Отиди на
Форум "Наука"

Покушение или цирк


Recommended Posts

  • Администратор

Споделям няколко мнения от фб за поредния цирк който ни показват по телевизията:

Aleksandar Lachev:

😡 Най-мразя да ме лъжат, а още повече - да ме вземат за прост шаран😡
За това не се сдържах👉
🧐Офицер от запаса (инженерни войски) със сапьорски опит съм.
Взривявали сме 100-ци килограми експлозиви. На учения (със зрив) сме изкопавали укрития за танкове.
Горили сме на горски огън шашки (400г. тротилови пресовки). 😲
😮 На изпит по изграждане на минно поле, така заблудих изпитващия, че когато посочваше къде съм сбъркал и трябва да ме скъса - завърши с ругатни, като разбра, че е стъпил върху (скрита от мен) противопехотна мина!
🤔 Толкова с аргументите за извода ми по случая:
⚠️ Аматьорска работа на милиционер от Симеоновското у-ще.
⚠️ Взривът е предизвикан от експлозив (не повече) 400г. тротилов еквивалент.
⚠️ Поставен е за всяване на суматоха - извън пътя на банкет с обратен наклон, което отвежда силата на взривната вълна към гората, а не към пътя.
🧐🤔 Всичко друго, което ще чуете е МАНИПУЛАЦИЯ‼️
 
----------
КАТО БИВШ ОФИЦЕР САПЬОР СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ ОТ ЗАПАСА НЕ МОГА ДА НЕ ПУБЛИКУВАМ ТОЗИ АНАЛИЗ:
 
Преглед на твърдения и факти станали ясни до сега. Те са на шефа на следствието:
1. Взривът е насочен да убива минаващите на пътя
ОПРОВЕРЖЕНИЕ – мястото е под пътя и с наклон в обратна посока. Ако беше на склон, по-висок от пътя, с посока на самия път, нещата щяха да стоят по друг начин.
Затова се виждат следи от някакви сачми по дърветата надолу и никакви щети по пътя, до който е гръмнал взрив. Интересно е дали има поне едно попадение по колите. Не показаха нито едно.
2. Взривът е вдигнал огнен стълб висок 4, 5 метра
Опровержение – дръвчето, под което е взривът, е цъфнало и даже не е обгоряло. Непокътнато е.
3. Взривът е 3 кг. тротилов еквивалент
Опровержение – такова количество взривно вещество щеше да изкопае ров през пътя. А не са пострадали даже малките бордюрчета, които са на по-малко от метър от мястото на взривяване.
4. Взривът е изкопал дълбока ЯМА с диаметър 3 метра
Опровержение – от показаното по телевизията няма такава яма. Само е окосена тревата.
4. Терористичният акт е подготвен изключително професионално. Самото изпълнение е много професионално
Опровержение – взривът не е поставен на подходящо място, защото насочва взривната вълна в обратна посока, не е достатъчно взривното вещество, не е взривен в точния момент.
Слава Богу!
Остава само обида от внушенията, непрофесионализма на журналистите, реакцията на ГЕРБ, Възраждане, Слави (малкото ДПС го наричат).
 

344879010_610623900981755_2593934654303814585_n.jpg

  • Харесва ми! 5
  • Благодаря! 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, Р. Теодосиев said:

4. Взривът е изкопал дълбока ЯМА с диаметър 3 метра

Опровержение – от показаното по телевизията няма такава яма. Само е окосена тревата.

Потвърждавам. Пътната настилка не е засегната. Малко изровена почва отстрани. Наистина има нещо циркаджийско в цялата работа. И заради тия глупости ме държаха два дена блокиран в Ковачевци. Останах без черен дроб :D

ПП Да вляза в тон с първия пост - и аз имам минимален сапьорен опит, само със сапунчета по 200 г. Таван 3-4 сапунчета, не знам къде видяха 3 кила.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 13 часа, Кухулин said:

Потвърждавам. Пътната настилка не е засегната. Малко изровена почва отстрани. Наистина има нещо циркаджийско в цялата работа. И заради тия глупости ме държаха два дена блокиран в Ковачевци. Останах без черен дроб :D

ПП Да вляза в тон с първия пост - и аз имам минимален сапьорен опит, само със сапунчета по 200 г. Таван 3-4 сапунчета, не знам къде видяха 3 кила.

Понеже тортила е трябвало да го доставят от ГЕРБ, от трите кила накрая са стигнали 30 грама.

