Отиди на
Форум "Наука"

На Западния Фронт - какво ново?


Recommended Posts

  • Потребител

 Западния Фронт - това разбира се е западната граница на Украйна.  Какво се случва там и какво можем още да очакваме?

Едно от интересните събития беше тая случайна или неслучайно паднала бомба в Полша. Оказва се че е май съветска, но никой не пожела да поеме отговорност за случилото се.

Руснаците директно отхвърлиха обвиненията.  Те такива цели на Полска територия не са имали, всички цели били на 35 и повече километри от границата с Полша.

 

Трагикомично се оказа положението на президента Зеленски. Отначало украинците обявиха че ракетата била руска.

Поляците обаче изказаха съмнения че ракетата може да е част от украинското ПВО. А Джо Байдън охлади всички страсти и обяви злополучната ракета за украинска противовъздушна отбранителна ракета.

Въпреки категоричността на изказаната от САЩ позиция, украинците продължиха да упорстват.

 

Зеленски настоява, че ракетата, паднала в Полша, не е украинска

https://news.bg/world/zelenski-nastoyava-che-raketata-padnala-v-polsha-ne-e-ukrainska.html

 

Пита се в задачата: кой е глупака и кой кого прави на глупак?

Зеленски би трябвало да знае какво правят неговите военни, къде и какви ракети се изстрелват, какви ракети бомбардират Украйна.  Ако това бе украинска ракета, то няма как главнокомандващият да не знае че те самите са стреляли с тая ракета по една или друга причина.   Тогава от какъв зор се опитват да припишат авторството на Русия ? Само и само за да подпалят по-бързо 3СВ ?

А от друга страна категоричността на Байдън да смегчи напрежението показва , че дори и да е имало грешка с руска ракета и евентуално попадение на територията на Полша, нито САЩ, нито Полша биха погледнали на подобен инцидент като на нападение.   Както каза един полски политик: нападението над една страна не започва с нападение над трактор.

Ще продължи ли обаче политикът-комик Зеленски да остоява руската версия за изстрелването на тая ракета?  Доколко Зеленски е адекватен и вменяем? Главнокомандващият ВСУ наясно ли е накъде летят неговите ракети?

Елементарно чувство за самосъхранение щеше да му подскаже на шоумена Зеленски, че щом Байдън вече е отсякъл за украинска ракета, то тая ракета би следвало да се счита за украинска...  Но артиста , шоумена и несбъдналия се политик тръгва срещу тези, които го крепят, финансират и пазят.  Съветниците и институциите зад Байдън вече се произнесоха.. На кой да вярваме ? На мъдрия старец Байдън,  или на новака, налучкващ времето и стъпките ,  забъркващ се в опасни международни скандали и опитващ се да диктува дневния ред на света? 

Изложи ли се Зеленски, или пък обратното,  Байдън се пробва да отдалечи въвличането на Полша и НАТО в 3СВ ?

 

  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За да се разбере мащаба на трагикомедията:

 

Дуда: Полша и САЩ трябва да позволят Украйна да участва в разследването на ракетната експлозия

https://news.bg/world/duda-polsha-i-sasht-tryabva-da-pozvolyat-ukrayna-da-uchastva-v-razsledvaneto-na-raketnata-eksploziya.html

 

Цитирай

Полският президент Анджей Дуда заяви в сряда, че Полша и Съединените щати ще трябва да дадат съгласието си Украйна да вземе участие в разследването на ракетна експлозия в югоизточна Полша.

"Процедурите се водят от полски и американски експерти и ако някой трябваше да бъде допуснат да участва в тези процедури, щеше да е необходимо поне съгласието на двете страни", каза Дуда на пресконференция.

По-рано днес Украйна поиска да получи достъп до мястото на взрива, заявявайки, че е "готова да предаде доказателства за руската следа", която притежава.

Полша и САЩ провеждат съвместно разследване,  2-те страни вече са стигнали до определени закючения по станалия инцидент. 

Но забележете:  Страната извършител - Украйна не е допусната до мястото на инцидента. Украинците продължават да отричат собственото си участие  Искат да бъдат допуснати до мястото на събитието и искат да прокарат своята версия - тоест че Русия (по подразбиране) е директния автор на този инцидент.

 

Ще бъде ли допусната страната Украйна да участва в разследването на собствените си престъпления ? Ще признае ли Украйна авторството си за тоя злополучен инцидент, или ще се опита наново и с всички сили да стовари тази и всички всички световни вини върху злия демон?

Вие как мислите ?

Байдън едва ли е особен показател за устойчивост, но центровете за вземане на решения, дето му казват какво да изговори вече са направили план за действие. Реакцията на Зе и компания явно не е съгласувана с задокеанските партньори-закрилници. Ще има ли нови самоволни изпълнения на комика-артист ? 

