - готови ли сме да рискуваме бъдещето на света и на всички нас? Я по-добре украинците да клякат и да не си правим експерименти. 

Ако и т.3 не успее да убеди опонента се връщат на т.1. Цикълът се върти колкото е нужно, докато някой се върже. На нито едно ниво не се предвиждат каквито и да е доказателства.  Ако опонентът е твърдоглав и настоява за такива, просто конкретното твърдение временно се изоставя и се преминава на следващото ниво. 

точка 4 .  Аз съм независим и никой не ме е прилъстил или, и платил, не съм ченгоид, не съм милиционер, не съм сътрудник, не съм прихванат или захванат. Независим, нищо не зависи от мен  мога а си позволя да говоря това което е налице, без да изгубя нищо, а дори и да изгубя....... не ми пука, аз съм Демон, човешките порядки сапрез мен, не над мен !

точка 5. Мразя зависими хора !

точка 6. Неправдата се лекува с по-голяма Неправда.

тока 7. Не ме мързи да се боря със сенките!

точка 8. Имам избор, да съм на страната на силните или на страната на слабите, което е относително. Тъй като съм чешит, Демон, обичам да дразня Силните и често да ги Ликвидирам, преносно и букално. За мен е като спорт, за моите предшественици е същото, аз продължавам, след мен напират другите, синове и дъшери !

Преди 27 минути, sir said:

Или "федерацията" да се разпадне. Република Саха, република Бурятия, република Татарстан и, разбира се, Чеченска република Ичкерия. :)

Отделен въпрос е защо и тази тема се омаза от едни и същи хора с едни и същи дебилизми. Явно на шефското тяло на форума вече съвсем му е през шлифера.

На шефското тяло , не му се заплаща <ваканция>, отговорните НПО- та не банкират летоска.......:D

Преди 45 минути, др-бр said:

🤗

Само спокойно!!!

....нямам никакви доказателства и не съм чувал някога за някакви доказателства, бацевото....

• Харесва ми! 1

Преди 15 минути, Atom said:

2. Да, Русия е агресор, но украинците също извършват военни престъпления. Войната е нещо лошо и час по скоро трябва да се прекрати. Естествено като украинците клекнат и капитулират. Ако украинците продължават със съпротивата те са престъпници, тъй като удължават своята агония и жертват излишно човешки животи. Така и така Русия ще победи - нужно ли е това да става с цената на толкова много човешки жертви? 

🙂

Единствения без доказателства тук си ти! Защото каквото кажеш е закон!

Ама виж го, даже и бацевото се опитва колко може, да дава някакви доказателства....

Преди 43 минути, др-бр said:

РИма капацитети(Ти, Пейчев и Лапландеца) се опитахте и не успяхте и не успяхте да докажете, че УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАЦИСТИ.

Аз никога не съм казвал, че Украйна се управлява от нацисти. Не мога да обидя толкова грозно и незаслужено нашите съюзници от войната. Украйна се управлява от доктрина наречена бандеровщина или украински национализъм, който за пръв път е бил санкциониран от нацистите заради изключителната му жестокост към евреи, поляци, руснаци, беларуси. Отличителния белег на бандеровци бил да разпарят коремите на жените и децата и да усукват червата им на плетовете на къщите.

Ето ги бандеровци през 1943 г. и 2014-2015 г.:

Волня.jpg

dnr-angels-04.jpg

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2

• Потребител
Преди 11 минути, Петър_Пейчев said:

Украйна се управлява от доктрина наречена бандеровщина или украински национализъм ...

Пич, побъркал си се от руска пропаганда. Спри се.

Нищо не доказваш с тези ужасни снимки горе ... освен че си промит от пропаганда психопат.

• Потребител
Преди 14 минути, Петър_Пейчев said:

Ето ги бандеровци през 1943 г. и 2014-2015 г.:

Като ти покажат снимки от Буча, врещиш като коледна свиня, че са фейк.
Но твоите снимки горе са самата истина. 🙄

Абе............ нали  и в България уж нямало фашисти, но ние знаем как едни младежи маршируваха с  характерен поздрав на вдигната ръка, маршируваха на <Рим, Берлин и Токио> . Някои от тея фашаги бяха убити , съвсем истински, след като са се опитвали да убият (заедно със Жандармите) един гражданин на БГ, случайно мой роднина😀, който е описал Всичко в Неговата Кинига.

• Потребител
Преди 52 минути, Atom said:

Излишно е да очакваш доказателства за твърденията им.  Те не са дошли тук да доказват нещо, а да вдигат врява, да създават пушилка, паника  и др. подобни.

Някои и за копейки. Тях поне ги разбирам донякъде, припечелват. :)

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 54 минути, Atom said:

Добре казано, виждам, че си приспособил методиката за нямането на славяни в три точки и към злободневните теми. :)

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!