  • ХаХа 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Засега не ми става ясно кой би могъл да го организира и изпълни, но очаквам това да стане удобен повод за разправа с някои неудобни лица. Предполагам че списъците с такива са вече подготвени предварително, и има набелязани подходящи жертви.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, kirasirrav said:

разправа с някои неудобни лица.

Кои са тези "неудобни" лица?! Борисов ще се разправи с Радев? Или обратното,Радев – с Борисов? Че тя цялата власт е в ръцете им. Васил Божков и Цветан Василев са прокудени в чужбина. Иванчева е в затвора. Кой с кого ще се "разправя"?!

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Един интересен обзор на атентатите в България:

Dimitar Atanassov

На 4.09.1993 г. опитаха да убият шампиона по борба Стефан Мирославов - Крушата. Шофирал с над 100 км/ч., изстреляли по него три куршума от снайпер край пътя. Обектът е спортист, участвал нееднократно в побои. Приписват му практики като рекет, изнудване, поне едно изнасилване. Силно момче с много приятели, срещу което малцина дръзват да се изправят.

На 1.021995 г. опитват да убият Емил Кирилов - Крокодила. Сравнително влиятелна фигура в търговията с гориво по време на ембаргото срещу някогашна Югославия, ясно видим на картата на криминалитета в Централна Западна България. На практика държи ГКПП Олтоманци. Работи в тясно сътрудничество с хората на ВИС. Познат с Константин Димитров - Самоковеца.

Пред ресторант "Мираж" в София на 25.04.1995 г. опитаха да убият ръководителя на ВИС-2 Васил Илиев. Родом от Кюстендил, млада надежда на борбата, съученик с Младен Михалев - Маджо, Илия Павлов и други лидери на криминалния свят. Отказва се от спорта след схватка на голямо първенство, която губи и смята, че съдиите са го ощетили. Смятан за най-големия гангстер на времето си. Натрупал колосални средства с рекет, маскиран като застрахователна дейност, контрабанда на гориво и друга престъпна дейност.

Половин година подир това опитват да убият Пламен Михайлов - Кимбата: бивш служител на специални полицейски части, привлечен от шанса за бързо забогатяване с престъпна дейност. Покушението е сторено в София, в кв. "Дружба".

На 2.10.1996 г. пред дома му на ул. "Латинка" опитаха да отнемат живота на бишвия български премиер Андрей Луканов - лице, дълбоко свързано с руските задкулисни и криминални интереси в България. Самият той - родово обвързан с високата власт в СССР.

На 28.01.2002 г. правят опит да убият Димитър Димитров - Маймуняка. Една от емблематичните фигури на ВИС-2 и първи близък на Васил Илиев в бизнесите му. Също минал през школите за борба, смятан за особено талантлив спортист. Убит е от взрив, поставен в кутия над пощенските кутии във входа на блока в кв. "Стрелбище" в София, където по това време живее приятелката му. Въпросната кутия е част от топлоразпределителната инсталация на сградата, а късо време преди инцидента тя е затворена с капак - сигурен знак, че атентатът е планиран дълго. В деня на покушението Маймуняка е придружен от трима гардове. Влизат първо двама, той е трети. Тъкмо при прекрачването на праха на входа, взривът от около половин килограм тротилов еквивалент е задействан. Избува точно срещу главата на обекта. Част от черепа му е отнесена. Бомбата е самоделна, задействана е по електрически път, а в пресовката са инсталирани и нарязани пирони. В бетонната стена с пощенските кутии се отваря дупка.

Ненапразно отбелязвам мощността на взрива - половин килограм тротилов еквивалент пробива бетонна стена. Три килограма за шест пъти повече. Един килограм тротил е в състояние практически да заличи малък автомобил. Три кила за голяма кола са съвършено достатъчно.

На 22.11.1996 г. с бомба опитват да убият и варненския сикаджия Йордан Марков - бивш кикбоксьор, който държи голяма част от хазартния бизнес и търговията с проститутки във Варна. Известен с участието си в търговията с власт и влияние, подозиран в подкупване на политици, висши магистрати и цели политически партии. Взривен е в асансьора на сградата, където живее приятелката му. Момичето оцелява, защото ударната вълна е поета от Марков. Според очевидци част от тялото на престъпния лидер е липсвала.