Ако им разрешат на Зе-и компания да прокарат и подсилят версията за руското авторство - то това само би отслабило позициите на Джо Байдън и компания.

Макар че САЩ да обявиха Русия за виновник по инцидента / дори и ракетата да е украинска/ , то можем да очакваме малко или много някакви гласове в посока контрол над оръжията, контрол накъде и срещу кого се изстрелват украински ракети,   въпроси относно осведомеността на главнокомандващия всу и други такива. 

Но за момента това едва ли би се случило. В САЩ току що приключиха избори за сенат, имаше сложни и трудни ситуации, съмнения за фалшификации.  Джо Байдън и компания побеждават, но вече се оформиха едни порочни схеми с развалени преброителни машини,  дефектни бюлетини и всичко там е ала .. печатницата в Костенец, и чувалчетата на Бойко по време на изборните преброявания...   Байдън и компания продължават да печелят въпреки силата на здравия разум..  Въобще цялата американска избирателна система и политика трудно може да се вмести в представите ни за здрав разум.. Щото там играят още по-здрави пари...

Големите здрави пари ще решават от тук нататъка какво ще става и накъде ще вървят събитията.  По-интересния въпрос е обаче дали Зе-ле и компанията ще се вслушат в големите здрави пари или ще се пробват пак на някой собствен авторски проект..

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, Втори след княза said:

Главнокомандващият не е необходимо да знае действията на всеки боец, обаче ако е наредил някакви действия, редно е да поеме отговорност за тях.
Медиите се надвикват, че е инцидент, за да не се чуе, че може да е съзнателна и разпоредена от главнокомандващия провокация.
Във всички случаи актьорът ща послуша режисьора си и представлението на трагикомедията ще продължава до изчерпване на сценария.

Абе защо да се кара кола надрусан е наказуемо, а да се кара надрусан света към война не е ?

Дай само едно истинско доказателство, че Зеленски е наркоман. Само едно. Или спри да ставаш смешен и жалък с тази руска опорка разпространена още преди началото на войната. 

Аман от простотия... 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Харесва ми! 7
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 5 часа, Втори след княза said:

 

Абе защо да се кара кола надрусан е наказуемо, а да се кара надрусан света към война не е ?

Надявам се че визираш другаря Путин и компания.Те са в основата на настоящия конфликт още от 2014 година.

  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 11 минути, Втори след княза said:

Има семейства, които така и не разбират кога синът им е започнал, станал наркоман, самоубил се при абстиненция. Така че истинско доказателство е, когато бъде сниман, че смърка.

За мен са очевидни разширени зеници.

Ти или си наистина много промит мозък или просто си изкарваш парички правейки пропаганда. 

Знаеш ли по дяволите какви стават зениците на хората при малко сън и много кафе, кола или други ободряващи напитки?  А при стрес? А знаеш ли, че някои хора по принцип имат малко по-големи зеници, а при други се получава този визуален ефект заради комбинация от формата на очите, цвета, отдалеченост, форма на черепа и още няколко други?  Ставаш жалък с руските опотки приемайки ги за чиста монета. Или изкарвайки си парички без да ти пука за родината ти. Отвратен съм от теб. 

 

Може да прочетеш и това... 

https://www.dw.com/bg/големината-на-зениците-издава-интелигентността-ни/a-58178441

 

Или ето това. 

https://www.obekti.bg/chovek/razshireni-zenici-10-poslaniya-koito-ochite-mi-izprashchat/page/0/1

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Харесва ми! 4
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 8 минути, Втори след княза said:

истинско доказателство е, когато бъде сниман, че смърка.

Има разлика между наркоман и наркоман. Между пияница и пияница. Доказано е,че Джордж Буш-младши като студент е бил често дрогиран,(самият той е споделял това,което е потвърдено от много негови приятели и познати),и какво от това? Какво от това,ако Зеленски е "смръквал" понякога? Чърчил е бил абсолютен пияница. Доказано е,че Сталин всеки ден е пиел като смог предимно грузинско вино. И пак питам – какво от това? Какво се опитваш да кажеш?

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 минути, Втори след княза said:

Така е, особено за ободряващите вещества, било напитки или прахове.

Тръмп отстрани съмненията за здравето си чрез тест пред екраните. Въпреки руските внушения, Зеленски НЯМА да го направи и ще предпочете Русия и светът да си говорят, да има съмнение, но не и да направи тест. Как да дам доказателство? Катаджията казва "неадекватен е", ама си трябва тест.

Значи виновен до доказване на противното! И той трябва да доказва, че НЕ е наркоман, щото Путин бил казал така. А Путин, разбира се, доказателства за твърденията си не е предоставил. Имаме голо твърдение и ти се чудиш какви "доказателства" да си изсмучеш, за да го потвърдиш. А логиката трябва да е обратна.