На 19.01.2004 г. в здание на столичния бул. "Джеймс Баучер" - 87, отново с взривно устройство, поставено на покрива на асансьора, опитват да убият друга знакова фигура от образната галерия на СИК - Стоил Славов - Телето. В същата сграда офиси държат Поли Пантев, Красимир Маринов - Маргина, Пашата, Димата Руснака. Става дума за 600 гр. тротилов еквивалент. Пет пъти по-малко от 3 кг.

На 7.03.2003 г. опитват да убият Илия Павлов - бивш борец, човек с огромни връзки в подземния свят и политическото поле, смятан за най-богатия на Балканите и един от най-богатите в Европа със състояние от около 1,5 милиарда долара. Основател на бизнес империята "Мултигруп", чийто адвокат е била и Татяна Дончева, а на партитата, които организираше, редовно присъстваха хора от тогавашния политически елит. Дълбоко свързан с руските интереси в страната, силно свързан с един от каналите на Кремъл за влияние в България - Българската православна църква. Опелото му води митрополит Галактион, а на място идва лично тогавашният патриарх Максим.

На 7.12. същата година намериха Косьо Самоковеца чак в Амстердам и опитаха да го убият там. Самият той е също човек с ранна спортна кариера в силовите дисциплини, когото паднането на социализма оставя с не много умения извън борбата, но със сериозни връзки в полета като наркотрафика и разпространението на наркотици, бизнеса с проститутки и други.

Датата е 20.07.2004 г. Тогава опитаха да застрелят Милчо Бонев - Бай Миле. Случката се разви край стадиона на футболен клуб "Славия". Обектът се движеше с петима гардове. Беше разследван за трафик на дрога в международен мащаб, също кадър на СИК, свързан с Маджо. В биографията му фигурира още период на работа в МВР, а след оттеглянето си от униформена служба е част от екипа на братята Илиеви във ВИС. Бай Миле беше нападнат посред бял ден.

На 25.08.2005 г. опитаха да убият Георги Илиев - далеч не толкова талантливия брат на Васил Илиев, когото също опитаха да убият. Сцена беше собственото му заведение "Буда бар" в Слънчев бряг, докато празнуваше победа на футболния Локомотив (Пловдив), чийто собственик беше. Смятан за един от ръководителите на наркоразпространението в България. Остават съмнения, че опитва да го убие известният с прякора си Райко Кръвта, когото няколко месеца след това също опитват да ликвидират.

Последваха банкерът Емил Кюлев, когото опитаха да убият посред бял ден на оживен булевард в София; Антон Милтенов - Клюна - свързан - без изненада - с пазара на дрога; Иван Тодоров - Доктора, на чиято яхта бяха съгледани ключови български политици. Последният оцеля във взрив, поставен в колата му, а след това опитаха да го застрелят с 13 куршума.

На 7.04.2008 г. посред бял ден на спирката на автобусите на бишвия хотел "Плиска" опитаха да ликвидират бившия криминален тип Георги Стоев, който междувременно се беше променил в писател и описваше живота си като престъпник. Случи се пред ужасените погледи на гражданите, които чакаха транспорта си в посока към центъра на София.

На 22.01.2009 г. направиха опит за застрелят известния касоразбивач Йордан Цонков - Джиджи. Действието се разви пред бл. 914 в ж.к. "Люлин", в близост до дома на приятелката му. На прибиране Цонков е причакан от убиец в автомобил, а при стрелбата изпуска управлението на мерцедеса си и се забива в стълб. Стрелецът излиза от автомобила си, отива до Джиджи и хладнокръвно опитва да го застреля с 9 куршума.

Пробваха да ликвидират и Манол Велев. Датата е 11.07.2007 г. Обектът е свръхвлиятелен, известен с присъствието си в бизнеси като хотелиерство, ресторантьорство, строителство, управление на недвижими имоти, търговия с горива, хазарт. Казината "Сезам" бяха негови. Асоцииран с ъс схеми за ограбване на БДЖ посредством крупни далавери с дизелово гориво. Съпруга му беше Весела Лечева - знакова фигура, връзка между спортния свят, социалистическата партия, военното лоби и различните бизнес начинания на съпруга си. Близък с лица като депутата от БСП Добромир Гущеров, Васил Божков, агента на ДС Стоян Денчев, бивш дългогодишен ректор на т. нар. Библиотекарски институт, намиращ се на свой ред в тясно сътрудничество с Ахмед Доган, партията и бизнес проектите му. Само за него можем да заявим, че опитът за покушение не доведе до физическата му смърт, ала му причини тежко увреждане, поради което той преживя оставащите 15 години от живота си в инвалиден стол, без способност да говори, с почти пълна загуба личността си, докато за него се грижеха професионалисти.

За последните 33 години в България са осъществени повече от 150 опита за убийство на знакови фигури от криминалните подмоли. Случвало се е мишена на атентат да оцелее при първия опит. Общото между всички е обстоятелството, че когато някъде бъде взето решение за нечие отстраняване, него очаква единствено черната земя. А преди това - куршум или взрив.

Опитаха да убият мнозина и все успяваха. В малко случаи се наложи да опитват втори път. Надупчени тела, смачкани, димящи ламарини, отнесени черепни кутии, много кръв, писъци на шокирани любовници. Все един и същи резултат - поискат ли, правят успешен опит за убийство.

Огромното множество от тези случаи е обединено от още един факт - разкритите са единици, а идентифицираните извършители събуждат съмнение дали не са посочени или нарочени за такива. До поръчителите МВР и разследващите органи не достигат. Или - наопаки - знаят кои са, но не ги закачат. Защото никой не желае да завърши с бетонни фешън ботушки на дъното на някой селски язовир. Отърваха се само онези, които никой не се одърости да поръча.

Съществуват класически комедии, в които някой герой бие шамари на себе си. За публиката това е смешно. Страданието, превърнато в капитал, трябва да предизвиква присмех. В това число - и фойерверките край пътя, обявени за опит за атентат, издълбал кратер с дълбочина почти половин метър и диаметър около 3 м., който нито една телевизия не показа. За сметка на това видяхме обгорените от илюминациите крайпътни храсти и треви.

Бързали са. Във взрива е имало сачми с размер на човешки нокът, но и от тях нито една не бе показана пред обективите. Защото през почивните дни няма къде да ги закупят, а не са намерили и приятел-ловец, който да им отсипе една шепа - всички са извън домовете си. Навярно утре гордо ще покажат и засега само вербално наличните сачми, след като ги купят от някой магазин за ловни принадлежности.

Кое провокира това нетърпение? - По всяка вероятност фактът, че утре може да бъде огласен съставът на следващото редовно правителство. Всеки милиметър приближение до кабинет, гласуван положително от Парламента, насочва Гешев към изхода на Прокуратурата и го притегля към очаквани процеси на агония, които биха могли да приключат за много кратко, ако се намери политическо съгласие за конституционна реформа, каквато Борисов вече е обещал многократно.

Останал без политически покровители, главният прокурор се оказва без много възможности за планиране на кариерата си оттук нататък. Единият възможен сценарий е снабдяване с мъченически ореол и презумпиране на борба срещу мафията - обект на атентати не е всеки, а само засегналият интересите на престъпниците, сиреч Гешев е чист и трябва да бъде оставен на поста си.

По всичко личи, че става дума не за реална заплаха за живота му, а за много плоско сглобена сценка от читалищен театър. Поредното доказателство, че въображението на този човек клони към нула. Довод, прочее, доказващ и ограничените му интелектуални способности - инелигентният човек има фантазия. Той разбира в дълбочина, представяйки си, разсъждавайки абстрактно. Ако Гешев беше повече от обикновен глупак, добрал се по стечение на обстоятелствата до висока позиция, щеше да изобрети далче по-убедителна сглобка, а не най-небивалата нелепост, срещана във всяка долнопробна сапука, в която някой трябва да бъде очистен. Не, не е дори холивудско клише. Боливудско е.

Преди малко приятел, специалист по взривове, военен, ми поясни, че срещу брониран автомобил се използва кумулативен взрив, а не осколъчен, тъй като осколките няма как да пробият бронята. От медиите знаем колко са опасни нарязаните пирони в заряда - разкъсват плътта, забиват се като множество куршуми. Но никой не ни е обяснил, че срещу броня те са безполезни.

Не е жертва, а позор.

https://www.facebook.com/dimitar.atanassov/posts/pfbid0r8SHzc7Z9LqQXhSgE6p6crvEjFFGaQcbTopxq7xe6ow4sszWYVXHZBY6G4g4vngnl

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Циркът продължава:

След толкова много лъжи и шикалкавения, за първи път Главният прокурор каза една истина - за политическия боклук - и ето че сега ще плати за тази своя откровеност с поста си. Мъдреците от Съдебният съвет ще го "отстранят"😂

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...