А Путин кога ще сподели изследвания за здравето си? Има много публикации, че не е добре физически, евентуално и психически и, че за да не се разбере, от ФСБ не оставят дори остатъците от физиологическите му процеси.  Аз лично очаквам и Путин да докаже, че не си бие ботокс.

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 18 минути, Втори след княза said:

Така е, особено за ободряващите вещества, било напитки или прахове.

Тръмп отстрани съмненията за здравето си чрез тест пред екраните. Въпреки руските внушения, Зеленски НЯМА да го направи и ще предпочете Русия и светът да си говорят, да има съмнение, но не и да направи тест. Как да дам доказателство? Катаджията казва "неадекватен е", ама си трябва тест.

Прекаляваш със спама

  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Ставаш жалък с руските опотки приемайки ги за чиста монета. Или изкарвайки си парички без да ти пука за родината ти. Отвратен съм от теб. 

Отвращението е повсеместно. А най-жалкото е, че дори не му плащат. Винаги съм можел да разбера подкупените предатели, макар и да ги презирам, но безплатните никога няма да мога да ги разбера. В любимия им Рашистан тях самите ги наричат "полезные идиоты".

  • Харесва ми! 10
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 2 часа, deaf said:

Има разлика между наркоман и наркоман. Между пияница и пияница. Доказано е,че Джордж Буш-младши като студент е бил често дрогиран,(самият той е споделял това,което е потвърдено от много негови приятели и познати),и какво от това? Какво от това,ако Зеленски е "смръквал" понякога? Чърчил е бил абсолютен пияница. Доказано е,че Сталин всеки ден е пиел като смог предимно грузинско вино. И пак питам – какво от това? Какво се опитваш да кажеш?

Ок приемаме че Зеленски е наркоман,пияница и всички други екстри.А Украйна е една полуразпаднала се държава без минало/тоест история/ и бъдеще.Но това говори толкова по зле за руснаците които губят войната от такава държава управлявана от такъв лидер.

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

На мен пък въобще не ми пука дали Зеленски е наркоман, гей, палячо, евреин, соросояд, нацист и там каквото още му приписват русоробите. В личния си живот може да е какъвто си иска и това не влиза в работата на никой от нас. Важното е, че не е той този, който започна войната и не е той този, който не спира да хвърля ракети, вкл. и по цивилни обекти. Не и той този, който има възможност да прекрати войната още сега. Всеки прекрасно знае кой е този единствен човек, който може. Но не иска.

Колкото до "западния фронт" - няма да има такъв, тоя инцидент не можа да предизвика ТСВ. И Дуда и Моравецки вече се изказаха достатъчно ясно по въпроса - макар и ракетите да са украински, не е виновен Зеленски за падането им на полска територия. 

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 5
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История
Преди 23 минути, Warlord said:

На мен пък въобще не ми пука дали Зеленски е наркоман, гей, палячо, евреин, соросояд, нацист и там каквото още му приписват русоробите. В личния си живот може да е какъвто си иска и това не влиза в работата на никой от нас. Важното е, че не е той този, който започна войната и не е той този, който не спира да хвърля ракети, вкл. и по цивилни обекти. Не и той този, който има възможност да прекрати войната още сега. Всеки прекрасно знае кой е този единствен човек, който може. Но не иска.

Колкото до "западния фронт" - няма да има такъв, тоя инцидент не можа да предизвика ТСВ. И Дуда и Моравецки вече се изказаха достатъчно ясно по въпроса - макар и ракетите да са украински, не е виновен Зеленски за падането им на полска територия. 

Зеленски успя да обедини украинците около себе се.И да ги накара да повярват че могат да победят във войната.Факт е че в момента той е много по-популярен в Украйна отколкото на 23 февруари вечерта.Факт е че в момента украинците вярват че щее спечелят войната и изглеждат обединени около каузата си.Никакви пораженски настроения няма /факт е че имаше някакви такива в началото на войната и да речем руснаците твърде лесно превзеха Херсон в края на февруари/.Заслугите на Зеленски за това са очевидни.Другото е нонсенс.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 35 минути, resavsky said:

Зеленски успя да обедини украинците около себе се.И да ги накара да повярват че могат да победят във войната.Факт е че в момента той е много по-популярен в Украйна отколкото на 23 февруари вечерта.Факт е че в момента украинците вярват че щее спечелят войната и изглеждат обединени около каузата си.Никакви пораженски настроения няма /факт е че имаше някакви такива в началото на войната и да речем руснаците твърде лесно превзеха Херсон в края на февруари/.Заслугите на Зеленски за това са очевидни.Другото е нонсенс.

Де повече хора да бяха такива "наркомани"...

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...